Ultima zi din ianuarie 2012, la aproape 4 luni de la lansare, a adus acest bilant interesant, 1 milion de pagini vizualizate de catre cei peste 88.000 de vizitatori unici, potrivit Google Analytics. Daca in decembrie 2011 blogul avea 14.000 de vizitatori si 200.000 de pagini vizualizate, iata ca in ianuarie, datorita lansarii site-ului, vizitatorii au crescut la 26.000 iar numarul de pagini a depasit 420.000, cu mult peste previziunile lui Cristian 777 !

E drept, pentru „veteranii” blogului dar si pentru mine, parca s-a pierdut ceva din atmosfera de la inceput, ne-am mutat din casuta noastra in ditamai mall-ul! Dar cred ca, pe masura ce ne obisnuim, ne vom regasi! Mai ales ca ne pornim si cu emisiunea dar si cu televiziunea! Si eu am dificultati sa navighez pe noul site dar, atunci cind reusesc un tur complet sint aproape multumit. Astept de la colegii mei, actuali si viitori, sa ne dea cele mai bune si curate informatii si analize! Exact cit ne trebuie ca sa luam, zilnic, cele mai bune decizii din viata noastra!

Nu uitati, de acum incepe numaratoarea inversa! Voi pune o mare presiune pe colegii mei de televiziune ca sa fim gata cit mai curind! Pe 16 februarie incepem probele! In mai putin de o luna vom fi fata in fata, sinteti pregatiti?!

Sa fiti iubiti!

P.S. Sintem la Cluj, si, incepind cu ora 14.00, ne intilnim cu fanii si studentii in sala 101 a Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai iar apoi, pe seara, cu oamenii de afaceri. Incepind cu ora 12.10 voi fi in direct, alaturi de Sabin Gherman, pe postul de televiziune TRANSILVANIA LIVE!

680 COMENTARII

  1. Biblio, timan, chinezu, john, alex….dacă, după ACTA ,ne cheamă la guvernare, care e prima măsură pe care o luăm? trebuie să fim pregătiți? ce-i răspundem președintelui? Eu îmi bag piciorul stâng în ghips și așa vin.

    • @ avramuț
      Pe mine nu mă cheamă nimeni la guvernare, eu voi fi contra indiferent de cine este preşedinte sau în guvern. Cei care ocupă posturi de forţă au prostul obicei de a uita de democraţie. Eu voi fi în acelaşi loc ca să apăr democraţia.

      • a apara democratia nu este egal cu a apara JAFUL celor care au adus Romania in pragul falimentului

        • Stimate domn,

          Aveţi în faţă absolut orice am scris. Vedeţi undeva că apăr eu Jaful? Eu spun doar că nu este treaba mea să judec vinovaţi. Nu sunt procuror, nu sunt ziarist de informaţii, nu sunt nici advocat sau judecător… De ce să-mi dau eu cu părerea asupra unor informaţii de presă asupra cărora nu am nici un fel de control şi nici nu deţin proba verităţii? Să condamn eu pe cineva? Las pe cei care sunt de profesie să rezolva problema jafului. Eu pot să mă gândesc la problema democraţiei unde am acces şi la filosofie, şi la legi… ba sunt şi obligat, în calitatea mea de cetăţean, să am o opinie politică care să mă conducă la un act de voinţă politică şi o conştiinţă civică.

          Eu nu înţeleg ce aţi dori să fac în plus.

          Să ies să strig „Trăiască X, să moară Y!” sau altceva? Eu vorbesc despre democraţie, apăr şi drepturile domniei voastre care strigaţi, apăr şi drepturile celor din stradă, apăr şi drepturile politicienilor, al Guvernului, al Preşedintelui, al Parlamentarilor. Apăr şi dreptul meu de a gândi liber. Nu vă convine să gândiţi liber şi trebuie să vă spună cineva ce anume să gândiţi… e dreptul domniei voastre. Nu-mi cereţi însă mie să fi din turma domniei voastre.

          Cât timp toţi fac cum spune legea că trebuie să facă, nu am nimic cu nimeni. Am eu o vinovăţie intrinsecă pentru că nu fac miştouri ieftine şi că nu înghit toate prostiile care se vehiculează în România? Asta e, voi trăi cu această vinovăţie, fiţi domniile voastre printre virtuoşi.

          Mai jos dl. Octavian face un fel de miştou pentru că am îndrăznit să spun că mi-a plăcut un discurs pe care domnia sa îl consideră indezirabil. Sunt convins că domnia sa nici nu a ascultat acel discurs, dar îşi arogă dreptul de a râde de mine… „Vezi bibliotecarule cum dai tu mereu cu mucii in fasole?” Face asta din domnia sa un om integru şi intelectual? Aşa o fi…

          Dacă spun că mi-a plăcut un discurs înseamnă că ţin ode, că ridic imnuri, că susţin acel politician? Dacă considere că un politician are viitor automat îi susţin întreg partidul? Acest „nu eşti cu ai noştri, eşti împotriva noastră” şi „dai în X, dai în mine, dai în fabrici şi uzine” sunt slogane staliniste „oameni buni”. Terminaţi cu o astfel de atitudine.

          De ce apăr eu jaful, pentru că nu strig cu mânie proletară împotriva celor pe care domniile voastre îi declaraţi „chiaburi indezirabil”…? Repetaţi stalinismul şi nici nu vă daţi seama. V-am mai spus că „să fiţi iubiţi” este o prescurtare de la „să fiţi iubiţi de clasa muncitoare”. Trăiţi şi repetaţi exact cultura pe care o blamaţi şi nu vă daţi nici măcar seama.

          Nu sesizaţi cât de jos este nivelul cu care mă atacaţi? Ar trebui să mă cobor şi eu acolo? Ei bine nu o voi face, vă las să vă jucaţi de-a neo-comuniştii anticomunişti.

        • Eu ti-am mai zis Biblio, nu raspundem lung deoarece nu avem timp – face si altele intre timp. Daca este ceva care ne intereseaza, pe care „simtim” ca avem ce spune si care ne spune ceva – dezvoltam.

          Vino cu proiecte clare despre ce avem de facut aici, CLAR, pe puncte – pe urmatorul principiu:

          TARA E PE UN DRUM BUN , HAI SI NOI SA FACEM CEVA BUN PE UNDE SUNTEM.

          Noi suntem acum aici – AI CEVA SA NE PROPUI CONSTRUCTIV?

          Daca insa incerci sa ne schimbi parerea ca tara este pe un bun … iti pierzi timpul.

          • Să vă spun eu ce aveţi de făcut la televiziune? Sau să vă spun eu ce este de făcut cu ţara? Nu prea înţeleg ce anume aşteptaţi să vă spun eu.

            Soluţia mea pentru România este simplă. Este nevoie ca 10 milioane de români să se scuture de propaganda politică (a tuturor partidelor politice), că înceapă să aibă conştiinţă civică, şi să-şi impună voinţa politică şi sistemul democratic prin vot democratic.

            Este simplu ca soluţie, este greu ca revoluţie a mentalităţii cetăţeanului român care nu a trăit niciodată până acum în democraţie, este obişnuit să gândească cu gândul altuia. Cu siguranţă însă, atunci când organizaţia civică a românilor va fi mai puternică decât toate partidele la un loc şi decât schema lor de interese, politicienii vor trebui să dea înapoi, nu-şi vor mai permite să CONDUCĂ România ci vor deveni slujitori ai românilor… sau vor dispărea.

            Eu vă întreb, sunteţi de acord să fiţi un astfel de român? Sunteţi pregătit să aveţi o conştiinţă de sine ca cetăţean?

          • Uite, întreb pe toată lumea… toţi cei care citesc acest blog, inclusiv pe domnul Radu Moraru.

            Este aici cineva pregătit să renunţe la propaganda şi tutela politică pentru a se dezvolta ca cetăţean cu conştiinţă civică independentă şi voinţă politică?

          • eu iti spun si repet, vino cu un proiect al tau, orice constructiv, altceva decat simple cuvinte goale pe care eu incep sa nu mai am timp sa le citesc ….

            trebuie sa poti construi ceva, nu doar sa imaginezi sisteme de cum face plopul pere – propune, te rog!

          • Acesta este proiectul, o societate civilă formată din 10 milioane de români cu voinţă politică proprie.

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/10/1-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/10/2-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/10/3-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/10/4-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/10/5-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/10/6-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/10/7-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/11/8-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/11/9-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/11/10-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/11/11-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/11/12-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/12/13-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            bibliotecarul.blogspot.com/2010/12/14-am-nevoie-de-10-milioane-de-romani.html

            Vă recomand să citiţi şi comentariile.

          • Mai am un proiect de lege.

            Fiecare din cei ce ocupă locuri în organigrama superioară a statului, fie că sunt aleşi (au mandat), fie că sunt numiţi, depune un jurământ solemn la preluarea funcţiei sau mandatului.

            Aş vrea o lege cu caracter penal, o lege a jurământului, care să pedepsească încălcarea jurământului cu o pedeapsă de sine stătătoare între 3 şi 12 ani, cu o creştere agravantă. Astfel, dacă cineva încalcă legea sau constituţia, proces penal, condamnare şi gata. Vreţi să impuneţi legea, începeţi cu cei care aplică legea, respectiv oamenii statului.

          • Mai am un proiect de lege sugerat chiar de Preşedintele Traian Băsescu. Domnul Băsescu ne spune că este necesară introducerea în Constituţie a unor parametrii limită ai Bugetului de Stat, deficit maximum 3%, deficitul structural maximum 0.5%.

            Vreau deci o lege penală care să condamne guvernul care nu poate respecta aceşti parametrii de performanţă bugetară. Dacă cineva depăşeşte parametrii, Uniunea Europeană este destul de agresivă cu România. Nu este normal ca premierul şi miniştrii să nu-i intereseze prea tare dacă România va fi stat agresat de UE pentru că guvernanţii dau bugetul peste cap şi să piardă doar românii. Nu poţi să scoţi parametrii de performanţă, ca premier poţi să pleci şi nu se supără nimeni, nu te obligă nimeni să stai la guvern. Dacă cineva îşi asumă totuşi actul executiv, trebuie să o facă responsabil, răspunde politic în faţa guvernului cât timp nu se încalcă constituţia, dar dacă se încalcă constituţia şi se depăşesc indicatorii, cred că puşcăria este normală.

          • Acestea sunt, deocamdată, proiectele mele. După cum vedeţi, toate trei lovesc în întreaga politică românească, mai ales în politica neperformantă şi mincinoasă.

            Nu vă cere nimeni să fiţi de acord cu proiectele mele pentru România, faceţi şi domnia voastră proiectele domniei voastre… Încercaţi însă, dacă se poate, să nu serviţi un anumit partid politic. Nu e nimic rău să susţineţi un partid politic, dar pentru asta trebuie să fiţi membru de partid. Cineva care nu este implicat politic trebuie să-şi susţină propriile interese, propria voinţă politică. Aceasta este calea democraţiei.

          • Numai ca sa intelegi iti spun in continuare Biblio. Proiectele suna bine, te intreb – cati oameni ai in spate? Cati reali colaboratori ai?

            Eu stiu ceva – nu imbrac o haina care nu mi se potriveste . Cand eram mai mic nu imbracam o haina cu 2 numere mai mare. Acum ma uit doar daca mi se potriveste.

            O lupta fara echipa – este de cele mai multe ori sortita esecului.

            RADU MORARU – CAT DE CUNOSCUT E, FARA ECHIPA SI FARA NOI … SORRY, MAI GREU!

            Nu vreau sa ma intelegi gresit – cand ti-am cerut un proiect, te-am rugat sa-mi spui un proiect concret in ceea ce priveste ACEST LOC. Nu ti-am pus la indoiala capacitatea de a sustine proiecte.

            NOI AICI CONSTRUIM O ECHIPA MAI LARGA IN JURUL ECHIPERI LUI RADU MORARU.

            Pentru inceput, pana pleaca treaba – dupa aceea totul va deveni un club dar acum inca este nevoie de ajutorul nostru.

            In aceasta mare echipa te intrebam daca poti aduce un proiect.

            PS Nici o grija – nu am fost si nu voi fi niciodata un inregimentat.

          • ha ha ha …..bài,bibi….ai gasit aderenti pentru „proectele” tale???

            sunt profund impresionat de praful care zace pe ele.

            esti yutopic ,bibi !!! 😆 😆

            lasa-ne ,bibi….ca noi avem proiectul nostru ….cauta pe la Antene sau pe Grivco,aderenti .

          • @ Cristian 777,01/02/2012 23:32

            Nu am pe nimeni în spate, nu am pe nimeni alături… Planul meu este să fac totuşi politicienii să depună o astfel de iniţiativă legislativă… după care cetăţenii poate vor susţine proiectele punând presiune pe Parlament pentru că, sper eu, vor înţelege că le sunt benefice şi în ajutorul lor, pentru că le consolidează efortul de a controla politicienii în activitatea lor.

            Vă daţi seama că orice cetăţean poate depune o plângere penală atunci când observă că un politician încalcă Constituţia sau legea?

            Este posibilă şi o altă variantă (mă îndoiesc însă că românii se pot coaliza) să se formeze un grup de iniţiativă care să depună aceste proiecte ca iniţiativă civică. În asta cred foarte puţin, tocmai pentru că românii sunt persoane suspicioase şi deloc capabile de coalizare în condiţii normale de viaţă.

            D’aia cred că 10 milioane de individualităţi este un program mai uşor de închegat în România. Fiecare pentru el este sportul preferat al românilor.

            Stimate domn,
            Eu nu sunt ca alţii, nu ţin să se numească legea Bibliotecaru. Orice poate prelua aceste proiecte să le pună în practică. Nu vreau să-mi leg numele de ceva şi să mă dau mare. Până acum nici unul din „succesele” mele nu au apărut că ar fi ale mele. Nu m-a deranjat deloc că alţii preiau ceea ce spun şi rezolvă problema. Totul este să se construiască premisele democraţiei.

