SUPERCUPA ROMANIEI - STEAUA BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI La capatul unui meci care a curs doar de o parte, proaspata campioana a Romaniei, Steaua Bucuresti, si-a adjudecat cu un impunator 3-0, Supercupa Romaniei. Petrolul nu a stralucit in aceasta partida poate si din cauza absentei golgheterului Jeremy Bokila. Acesta  a fugit din cantonamentul “lupilor galbeni” pentru a-si negocia un eventual transfer la echipa ruseasca FK Krasnodar. Cu nervii intinsi la maximum, Cosmin Contra (suspendat pentru meci, a stat in tribuna) a trebuit sa-l titularizeze pe postul de varf impins pe Hamza Younes in lipsa altei optiuni viabile; ex-rapidistul Teixeira a stat pe banca deoarece este in urma cu pregatirea fizica.

 De partea “ros-albastrilor”, Laurentiu Reghecampf a pus capat indoielilor asupra titularului din atac, acesta preferandu-l pe muntenegreanul Nikolic. Inca din primul minut “militarii” au dominat partida, existand o foarte buna coordonare intre aparare, mijloc si atac. In minutul ’22 Stefan Nikolic a deschis scorul dupa o pasa excelenta venita de la Tanase din partea stanga; decarul stelist a pornit o actiune individuala finalizata cu o centrare excelenta in fata portii. In minutul ’31, stelistii au primit o lovitura de pedeapsa dupa incursiunea in careu a aceluiasi Nikolic. Centralul Hategan nu a stat pe ganduri si a aratat al doilea galben petrolistului Enza-Yamissi, totodata aratand si spre punctul cu var. Alexandru Bourceanu a luat mingea hotarat sa execute, insa a ratat dupa o parada excelenta a noului sosit Peterson Pecanha. Doua minute mai tarziu, Steaua si-a majorat avantajul printr-o lovitura de cap senzationala a lui Lukasz Szukala la coltul lung. Tabela a fost inchisa de Mihai Pintilii in minutul ’42 cu un sut imparabil de pe linia careului de 16 metri direct in vinclu.

 Steaua a castigat primul trofeu al sezonului 2013-2014 printr-o prestatie excelenta in fata unei echipe ploiestene ce a parut letargica si obosita. La Steaua au debutat in acest meci, pustiul Stanciu adus de la Vaslui si italianul Piovaccari sosit de la Sampdoria Genova. Cel din urma a si ratat o ocazie imensa pe finalul meciului din situatie de unu la unu cu portarul.