pamfletO filiala a Jandarmeriei franceze a parodiat retinerea a doi romani printr-un fotomontaj inspirat din seria de benzi desenate “Asterix”, cu mesajul “Sunt niste gainari romanii astia”.

Mai exact, Jandarmeria din departamentul francez Charente a postat, duminica, pe pagina oficiala de Facebook, parodia la adresa romanilor, dupa ce doi conationali au fost retinuti in aceasta zona, fiind suspectati de furt, relateaza cotidianul Le Figaro.

Imaginea a stat pe pagina de Facebook cateva ore, dupa care a fost stearsa, in urma acuzatiilor de rasism aparute la comentarii.

Desi parodia a fost apreciata de circa 5.600 de utilizatori, mai multe persoane au acuzat Jandarmeria ca are o atitudine “rasista” si de “stigmatizare” a cetatenilor romani.

Jandarmeria din Charente posteaza frecvent astfel de mesaje pe reteaua de socializare, unele dintre ele fiind, insa, considerate deranjante.

Autoritatile franceze nu au facut pana acum niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

sursa: ziare.com

2 COMENTARII

  1. Jandarmeria Franceza !Ha,ha,ha!!!Au prins 2 hoti romani si fac pe eroii .Dar nu vorbesc deloc de incapacitatea lor de a controla cartierele musulmane din orasele mari ale Frantei!!!La acest capitol sint foarte slabi “LA ISMENE”!!!!!

Comments are closed.