          • biblio,
            spune sincer ca nu te-a dat pe spate profunzimea cugetarilor lui nicht…
            cata spiritualitate comprimata in asa de putine cuvinte…
            cu astfel de ajutoare, sunt sigur ca nasu.tv va fi un succes mirobolant…

      • hartogarule tu nu esti in stare sa aperi orice regulament de bun simt al unui blog. cert este ca inca nu te-ai prins de scoala lui Platon!

          • hartogarule, sa discutam deci, despre democratia lui Platon. locul si data le aleg eu 🙂

          • @ mariu

            Democraţia lui Platon era una directă, nu mai are aplicabilitate convenţională astăzi… Nu reuşesc să se înţeleagă sub 500 de parlamentari, cum să se înţeleagă 18 milioane? Poate un pic pe la ostracizare ar mai fi utilă. 😀 Toţi cei aleşi ar trebui să poate fi „ostracizaţi” prin referendum iniţiat civic… Dar asta este altă discuţie.

            Nu am nici un folos din astfel de discursuri, cunosc deja doctori în filosofie cu care pot discuta despre Platon (şi de fapt am şi făcut-o cu mulţi ani în urmă)… Îmi pare rău, ar fi timp pierdut să o fac şi cu dumneavoastră doar că să aveţi sentimentul că sunteţi un „cocoş”. Poate dacă aveaţi un semn legitim… Vreţi să aveţi un sentiment de superioritate, nu aveţi decât să vi-l arogaţi direct. Ia uitaţi ce bine se descurcă ceilalţi colegi ai dumneavoastră. 😆 Dovediţi-mi cât de bine îl ştiţi pe Platon aplicând platonicismul în contextul structurii sociale de astăzi. De exemplu, de ce credeţi că democraţia este cuprinsă în dialoguri între oligarhie şi tiranie?

          • sa filozofam un pic,nu degeaba a fost studentul lui Socrate din cate imi amintesc…cu matematica eu zic sa mai asteptam putzin BIB 😉

    • :)))avramutz esti depasit! la antipa nu se mai poarta gipsul. la inaintare se mumifica altceva :))))))))

  2. @biblio…sunt de acord cu democratia…nu sunt de acord cu „democratia” voastra…VOI NU
    ACCEPTATI ALTE PARERI….e veche aceasta metoda,ede pe vremea securitatii…mai citeste…mai citeste…!!!

    • Nu ştiu pe cine vizează acel „voastră”.

      Eu vorbesc despre democraţia noastră, a tuturor, pentru că democraţia mea este cea din constituţie, aplicabilă tuturor cetăţenilor români.

  3. Salut,Nasule!Abia astept ziua cand vei apare din nou pe sticla,cred ca proiectul tau o sa reuseasca,sa te ajute bunul Dumnezeu,sa ne faci din nou sa ne asezam cu drag in fata tv.,sincer esti singura persoana din presa cu care eu ma identific.Stii ce ma bucura cel mai tare,faptul ca nu le-ai dat satisfactie dusmanilor si ai reusit in cel mai scurt timp sa revii acolo unde iti e locul,aproape de publicul care te apreciaza,te respecta in tot ce faci.Multa BAFTA!

  4. @biblio….nu stiu ce ai cit despre democratie,dar daca citesti ar trebuii sa si intelegi, dupa cum incerci sa convingi pe toata lumea, ca tu ai dreptate,nu prea intelegi mare lucru….!!

    • Am citit constituţia. Ia uitaţi ce spune constituţia despre democraţie.

      „Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.”

      Când cineva îmi spune „cum mama naibii le sti tu pe toate…??…te-au repartizat usl-istii aici pe blog…??…te-au scos din “raft”,plin de praf comunist si idei fixe….HAI ..PA…!” constat pur şi simplu că mi neagă dreptul de a avea o părere şi o voinţă politică într-o societate pluralistă, nu am cum să înţeleg altfel situaţia decât ca pe o expresie a împotrivirii faţă de democraţie.

      Eu când am o părere diferită faţă de cineva, nu mă apuc şi îi spun… „Bă, eşti prost şi necultivat… Du-te bă în altă parte”… adică cam ce primesc eu de la alţii, eu încerc să spun „pe ce mă bazez” atunci când am o părere diferită. Nu încerc neapărat să schimb părerea celuilalt, îi arăt că undeva există şi un alt tip de informaţie. Se foloseşte sau nu de informaţia pe care o dau e treaba domniei sale şi nu a mea.

      Repet, cine este deranjat că am o părere numai pe seama faptul că părerea mea nu concordă cu a lui… acel cineva este promotor al unei anti-democraţii. Părerea mea care ar trebui să conteze cu oricare părere de român. Nu-i aşa? (Întrebarea e retorică.)

      • Dar poti avea frate oricate pareri vrei – numai ca daca sunt frane pe drumul nostru, catre o ROMANIE DIFERITA DE CEA DE DINAINTE DE 2009 – din lipsa de timp o sa te mai trezesti si cu replici directe de tipul celei de mai sus.

        NU MAI AVEM TIMP , ne intelegi?

        • Stimate domn,
          Eu înţeleg graba dumneavoastră de a reforma lumea aşa cum este ea. Am două probleme totuşi. Prima problemă este că nimeni nu pare să cunoască ţinta la care se doreşte să se ajungă (şi dacă dumneavoastră o ştiţi vă rog să-mi spuneţi şi mie care este), iar a doua problemă este să înţelegeţi că dumneavoastră faceţi parte dintr-o parte din cetăţenii români, ca să fie ca domnia voastră trebuie să faceţi parte dintr-o parte care reprezintă majoritatea românilor.

          Eu nu spun că nu aveţi dreptate, nu spun nici că alţii au dreptate… spun doar că dreptatea este de partea unei negocieri naţionale în care fiecare poate să îşi spună punctul de vedere.

          Eu pot descrie „România mea” ţintă care este deja stabilită prin Constituţia în funcţie (doar că este piratată de către politicieni şi astfel disfuncţională), dumneavoastră puteţi discuta despre România pe care o doriţi finalizată prin reformă? Vedeţi unde trebuieşte reformat, dar înţelegeţi cum ar trebui să fie după reformare?

          • JAF – nu!
            Furt – nu!
            Promisiuni – nu! Inainte de a promite pune osul si munceste, arata ca esti gospodar si dupa aia cere-mi mie sa te votez.
            Daca te simti slab, fiind santajabil cu ceea ce ai facut – DU-TE NENE ACASA SI LASA-NE!

            Fapte , nu vorbe, ani de fapte si apoi mai vedem.

            2 exemple: Traian Basescu, ca politician, cel putin un ultimii ani.

            Radu Moraru ca ziarist.

          • @ gp1
            Mai rămâne să înţelegem toţi normalitatea la fel pentru că văd că normalitatea mea cumva vă jigneşte de vreme ce simţiţi la rândul dumneavoastră nevoia să mă jigniţi.

          • @ Cristian 777
            Domnia voastră aveţi ca ţintă de reformă a societăţii româneşti doi indivizi, oricine ar fi ei? E trist de tot.

            Faceţi atunci o constituţie cu un singur articol
            Articol Unic.
            Domnii Traian Băsescu şi Radu Moraru au totdeauna dreptate. Dacă nu sunt de acord între ei, Traian Băsescu este mai tare.

          • Sunt exemple , mai sunt multe altele, stai linistit – de aia inca vine gaz pe teava si ai apa la chiuveta – datorita exemplelor noastre.

            Suntem multi dar nu ne vezi tu … uf, tu nu te-ai plictisit de pozitia ingrata primita?

            Free Willie, iesi la lumina Biblio – vremea voastra a trecut !

          • hartogarule, in orice democratie trebuie sa dormi 8 ore bune ca sa poti fi fresh a doua zi de birou. daca acaparezi spatiul altora doar ca sa fi noaptea pe blog one deja ai o problema de sanatate. daca esti privat de somn ori debitezi morgane, ori altcineva scrie sub id-ul tau

          • Umblă vorba că adevăraţii intelectuali sunt foarte activi noaptea… Eu nu dorm decât cel mult 4 ore. Am prea puţin timp de trăit pentru cât de multe am de făcut… ca să mai fac şi risipă.

  5. Şi vin din nou şi zic şi o voi posta zilnic cel puţin odată:
    ROMÂNIA DORMI LINIŞTITĂ USL VEGHEAZĂ !!!

    • ce dreacu vegheaza ca aia sunt la priveghi

      la propriiul priveghi

      USL se PRIVEGHEAZA ! 🙂

  6. @bioblioraft…zi tu asta „stie tot” cum mama naibi faceti voi greva…? asa numai putin de semigreva….!!!

    • De fapt sunt în grevă de 3 ani, numai că acum o fac cu tămbălău, cu taraf cu lăutari că de la sfârşitul lunii tot vin să-şi ia darul.
      Gică contra – grevă, grevă dar i-aş ruga NU PE BANII NOŞTRI!!!

  7. @bibliotecaru…..cum mama naibii le sti tu pe toate…??…te-au repartizat usl-istii aici pe blog…??…te-au scos din „raft”,plin de praf comunist si idei fixe….HAI ..PA…!!!

    • Spre deosebire de alţii care cad pe spate muţi de admiraţie la ce spune politicianul preferat, eu mai şi citesc. Ei uite, d-aia am şi cărţi, ca să înţeleg ce şi cum, d-aia am şi conexiune internet. Aveţi o problemă cu asta? Era necesar să fiu unii dintre cei care aşteaptă nu ştiu ce găleată electorală? Uite că nu sunt, şi, spre deosebire de alţii, nu fac nici grevă. Democraţia îmi dă dreptul să întreb orice instituţie a statului „de sănătate”… ceea ce şi fac. De acolo ştiu.

      Dacă sunteţi un apărător al democraţiei, mai putem discuta, dacă sunteţi un apărător al oligarhiei şi al statului totalitar sau dacă sunteţi unul dintre ignoranţii României ce nu doreşte să şi înţeleagă… vă spun şi eu un călduros la revedere!

  8. Buna ziua.Vrem locuri de munca.Pentru ca de 20 de ani se tot vinde si se strica tot ce a fost bun in tara asta cred ca ar trebui sa incepem sa construim din nou,si asa vom avea si locuri de munca .Va salut cu respect si sa auzim de bine.
    P.S Cred ca ar trebui sa trecem la treaba,,,,,,,,,,,,asa cum romanul a fost din tot deauna

    • nu trebuie sa ne bazam pe „CE NI SE DA”

      tu creaza 2 locuri, mai creez si eu 2, inca 100.000 alte 2 si uite asa !

      FIECARE DE JUR IMPREJUR – hi hi hi SI TOTI AICI!

      FENOMENUL NASUL!

      • Bine spus Cristian777. Trebuie sa fim constienti ca fiecare dintre noi este responsabil pentru trecutul/prezentul care il are si pentru viitorul care si-l doreste.

      • Cristi imi place cum ai spus FENOMENUL NASUL chiar asa si este.
        Ia spune ce fenomen urmeaza ,ca eu sint deja mobilizata :))

        • acest fenomen, numit de mine Fenomenul Nasul deoarece l-am vazut aici, accesibil celor care pot sa se stranga impreuna deoarece „de acasa, din fata calculatorului – POTI SA SCHIMBI LUMEA!” …

          … acest fenomen unic, zic, e cu bataie lunga Danuta, are multe manifestari; deja primul pas e facut, azi maine incepe televiziunea

          • Iar ce este interesant , cum am mai spus:

            PROIECTUL NU POATE FI DUPLICAT. Interventii din virtual in real s-au mai vazut, de curand chiar Noua Republica. Viceversa se intampla la ordinea zilei.

            Dar unirea lor nu poate fi facuta de oricine – in primul rand ca nu te adresezi unui segment. Nu ajuta segmentul OTV, nu ajuta segmentul Blogary. Ambele segmente nu o pot face – primul nu are preocupari intelectuale, celalalt are majoritar preocupari intelectuale.

            Trebuie un segment mai special – oameni liberi, in gandire, neafiliati politic si cat de cat independenti economic, care sa fie si de orientare intelectuala si care sa fie si cu abilitati de intreprinzator.

            Cam greu de duplicat , nu crezi?

  9. Alaturi de presedintele nostru:111.746 voturi….culmea astia nu sunt de acord cu aia 40 de capete care zbiara pe 50 lei

    • numar real, in crestere fireasca

      panglicarii de la usl au avut 60.000 in prima ora ha ha ha ha ha

      si acum? ah ah ah ah ahhhhhhhhh mai au:-)

  10. Ia haideti sa facem toti eforturi acasa la noi ca daca incercam toti sa schimbam tot in acelasi timp o sa iasa o mare harmalaie.

    Trenul Romaniei este pe un drum bun. Efortul nostru se va vedea. DEJA S-A VAZUT.

    Ultimii doi ani in care toti cei seriosi ne-am platit darile la timp I-A UMPLUT DE MIRARE SI SPUME PE BUGETARII CARE NE CONTROLAU – si a ajutat guvernul sa reziste.

    Asta este un exemplu de cum putem face ceva.

    Acum suntem la NASUL – AICI VOM PUTEA FACE CEVA, in curand. Mult mai utie ROMANIEI DAR SI NOUA PERSONAL vor fi eforturile noastre de aici , impreuna cu cele de acasa.

    In cativa ani vom deveni lideri de opinie, de data asta REALI, PLECATI DE LA FIRUL IERBII, si nu pusi acolo de cineva cu interesele acelui cineva in spate.

    NASUL VA FI UN FENOMEN, iar noi vom fi PARTE DIN EL !

    • Aşa este mult mai bine, gândiţi pozitiv.

      Bine ar fi acum să vă apucaţi să citiţi nişte cursuri de drept, de economie, de filosofie, de statistică…

      • Biblio, nu ma pregatesc sa conduc Romania, eu fac ordine in jurul meu si ajut un proiect sa se nasca.

        Nu vreau sa stiu totul despre tot- sunt inginer ca metoda de studiu si ganditor ca preocupare. Inginerii nu stiu pe derost dar stiu unde sa caute SI CUNOSC FIZICA, vazand si intelegand fenomene.

