Președintele României, domnul Traian Băsescu, l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe procurorul-general adjunct al Statelor Unite ale Americii, James Cole. În cadrul acestei întâlniri au fost abordate teme referitoare la cooperarea bilaterală dintre România și Statele Unite, în domeniul politic și economic.

Cu acest prilej, domnul James Cole a vorbit despre rolul important pe care îl joacă România în regiune, exprimându-și, totodată, încrederea că, prin intermediul dialogului, vor putea fi identificate căile adecvate pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două țări, acesta fiind un pilon important pentru menținerea stabilității și a cooperării.

La rândul său, domnul președinte Traian Băsescu l-a asigurat pe interlocutor de eforturile constante pe care România le face în vederea consolidării democrației și a respectării statului de drept.

2 COMENTARII

  1. Va dorim la tot mai multe colaborari intre Justitzia Americana si cea Romaneasca cu rezultate pentru binele tuturor!

  2. America este oarecum ingrijorata de atitudinea unor lideri politici de la noi, oricat ar incerca politicienii dintr-o anumita parte a aliantelor electorale sa nege. Ar trebui sa incetam cu divizarea societatii in basisti si uselisti, insa primul pas ar trebuie sa-l faca politicienii, macar dupa alegeri. Situatia economico-financiara in Europa anului urmator va fi mai grea, Romania a cam scapat haturile in privinta asta, carucioara economiei noastre va fi tot mai rau de tras. Noi, insa, fortam constitutia, suspendam presedintele, facem referendum, ne ratoim la cancelariile occidentale, ii ingrijoram pe americani, si inevitabil, vin alegerile! Ce va fi om mai vedea!

Comentariile sunt închise.