Noi înregistrări au fost făcute publice cu Laura Codruța Kovesi, de această dată din ședințele DNA. Procurorul șef se arată extrem de nervoasă pentru faptul că DNA nu scoate dosare importante și le-a spus procurorilor că excepția ridicată de Bombonica, fosta soție a lui Dragnea, la CCR, va da cu adevărat peste cap activitatea DNA, însă le-a cerut procurorilor ca până atunci să lucreze la turație maximă, conform stiripesurse.ro

”Nu, dacă în doasrele astea nu se facem treaba măcar să știm, că sunt unii care stau cu curul pe dosare, sunt unii care nu fac nimicDar sunt unii care nu fac nimic. Noi nu am putut trimite în judecată un inculpat, din 8000 de dosare, dacă voi din sala asta mă convingeți, plec și nu mai zic nimic. Unii și aceiași sunt înjurați de dimineața până seara și alții stau la umbreluța noastră. Lasă să șefa se descurcă, Uncheșelu se descurcă, Dumitriu se descurcă și așa mai departe. Și vă mint, și liniște e frumos la DNA, nu?! Salarii mari, nu ne întreabă nimeni când venim, când plecăm, stăm cu curul pe dosare, nu ne întreabă nimeni de ele, păi nu se poate.

Vă rog să îmi spuneți de ce nu se dă drumul la dosare și aveți curajul să începeți careva, că dacă nu vă numesc eu. De 5 luni de zile nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA, deci nu pot să cred așa ceva. Dacă nu vreți, spuneți-mi, dacă nu puteți spuneți-ne, dar dați-ne un raport. Nu suntem grădiniță să ne apucăm să-i învățăm pe unii ce au de făcut și credeți-mă nu-mi place, știți bine cei care sunt mai vechi în DNA, știți bine nu v-am întrebat nici când a-ți venit, nici când ați plecat, nici de ce lipsiți. Să vă iau să vă întreb ce ați lucrat săptămâna asta, dar unii vă culcați pe o ureche, aveți cu totul alte activițăți. Dacă mă duc acum la biroul de presă și fac o listă, deci credeți-mă că de dimineața până seara stau și răspund la toate astea. Nu am zis nimic de rău de nimeni din DNA, totdeauna am lăudat DNA, că vai cât muncim, dar credeți-mă am ajuns în punctul în care și oamenii care ne susțin își pun întrebarea ”noi ce facem? Ne-am speriat sau ce? Cine s-a speriat să plece sau cine nu are chef de muncă să plece! Rămân 10 oameni la DNA, d-aia nu avem de treabă, frate, și ne luptăm până în pânzele albe și am auzit comentarii pe dosarul cu OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar împreună cu domnul Surugiu și cu domnul Uncheșelu. N-au făcut un milimetru de la stânga sau la dreapta fără ca eu să spun, da, domnule, sunt de acord și susțin treaba asta și cred în continuare că am făcut ceva legal și corect, chiar să zică CCR că am derapat instituțional pentru ea. O să iau cele patru dosare existente și le pun în brațe și îi zic ”Ia-le domnule Morar, spală-te cu ele pe cap”. Noi dăm cu subsemnatul și la Inspecție și la Ministerul Justiției, ne înjură toată lumea de dimineață până seara și ne-am asumat pentru că am crezut că facem niște lucruri și alții stau cu dosarele sub fund și nu fac nimic.

Uite, ultima e Udrea, condamnată la 6 ani pe abuz. Este o singură problemă acum la Curtea de Apel Alba, unde doamna judecător motivațiile pe abuzul în serviciu și acolo a făcut contestație în anulare și acolo avem practică constatată a ICCJ, tot timpul va avea față de ei. O mai facem încă o dată pentru că suntem atât de hotărâți și mergem în față, nu e nicio problemă.

Eu știu că ne-a dat peste cap decizia CCR (pe abuz în serviciu n.r.) să vedeți asta, excepția invocată de Bombonica ce ne va da peste cap, dar până atunci trebuie să ne facem treaba””, spune Kovesi, în ședințele cu procurorii DNA.