        Ganditorii nu fac altceva decat sa gandeasca, de multe ori 🙂 🙂 descoperind roti dar asta e, riscul meseriei!

    • Cristian 777

      Lauda de sine, nu miroase a bine.

      Mai uitati-va si in jur, nu doar pe nasu.tv si treziti-va.

      Lumea-n care unu’ le stie pe toate, e pe duca.

      Va place sa v-amagiti cu cifre fara cap si coada.

      Nici macar propria activitate care, asa cum il parafrazezi pe Mircea Badea va ocupa tot timpul, nu vreti sa o analizati cu un pic de obiectivitate.

      Ca ajutor, aveti chiar in josul paginii butonul trafic ranking. Sigur va aduce putin cu picioarele pe pamant si posibil veti gandi mai pragmatic strategia de reconstructie.

      In IT spunem ca e de preferat o analiza proasta pe date bune, decat o analiza buna plecand de la date proaste.

      • @chinezuamuzat – ati scris:
        „Mai uitati-va si in jur, nu doar pe nasu.tv si treziti-va.”
        Aveti ceva recomandari pentru noi?
        Si inca ceva. De ce vreti sa ne stricati placerea care o avem in acest loc?
        Ne amagim? No problem atata timp cand nu o facem pe altii. Nu o sa reusim? No problem. O luam de la capat si nu mai facem greselile din trecut. Oricum am lua-o, se vede cu ochiul liber ca suntem castigatori.
        Numai bine.

      • ceainizule cine nu se uita pe Nasul e pe duca manipularii. ai vazut azi si pe la altii cati asistati sociali va ducem in spinare!

      • Domnule Chinezu’ Amuzat
        Am sa va raspund numai la aceasta afirmatie din mesajul Dvs .
        „In IT spunem ca e de preferat o analiza proasta pe date bune, decat o analiza buna plecand de la date proaste”

        De ce numai atat : pentru ca in restul comentariului nu am gasit nimic serios (pe masura ce va cunosc mai bine, devin din ce in ce mai dezamagit – sper sa fie doar o impresie)

        Deci, referitor la afirmatia citata mai sus, va asigur ca pare pertinenta, da bine, face senzatie, dar are… cam aceeasi valoare :
        – analiza buna pe date proaste = exercitiu reusit, concluzii fara utilitate practica

        – analiza proasta pe date bune = exercitiu esuat, lipsa concluzii

        Va acord prezumtia de necunostinta tocmai pentru ca ati facut precizarea ca „se aplica” numai in IT (un pic inexact, statistica se cam aplica fara restrictii , IT-ul nu are nimic special, ca domeniu – n-as recomanda cuiva sa „mearga” pe deviza Dvs. de mai sus)

        Aceasta ar fi si diferenta (analiza statistica presupune in primul rand pregatire teoretica serioasa in acest domeniu – nu numai abilitate in a manevra colectii de date :), mai mari sau mai mici )
        De fapt, maximum de eficienta se atinge cand rezultatul certificat/testat se obtine cu cat mai putine „mostre” (pe sistemul ca nu marimea conteaza :)… ci istetimea…)
        Mi-as dori sa ma intelegeti precis,
        O seara cat mai buna,

        • Domnule Alu’

          Va sunt recunoscator pentru

          – prezumtia acordata,
          – grija care v-a facut sa va exprimati dezamagirea precum si pentru
          – generoasele argumentari filozofice pe seama unei simple butade (despre care, intre altele, eu nu am spus ca se aplica numai in IT).

          Butadele, ca si proverbele nu trebuie „luate” axiomatic.

          Daca spui „cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia” nu inseamna ca fatalmente acest lucru se si intampla.

          In acelasi timp, nu m-am mai aruncat in analiza pe date, rezumandu-ma doar la indicarea sursei, din cateva motive:

          – cand am mai facut-o, mesajele mi-au fost sterse sau trunchiate
          – am considerat ca cei mai multi dintre fluturii liberi nu vor sa vada decat ce li se livreaza de la centru
          – cine va dori detalieri, mi le va cere

          • Domnule Chinezu’ Amuzat

            Spuneam mai sus ca „sper sa fie numai o impresie” faptul ca ma dezamagiti…
            Nu mai sper 🙂
            Nu mai este o impresie 🙂

            Fara sa fac o acuza in privinta lipsei Dvs de onestitate, va rog sa observati singur ca, destul de des (cam intotdeauna?), sesizati faptul ca vi se „cenzureaza” mesaje cruciale, care n-ar mai lasa nicio indoiala in privinta clarviziunii si competentei Dvs.

            N-am sa comentez mai mult acest aspect – asa cum am mai spus, rareori risipesc inutil resurse.

            Referitor la mesajul Dvs
            – nu am „filosofat”, am explicat folosind un limbaj simplu, usor accesibil, care e valoarea afirmatiei Dvs (si sustin in continuare ca nu poate fi aplicata nicaieri… – dar, intr-adevar „da bine”, poate parea un panseu rezultat dupa o matura cercetare 😀 )

            – personal, nu as avea nevoie de analizele Dvs. „pe date” (mai ales ca le tineti… bine cenzurate 🙂 , deh, sau nu „v-ati mai aruncat pe ele” ) – obisnuiesc sa fac singur ceea ce ma pasioneaza, deci voi declina invitatia Dvs.(pe care o pot suspecta -inclusiv- ca „izvorata” dintr-un gest de mare generozitate… )

            O seara cat mai usoara,

  11. floos, gașca trebuie să fie mereu la guvernare. De vreo trei ani se guvernează de la Cotroceni. Și e din ce în ce mai rău.
    Părerea ta despre venitul banilor e profund greșită. Cei pentru pensii trebuie să vina de la contribuabilii din sistem. Și slavă Domnului că au venit până acum vreo trei ani de când se alege praful de țară și au dispărut peste un milion de locuri de muncă. Cei de la buget pot să curgă ca Dunărea la inundațiile din 2006 și tot nu acoperă lăcomia lăcustelor portocalii ca să nu mai vorbim de politicile guvernamentale catastrofale în domeniile ce alimentează bugetul și cele numai consumatoare din el Ce poți aștepta de la niște nulități convenabile puse peste tot în funcții de conducere. Nu știu nimic, nu fac nimic…și Președintele ne explică…și ne explică…și iar ne explică…

    • Sorry, dar cu ceea ce ati scris mai sus v-ati descalificat (singur, fara ajutorul meu). Repet, gasca nu trebuie sa fie in nici un parlament. Uitati-va de jur imprejur si veti putea observa cum „opozitiei” ii merge (financiar) foarte bine.
      Asta una la mana. A doua la mana, ati facut niste afirmatii despre lacustele portocalii. Daca aveti dovezi, dati-le organelor care le pot analiza. Daca _nu_ aveti, atunci sunt numai vorbe.
      Numai bine.
      PS.Asta am invatat-o de la bibliotecaru, care este de parere ca dnul Iliescu este deocamdata nevinovat pentru 89-90.

      • Sunt de părere că vinovăţiile trebuie dovedite prin probe, în instanţă, şi nu prin ceea ce apare în ziare. Vă deranjează aşa de tare că nu aveţi tribunale ale poporului? Ce mai daţi în sus şi jos cu iluzia democraţiei, aduceţi atunci dictatura stalinistă şi puteţi să-l condamnaţi pe Ion Iliescu fără judecată.

        • care e de mers prin puscarii – or sa mearga . nu toti , care mi pot fi dovediti

          NOI AVEM ALTCEVA DE FACUT decat sa ne pierdem timpul cu ei.

          RE – CONSTRUIM. SI ASTA CHIAR NE OCUPA TOT TIMPUL ! 🙂

          • 😀 Dacă aveţi altceva de făcut, de ce oare tot îi aduceţi în discuţie? Şi faceţi asta încă în cel mai curat stil totalitarist.

            Aveţi răbdarea, există justiţie. Poate că justiţia nu este cea mai bună şi mai corectă din lume, dar este cel mai bun lucru la care putem să apelăm.

          • rabdare – cat cuprinde … eu i-am si uitat!

            nerabrare in ceea ce facem – asta e pasiunea constructorului

        • Domnule, poate credeti ca am fost ironic in postarea mea (unde v-am mentionat numele in PS). Adevarul este ca nu este nici un pic de ironie in ceea ce am scris. De data aceasta chiar ati inteles gresit. Suntem de aceeasi parere ca „hotul neprins este negustor cinstit” si ca pana un tribunal nu a dovedit vinovatia cuiva, acea persoana este _nevinovata_. Daca ar aplica toti aceste principii, am avea astazi o alta atmosfera in tara.
          Numai bine.

      • l-am gasit ,pe blog , 🙂

        Tare mult mi-a placut ce-am vazut la ei acolo la acest post de televiziune de la Cluj ,bravo lor !!!Si domnul Sabin Cherman tare incantata sa-l cunosc,EXCELENT!!!
        Am niste cunostinte(venite de la Cluj) o sa-i sun sa-i intreb daca stiu de aceasta televiziune,multumesc laurica!!:)

    • msy,ptr.site o sa incerc sa il urmaresc din cand in cand,in functie de timpul liber
      drg laura.
      xxx

  12. Și fiindcă vorbim de datorii și case și de chinul insuportabil pe care-l duc pe cap de datornic …italienii de ex. trebuie să știți că în Italia 32% din fondul imobiliar e deținut de Biserici și e scutit de orice taxă…. Și ce …fond! În SUA povara pe cetățean e de 19% pe toate veniturile lui. La noi e peste 60%.Și aici stăm mai bine, chiar infinit mai bine…la diferența până la 100%. Mai e puțin și putem să ne mândrim că facem fifti-fifti cu statul. Am întrecut cu mult ancestrală zeciuială…biblică(pe care mulți de pe blog o practicați ca obligație de cult)

  13. Vad ca astazi aveti o zi foarte proasta. Daca aveti ceva dovezi de fraudare a voturilor din strainatate, le-ati aratat organelor imputernicite sa controleze acest lucru? Daca nu aveti dovezi, atunci de ce preluati si _propagati_ aceste informatii auzite/primite de cine stie unde?
    Jalnic.
    Si inca ceva. Personal, ce anume ati facut, ca sa mearga mai bine lucrurile in tara sau sa ajutati populatia?

  14. Dora,dacă tot ne lăudăm cu ce ducem pe cap de locuitor, cu ușurința poverii noastre, insuportabile pentru oropsiții cetățeni ai celorlalte țări,îți dau încă un motiv de euforică mândrie patriotică, nici PIB-ul nu apasă prea greu pe scăfârliile votantului român,e printre cele mai ușoare poveri din Europa. Asta cred că poate explica mobilitatea extraordinară a cetățeanului român și lămurește definitiv agilitatea la vot în Paris. Avid să înfrunte greutăți, să ducă pe …cap cât mai mult, chiar frustrat de poverile grele, insuportabile pe care cetățenii francezi și europeni în general, solidar cu cei din jur,a votat nebunește,supersonic, să intre și el în rândul capetelor de cetățean împovărate continuu de datorii făcute de aleșii săi. Și se pare că visul i se împlinește…mai ales pentru urmași. El măcar avea o …casă.

    • Oricum fara datorii nu se putea rezolva nimic la ora actuala si trebuie sa recunosti timan ca datoria Romaniei e in limitele admise.

      PIB-ul Romaniei e subtirel deja de mai bine de 20 de ani. Daca se luau masuri corecte inca din primii ani de dupa ’89 stateam mult mai bine acum.

      Ma bucur ca in sfarsit, un guvern , fortat bineinteles si de imprejurari a facut primii pasi normali care ne ajuta sa ne mentinem pe linia de plutire. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

  15. Este evident pentru mine ca esti foarte virulent impotriva unora si foarte ingaduitor,ba chiar fan al altora.
    Da domnul Hrebenciuc,Iancu,Iacubov,Tender,Bivolaru si altii unde sunt?

    • E vreunul la putere? Tu nu crezi că răspunsul la întrebare ți-l pot da cei amintiți de mine, inclusiv idolul neînfricat al acestui blog. Poate îl întrebați pe Berca ce e cu Sterling-ul?Și pe idol despre tot ce știe…și nu poate face și nu lasă nici pe alții să facă luându-și doar nulități convenabile în preajmă.. O fi de vină un fost consilier care i-a explicat științific cum e cu …autocanibalizarea…

      • Vax comentariul tau. Gasca de la butoane nu trebuie sa fie in parlament, pentru a face jocurile. Poate nu crezi, dar intre timp am invatat si acest lucru.

  16. Nasule,felicitari tie,echipei Nasul,membrilor fondatori,membrilor clubului nasul si tuturor vizitatorilor de pe https://www.nasul.tv. Oamenii pot vedea ca aici este un mediu in care ai libertatea exprimarii,aici oamenii sunt educati si civilizati si suntem oameni de actiune.
    Avem nevoie de cat mai mult sprijin,dragi romani,fiti alaturi de noi,viata nu e numai politica romaneasca putreda,iresponsabila,mizerabila formata numai din sinecuristi,haideti sa sprijinim valorile si sa ignoram nonvalorile.
    APRECIATI CE ESTE BUN,NU CRITICATI ORICE AMANUNT.

  17. Nasul.TV creste, creste si e foarte bine asa, e deja de neoprit.

    E drept ca „mall”-ul ne-a bulversat putin dar ne obisnuim din mers.

    Succes si la cat mai multe vizualizari!

    • Octavian, verifică unde sunt acum secretarii generali ai guvernului cei mai contestați la vremea lor?
      Opriș, Mihăilescu(nu casa…)Berca,Andreescu…?Se făcea ceva fără știrea lor?

  18. Imprumuturile facute de la FMI si BM au fost facute si pentru a umple gaurile facute de puslamalele care au jefuit tara draga timan.
    Priveste putin in trecut si raspunde-ti sincer cine sunt aceea si de sustinere cui s-au bucurat.
    Petrom,rompetrol,dacia felix,tutunul romanesc,rafo,,,,si exemplele pot continua.

