Chestorul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, deputatul PMP Valeriu Steriu, a declarat marți că în septembrie trebuie să se analizeze dacă Liviu Dragnea trebuie să mai fie președinte al Camerei în contextul absențelor sale de la activitățile acestui for, scrie evz.ro

Deputatul PMP este convins că absenţele dese ale liderului PSD din Camera Deputaţilor ar trebui amendate, mai ales că la preluarea mandatului el afirma că este timpul ca parlamentarii să fie mai harnici şi să-şi facă treaba pentru care au fost aleşi de români.

„Din 60 de ședințe (ale Biroului permanent al Camerei — n.r.) dânsul a fost prezent la numai nouă. Pare-se că este un obicei de a nu veni. Convoacă și nu vine. În ianuarie am avut aceeași situație — ședință convocată extraordinar la care dânsul nu a participat.

Cred că este imperativ necesar ca în septembrie să analizăm oportunitatea ca domnul Dragnea să mai conducă această Cameră a Deputaților ca și președinte. Vom cere, probabil, demisia pentru că nu este normal să ai o prezență de sub 10% la ședințele pe care trebuie să le conduci”, a spus Steriu, care a indicat că și la ședințele de plen, Dragnea a participat la maximum 14 din 60 de reuniuni.

„Este o prezență de sub 10%. Nu convoci o ședință, așa cum inclusiv la PSD face, convoacă Biroul permanent și nu se prezintă. Nu se poate conduce prin delegare și aceasta este rezultatul. Colegii dânsului sunt primii care au lipsit astăzi.

Nu au fost prezenți cei din PSD și drept urmare aceste ședințe convocate fantomatic duminica, în perioadele de vacanță, sunt absolut inutile și absurde”, a subliniat Steriu, care a adăugat că președintele Camerei Deputaților a participat la 80 din cele 470 de voturi finale.