Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a prezentat, astazi, Raportul trimestrial privind inflatia, apreciind ca indicele inflatiei s-a apropiat de prognozele Bancii Nationale, situandu-se la aproape 3%.

Mugur Isarescu a precizat ca “potrivit evaluarilor FMI, BM si CE, inflatia a scazut de asemenea drastic si s-a incadrat in intervalul de inflatie tintit de Banca Nationala a Romaniei”.

Alte declaratii ale Guvernatorului BNR:

“S-a constatat o scaderea a consumului, ce demonstreaza neincrederea in sistemul dezinflationist.

Deprecierea leului fata de dolar si evolutia Euro in fata USD ne-a ajutat.

Detensionarea pietelor de materie prime ne-a ajutat. Mai exista “camp” pentru ca aceste preturi sa scada, dar BNR nu poate controla evolutia acestor preturi.

Ne-au ajutat intr-adevar preturile produselor agro-alimentare, dar ne-au ajutat in sensul ca, in perioada anterioara, ne-au facut probleme.

Daca luam ca baza anul 2010, exista camp mult pentru ca aceste preturi agro-alimentare sa mai scada.

In privinta anticipatiilor inflationiste, consumatorii si prietenii nostri analistii si-au sporit increderea si asta ne ajuta.

Cursul de schimb a fost neutru din punct de vedere al volatilitatii (suntem aproape de coroana ceha)”.

2 COMENTARII

  1. Oameni responsabili precum MUGUR ISARESCU ne demonstreaza caci sintem pe drumul cel bun iar CRINUTA SI AVOCATEL PONTACEL impreuna cu securistul VOICULESCU cu sclavii lui ne spun ca traim in dictatura? Mari i——i, nu?

Comments are closed.