    • Octavian, spune-mi și mie care e singurul om din România care din 90 până azi a fost tot timpul în cercurile de vârf ale puterii . Secretar de stat, ministru, primar în cel mai mare și important oraș, președinte de țară.Spune-mi și mie ce s-a întâmplat pe unde a trecut. Haide să vedem pe unde sunt cele mai mari găuri făcute de pușlamale. Are vreo legătură cu exemplele date de tine? De ce nu vorbești și de Bancorex? Cine a coordonat programele cu organismele internationale? Cine o face acum? Care sunt rezultatele acestor programe? Jaf…generalizat.

      • Cea mai mare gaura facuta de criminalul de Iliescu si Vacaroiu s-a realizat in anul 1992 cand fondul de pensii gasit pe vremea lui Ceausescu s-a unit cu bugetul de stat si a disparut practic in acesta. Atunci a inceput declinul fondului de pensii.
        In aceea perioada mrele arhitect al Romaniei libere nu s-a gandit ca populatia activa o sa scada si nu mai are cine sa sustina pensionarii unii fiind cu contributii pe vremea lui Ceausescu.
        A doua mare gaura s-a produs in anul 2004 cand acelasi criminal Iliescu a dat o lege prin care cei din armata, securitate , sevicii secete etc ieseau la pensie de la 40 de ani dar pensia calculata nu dupa contributie ci dupa salariul pe ultimele luni.

        • Corina, important este ca TB spune STOP, cei care pot acolo vor rezolva ceva – inca odata spun, sa nu mai facem toti de toate si nimic.

          Noi RE-CONSTRUIM pe patratica noastra, CAT TIMP TRENUL ROMANIEI ESTE PE DIRECTIA BUNA.

          • Cristian eu cred ca un sistem cum este cel de pensii nu poate fi schimbat decat daca recunoasti unde sunt greselile. Chiar daca Presedintele spune stop, banii mai multi nu vin la acest buget pentru ca mecanismele ce rotesc acest sistem nu functioneaza.
            Ideea era de recunoaste unde ai gresit , si de spune corect cum posti schimba sistemul si mecanismele pentru a functiona cat de cat normal, fara imprumuturi.

      • Îmi pare rău să ţi-o spun, dar eşti varză. După comportament şi atitudine verbală deduc că eşti membru de partid şi dacă mă concentrez un pic, mai că acel partid este PC.
        Vrei să schimbăm ceva în România? Atunci cere-te afară din partid.

    • @ Octavian

      Ştiţi că împrumuturile făcute de Guvernul Boc sunt foarte aproape de valoare cu suma necesară achitării tuturor împrumuturile făcute până la guvernul Boc din 1990?

      Dacă domnul Boc se împrumuta doar pentru plata datoriilor făcute până la el, atunci aceste datorii dispăreau. Numai că, vedeţi domnia voastră, datoriile s-au acumulat, nu a dispărut nimic, nu s-a plătit nimic.

      Ca să fiu mai clar.
      Dacă domnia voastră aveţi datorii de 100 de milioane lei vechi şi vă împrumutaţi de 90 de milioane lei vechi ca să achitaţi cea mai mare parte din împrumut, datoria domniei voastre va fi poate de 105 milioane (căci apare şi dobânda), în nici un caz de 190 de milioane.

      • Cateva comentarii:
        1. Tara a fost/(mai este?) in criza, deci incasarile la buget sunt reduse. Datoria insa trebuie platita in continuare
        2. Tara a fost/(mai este?) in criza, dar pensiile/salariile samd trebuie platite in continuare
        Deci ceea ce ati scris mai sus, este „prea” simplist sau problema este vazuta numai dintr-un anumit unghi 😉
        Numai bine.

        • Păi vedeţi, spuneţi că nu contează de unde vin banii dar legaţi criza de pensii, ceea ce este total eronat.

          Mai spuneţi că în criză veniturile bugetare sunt mai mici… iarăşi ceva spus fără să analizaţi un pic ce se întâmplă.

          Ia verificaţi pe legea Bugetului de Stat pe anii 2008-2012 ce este înscris la venituri bugetare. Sunt patru legi uşor de găsit pe site-ul ministerului de finanţe.

          • @bibliotecaru – eu am redus totul la cateva principii care sunt vitale/importante.
            In principiu, statul functioneaza ca o firma sau si mai simplu spus, ca o familie. Daca sunt multimilionar atunci am flexibilitatea de a face regulile jocului asa cum gandesc eu mai bine. Daca am bani numai pentru a trai de pe astazi pe maine, atunci nu mai sunt flexibil si nu pot da (cat merita sau cat doresc) celor pe care ii iubesc.
            Ca acum, o parte din bani sunt intr-un fond prevazut pentru ceva anume sau in contul meu de cheltuieli este, pana la urma, egal.
            Asta am vrut sa spun.

          • @bibliotecaru – stiu care sunt veniturile la buget pe anii trecuti.
            Cunosc de asemenea si care sunt punctele nevralgice in toata aceasta constructie. Tocmai pentru ca cunosc aceste lucruri, imi doresc si ajut, sa schimbam lucrurile. Ca este greu stie oricine.
            Dar haideti pe langa ceea ce facem pe blog, sa dam (fiecare) o mana de ajutor (practic/efectiv) ca sa mergem mai departe. Adica cum spunea si Cristian, sa construim.
            Numai bine.
            PS Sa nu ma intrebati daca am o solutie concreta pentru problemele enumerate mai sus. Dar revenind la exemplul cu familia, avem posibilitatea sa analizam provocarile si sa gasim solutii. Avem posibilitatea sa ne strangem randurile si sa ne ridicam pana ajungem acolo unde ne dorim.

          • În principiu statul funcţionează ca o firmă (contabilitatea este asemănătoare), numai că principiile macro-economiei sunt diferite de economia firmei.

            Stimate domn,
            Eu nu ştiu ce aţi dori să faceţi pentru binele României, mă bucur însă că doriţi să faceţi ceva pozitiv, să vă implicaţi.

            Eu ştiu însă ceea ce doresc eu să fac şi chiar fac. Problema pe care vreau eu să o rezolv în România este funcţionarea României conform sistemului instituţional în funcţie. Dacă legile în frunte cu Constituţia nu sunt respectate de către politicieni, degeaba cineva munceşte să dea legi mai bune… vor fi la fel de ignorate. Important este ca România să funcţioneze mai întâi pe legile existente, aşa imperfecte şi anacronice cum sunt, şi apoi să înceapă o reformă instituţională a statului.

      • Domnule Bibliotecar,
        Vad ca stiti perfect citi bani a imprumutat Romania din 2008 pina in 2011,dar de ce intotdeauna exemplificati realitatile doar cu jumatati de masura.
        Majoritatea banilor imprumutati de stat,aproximativ 7 miliarde au mers la Banca Nationala.Rezerva Bancii Nationale este cea mai mare de dupa 1990, de peste 30 miliarde.sa nu uitam ca in 1999 rezerva BN era de cite zeci de milioane.
        Unde mai punem privatizarile de pina in 2008:Petrom,Combinatul Siderurgic Galati,BCR,Banca Agricola,BRD si multe altele.
        In definitiv cele 10 miliarde imprumutate de Guvernul Boc sint o nimica toata,pe linga ce pierderi am avut pina in 2008.

        • 😀

          Aici nu e vorba despre privatizări, ci despre buget şi echilibrarea bugetului.

          Sigur, nişte bani s-au dus la BNR. Ştiţi însă că BNR trebuie să-i dea şi înapoi, cu dobândă. De unde credeţi că face rost BNR de banii înapoi şi, mai ales, de dobândă?

          FMI-ul nu dă nici un DST în mod real BNR, aceşti bani sunt fictivi, BNR acţionează ca şi cum ar avea aceşti bani în trezorerie. Când însă este vorba de dat înapoi banii, îi dă de-adevăratele. Asta este afacerea FMI.

          Chestiunea este că BNR-ul dă banii cu dobândă înapoi luând tot de la cetăţenii români, fie că sunt simpli cetăţeni, fie că este vorba despre firme… adică de toţi cei care iau plasă atunci când BNR face speculaţii pe curs în „efortul” de a stabiliza inflaţia, cursul valutar leu-euro şi leu-dolar şi a asigura nevoia de valută în tranzacţiile financiare externe.

          Şi vă mai adresez o întrebare… împrumutul BNR este parte din datoria publică sau privată? Dacă tot vă exprimaţi, ar trebui să ştiţi acest lucru.

          • Ţi-a, mai spus că eşti varză, împrumutul este al ROMÂNIEI, 10 mld s-au dus în REZERVA BNR, şi este datorie publică.
            Te-aş ruga să ne mai laşi cu elucubraţiile tale.

          • Când cineva îmi spune „eşti varză” înseamnă că nu mai are sens să scriu. Nu-i aşa? 😆

            PS.
            Sunt absolut convins că nu ştiţi sensul primar al cuvântului elucubraţie. 😀

            ELUCUBRÁŢIE s.f. 1. (Rar) Lucrare compusă, cu multă osteneală şi multă răbdare, lucrând ziua şi noaptea.

            Evident, l-aţi folosit în sens peiorativ, dar este tot evident că nu ştiaţi sensul primar. 😉

          • Daca este vorba despre echilibrarea bugetului si nu despre privatizari,atunci unde sint cei 4 miliarde euro din privatizarea bancilor,in guvernarea Tariceanu?
            Au mers cumva,in investitii sau in plata pensiilor nesimtite si a salariilor si sporurilor aparatului bugetar supradimensionat?

          • @ nico

            Banii din privatizări au reprezentant o sursă de finanţare pentru diferite proiecte. Ţin minte că a fost o perioadă în care toate proiectele depuse de parlamentari aveau trecute la sursa de finanţare, obligatorie conform constituţie, sumele venite din privatizare.

            Metoda de privatizare în România este o rană pentru mine, pentru că privatizările s-au făcut fără nici un fel de raţiune economică. Dar nu cred că este cazul să vorbesc despre asta acum.

          • Daca mi-ati fii raspuns ca din acei 4 mild euro,s-a realizat un obiectiv public de importanta majora pt Romania era ok,dar din moment ce banii s-au evaporat si nu s-a constrit nici macar o autostrada (autostrada Soarelui de ex),nu mai este deloc in regula.

          • Eu nu am spus ce anume s-au întâmplat cu banii pentru că nu ştiu. Poate s-au făcut şi nişte km de autostradă… Nu ştiu pentru că nu am urmărit exact.

        • Datoria de aproape 10 miliarde euro,de la FMI care au intrat in conturile BNR este o datorie privata negarantata public.
          Din moment ce nu este un imprumut garantat public, nu ramine in sarcina statului rambursarea datoriei.
          Dupa parerea dv stabilizarea inflatiei si a cursului valutar,nu au fost necesare?

          • Dacă ţineţi minte, România avea acum 22 de ani un fixing valutar. Trecerea cursului valutar pe piaţa valutare, stabilirea lui pe piaţa cererii ofertei, a însemnat ceva benefic pentru România.

            Cursul valutar, respectiv cel al leului faţă de euro şi dolar (restul valutelor sunt stabilite faţă de leu într-un mod relativ care nu ţine de piaţa românească) stabileşte, în condiţiile în care cursul este şi corect reprezentat, valoarea economiei Româneşti. Sigur, fluctuaţia foarte mare a cursului produce instabilitate şi nu este de dorit. Pe de altă parte, intervenţia speculativă masivă ne întoarce la fixing, pentru că valoarea de schimb nu va mai fi cea dată de economie, ci cea stabilită de BNR.

          • Din cite stiu eu,BNR, nu a avut o influenta prea mare in stabilizarea cursului,stabilizarea a fost data de piata,dar si daca a intervenit nu cred ca a fost de rau augur.Va puteti imagina ce ar fii insemnat intr-o perioada de criza,o instabilitate valutara.

          • @ nico

            Este adevărat, cursul euro şi USD faţă de RON se stabilesc ca urmare a pieţei valutare româneşti. Chestiunea este că BNR poate să intervină pe acest curs într-o formă speculativă. Să spunem că BNR vrea să menţine un curs stabil al euro la rata de schimb 4 RON (o valoare arbitrar aleasă). Atunci ea va aştepta ca valoarea leului să se destabilizeze, de exemplu să ajungă valoarea de schimb 3,7 RON per euro. Avem deci o valoare mai mică decât cea propusă, euro este tare… BNR va vinde agresiv euro (valori mari în perioade de timp scurte) şi va cumpăra lei… şi va face asta până ce leul va atinge o rată de schimb de 3,8 RON la un euro. Creşterea de la 3,7 la 3,8 va provoca şi o reacţie pe piaţă. BNR se opreşte din cumpărare dar piaţa care reacţionează cu un lag (o întârziere) va continua să aprecieze leul, să spunem până la valoarea 4,1 RON per euro. În această situaţie BNR ca începe să vândă RON-ul puternic cumpărând euro… de data aceasta într-un ritm lent. Piaţa va reacţiona încet, în aprecierea leului. BNR se opreşte la valoarea dorită, 4 RON per euro şi lasă un curs stabil pe acest curs.

            BNR obţine astfel ce a dorit, ba în urma tranzacţiei câştigă diferenţa de curs între 3,8 şi 4.

            Diferenţa dintre BNR şi un speculant privat pe cursul de schimb este că BNR are miliarde cu care poate interveni pe piaţă, adică are puterea de a mişca cursul, în timp ce speculantul doar profită de mişcarea naturală a cursului.

            Vă imaginaţi că astfel de tranzacţii trebuie să fie foarte secrete, altfel „şmecheria” BNR nu funcţionează. De aceea oficialii BNR sunt foarte rezervaţi când sunt întrebaţi despre evoluţia cursului.

          • Din moment ce sint pure speculatii,nu are nici un rost sa dezvoltam polemici pe acest subiect.
            Oricum, BNR este o institutie bancara aducatoare de profit.Din moment ce,in fiecare an a realizat profit inseamna ca nu a avut o asa mare influenta pe piata.

