Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis joi, 3 ianuarie, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a maestrului Sergiu Nicolaescu.

„Am aflat astăzi, cu profundă tristeţe, vestea trecerii la cele veşnice a regizorului Sergiu Nicolaescu. Maestrul a fost nu doar un mare regizor, scenarist şi actor, ci şi un creator de şcoală pentru ceea ce astăzi numim, cu atât de multă mândrie, cinematografia românească. Ne despărţim cu durere de o personalitate remarcabilă a filmului românesc. De-a lungul întregii sale cariere, maestrul Sergiu Nicolaescu a dat dovadă de un talent excepţional, pe care a ştiut să-l cultive prin muncă şi dăruire, prin entuziasm şi vitalitate, trăsături care aveau să se regăsească în toate creaţiile sale cinematografice. Filmele sale fac parte nu numai din cultura românească, ci au fost înscrise demult în istoria cinematografiei mondiale.

Cu siguranţă, maestrul Sergiu Nicolaescu va rămâne veşnic în sufletele noastre, ale celor care l-am îndrăgit şi care l-am preţuit, aşa cum astăzi cu toţii purtăm filmele sale în amintirea noastră.

Doresc să adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor apropiaţilor.

Dumnezeu să-l odihnească!”

2 COMENTARII

    • dar … sa punem intre paranteze ceea ce-i obscur si oportunist in viata raposatului Sergiu Nicolaescu, si sa-i dorim pace vesnica.
      Dumnezeu sa-l ierte !

Comments are closed.