Dosarul Tel Drum, în care a fost pus sub acuzare Liviu Dragnea, continuă să provoace reacții în spațiul public. De data aceasta, un răspuns virulent a venit din partea fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, care susține, într-un mesaj publicat pe Facebook, citat de b1.ro, că ”niște lichele securiste” încearcă să o implice în acest dosar.

Ulterior, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Udrea a spus că, în opinia sa, lui Liviu Dragnea i se întâmplă ce merită pentru că a încercat să facă un pact cu sistemul, iar pentru că dosarul Tel Drum ar fi unul slab, se încearcă și implicarea altor nume grele.

Udrea spune că legătura dintre ea și acest dosar s-ar face prin faptul că ”la un moment dat, un contract executat pentru Consiliul Județean Teleorman de Tel Drum era finanțat de ministerul Dezvoltării, din fonduri europene, banii mergeau la CJ, CJ făcea licitația, a câștigat Tel Drum”. Fostul ministru susține însă că încă din 2011 a vorbit despre ”niște nereguli constatate la câteva proiecte pe fonduri europene”, iar primul la care s-ar fi referit ar fi fost cazul de la Teleorman.”De când cu acuzațiile cu Tel Drum, nu am comentat nimic la adresa lui Dragnea, considerând că i se întâmplă ce merită. Dar constat o strategie prin care niște lichele securiste, încearcă să mă amestece în dosarul Tel Drum, care a executat o lucrare de drumuri în Teleorman din fonduri europene gestionate de MDRT când Dragnea era președinte CJ iar eu eram ministru. Îmi amintesc foarte bine și, cei care sunt acum puși să execute planul de a mă amesteca cu Dragnea( este simplu să-i vedeți pe securiștii știuți care au posibilitatea să grăiasca public) trebuie doar să dea un search pe Google ca să vadă, că eu am făcut tot scandalul cu “neregulile” găsite la acest proiect, eu l-am dat exemplu public și am cerut sancțiuni, am dat interviuri și am vorbit cu cei de la Bruxelles, chiar dacă ulterior specialiști în fonduri europene au zis că noi, cei de la minister am greșit sau exagerat.

Ba chiar pornind de la Tel Drum și încă trei pe care le aveam atunci pe lista cu proiecte cărora urma să li se aplice corecții, EU am inventat “declarația obligatorie sub proprie răspundere de incompatibilitate” dată de beneficiarii de fonduri europene, acceptată la Bruxelles ca să se deblocheze sumele alocate României. DE LA MINE au preluat apoi toate ministerele modelul și fiecare și-a rezolvat astfel problema la Comisia Europeană.

Și dacă e cumva adevărat că avocatul securist Enache în înțelegere cu procuroarea vieții vrea să îl pună pe Murgeanu, cel care se ocupă de fonduri europene în minister în calitate de Secretar de Stat, să spună că eu l-am pus să vorbească cu Dragnea, sau să-l ajute sau orice, le fac plângere penală.

În plus, dragilor, eu nu îl cunoșteam pe Dragnea la vremea aceea, îl văzusem doar la niște întâlniri pe la K2 unde el vorbea cu Kovesi…nu cu mine.
Ca urmare, securiștilor, terminați cu prostiile și puneți mâna pe carte, să fiți în stare să faceți niște dosare care să țină în fața judecătorilor, nu să manipulați amestecând pe toată lumea, ca să nu se mai înțeleagă nimic!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.