    • Iată următorul grafic:
      https://www.nasul.tv/wp-content/uploads/2012/01/Evolutie-datorie-externa-totala-publica-privata1.jpg

      Urmăriţi datoria publică.

      dec. 2008 -> 10,85 miliarde euro
      noi. 2011 -> 22,2 miliarde euro

      Mai mult, datoria privată pe perioada decembrie 2009, noiembrie 2011 este cvasi constantă, pleacă de la 56 miliarde, se termină la 56,2 miliarde, în celelalte două puncte este în scădere, deci datoria României a crescut numai şi numai pe seama datoriei publice, „de stat” ca să spun aşa.

      • Si totusi avem cea mai mica datorie pe cap de locuitor din uniunea europeana.
        Cum se poate una ca asta?

      • Stimată doamnă,
        Se poate pentru că la 1990 datoria noastră era zero. De fapt aveam câteva miliarde de recuperat de prin ţările arabe… (care s-au dus din slugărnicie faţă de SUA)

        Ei au datoriile vechi de un secol, poate şi mai mult.

        • Tu de ce vrei sa slugaresti la rusi si chinezi?
          Eu prefer USA si Europa, asa cum multi romani doresc acest lucru, (sa nu uitam cati romani s-au zbatut sa prinda o viza pentru Canada sau SUA si sa nu mai vorbim de cati romani au plecat la munca in aceste parti). Imi spui si mie, cati romani au plecat in Rusia si China la munca?
          Mai bine zis, cunosti un roman care a placat la munca in Rusia sau China? 🙂
          biblio, eu te sfatuiesc sa temuti in Asia, daca nu iti plac americanii si europenii. 🙂

        • Gresit , le-a recuperat Patriciu (vezi datoria Libiei catre Romania) pentru propriul sau buzunar.

        • @ lorelayold76

          Eu nu militez pentru Federaţia Rusă şi China, eu militez pentru un echilibru în relaţiile externe. Mă deranjează că România joacă totul pe cartea SUA şi UE.

          Sunt unii oamenii în serviciul poporului român care consideră că Rusia şi China reprezintă „comunismul”. Pe lângă faptul că este fals, pentru că atât în Rusia cât şi în China este astăzi economie de piaţă (cel puţin aşa este legiferat), deci nici vorbă despre societate socialistă, darămite nu putem vorbi despre comunism, Occidentalii nu au nici un fel de problemă să relaţioneze politic şi economic cu Rusia şi China, de ce să avem noi rezerva relaţiilor cu aceste ţări, tocmai noi care am fost parteneri tradiţionali. Dacă jucam lucrurile cum trebuie în 1990, eram la ora asta intermediari între occident şi orient, ba chiar între creştinism şi islam. Dar nu e mai uşor să mergi şi să te cerţi cu Putin decât să te împaci.

          Iată această discuţie. Nu era mai simplu să vă înjur când îmi spuneaţi „eu te sfatuiesc sa te muti in Asia, daca nu iti plac americanii si europenii”, pentru că este un atac evident? Ei bine, eu nu numai că nu mă supăr pe dumneavoastră că mă atacaţi pentru că nu aveţi înţelegerea politicii externe a României, dar chiar încerc să vă explic, fac un efort al conversaţiei.

          Bănuiesc că aţi observat că pe blogul meu tratez cu interes multe ştiri din China şi Rusia. Fac asta nu dintr-o dragoste de ruşi şi chinezi, o fac pentru că mass-media românească ocoleşte, nepermis, subiectul. Poate că pe mulţi nu interesează ce se întâmplă acolo şi poate de aceea noi avem gazul de patru ori mai scump. Înţelegeţi ce vreau să zic?

        • Reafirm dexteritatea cu care manuiesti discutia.Eviti si ocolesti cind nu vrei să dai ora exactă.Cu datoria publică ar trebui inceput cel putin cu 2007,datoria guvernamentală publică a crescut pină la 30 noiembrie 2008 cu cca 16,4 miliarde de lei.Guvernul Tăriceanu a lăsat facturi neachitate ,in valoare de 2,1 miliarde de euro fată de agenti economici,fondul national de investitii provenind din privatizarea BCR si altele,destinat infrastructurii din educatie,sănătate si transporturi,in valoare de peste 2 miliarde de euro s-a volatilizat cu destinatii neprecizate,conform raportului Curtii de conturi.Guvernul liberal a lăsat si datorii publice pe termen mediu si lung,iar in buget gaura de la covrig.Derapajul inacceptabil cu obtinerea unui deficit bugetar extrem de ridicat de 5,4 ESA 95,in conditiile unei economii care”duduia” declarată de 7,1% a dus la reducerea ratingului suveran de către agentii internationale de rating ,la categoria de grad investitional BBB.(că tot ati făcut referire,imputind acest grad actualului guvern).La 1 ianuarie 2009 guvernul avea in fată cea mai nenorocită situatie financiară a Romaniei,salarii si pensii majorate de achitat,alocatiile bugetare pentru functionarea administrativă si socială a institutiilor statului,datorii de plătit in valoare de aproape 5 miliarde de euro(intern si extern),nici o rezervă pentru investitii,in conditii deja cunoscute privind criza economică majoră mondială.Liberalii nici pină azi nu au fost sanctionati pentru fraudarea fondului national de investitii….Iar PDL trage scurta nevoit să achite iresponsabilitatea cheltuirii banului public de către Vosganian et company.Numai pentru pensii,odată cu majorarea lor in octombrie 2008 este necesară acoperirea cu peste 1 miliard de euro a acestei majorări/.Deficitul apare doar de la data majorării!

          • Stimate domn,
            Aţi citit comentariul 01/02/2012 11:32?
            Aţi urmărit acel grafic?

            Un guvern care lasă arierate în urmă nu înseamnă că lasă nişte datorii nevăzute, ele sunt prevăzute în buget, nu rămân „datorie” noului buget decât dacă se face o deturnare de fonduri. Toate guvernele preiau execuţiile bugetare ale guvernului din urmă. Desigur, un guvern poate angaja cheltuieli pe mai mulţi ani. Aşa o face astăzi şi guvernul Boc, dar asta este altceva.

            Un premier care vine şi se miră că a găsit aşa ceva, să-mi fie cu iertare, dar nu poate fi un premier bun. Păi România a ajuns o ţară care-şi şcolarizează guvernanţii la locul de muncă? Atunci cei 4 ani ai unui mandat normal nu sunt îndeajuns. Conducerea Guvernului este o funcţie multi-disciplinară, or 4 ani durează o facultate dacă nu faci nimic altceva decât să înveţi, nicidecum să înveţi cât pentru 3-4 facultăţi. Eu cred că premierii ar trebui să vină pregătiţi la muncă.

            Nu vă întrebaţi cum de promit marea cu sarea politicienii şi pe urmă vin să se plângă de greaua moştenire? Nu înseamnă asta că cei care promit „în excedent” habar nu au de guvernare?

          • @bibliotecaru – Mark a scris aseara: „Reafirm dexteritatea cu care manuiesti discutia”. Acelasi lucru il afirm si eu.
            1. ati scris cate datorii a facut guvernul actual
            2. Mark v-a raspuns tot cu cifre care a fost situatia reala si a desfiintat afirmatiile dvs.
            3. in loc sa gasiti eventual alte argumente, faceti aprecieri despre guvernanti si schimbati directia discutiei.
            Soparle, soparle, soparle…

      • Belgia, de exemplu, are o datorie foarte aproape de PIB-ul ei şi o datorie pe cam de locuitor în jur de 100 mii euro.

        Priviţi evoluţia:
        http://en.wikipedia.org/wiki/File:Evolution_of_Belgian_GDP.png

        Urmăriţi linia roşie (PPP) şi observaţi o creştere constantă, liniară, „provocată” şi de o creştere constantă a PIB-ului… Spun asta pentru că este normal ca datoria privată să crească pe perioada creşterilor economice, pentru că de regulă creşterea economică se face pe credit, patronul ia utilajul pe credit, produce cu el, şi achită împrumutul o dată cu amortizarea utilajului.

        • Am inteles, fiecare se intinde atat cat ii e de lunga plapuma si se pare ca in conditiile actuale guvernul Boc a facut la fel, care e problema atunci?

        • Teoria economică spune că datoria este bine să fie limitată ca procent din PIB (plafonul de 60% din PIB este stabilit conform Pactului de Stabilitate şi Creştere au UE) pentru a avea cum să dai datoria înapoi.

          Este adevărat, România nu a atins acel procent din PIB în timp ce alte ţări l-au depăşit.

          Problema este că teoria acelui procent este pentru cei care pot să plătească datoriile, adică pentru ţări bogate care au creşteri economice exponenţiale, economiile dezvoltate şi super-dezvoltate (respectiv „creşterea pe consum” provocată de societatea de consum pe seama consumului de resursă). Iată însă că resursa s-a terminat şi a apărut criza mondială, ţările super-dezvoltate caută resursă în ţări ca România (vezi petrolul românesc, Roşia Montana, platoul petrolifer din Marea Neagră şi ale resurse minerale… dar şi resursele energetice, cum ar fi Nuclearelectrica, Hidroelectrica, platoul eolian de Dobrogea, resursa de piaţă, cum ar fi supermarketurile şi hipermarketurile, resursa de servicii, apa, energie, telefonie…). Când auziţi FMI că zoreşte România să privatizeze, să nu credeţi că ei vor binele României, sunt agenţii ţărilor dezvoltate care vor nişte resursă de mestecat economic. România, după ce că nu era prea dezvoltată nici înainte şi căzuse iarăşi în starea „în curs de dezvoltare” (industria şi agricultura sunt la pământ), are şi o cădere economică accentuată (creată înainte pe seama serviciilor şi comerţului) care, pentru a nu fi vizibilă populaţiei, este mascată cu împrumuturi din ce în ce mai mari.

          Care este problema.
          Soluţia generală a ieşirii din criză este dată de investiţii.
          Cum a înţeles guvernul Boc să investească? În autostrăzi, în patinoare, în săli de sport, în parcuri, în telegondole, în apartamente, în izolaţii termice… Sigur, aceste investiţii de infrastructură şi structură sunt necesare în orice economie, numai că sunt „investiţii de vreme bună”. Pe vreme de criză investiţiile trebuie să se reîntoarcă rapid în economie ca apoi să producă stabil. Ce înseamnă asta, înseamnă că statul ar trebui să investească în industrie şi, mai ales, în agricultură.

          Orice investiţie în agricultură se reîntoarce în economie încă din primii doi ani. De exemplu, dacă ţăranii pot lua utilaje agricole ieftine, atunci creşte productivitatea şi capacitatea agricolă şi, chiar anul următor, avem o producţie agricolă mai mare. Dacă se investeşte într-un sistem de irigaţii şi se subvenţionează apa, automat irigaţiile duc la producţie agricolă mare care se vede în următorul an în economie. Dacă se subvenţionează materialul seminal pentru vite de carne sau de lapte, următorul an vom avea mai mult lapte şi mai multă carne care va intra în economie… Astfel de investiţii se întorc rapid în economie şi sunt valabile pe termen lung şi stabile economic.

          Să spunem însă că se face o autostradă. Sigur, aparent şoferii plătesc deja rovinietă şi taxa de drum în combustibil… deci cu autostradă sau fără, tot aia e în economie. Cel mult câştigă transportatorii că livrează mai repede marfa şi au un grad de încărcare mai bun per maşină. Acelaşi lucru se poate face investind în feroviar prin sistemul RoLa. Ei bine nu este aşa. Autostrada poate aduce, de exemplu, mai mulţi turişti în România. Numai că aceşti mai mulţi turişti trebuie să aibă şi o infrastructură în turism, o infrastructură care se face însă pe măsură ce turismul creşte, privaţii nu riscă până nu se conving că vine câştigul. Deci dacă se face o autostradă, economia va creşte peste 10 ani, 20 de ani… Terminarea autostrăzilor va aduce un bine îndepărtat ce nu poate fi cuantificat la „ieşirea din criză”.

          Să spunem că se face un bazin de înot. Foarte bine, dar noi suntem în situaţia de a avea bazinul dar a nu putea angaja oameni care să-l deservească, pentru că domnul Boc a blocat primăriilor angajarea de noi oameni… Sau nu sunt bani să se bage şi apă caldă în bazin or să se încălzească sala, sau poate că bazinul este într-o localitate care nu asigură un grad mediu de ocupare a facilităţii încât să scoată profit… Investiţia în astfel de cazuri se va amortiza la sfântul aşteaptă, pentru că banii pentru întreţinerea facilităţii vor fi mai mulţi decât cei scoşi din exploatarea ei.

          În astfel de condiţii, datoria contractată nu va putea fi plătită. În consecinţă, în loc să scadă în timp, se va tot acumula pentru că împrumuturile se vor reeşalona (refinanţa) în fiecare an. Astfel că în timp ce economiile europene vor părăsi cumva criza în scurt timp şi vor începe să-şi plătească datoriile, noi nu vom face decât să ne adâncim în criză şi să mărim datoriile.

          Creşterea pe sistemul societăţii de consum este deja caducă. Nimeni nu va mai risca, dacă este cu capul pe umăr, o astfel de creştere. Ar trebui să deschidem şi noi ochii.

          • Autostrazile, patinoarele, salile de sport sunt legate de cele 2 ministere transporturilor si turismului. Aceste ministere nu se pot ocupa de altceva in afara sferei lor de activitate.

            Pe de alta parte mai toate s-au facut din bani europeni. Acum ce sa faca ministrii transporturilor si turismului daca au fost harnici si au realizat ce si-au propus. Oricum banii de la ei nu puteau fi folositi in industrie sau agricultura.

            Tot ceea ce ai scris tu Bibliotecarule in legatura cu agricultura si industria se face deja, e drept ca timid dar exista. Ar mai trebui putin mai multa harnicie din partea oamenilor care muncesc efectiv in aceste proiecte.

