CNA a publicat topul statiilor TV pentru 2013, in vederea aplicarii principiului “must carry”, printre care se numara si postul Nasul Tv. Puteti vedea lista aici.

NASUL TV a intrat pe lista canalelor „must-carry” ce trebuie retransmise obligatoriu de cablisti in 2013, anunta Mediafax. Decizia s-a luat in sedinta Consiliului National al Audiovizualului, de marti, iar membrii  CNA  au votat in unanimitate noua lista a televiziunilor „must-carry”, conform articolului 82 din Legea audiovizualului numarul 504 din 2002 si Deciziei CNA numarul 72 din 2012.

Potrivit articolului 82, alineatul 1 din legea audiovizualului „orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin retele de comunicatii electronice, cu exceptia celor care utilizeaza exclusiv spectrul radio, are obligatia sa includa in oferta sa serviciile de programe ale societatii romane de televiziune destinate publicului din Romania, precum si alte servicii de programe, libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privati, aflati sub jurisdictia Romaniei, in limita a 25% din numarul total de servicii de programe distribuite prin reteaua respectiva, precum si serviciile de televiziune a caror obligativitate de retransmitere este stabilita prin acorduri internationale la care Romania este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privati este ordinea descrescatoare a indicelui anual de audienta”.

Pe langa NASUL TV, posturile nou intrate pe lista canalelor obligatorii la retransmisie sunt Romania TV si Transilvania Live.

Astfel, in lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablisti in anul 2013 se regasesc programele Societatii Romane de Televiziune (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News si studiourile teritoriale din Cluj, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara), dar si TV5, un program inclus obligatoriu in grilele operatorilor de cablu in baza unui acord international intre Romania si Franta.

De asemenea, in lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablisti in 2013 se regasesc urmatoarele televiziuni private, selectate de CNA in ordinea indicelui anual de audienta:

 1   PRO TV
 2   ANTENA 1
 3   KANAL D
 4   ANTENA 3
 5   PRIMA TV
 6   REALITATEA TV
 7   NAŢIONAL TV
 8   B1 TV
 9   ROMÂNIA TV
10  ANTENA 2
11  FAVORIT TV
12  TARAF TV
13  KISS TV
14  EUFORIA LIFESTYLE TV
15  GSP-TV
16  NAŢIONAL 24 PLUS
17  U TELEVIZIUNE INTERACTIVĂ
18  MUSIC CHANNEL
19  NEPTUN TV
20  NAŞUL TV
21  TRANSILVANIA L!VE
22  LOOK TV
23  H!T MUSIC CHANNEL
24  TV H 2.0
25  INEDIT TV

Comparativ cu lista din 2012, in acest an, operatorii de cablu nu mai sunt obligati sa retransmita televiziunile: Mynele TV, Trinitas TV, DDTV, Money Channel, Speranta TV si TOP 1.

La lista celor 26 de televiziuni comerciale, se adaugă și posturile publice TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News și regionalele postului public, dar și postul francez TV5.

Posturi regionale în lista must carry: West TV (Arad), N1 TV (Bistrița Năsăud), TV Buzău (Buzău), MDI TV (Dâmbovița), Antena 1 (Ialomița), Axa TV Maramureș, eMaramureș TV, Nord TV (Maramureș), Erdely TV (Mureș), Est TV (Neamț), TeleMoldova Plus (Neamț), Olt TV (Olt), Valea Prahovei TV (Prahova), Informația TV (Satu Mare), Realitatea TV Banat (Timiș), TVT 89 (Timiș).

