Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a afirmat, marti, ca orice roman trebuie sa sustina ridicarea MCV pentru Romania iar USL are un tel, si anume, ca tara noastra „sa scape” de MCV anul acesta.

„Orice român trebuie să susţină ridicarea MCV pentru România, noi cred că ne-am îndeplinit foarte multe obligaţii din capitolul 24 Justiţie şi afaceri interne, MCV este un mecanism sancţionatoriu, dar, dacă aţi observat, în ultima perioadă începem o cooperare constantă cu CE şi PE tocmai că mecanismul este de cooperare şi verificare. Ţinta noastră este ca anul aceasta sau cât mai repede putem, o ţintă a USL, să scăpăm de acest MCV”, a declarat Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca „este oportun” ca acest control sa nu mai fie.

„Ar trebui să vă bucure că parlamentarii noştri, ai grupului social-democrat au făcut această chestiune şi nu au făcut, în ultimii 3 ani, celelalte grupuri politice, este un avantaj, înseamnă că au înţeles foarte bine care sunt mecanismele de la UE”, a completat Zgonea.

Cei trei eurodeputati liberali Ramona Manescu, Cristian Busoi si Corina Cretu de la PSD au cerut în sesiunea plenară a PE de la Strasbourg, sa se renunte la MCV, in urma criticilor aduse ultimului raport care a fost prezentat saptamana trecuta de Comisia Europeana.

7 COMENTARII

  1. Cred ca tinta USL de anu asta este ca voi sa nu ajungeti sa umblati batuti pe strazi. Mai erau unii pe vremea lui Ceasca pe care-i auzeai,, Sa punem cu totii umarul…” Adica prostii sa puna umarul si sa va faca pe voi mai umfati decat sunteti. Sa puna umarul fraierii care v-au votat si care acuma nu vor sa recunoasca ce teapa si-au tras.

  2. Acum in PE se vorbeste tocmai despre oportunitatea extinderii MCV-ul la toate statele UE. Ce drag le-ar fi uslamistilor sa scape de orice control si sa-si faca in voie pohtele !

  3. Vise taica,nu aveti bani ca sa ii puteti cumpara pe cei din PE, acolo nu merge ca in Romania(o maslina, o scobitoare etc.)iara Base nu va poate ajuta mult.

  4. MCV este in parte arondat la USL.Cind vom iesi de sub influenta USL ca si clasa politica ,nu vom mai avea MCV

  5. Mai ZGONEA majoritatea romanilor doresc eliminarea USL nu eliminarea MCV ce ati face voi din amarata asta de tara fara MCV.

Comentariile sunt închise.