          • @ Dora

            Nu am vrut „să mă leg” de cele două ministere, am apelat la investiţiile mai discutate prin presă, atâta tot.

            Nu se face nimic pentru agricultură şi industrie. Dimpotrivă, lucrurile stau din ce în ce mai prost.

            M-am bucurat, de exemplu, pentru programul Primul Siloz, pentru că acest mecanism putea demonta strategia samsarilor de produse agricole şi am aflat, cu surprindere, că programul este accesat de câteva sute (nu sute de mii, ci sute de agricultori) de la bun început şi până acum. Motivul nu poate fi decât faptul că ceva nu merge, pentru că e greu de crezut că agricultorii ar fi putut refuza o asemenea ofertă benefică de creditare.

          • Iti spun eu ce nu merge, tinerii de la sat se muta la oras sau sunt plecati din tara iar parintii acestora nu mai au puterea sa lucreze pamantul. De aici numarul mic de interesati.

            Va trebui sa migram catre sate si sa ne apucam de agricultura daca vrem o schimbare rapida. 🙂

          • Bibliotecaru,
            Va inselati,oricine poate accesa Fonduri Europene si sint foarte multi care au accesat,prin:Programul National pt Dezvoltare Rurala.
            Axa 1- Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier
            Axa 2 – Îmbunatatirea mediului în spatiul rural
            Axa 3 – Calitatea vietii în zonele rurale si diversificarea economiei rurale

            Masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole si Masura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta,au fost chiar benefice pt mediul rural.
            Mai sint si Fondurile Europene Nerambursabile pt IMMuri care pot fii accesate in foarte multe domenii:
            AGRICULTURA, silvicultura si pescuit
            Productia si compercializarea ciupercilor
            Arbusti fructiferi (afin, zmeura, catina, coacaz, agris)
            Achizitia de utilaje agricole
            Cresterea animalelor. Ferme de animale
            Ferme de porci. Comercializarea preparatelor din carne de porc
            Cultivarea plantelor medicinale
            Ferme de melci. Comercializarea melcilor
            Sera de flori si pepiniera, pomi ornamentali
            Plantatie de vita de vie. Productie vin
            Cresterea racilor
            Ferma de struti. Comercializarea preparatelor din carne de strut
            Productia de bauturi racoritoare nealcoolice; productia de ape minerale si alte ape imbuteliate
            Fabricarea si Finisarea materialelor textile
            Fabricarea da covoare, mochete, franghii, sfori, s.a.m.d.
            Fabricarea articolelor de imbracaminte
            Fabricarea articolelor de voiaj, Marochinarie si Incaltaminte
            Fabricarea produselor din lemn (lista intreaga cu activitati bazate pe prelucrarea lemnului – vezi pag. 18)
            Fabricarea de mobila
            Fabricarea jocurilor si jucariilor
            Repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor
            Service auto / Spalatorie auto
            Colectarea deseurilor
            CONSTRUCTII
            Lucrari de instalatii electrice si tehnico-sanitare, plus alte lucrari de instalatii pentru constructii
            Lucrari de tamplarie si dulgherie
            Transport si depozitare
            Intertinerea si repararea masinilor si a motocicletelor
            TURISM
            Pensiune turistica / agro-turistica
            Hoteluri
            Stranduri, Piscine si Baze Sportive
            RESTAURANTE si alte activitati de servicii de alimentatie
            Activitati de posta si curierat
            Activitati de editare a cartilor, ziarelor, revistelor si alte activitati de editare
            Cei care pot obtine Fonduri pot fii:Persoanelor fizice si Inteprinderile individuale
            SRL-urile
            Microintreprinderile intre 1 si 9 salariati
            Societatile agricole, proprietarii de paduri, producatorii
            Uniune Europeana sustine orice om intreprinzator si cu dorinta de a realiza ceva pe cont propriu
            Aceste Fonduri Europene pot fii obtinute intr-o perioada f scurta de timp(uneori in max 2 luni),problema este ca multi sintem sceptici si neinformati.

          • Stimată doamnă,
            Eu însumi am scris, deseori, despre accesarea acestor fonduri europene. Totuşi, eu nu pot să consider că „lăsarea” românilor să acceseze fonduri europene reprezintă un lucru bun pe care Guvernul României îl face pentru români. Eu am propus, de exemplu, ca statul român să livreze specialişti în dosare care să întocmească complicatele dosare cerute de UE. Până la urmă un ţăran care vrea să acceseze fonduri europene ar trebui să asigure travaliul, munca, actul economic… Ce poate să facă, să înveţe el toată birocraţia necesară, să plătească o firmă specializată cu un sfert din fondurile pe care le va lua…? În chestiunea fondurilor europene statul ar putea să se implice cu funcţionărimea care să facă hârţoagele celor care vor să muncească. Altfel fondurile de dezvoltare vor fi accesate tot de cei ce sunt deja dezvoltaţi (şi au cu ce să plătească oameni pentru a întocmi hârtiile) şi nu de ţăranul care vrea să treacă de la microferma de subzistenţă cu două vaci la o mini fermă de 20 de vaci, sau o fermă de 100 de vaci, pentru că are deja un teren agricol ce oferă sursa de hrană.

          • @Bibliotecaru.Alocatiile bugetare sunt structurate pe programe.Repartizarea sumelor se face de către ministerul dezvoltării către Consiliile judetene care la rindul lor aloca pe proiecte autorităților locale.Dacă există incompetentă si inertie,cu acei bani se fac lucrări cu dedicatie si cu iz de coruptie.-săli de sport,bazine de inot sau panselute pe terenul viran al satului.Să studiati pe site-ul fiecărui Consiliu Judetean modul de folosire al banului public.ACOLO se află cheia cheltuirii iresponsabile la care făceati referire,dar cu alti autori!Desigur au existat si proiecte cu investitii din fonduri europene accesate de primari dedicati localității care l-au pus in fruntea bucatelor.Il am ca ex.pe Scripcaru de la Brasov,care după ce a pus la punct municipiul ,urbanistic si social,lucreaza cu certe rezultate ,in acelasi mod in localitățile satelit ce apartin de metropolă.Micul aeroport din Ghimbav este in curs de constructie activă,asigurind traficul aerian a unor curse cu 75 de pasageri,pe liniile Munchen,Viena,Roma.A construit un patinoar cu dimensiuni olimpice,dotat la standarde omologate pentru orice fel de competitie pe gheată.Pirtia de schi plătitiă tot din fonduri europene este,OARE o greseală?Punctarea pe INDUSTRIE este incorectă,deoarece STATUL nu mai este dezvoltator industrial,privatizările făcute au servit la degrevarea statului de un domeniu economic neperformant si neadecvat unei economii capitaliste.Incorectă este si acuza adusă cheltuililor banilor publici afectati Ministerului Dezvoltării si Turismului.Pentru orice documentare se poate accesa site-ul acestui minister,privind exercitiul finaciar bugetar din 2008 si pină la 30 decembrie 2011.

    • Dumneavoastră puteţi sta să credeţi ce vi se spune şi să înghiţiţi orice informaţie guvernamentală, sau puteţi să gândiţi cu mintea dumneavoastră şi să trageţi diferite concluzii logice. Ce preferaţi?

      • @bibliotecaru.Prefer date OFICIALE,nu influente colaterale!Abia atunci imi fac propria mea gindire!NICIODATA nu cred pină nu mă documentez OFICIAL!Si nici nu răspindesc a fi autentic ceeace nu este!

  19. @ Cristian 777,01/02/2012 02:27

    În parte aveţi dreptate, numai că nu cred că este vorba despre idioţi. De 22 de ani cineva falimentează România în mod voit, este părerea mea care se bazează pe observaţie, din păcate nu am dovezi pentru a afirma cu subiect şi predicat totul. Dar semne sunt.

    Problema afirmaţiei pe care o faceţi mai sus este că observaţi corect ce se întâmplă la suprafaţă, dar nu observaţi lucrurile în context instituţional.

    Să luăm primul punct. Aveţi dreptate, „statul” (respectiv domnii Boc şi Băsescu) apar la TV şi spun că nu sunt bani de pensii şi asta pentru că a scăzut foarte mult numărul de angajaţi. Vajnicii oameni ai muncii nu mai pot să ţină în spinare pensionarii profitori. De fapt, în sistemul nostru de pensii fiecare îşi asigură propria pensie. Nu există o legătură nici cu numărul de salariaţi contributori şi nici cu numărul celor asiguraţi.

    Mulţi nici nu ştiu, de exemplu, că şi pensionarii contribuie la sistemul de pensii (nu toţi, dar în mare parte).

    Haideţi să privim însă la lege, dacă îmi permiteţi.

    Domnul Boc a reluat sistemul de pensii pe legea nr.19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

    Această lege spune aşa:
    Art. 2. – Sistemul public se organizează şi funcţionează având ca principii de bază:
    e) principiul contributivităţii, conform căruia fondurile de asigurări sociale se constituie pe baza contribuţiilor datorate de persoanele fizice şi juridice, participante la sistemul public, drepturile de asigurări sociale cuvenindu-se pe temeiul contribuţiilor de asigurări sociale plătite;
    f) principiul repartiţiei, pe baza căruia fondurile realizate se redistribuie pentru plata obligaţiilor ce revin sistemului public, conform legii;
    g) principiul autonomiei, bazat pe administrarea de sine stătătoare a sistemului public, conform legii.

    Ce spune deci legea?
    Spune că finanţarea Fondului Naţional de Pensii se face din contribuţii, mai spune că din Fondul Naţional se fac plăţile şi mai spune că Fondul Naţional este independent de Bugetul de Stat şi că statul în general trebuie să-şi vadă de treaba lui fără să intre peste Casa Naţională.

    Domnului Boc nu i-a plăcut această lege şi a făcut alta, Legea nr.263 din 16 decembrie 2010
    privind sistemul unitar de pensii publice. Haideţi să vedem ce prevede noua lege:

    ART. 2
    Sistemul public de pensii se organizează şi funcţionează având ca principii de bază:
    c) principiul contributivităţii, conform căruia fondurile de asigurări sociale se constituie pe baza contribuţiilor datorate de persoanele fizice şi juridice participante la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale cuvenindu-se în temeiul contribuţiilor de asigurări sociale plătite;
    e) principiul repartiţiei, pe baza căruia fondurile de asigurări sociale se redistribuie pentru plata obligaţiilor ce revin sistemului public de pensii, conform legii;
    g) principiul autonomiei, bazat pe administrarea de sine stătătoare a sistemului public de pensii, conform legii;

    Observaţi că, deşi legea s-a schimbat, cele trei principii au supravieţuit.

    OK, dar ce face apoi domnul Boc. Ia pe cei cu pensii speciale, respectiv „magistraţii”, „transporturile”, „armata”, şi îi vâră în Fondul Naţional de pensii. Aceste trei categorii nu au însă pe legile speciale pensii pe baza contribuţiei, ci pensii speciale profesionale. Dacă „magistraţii” şi „transporturile” aveau pe legile speciale o parte din pensii pe seama contribuţiilor reţinute din salariu şi o parte din pensii (cea importantă) plătite direct de la Bugetul de Stat, „armata”, care este şi cea mai numeroasă dat fiind vârsta de pensionare mai redusă, dar şi faptul că armata este mai numeroasă ca număr de membri… avea pensiile plătite numai de la Bugetul de Stat.

    Iată că domnul Boc extrage aceste cheltuieli de la Bugetul de Stat, le bagă în Fondul Naţional de Pensii (evident cheltuielile rămân, că nu se evaporă prin simpla mutare) şi apoi se vaită, alături de domnul preşedinte, că nu ajung banii la pensii.

    Cu alte cuvinte, este ca şi cum eu aş muta de la mine putere o datorie a mea la Bancă către domnia voastră şi apoi vă cert că nu munciţi îndeajuns ca să-mi plătiţi şi datoria mea.

    Iată că nimeni nu spune că sistemul naţional de pensii este definit legal cu o SCHEMĂ A FINANŢĂRII INTEGRALE DIN CONTRIBUŢII DETERMINATE, dar funcţionează real după o SCHEMĂ A SISTEMULUI PUBLIC DE BENEFICII “pay as you go”.

    Dacă nu ştiţi despre ce este vorba… şi vă interesează.

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/09/sinteza-practica-pentru-uzul_26.html

    Ce vreau eu să vă subliniez. Nu mai credeţi ce vi se spune la TV, ei se bazează pe faptul că cetăţenii nu înţeleg ce se întâmplă şi nimeni nu verifică în mod real ce şi cum. Încercaţi să vedeţi ce e cu cifrele respective oferite de guvern, să înţelegeţi fenomenul… altfel, fără să vreţi, nu veţi reuşi decât să fiţi megafoanele datelor oficiale care manipulează.

    Părerea mea.

    • @bibliotecaru – ca banii necesari se iau din fondul de pensii sau din buget, este aproape egal. Cert este ca banii trebuie sa vina de undeva si aceasta este problema cea mare. Dupa parerea mea…
      Numai bine

      • @ floos
        Stimate domn,
        Faptul că domniei voastre îi este egal este cu totul altceva. Dacă citiţi acel link pe care l-am dat veţi vede că „de unde vin banii” este ceva esenţial.

    • CUM SPUNEAM SI MAI JOS – e treaba altora sa rezolve astea, noi lucram aplicat pe patratica noastra.

      NOI AVEM ALTCEVA DE FACUT decat sa ne pierdem timpul.

      RE – CONSTRUIM. SI ASTA CHIAR NE OCUPA TOT TIMPUL !

    • Domnule Bibliotecar,
      Banii de la fondul de pensii nu ajung din cauza cresterii nesustenabila(cum bine spunea presedintele Basescu)din 2008,inainte de alegeri.
      A fost pleasac pe care a dat-o Tariceanu pensionarilor.Marim pensiile 50%,pt ca avem crestere economica de 8% si deficitde 6%,dar nu le platesc eu(sic),le plateste guvernul care vine,
      Si asa, a ajuns fondul de pensii insuficient,pt ca nici salariile,nici numarul de angajati nu a crescut cu 50%.