118 COMENTARII

 1. Sun din Constanta, ma bucur ca ati revenit iar in casele noastre. RCS-RDS, n-a introdus postu in program cu este afisata lista care o prezentati.A introdus in sistemu DIGITAL, sa te forteze sa-ti inchiriezi un decodor, care nu este gratuit asa cum afirma ei, si nu este nici mai simplu. Face ce face firma asta si tot incearca sa mai jecmaneasca un ban.Speram sa nu vedem la NASU TV si BITV, „jurnalisti” de la trustu INTACT, care n-au coloana vertebrala, si musca in functie de interesele patronului in stanga si-n dreapta

  • Daca te referi la B1TV, ala s-a vandut de ceva vreme. Sefu’ lor e mai nou din PSD 😉

 2. Acesti cablisti sunt niste incompetenti care isi bat joc cu buna stiinta de noi,uita ca tocmai datorita noua ei exista .Posturile cele mai importante sunt codate….DE CE DOMNULE TERZI???????Eu nu vreau CanalD,Antene…..LTV….Neptun tv…..nu am ce sa vad acolo,nu ma intereseaza nimic din ceea ce transmit sau dezbat aceste posturi.Vreau NASUTV,vreau B1TV,vreau PROTV.Va rog codati-le pe cele mai sus si lasati pe cele de mai jos necodate.Va multumesc anticipat.

 3. Dar și postul de televiziune TRINITAS TV este important pentru oameni, de ce operatorii de cablu să nu mai fie obligați să îl transmită?

 4. BUNA ZIUA DOMNILOR SI DOMNISOARELOR EU AM CAUTAT NASUL TV IN GRILA RDS DE LA RESITA JUDETUL CARAS-SEVERIN SI NU S-A INTRODUS NASUL TV SI INCA 2 POSTURI DIN LISTA MUST CARRY SI ASTEPT AZI RASPUNS U DE LA CNA CA II IN FUNCTIE DE SONDAJE IAR EU IAM SPUS NU E VB DE SONDAJE TREBUIE OBLIGATORII INTRODUS CA E IN LISTA MUST CARRY NASUL TV EU ZIC SA NU NE LASAM SA LUPTAM SA LE INTRODUCA ESCROCII DE LA RDS SCUZE DE VORBA

 5. EU SUNT DIN RESITA JUDETUL CARAS-SEVERIN SI NICI IN ZIUA DE AZI NU AU BAGAT NASUL TV FRATILOR VA SFATUIESC SA FACETI RECLAMATII LA CNA PE SITEUL http://www.cna.ro SI CAUTATI ACOLO UNDEVA CU CEVA DE GENU SESIZARE SI FACETI IN CONTINUARE RECLAMATII LA CNA CA SA II UMFLE DE AMENZI PE RDS CA AICI MAI 2 POSTURI IN AFARA DE NASUL TV DIN LISTA MUST CARRY NU LE-AU BAGAT EU SINCER M-AM SATURAT DE RDS DAR NU SUNT EU PROPRIETARE LA ABONAMENT EU O SA LE FAC ATATEA RECLAMATII PANA SE SATURA SA IL BAGE IN GRILA NASUL TV ORICUM EU AM VAZUT CA SI ALTE FIRME MICI DIN CARAS-SEVERIN E DE ACORD CU LEGEA MUST CARRY SI AU BAGAT CANALELE OBLIGATORII DAR VAD CA HOTII SI NESERIOSI SI MINCINOSII DE LA RDS NU VOR SA IL BAGE VA SFATUIES SA FACETI RECLAMATII PESTE RECLAMATII LA CNA SA FIM UNITI SA REZOLVAM PROBLEMA CU RDS LA CNA CA CNAUL II OBLIGA SA IL BAGE SAU SA BAGE TOATE CANALELE DIN LISTA MUST CARRY VA MULTUMESC SI HAI SA FIM UNITI

   • eu am incercat acest formular si nu merge,in partea de jos am specificat adresa rds ai apoi localitatea si mi sa bifat cu rosu ,ceva este in neregula

    • La mine a functionat adresa respectiva.
     Trebuie sa fii atent la codul postal.
     Daca nu-l stii cauta-l pe google…
     Deasemenea, trebuie sa fii atent ce completezi la fiecare rubrica.
     Daca una nu e corespunzatoare, nu-ti valideaza reclamatia.
     Mie mi-a validat-o. 😉

 6. La Galati ,la unul din punctele de colectare a taxelor la rcs-rds, nici nu au auzit de acest post „NASUL Tv”,de fapt am mai relatat acesta intr-o postare mai veche.DECI PE CAND, caci OBSERV ca acasta hotarare CNA-ului este luata in deradere de patronul acestui post.

