Lelia Munteanu, senior editor la gandul.info creioneaza satiric o farama din viata si din opera presedintelui Crin Antonescu, aflat vremelnic la Cotroceni. Cititi si radeti mai departe. De necaz.
”Interimarul: Cum arăt?
Consilier 1: Deosebit, domnule preşedinte.
Consilier 2: Impecabil, domnule preşedinte.
Consilier 3: Ca un preşedinte, domnule preşedinte.
Consilier 1: A întrebat primarul din Urnele Mari unde doriţi să ţineti discursul. La sediu sau pe stadion?
Interimarul: Au stadion?
Consilier 1: Urnele Mari Arena.
Consilier 2: Ca acela din…
Conilier 3: Dar mai mare.
Interimarul: Câţi locuitori au Urnele Mari?
Consilier 3: Maximum 10, din care au votat 54.731.
Consilier 2: Notez – staţie, microfoane, difuzoare, lasere, orgă de lumini, maşină de fum, confetti.
Interimarul: Lăsaţi-mă singur!
(Consilierul 2 şi Consilierul 3 se retrag cu spatele. Rămâne Consilierul 1).
Interimarul: Trebuie să-mi repet discursul: Ich bin ein Berliner!
Consilier 1: Dacă-mi permiteţi, domnule preşedinte…Nu cred că o să vă înţeleagă. La Urnele Mari sunt oameni simpli, fără cultură.… Îndrăznesc să vă sugerez să le spuneţi ceva despre subvenţii, despre secetă, despre praşilă.
Interimarul: Nu pot încalca separaţia puterilor în stat! Despre agricultură vorbeşte Daniel Constantin. Eu trebuie să fiu solidar cu poporul, să ştie că nu e singur în faţa terorii Parchetului. Deci: Concetăţeni!…. Nu e bine. Consăteni! Nici asta nu merge… Dragi romani! Nu vă temeţi! Procurorii v-au târât din biserică…
Consilier 1: N-au biserică. Au un paraclis în telegondolă. Când le bagă motorină, se simt mai aproape de Dumnezeu.
Interimarul: Ingenios. …Dragi români, v-au aruncat din telegondolă în dubele lor, v-au azvârlit în temniţe! Pentru ce? Pentru că aţi îndrăznit să vă exprimaţi democratic votul!… V-au pus să juraţi pe capota maşinii, v-au smuls declaraţii!… Unde eşti Băsescule? Ai fugit din garaj ca un laş, te plimbi ca un turist…
Consilier 1: V-as sugera “iredentist”…
Interimarul: … Te plimbi ca un iredentist prin Harghita şi Covasna!… Dragi români! Ştiţi voi ce am eu în spate?
Consilier 1: Aici intră efectele speciale…
Interimarul: În spatele meu sunt 7.500.000 de oameni! În spatele lui Băsescu e maşina SPP! Eu nu fac presiuni asupra Curţii Constitutionale, dar – dacă judecătorii nu sunt slugile ocultei…
Consilier 1: Vă rog să mă iertaţi, domnule preşedinte, “oculta” e un cuvant dificil…
Interimarul: … Dacă judecatorii nu sunt tocaţi de Barroso, trebuie să accepte că pe liste am mai rămas puţini, foarte puţini. Şi să valideze referendumul!
Consilier 1: “Mum mum mum mah/ P-p-p-poker face/ Mum mum mum mah/ P-p-p-poker face!… “ Propun să băgăm aici un refren la moda – Lady Gaga. Atrage publicul.
Interimarul: Pentru nimic în lume! Numita Stefani Joanne Angelina Germanotta (te-ai prins? Germanotta!), alias Lady Gaga, cântă ca Daniela Gyorfi şi vorbeşte ca Frankfurter Allgemeine Zeitung. A jignit Guvernul Ponta! O băsistă sinistră. “

11 COMENTARII

 1. CRETINII ASTEA AU PUS MINA PE TARA SI NEAU CONDAMNAT DEFINITIV LA PIEIRE, TARE MA TEM CA NE-AM INTORS EXACT CU 22 ANI IN URMA SAU CHEAR MAI MULT INDRAZNESC SA SPUN , PE ASA O SARACIE VA FI OK DE NU VOM AVEA REVOLTE SOCIALE NU LE DORESC DAR SINT PREVIZIBILE ,ASTEA NU AU NICI-UN D-ZEU , ISI DUC PLANUL PINA LA CAPAT CU ORICE RISC . STATUL ROMAN IN MARE PERICOL , NU NE VA AJUTA NIMENI PT CA POPORUL ASTA INDOPITOCIT CU TV NU A INTELES CE VOR EI DEFAPT ,ASTA-I SITUATIA ,PACAT DAR SUFERIM SI RESTUL CARE AU INTELȘES REALITATEA .

 2. SALVAT? nu cred ca ne mai salveza nimini acesti mafioti nu au nimic nu se gindeste la nimeni ei sint pe primul plan.Cind ii aud ca vorbesc de popor mi se face greata si acum vor sa ma scoata de pe listele permanente ca am plecat sa duc o viata mai buna,Ce stiu nenorociti astia ce e sa muncesti cinstit,ca ei au furar si cu degetele de la picioare.Nu pot sa ii mai aud sa ii mai vad,am cumparat antena sa vad ce se mai intimpla in tara si astia imi spun mie ca nu ma intereseaz ce se intimpla cu tara mea.Sint niste CRETINI.

 3. Ajutorrrrrrrrrr sa ne salveze cineva de aceasta poluare numita crin ,sa nu uitam si de banda usl.

 4. Acest crizel nu este presedintele meu .Este presedintele tuturor penalilor.

 5. Am un mesaj catre redactie
  La data de 20.08.2012,ora 00,31,NightMare a postat pe blog acest material semnat Lelia Munteanu.
  Ar fi deontologic sa il desemnati co realizator la Opinii!

 6. Ca un presedinte neales, o fata congestionata din cauza bauturii de proasta calitate pe care ai abut-o in tinerete, cu niste ochii de gascan care a a baut niste boasca de la cazanul de facut tuica,…… Cu o dorinta nebuna sa artati de fapt cine nu sunteti si de unde va targeti, pentru ca va e rusine cu adevarata dumneavoatra origine, o figura classica de lingau care toata viata s-a strecurat si a facut ce a putut si Asa s-a radical si a ajuns unde a ajuns! Dupa Asa zis revolutie biata Romania a avut numai presedinti comunisti, acum are un presedinte neales de ei si care tine cu dintii de Cotroceni!!! Doamne de ce ne pedepsesti, oare gresim noi oamnii de rand? salveazane tara de friptirusti si inconstienti….

  • da si nu !

   ma supara mult faptul ca un ponta trece drept un infantil iresponsabil, un iliescu e tratat ca o bunicuta, un antenescu drept o nulitate zgomotoasa precum si Geoana nu era decat un inocent prostanac.
   NUUUU !
   Aceste „defecte” ne devin etichete familiare, uneori chiar simpatice, pentru niste CANALII, pentru niste CRIMINALI, niste JEFUITORI DE TARA !
   Ne pierdem reperele si dreapta judecata a faptelor lasandu-ne tarati intr-o astfel de interpretare. Nu spun asta despre exercitiul literar de mai sus care si el este simpatic. O spun pentru toata aceasta tendinta de umanizare a masinilor care ne strivesc. NU, nu trebuie niciodata , nicio clipa pierdut din vedere CINE sunt acesti oameni care ne fac sa râdem, caci râsul acesta este inainte de toate râs de noi insine si de tara noastra.

Comentariile sunt închise.