      • @ nico

        Există o lege a pensiilor dată pe vremea lui Adrian Năstase. NICIODATĂ pensiile nu au ajuns la nivelul stabilit, tot timpul pensiile ai fost mai mici. Pensiile au crescut dar nu au ajuns la nivelul care trebuia, au fost mai mici decât formula de calcul.

        V-am oferit un link. Dacă lecturaţi acel post cu siguranţă că nu comentaţi cum aţi comentat mai sus.

        • Pe principiul contributivitati functioneaza ambele scheme,prima se bazeaza pe contributiile celor asigurati,iar cea de-a doua(cea a sistemului public)”valoarea pensiilor este determinata si finantata de valoarea contributiilor in curs”.
          Din moment ce sistemul public de pensii este sustinut de valoarea contributiilor in curs,domnul Boc are perfecta dreptate:aprox.4 mil de angajati,prin contributiile la sistemul de pensii mu pot sustine peste 5 mil de pensionari.
          Nu vad ce este asa greu de inteles din linkul dv.
          Doar daca nu vrei sa intelegi,nu intelegi.

          • Cum funcţionează o asigurare pe bază de contribuţie…

            Fiecare contribuie pe timpul vieţii cu o valoare totală de bani şi primeşte o valoare totală de bani.

            Plecând de la valorile statistice, se obţine o valoare medie a plăţilor către buget, o valoare medie a plăţilor dinspre buget (vorbesc despre bugetul asigurărilor).

            Mai avem o valoare statistică a duratei medie de viaţă a contributorilor.

            Există o singură problemă, valoarea leului se tot schimbă de-a lungul a 60 de ani… sau cât este perioada în care cetăţeanul plăteşte pensie şi ia pensie. Atunci s-a introdus un element mai stabil decât leul, respectiv salariul mediu brut pe economie (îl voi nota SMBE) din fiecare perioadă.

            Avem deci o ecuaţie obţinută în modul următor:

            Valoarea contribuţie=AxSMBE
            Valoarea pensiilor=BxSMBE

            Astfel, pentru fiecare asigurat obţinem o ecuaţie de tipul

            AxSMBE=BxSMBE+CxSMBE

            unde C este un coeficient de corecţie ce conţine, pe de o parte, profitul obţinut în urma plasării contribuţiei într-o formă economică (acestea sunt pozitive), dar şi costurile de operare a fondurilor (acestea sunt negative), respectiv cheltuielile din funcţionarea casei de asigurări… exprimat în SMBE.

            Cu alte cuvinte A=B+C

            Plecând de la această informaţie globală, având un anumit număr luni a plăţii contribuţiei (aceasta este în lege dată de vechimea completă) şi un număr de luni ale plăţii pensiei (aceasta este dată de speranţa de viaţă minus vârsta de pensionare)se obţine deci o funcţie aproximativă care spune că valoarea pensiei este de forma.

            Vpensie=Coeficient*Punctaj

            unde
            o Vpensie reprezintă valoarea pensiei
            o Coeficientul este definit de lege
            o Punctaj reprezintă acel punctaj stabilit de decizia de pensie

            Dacă citiţi legea din 2000, veţi vedea ce v-am povestit eu aici la secţiunea a 6-a, calculul pensiilor.

            cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=22559

            Variabilele se determină astfel:
            „Salariul mediu brut pe economie pentru anul următor se prognozează şi se face public de către CNPAS până la data de 31 decembrie a anului curent.”
            şi coeficientul definit de lege
            „Valoarea unui punct de pensie reprezintă cel puţin 45% din salariul mediu brut lunar pe economie, prognozat pentru anul respectiv, şi se aprobă prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.”

            Pe noua lege avem…
            http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_263_2010_sistemul_unitar_pensii_publice.php

            „Cuantumul pensiei se determina prin inmultirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.”

            După cum vedeţi, domnul Boc face o şmecherie, nu mai leagă punctul de pensie de salariul mediu brut pe economie, cu alte cuvinte nu mai are loc acea simplificare şi punctul de pensie este stabilit la bunul plac al politicienilor. Practic sistemul a fost readus la modul de dinaintea legii din 2000 când se dădeau indexări cu inflaţia… dacă vă reamintiţi.

            Chiar şi aşa, valoarea pensiei ţine seama de contribuţie, pentru că nu se renunţă la metoda de calcul a punctajului.

            Vorbim deci de o plată a pensiei FUNCŢIE de valoarea fondurilor depuse drept contribuţie în timpul vieţii, o formulă de calcul continuă să există. Vorbim deci despre un Fond de Pensii în care nu se pune problema ca valoarea contribuţiilor dintr-un an este egală cu valoarea pensiilor din acelaşi an. Am fost ceva mai clar acum?

            Din proasta sa gestionare Fondul a ajuns ca cea mai mare parte a veniturilor bugetului asigurărilor de stat să fie contribuţiile anului în curs, principial însă legea spune altfel.

            În 2012, BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT, spune aşa CONTRIBUŢIILE ASIGURAŢILOR 10,271 miliarde lei, CONTRIBUŢIILE ANGAJATORILOR 24,534 miliarde lei din VENITURI – TOTAL 48,729 miliarde lei

            mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/LEGI/L294-2011.pdf

            Iată de ce spuneam eu că legea defineşte un principiu al contributivităţii, în care fiecare îşi asigură pensia din propriile contribuţii, dar impune Casei Naţionale o finanţare în Sistem de pensii pay-as-you-go, bazate pe solidaritatea intre generaţii, adică cei care contribuie acum plătesc pensiile de astăzi şi ei vor primi pensie în viitor de la cei ce vor plăti contribuţii în viitor.

            Înţelegeţi dezechilibrul şi încurcătura de principii şi sisteme?

          • Bibliotecaru,
            Pensionarii care sint acum in plata acum, au contribuit la sistemul de pensii conform pilonului 1(deci depind de contributiile in curs).Cind o sa fie platiti conform pilonului 2 atunci o sa fie platiti, conform contributiei.

  20. Cristian 777,guvernanții sunt aleși să rezolve problemele oamenilor nu să le explice situația în care se află. Sigur explicația este esențială în rezolvare dar numai dacă vine pe fondul unor măsuri care dau speranțe de rezolvare. Explicația, singură și mai ales în totală contradicție cu realitatea, nu mai ajută, ea vine ca o clemență cerută pentru un anumit timp, pentru că lucrurile nu se rezolvă instantaneu.Dacă vii mereu cu explicații de gen greaua moștenire, atmosfera din Europa, Lume, Univers, sistem idiot (cum văd că spui tu despre pensii)și nu faci nimic în sensul îmbunătățirii vieții, din contră, ce faci, 90% din populație vede că este greșit și favorizează doar pe cei 10% care îi mituiești că să-ți perpetuezi puterea,finalul va fi mai devreme sau mai târziu imprevizibil de rău. Cu atât maiu rău cu cât te încăpățânezi să te erijezi în salvatorul neamului, tu și gașca ta de nulități convenabile care habar nu aveți cum se armonizează interesele într-o societate și mai ales cum se evită conflictele inerente unei mulțimi de o diversitate vastă cum este un popor.

    • Inca n-am scapat de acest „nulitati convenabile”?
      De ce mai timan de ce? 🙂

          • Acum e doar …nulitate. Să vedem cui îi mai convin serviciile nulității lui.Ca teolog îl putea sluji pe Dumnezeu. Nu știu de ce L-a alungat…văd doar că L-a dezamăgit cumplit…și o face continuu…

    • Nene, daca esti mata mai bun, implica-te (unde? este alegerea ta). Daca nu, lasa-ne.

    • Hei , Timan, sa traiesti.

      Am raspuns mai sus – singurul in masura sa spuna STOP este TB . A spus-o si o aplica acum.

      TOt mai sus am spus:

      „Asta nu inseamna ca lucrurile nu se schimba. Nu renunti la cei care au fost dar, incet, incet ii inlocuim.

      Singura solutie, din pacate. Trenul este pe un drum bun, incepem sa schimbam rotile din mers.”

      Ce inseamna asta – fiecare dintre noi schimbam cat putem, cum putem – acolo unde suntem.

      RADU MORARU schimba – mai mult si bine.

      NOI SCHIMBAM – mai putin dar bine.

      TRAIAN BASESCU schimba – mai mult si bine.

      Cam asta facem noi – tu ce faci, vii cu noi la schimbat de jur imprejur, cat putem fiecare ?

  21. Salutari tuturor
    Nasul bv pt interviul acordat la Hotnews…
    Cu fiecare zi ce trece…cu fiecare eveniment… cu fiecare lupta care sa da in acest razboi pt Romania creste si dorinta noastra de a te vedea pe sticla…De unde totusi atata indarjire pt putere..in aceasta tara mica si in acest vremuri atat de tulburi dar totusi atat de importante pt continuitatea unor reforme vitale pt tara…???
    Stiu ca nu o sa imi raspundeti la intrebari indirect adresate…dar totusi imi exprim parera si …confuzia in acelasi timp…
    SA FIM IUBITI !

    • Cum Liviu ,lucrurile sint clare,anumiti doresc un presedinte pe post de marioneta ,ca asa vor avea ei grija de dumnealor asa fara nici-un deranj.
      Romanii doresc un presedinte care sa -i reprezinte de acea si interesul cu care ies la vot sa-si exprime obtiunea .Se pare ca primul presedinte care si-a intrat in rol si a inteles ca romanii asta asteapta este d-nul Traian Basescu ,dar deranjeaza pe cei cativa care nu mai stiu sa faca si altceva, ca s-au invatat intr-un fel prost as spune eu. Si de aici toate cele.

  22. @ chinezi, bibliotecari şi alţii:
    ROMÂNIA dormi liniştită. usl VEGHEAZĂ!!!

      • 🙂 caldut, caldut

        intrebare de baraj – ce ii aseamana pe cei doi, voiculescu si crin ?

        de ce pot conlucra – de ce pot fi parte din Sistemul pus la cale de Iliescu?

    • Corina, ia calculează tu datoria, pe cap de român, raportată la cei 200 de euro venit lunar, pe capul aceluiași român fericit, și o să vezi că nu are de unde s-o plătească…lui nu-i ajung banii să trăiască, și tu vrei să mai și plătească politicile aberante ale nulităților convenabile care ne conduc.Mai calculează și tendințele demografice alarmante și o să vezi că rămân din ce în ce mai puține capete care să ducă povara unei datorii despre care habar nu au …că o au…Cum va spune Președintele în curând…vreți să trăiți bine? Plătiți-vă datoriile făcute de nulitățile convenabile cu care v-am fericit. Cine vreți să vi le plătească? Cehii? Englezii? Voi nu vedeți că e vai și amar de ei. N-au …casă…penthaus . În ea sunt banii dumneavoastră. Bucurați-vă…

      • timan, dar tu chiar asa prosti si inculti ne crezi pe noi romanii? Nu uita ca cei care nu au venit primesc ajutoare! De unde pana unde plateste acel om datoria pusa pe capul lui de aproape 5 mii de euro?

      • Dl Timan va rog sa verificati informatiile de pe acest blog si pe Info aveti un reportaj cu toate datele. Sa traiti bine vizeaza pe cei ce muncesc nu pe cei care stau cu mana intinsa la stat sau cersatorii cu cca 3000 euro in buzunar.

  23. Măi copii noctambuli, mă bucur că vă pasă de ce se întâmplă în România. Chiar si biblio, chinezii şi alţii, sunt aici tot pentru că le pasă. Nu puterm fi toţi la fel. Fiecare are adevărul lui, dar nu trebuie să-l impună nimănui. Să-l împărtăşeşti e una, să-l impui e alta. Încep să-mi placă polemicile voastre.
    Dacă acum, pe NV, la încălzire sunteţi aşa, mă întreb cum veţi fi când va începe meciul (cînd NaşulTV va fi pe sticlă)?
    Să fiţi iubiţi!

    • 🙂 🙂 🙂 sa vezi atunci dezbateri …. nu mai am rabdare 🙂

  24. Până la urmă ce alegem …casă sau datorie? Datoria există deja…și e cea mai mare din Europa. Ce facem n-o mai recunoaștem și vrem …casă? Păi cine ne mai crede? Nu recunoaștem …datoria și acum cerem casă?Cum împăcăm datoria pe care o avem, cea mai mare din Europa, cu casa la care tânjim…cu jind…? Dar cum rămâne cu cei care au câteva case, și ce case, …făcute doar pe datoriile noastre…pe care habar nu aveam că le avem ?

    • Dl. Timan cred ca ai o problema de intelegere: romanii au cea mai mica datorie din europa pe cap de locuitor, iar tara noastra are cea mai mica datorie din europa.
      Poate ii cereti sfaturi dl Antonescu deoarece stie cum sa stranga 300.000 euro in cont.

      • @ corina

        Este însă o diferenţă. Datoriile pe care le-au făcut alţii au crescut încet, datoriile noastre au crescut repede. Trebuie să înţelegeţi că oricum ar fi statistica, contează foarte mult şi capacitatea de rambursare a împrumuturilor.

        Cine are un salariu de 10 milioane lei vechi pe lună şi are datorii de 100 de milioane lui vechi nu este neapărat într-o situaţie mai bună decât cel care are un salariu de 10 mii de euro şi are datorii de 200 de mii de euro.

        Cel care are 10 milioane de lei vechi poate nu va putea să pună de o parte pentru bancă mai mult de 500 de mii, cel care are 10 mii de euro ar putea însă să plătească 9 mii de euro.

        Iată de ce „ei” au AA+ şi „noi” avem BBB, deşi sumele lor sunt cu mult mai mari ca ale noastre.