 7. sunt din orasul Resita judetul caras-severin si aici e rds am semnat petitia online si am facut si sugestie acu cateva luni la ei pt nasul tv si alte televiziuni si vad ca tot degeaba nu baga in seama eu astept alea 30 de zile am facut si reclamatie la cna dar daca nu o sa bage o sa fac atatea reclamatii la cna pana se satura de amenzii si o sa il bage fortat nasul tv si alte programe din lista must carry sunt oricum o firma neserioasa ca nu ia in considerare sugestile abonatilor

 8. si la brasov este aceiasi situatie.pur si simplu nu vor .am dat zeci de telefoane si am primit fel de fel de raspunsuri ,ultimul fiind ca nu depind de cei de la brasov si sa sun la bucuresti.daca nu se intervine de la foruri superioare ,nu avem nici o sansa.

 9. La Ramnicu Valcea, reteaua RDS nu trasmite postul . Am intrebat si mi-au raspuns ca nu sunt obligati de nimeni. Va rog, poate puteti sa luati legatura cu ei. Le puteti da mai multe detali. Eu nu am stiut cum sa-mi sustin cauza. Poate dumneavoastra ii convingeti.
  Cu stima M. Andronescu

 10. Am vrut sa fac sesizare scrisa la RCS-RDS cu privire la neintroducerea postului Nasul TV in grila de programe.
  Am citit decizia 72 din 2012 care spune la art.13 al.(4): ” În termen de 30 de zile de la publicarea listei must carry, distribuitorii de servicii de
  programe au obligația să introducă în oferta lor serviciile de programe care îndeplinesc condițiile
  regimului must carry.”
  Am sa astept termenul de 30 de zile si apoi depun sesizarea atat la RCS-RDS cat si la CNA.
  Decizia 72 din 2012 poate fi consultata aici: http://www.cna.ro/IMG/pdf/Decizie_72_2012_aviz_retransmisie_MOf.pdf

 11. Mergeti fratilor la protectia consumatorului ca sunt obligati sa-l dea . eu nu sunt la RDS ca am trecut anul trecut dar daca as fi m-as duce la protectia consumatorului cu lista de la CNA.

 12. Nici astazi n-au introdus pe Nasul tv,cei de la rds,am incercat in zadar!!Am dat telefon,dar nu raspund,cred ca mi-au inregistrat nr.de telefon,la ce scandal le-am facut!!

 13. Si acum am incercat pe toate benzile,UHF,VHF1,VHF3,si, nimic….!Cred ca iar le trag un „perdaf”(scandal).Concluzia:rcs,ignora decizia CNA,nu-l introduce pe Nasul tv.,in grila,dar sa nu fiu pesimista,poate cu scandal din partea noastra o sa-l avem si pe televizor.

  • Inca nu, asteptam. Am trimis o sesizare si eu si i-am intrebat cand au de gand sa il introduca in grila.

 14. Este aproape de final ziua de 1 februarie,cei de la rds nici gaind n-au sa-l bage pe Nasul tv.in grila.Am cautat pe televizor si nimic….!Am dat telefon si-au tipat la ei,i-am facut cu „ou si cu otet”,mi-au zis ca nu este in grila si nu poate sa ni-l dea.Le-am spus ca este must carry,si sint obligati,mai ales ca este free, la retransmisie,ei..,nimic…!!!Ce vor astia?nici acum nu cind sint obligati nu-l introduce in grila? Cit trebuie sa mai asteptam? 🙁 😥

 15. Abia astept 🙂 …. carpa de sters praful este pregatita de un an de zile … in sfarsit pot lustrui televizorul, incepe sa fie si el bun la ceva =D
  Felicitari nasule, nu m-ai dezamagit. 😉

Comentariile sunt închise.