Fosta mare jucătoare de tenis, Margaret Court, câștigătoare a 192 de turnee WTA la simplu a spus recent că tenisul este plin de lesbiene, asta în urma unei dispute legate de remarcile ei anterioare cu privire la căsătoriile gay. Lumea tenisului, în semn de protest, a reacționat și a cerut ca numele arenei Margaret Court, din complexul de la Australian Open, arenă ce poartă numele jucătoarei din 2003 să fie schimbat, scrie digisport.ro

În vârstă de 74 de ani, Margaret Court, câștigătoare a nu mai puțin de 24 de Grand Slam-uri la single, iar de câțiva ani, pastor creștin, s-a declarat a fi împotriva cuplurilor de același sex. ”Când jucam eu tenis nu era decât o pereche de lesbiene“, a spus fosta sportivă. ”Dar cele care erau atunci le-au împins și pe altele tinere la astfel de lucruri și le-au luat după ele, iar acum este plin de lesbiene. Suntem aici alături de cei care au nevoie de ajutorul nostru pentru a-i determina să depășească astfel de moemnte. Noi nu suntem împotriva poporului“, a declarat Margaret Court la un radio creștin australian.

Tot mai mulți sportivi au cerut recent în semn de protest ca numele arenei Margaret Court, din complexul de la Australian Open, arenă ce poartă numele jucătoare din 2003 să fie schimbat. ”Sunt dezamăgită de compania aviatică Qantas pentru că promovează căsătoriile între persoane de același sex. Eu văd căsătoria ca pe o uniune între un bărbat și o femeie, la fel cum stă scris în Biblie. O să folosesc alte companii aeriene”. În vârstă de 74 de ani, Margaret Court este pastor la Biserica Victory Life și în ultimii a criticat relațiile între persoanele de același sex.