Presedintele Traian Basescu propune ca CSM sa aleaga candidatii pentru sefia DNA si functia de Procuror General, apoi sa ii recomande ministrului Justitiei. Potrivit sefului statului, aceasta ar putea fi solutia pentru deblocarea impasului privind numirea la conducerea celor doua institutii. Aceasta propunere vine dupa ce Premierul Ponta si liderii celor doua Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, au respins solutia formulata de Presedinte, marti seara. Aceasta presupunea formarea unei comisii alcatuite din doi reprezentanti ai CSM, Ministerului Justitiei si Administratiei Prezidentiale cu scopul de a stabili nominalizarile pentru functiile de procuror general si sef al DNA.

 

 

 

 

 

 

 

Declaratiile Presedintelui de vineri au avut loc in cadrul unei discutii cu jurnalistii de la bordul aeronavei ce transporta delegatia prezidentiala la Summitul Uniunii Europene din Chile.

„Avand in vedere ca CSM ii supravegheaza in activitate o solutie ar fi sa avem incredere in CSM si noi sa ne angajam ca respectam recomandarile”, a precizat Basescu, adaugand ca aceasta solutie ar putea fi extinsa si pentru „celelalte functii de adjuncti si sefi de sectii”.

Seful statului a mai afirmat ca CSM poate garanta transparenta si depolitizarea procesului de selectie, insa a recunoscut ca „responsabilitatea CSM e destul de mare, dar macar are garantia neutralitatii”.  „Cred ca este o solutie de deblocare”, a mai mentionat acesta. In opinia sa, cheia credibilitatii justitie consta in doua elemente: numirea procurorului general si a sefului DNA si intrarea in vigoare a celord doua coduri.

5 COMENTARII

  1. Este extrem de regretabil ca nici dupa 23 de ani de la ceoceofifost inca nu s-a ajuns la cateva formule cheie cu stabilitate si acord conform cu care sa se faca ceva. Totul pare un bazar in care nu exista nici o regula pentru nimic si – IN PLUS – se cheltuie enorm cu niste personaje care parca nu sunt interesate decat de spectacol, un spectacol din ce in ce mai grotesc!

  2. F.simplu ii duce capul la o manipulare cum nu s-a mai vazut in tarile ex-comuniste

  3. Cum sa vrea USL? Le trebuie justitia ca sa detina puterea. Ei fara justitia la indemana simt cum totul in jur se darama. Se simt cu musca pe caciula. Dar pana noi tacem si privim ca la un spectacol, huiduim sau batem din palme vom avea spectacol pe paine.

  4. Foarte simplu, dar dobitocii de USL-ashi nu vor accepta, ca nu-i duc capul !!

Comments are closed.