Fostul premier Theodor Stolojan a declarat, într-o conferință de presă susținută duminică, 26 octombrie, că președintele Băsescu nu ar trebui să își delege atribuțiile către premierul Victor Ponta, astfel încât acesta din urmă să poată merge la Bruxelles pentru a discuta despre perspectiva financiară 2014-2020. Europarlamentarul a motivat recomandarea sa atât prin lipsa de credibilitate a lui Ponta în fața oficialilor europeni, cât și prin lipsa de calificare în domeniul economic al actualului premier.

„Cred că președintele Băsescu, la ora actuală, nu numai că are o cu totul altă credibilitate la nivelulul Consiliului European decât domnul Ponta, care se află încă sub suspiciunea plagiatului pentru teza dânsului care, sigur, în România are o prea mică valoare din moment ce văd că dânsul are o încredere destul de ridicată din partea cetățenilor din România. Ceea ce în România nu prea are valoare, la nivelul instituțiilor europene și al statelor membre are mare valoare”, a spus Stolojan. El a glumit pe seama „calificării” în materie economică a lui Ponta: „”Dacă domnul Ponta poate să vină în fața națiunii române, spunând că veniturile bugetului pentru anul 2012 până în prezent au crescut cu 7,2 la sută doar pentru că s-a schimbat șeful ANAF, vă dați seama cam ce este în capul dânsului despre modul cum cresc veniturile bugetului. (…) Hai să îl mai schimbăm o dată și poate mai crește cu 7 la sută până la sfârșitul anului”.

13 COMENTARII

 1. Pe Copy-Paste-Xerox-Tonta sa-l delege direct la balamuc. Si asa e el mincinos patologic…

 2. Aveti dreptate domnule Stolojan, dealtfel Ponta se afla deja in campanie electorala, dand dovada ca nu se pune deajuns in slujba binelui public. Binele public necesita un oarecare sacrificiu, inclisiv de a lucra zi de zi, 24 de ore din 24, cand situatia o cere, inclusiv cu riscul de a pierde popularitate si deci, alegerile. Ponta nu sacrifica nimic, mai mult, s-a aruncat intr-o lupta oarba impotriva Presedintelui, iar acum a lasat treburile Tarii secunzilor, tertilor, iar el cauta prin toate mijloacerle sa-si asigure un nou mandat dupa alegeri.

  • asa este ! aveti dreptate. Copilotrul a si spus ca deleaga treburile Guvernului lui Florin Georgescu si ca el personal dedica acest timp campaniei electorale.

 3. Sa trimiti sa reprezinte Romania un plagiator recunoscut international este o lipsa de discernamant. Avem Presedinte care reprezinta tara in exterior si care isi poate alege insotitori calificati. Sa-si faca treaba conform Constitutiei. Ponta cel putin sa taca daca nu e in stare sa-si dea demisia pentru proasta guvernare si pentru plagiat.

 4. sub nici o forma sa nu-l delege pe premier,ne face tara si poporul de ris. Mai putin ma intereseaza ca se face el de ris(bine ar fii) dar este total necredibil si nebagat in seama.
  Este un anonim la Bruxelles, si nu cred ca este capabil sa prezinte problemele tarii, legat de finante

 5. Bine ca nu e Cacarau in ecuatie, ca era greu de ales cine sa mearga si cine nu 🙂

  • Cred ca problema cusi sa mearga ,nici nu se mai pune : Curtea Constitutionala a transat.

 6. parere din bucatarie: daca nu trebuie luate atunci pe loc decizii lasati-l frate sa se duca, ridicolul nu are limite iar poporul nu are de pierdut nimic, numai noi avem aceasta impresie.

  De ce sa munceasca Basescu pentru Ponta? Nu e Ponta Premier? pai la munca nene… sa-si asume. Cu cat se expune mai mult cu atat se umple de ridicol, daca noi ca popor nu reusim sa scapam de imberbul asta defect apelam tot la Evropa sa o faca.

  Chiar atat de impotenti sa fim? Probabil ca da…

  • El nu are ce sa mai piarda.
   Mai in ridicol de cum e acum pe plan european unde naiba sa mai coboare?
   Tot noi ne facem de cacao cu el daca-l vad aia pe acolo. 🙁

  • pontacul si ai lui au demonstrat in repetate randuri ca mai degraba si-ar dori desprinderea Romaniei din UE. Cum sa incredintezi negocierile in interesul Romaniei unui astfel de individ ?!
   Tot ce ce a facut in aceasta vara arata un cinism antiromanesc incalificabil si-o deplina lipsa de scrupule.
   NU ! v ponta nu trebuie sa reprezinte Romania !

Comentariile sunt închise.