Un politician republican și mai mulți dintre angajații săi au fost răniți în timpul unui antrenament de baseball, după ce un bărbat a deschis focul asupra lor, în Virginia, SUA, realtează BBC News, conform digi24.ro

ACTUALIZARE 16:20 Congresmanul republican împuşcat miercuri în Virginia, Steve Scalise, a fost rănit grav, dar se va recupera în totalitate, a anunţat preşedintele american Donald Trump pe Twitter, descriindu-l pe membrul Camerei Reprezentanţilor drept un “adevărat prieten şi patriot”.

Poliția din Alexandria, o suburbie din Washington DC, a declarat că investighează un incident cu „împușcături multiple” și că a arestat un suspect.

Printre victimele atacului se numără Republicanul Steve Scalise, unul dintre liderii majorității din Camera Reprezentanților, dar și mai mulți angajați ai săi, membri ai Congresului, precum și doi ofițeri ai poliției.

Senatorul Republican de Utah Mike Lee a declarat, pentru Fox News, că Scalise a fost împușcat în șold și că va supraviețui atacului. Lee a mai afirmat și că atacatorul a folosit un pistol semiautomat și că a început să tragă la întâmplare în persoanele aflate pe terenul de baseball.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a scris pe Twitter că președintele Donald Trump a fost informat despre incidentul din Virginia.

Mo Brooks, un Republican din Alabama, a declarat pentru CNN că a văzut momentul în care Scalise a fost împușcat și că s-au tras între 50 și 100 de focuri de armă. A urmat un schimb de focuri de armă între agresor și forțele de securitate ale congresmenilor aflați pe terenul de baseball.

Brooks a precizat că atacatorul este un bărbat alb, “mai plinuţ”, care s-a ascuns în spatele bazei a treia de pe terenul de baseball. El a adăugat între 20 şi 25 de membri ai echipei republicane de baseball se aflau pe teren când a avut loc atacul.

Poliţia a anunţat că autorul atacului a fost arestat, în timp ce un politician a spus că a fost ucis.

Doi ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi de asemenea, scrie ABC News, precizând că atacul a avut loc în jurul ore locale 7.30 (14.30 ora României), într-un parc din Alexandria, Virginia, la aproximativ 11 kilometri distanţă de Casa Albă, din Washington DC.

Potrivit presei locale, numeroase echipaje de poliţie, dar şi agenţi FBI se află în zona producerii atacului.

Republicanii se antrenau pentru meciul anual caritabil împotriva democraţilor din Congres, ce va avea loc joi.