  25. „Omul sfinteste locul”-„Cum sa nu crezi intr-un jurnalist onest care doreste doar binele acestei tari .Cum sa nu iubesti idealul de dreptate de cinste ,libertate si adevar.?Cum sa nu fi alaturi de aceste idealuri,si de omul Radu Moraru?Cum sa nu-ti doresti o alta televiziune ,care te informeaza si nu televiziuni partinitoare ,schizofrenice.Trebuie sa scapam de manipularea grosolana si excesiva la care suntem supusi ,bombardati zilnic cu informatii degradante si injositoare pentru Romani si Romania.ACEST PROIECT TV. NE V-A ADUCE LUMINA! „LUMINA LUMINEAZA IN INTUNERIC SI INTUNERICUL N-A BIRUIT-O”

  26. Asa e nasule, e stufos tare site-ul, dar e frumos, o sa-mi ia ceva timp sa ma obisnuiesc cum sa caut prin el.

  27. Văd că toată lumea s-a dus la culcare.

    Ei bine, v-am demonstrat că pot fi haios, de gaşcă, popular… Problema este că aş vrea totuşi să fac ceva pentru democraţie şi cetăţeni şi mai puţin să mă distrez pe net. Să nu credeţi că sunt un înţepat, sunt doar foarte îngrijorat de viitorul României. Astăzi domnul Băsescu mi-a spus că am de plătit cam 5 mii de euro datorii pe care nu ţin minte să le fi făcut. Eu chiar nu am aceşti bani, poate că pentru domniile voastre cei 5 mii de euro sunt o nimica toată. Pe mine mă îngrijorează că, în calitate de cetăţean al României, trebuie să scot de undeva 5 mii de euro pentru ca România să rămână suverană.

    • uite, treaba vine cam asa:

      – sistemul de pensii este idiot creat, se bazeaza pe ce se colecteaza pentru plata. Daca inainte cu 10 milioane de cotizanti la 3 mil de pensionari avea excedent, acum cu cifrele rasturnate, nu stiu sa zicem 4 mil de producatori, 1 mil de supraveghetori si 5 mil de pensionari – te-ai imprumutat ca sa platesti pensii la cei scosi mai devreme (45) de idiotii de dinainte de 2008.
      – tot tu te-ai imprumutat sa platesti salariile bugetarilor contractate de idiotii de dinainte de 2008
      – tot tu te-ai imprumutat sa platesti dobanzile imprumuturilor contractate de idiotii de dianinte de 2008
      – tot tu te-ai imprumutat ca sa platesti km de autostrada facut cu 22 milioane de idiotii de dinainte de 2008
      – tot tu … si lista poate continua

      toti banii jefuiti, toti banii din privatizari, o parte din banii celor din Diaspora – au disparut

      si atunci te-ai imprumutat

      SA ZICI MERSI CA TARA NU E FALIMENTATA INCA DIN 2010 – adica sa zici mersi ca mai ai tara.

      AIA E!

      • Oare unde or fi disparut sa mearga dumnealui sa faca rost sa plateasca suma asta care-l ingrijoreaza.E cine ne-o fi bagat in datori ca eu nu .

      • CORECT! numai că pentru unii (recunoscându-se narcisişti) ŢARĂ înseamnă EU (adică el).

      • Cristian, ai perfecta dreptate si as mai adauga ca, acest sistem de pensii prost conceput in anul 1992 a primit o lovitura de maestru de la tatuca Iliescu si Vacaroiu care au introdus in bugetul de stat toti banii care i-au gasit in fondul de pensii creat inainte de 1989.
        Au creat acest dezastru in sistemul de pensii ce l-au perpetuat.

      • Asta este numai o fateta Cristian. Daca stam si ne gandim bine, in 90 aveam sansa cea mai mare sa punem baza unui sistem care sa functioneze. Faptul ca eram aproape pe 0 (zero) cu datoriile externe, a fost o carte care nu a fost jucata. Asta, multumita celor care au avut grije sa nu vanda tara.
        Numai bine.

        • fara discutie Dana – sunt martor pentru tine, in cazul in care nu mai stii ce se intampla in ultimii doi ani – MERGEM INSPRE BINE!

          • E drept ca plecam mult mai de jos decat am fi putut fi, cu minim 150 de miliarde de eur mai de jos … dar asta e, mergem in sus. De asta e si drumul mai greu … dar sa zicem mersi ca inca mai exista drum!

    • Nu induci in eroare cu ”naivitatea”.Mînuiesti cu multă dexteritate tehnica manipulării,disimularea,introducerea de șopîrle si șopirlite,pentru cunoscători,niciodată haioase.Mai degrabă insidioase,cu țintă!
      Am un singur exemplu!Ridicarea la suprem a comunistului Traian Băsescu,a servilismului său fată de PCR rasplătiti cu functii in cabinetul Dăscălescu.De cite ori am auzit teoria?De fiecare dată de la un adversar sau rival politic al Presedintelui!Ion Iliescu in schimb il descrii a fi un mielusel curajos ca dizident si inofensiv ca director de editură!
      Să nu stii că Ion Iliescu a fost propagandist al ideologiei comuniste,scolit ca atare la Moskova,in urma recomandării făcute de Ana Pauker?Să nu ai habar de adeziunea lui Ion Iliescu fată de comunism,incepind cu 1946?De parcursul său in ascensiune continuuă,timp de 50 de ani servind regimul denumit de ”comunistul”Băsescu ca fiind ilegitim si criminal?Incisivitatea cu care progresezi pe acest blog și manipularea pe care o practici la scenă deschisă mă determină să cred că blogul are un implant advers ideilor care il sustine!Iti fac cadou declaratia lui Ion Iliescu din 1989:”S-au intitulat aleși ai poporului,comunisti care nu au nimic de a face cu socialismul știintific,nici cu cei care si-au dat viata pentru cauza socialismului din această țară,au intinat numele PCR..”citat din memorie,posibil cu mici modificări de formă…

      • @ Mark

        Nu am spus deloc ce insinuaţi dumneavoastră. Bine că este la îndemână citatul.

        Domnul Iliescu era păzit de securişti şi avea o slujbă “de periferie” înainte de revoluţie. Sigur, a fost o vreme când era şi el în top 1000, poate chiar foarte sus, dar nu imediat înainte de revoluţie.

        Nu vă face onoare ceea ce aţi spus.

      • @ Mark
        Ion Iliescu nu a învăţat la Moscova „propaganda”, el a studiat la Institutul Energetic. Culmea este că spuneţi despre mine că manipulez…

        • @bibliotecaru.Si acest raspuns este tot manipulare!ION iliescu si-a cosmetizat C.v pentru romani si-a rescris biografia,astfel incit să nu se stie prea multe despre partea nevăzută a vietii lui!La 19 ani Ion Iliescu milita impotriva”hidosului imperialism american” și lua parte la activități internationaliste in acest sens.Intrarea la studii ,in capitala sovietică Iliescu o declară ca fiind calitatea de bursier a unui băiat săreac si cinstit(asa a si rămas)Numai că la Moskova nu s-a limitat doar la studiul energetic ci a devenit inginer ”de suflete”,”submarin” care a fost specializat in Maskirovka(instruit la sectia A ,directia I-a a KGB,tehnică de dezinformare activă,provocare si război psihologic,tehnica actiunilor sub acoperire,subversiune politică etc.)Nu vi se par cunoscute modalitățile care se practică ,la vedere,in anumite medii,AZI,in Romania?Din aceste instruiri se formau agenti de spionaj,agenti de dezinformare,agenti de influentă politică!La Moskova Ion Iliescu a devenit Homo sovieticus,soldat devotat Moskovei cu formula de incadrare:Servesc Uniunea Sovietică!In loc de sef comunist bolsevic,il decretăm dizident?In timpul studiilor universitare detinea functia de secretar al sovietului unional al studentilor romani aflati la studii in URSS,organizatie subordonată Konsomolului,in grija directă a lui Alexandru Selepin,cel care devine in 1958 seful KGB!Colaborarea sa cu directia contrainformatii,sectia 9-a a kgb consta in recrutarea studentilor romani care ar fi alcătuit noua elită sovietizată sau drept cîrtițe infiltrate pentru a servi propaganda sovietică.Ion Iliescu a dat măsura competentei sale de agent kgb tinind reforma pe loc ,in Romania si stimulind prosperitatea structurilor mafiote organizate astfel:
          1.Mafia rusă
          2.legături,relatii cu oamenii de afaceri din lumea a III-a(in special arabi),colaboratori ai mafiei ruse,stabili din vremea lui Ceausescu specializati pe comert cu materiale strategice,armament,droguri.
          La Moskova,ca ”bursier ” a invătat Ion Iliescu comunismul cu chip uman transferat in Romania ca model de succes.
          Bibliotecarule ,așadar, cine manipuleaza?
          SURSA de Informare JOEL KOTEK.

      • @Mark

        daca esti comentatorul de pe blogul lui Victor Roncea ,de la articolul „De ce i se intampla lui Train Basescu ce i se intampla” ma bucur enorm de mult ca esti aici cu noi…

        Bine ai venit!!!!|

        ti-am postat comentariile de la acel articol,aici pe Blog One,de 2 ori

        sunt Extraordinare ,acele comentarii!!!

        • NightMare.Bine v-am găsit!Mă bucur ENORM că sunt aici,printre voi,ACASA!Căminul acesta spiritual a fost dorinta neindeplinită a formatiei mele!Sper să fiu de folos celor care sunt vizati de ”specialisti”in manipulare.Iti multumesc pentru aprecierea comentariilor de pe blogul domnului Roncea.Avea un VA URMA,dar lipsa de timp si faptul că nu am reusit să imi regăsesc pagina m-a obligat să las incomplct comentariul!

          • Mark

            poti sa continui aici pe BlogOne….osa postez din nou acele comment-uri Incredibile ca sa aiba continuitate …

            la un nou articol aldomnului Radu Moraru ,care sa aiba legatura cu Traian Basescu ,voi posta cele 2 comentarii ale tale si poti continua ,sau pe forum deschizi Topic

            stima

          • in legatura cu maipularile si manipulatorii ,aici la noi n-au avut nici un succes ,desi s-a incercat la greu ,inclusiv cu atacul asupra blogului.

  28. Ce sa fac si eu Radu, erau de de asteptat atare cifre?

    ianuarie 2012… 406.505….+115,02%
    decembrie 2011… 189.055…+7,85%
    noiembrie 2011… 175.290…+8,98%
    octombrie 2011… 160.845

    Forumul mi-a rasturnat previziunile 🙂

    De aia ziceam azi, cand va porni televiziunea … toate cifrele si previziunile noastre se vor da peste cap !

    • Suntem pe drumul cel bun. O sa fie si mai mult dupa ce incepe „emisiunea”.
      Numai bine.

      • cred ca va fi ceva cu totul neasteptat „dupa”

        pentru toti de aici … doar ca va fi atat de nou incat nu e de vorbit despre 🙂

      • Subscriu! 🙂
        Astazi am dat anunt intr-un grup de romani de aici care nici nu au romanii(televiziune),acum au blogul Nasul tv 🙂

  29. Când trimit comentariul, câteodată se revine pe o zonă a site-ului total aiurea. Cu ocazia asta am văzut că domnul Moraru a luat slide-urile de la doamna Paula Vass.

    Bravo domnule Moraru. Îmi place ce citiţi. Am luat şi eu acele slide-uri şi le-am pus pe blog.

  30. Bibliotecaru, nu te mai chinui inutil. Dupa ce ti-am vazut verva cu care te grabesti sa comentezi, fara numar, m-am intors sa recitesc articolul. Pentru o clipa, am crezut ca mi-a scapat anuntul vreunui premiu acordat celui care va face posibila atingerea celui de-al doilea milion. Nu, bibliotecarule, cred ca te-ai inselat. Nu se dau nici premii, nici diplome, nici plivilegii, nu se da nimic 🙁
    In locul tau, in semn de protest fata de dictatura instaurata aici si lipsa de generozitate a administratorului acestui blog, un mic dictator de altfel, ei bine, in locul tau nu as mai scrie nimic. Uite asa, sa-l vedem cum isi roade unghiile de necaz.

  31. Incet, dar sigur si am prins forta ca un diesel.
    In lunile acestea am incalzit motorul.
    Acum nimeni nu ne mai poate opri.

    • Verificaţi dacă nu cumva aţi luat-o la vale… dacă aţi constatat că nu vă puteţi opri. Aşa se produc accidentele, din cauza vitezei şi din lipsă de frână. 😀

      • Dar mai intalneste un Timan, Alex, John sau Bibliotecaru si trebui sa incetineasca pentru a nu da peste dvs.

        • Da, spuneţi un adevăr, este cam intempestiv traficul ăsta… internet.

          Simt cum îmi striveşte biţii pixel cu pixel.

          Îmi vine să dau rapid un Clear Screen şi nu mai am nici un fel de forţă. La un singur refresh două comentarii.

          • Noapte buna!

            P.S. Aveti grija sa-i transmiteti lui felixut,sa-l bata pe spate pa’la micu,sa nu se inece cu laptic, si sa viseze si el fetite :)))))))))

          • Şi dumneavoastră la somn 🙁
            Toată ţara doarme, cred că asta e şi problema României, sunt singurul care veghează… şi nu pot face nimic de unul singur.

            Noapte bună!

          • lasa ca vine vremea cand te vei desfasura on line DAR, mai temperat, te rog … sa ajungem acolo 🙂

          • trust me, will be a much BETTER AND REAL ONLINE

            only take it easy, please

  32. Pot spune felicitari!
    Nu e complicat site-ul ci e naspa ca tre’ sa cauti in mai multe locuri sa vezi ultimele postari ale echipei, dar cu sectiunea ULTIMELE ARTICOLE e mai comod. Poate o descriere pe undeva a sectiunilor cu ce se ocupa fiecare nu ar strica (ceva mai in detaliu decat denumirea)

    • Eu nu sunt ca alţii care nu spun că merg şi la… „concurenţă”. 😀

      Iată, cred că am deja 50 de vizualizări… numai eu. 😀

      • Numai dana , cu eratele, ffelicitarile si ,,sa fim uniti,, -le ei a facut 200.000 …

        • john, macar au fost si eratele bune la ceva hi hi hi
          Hai scrie te rog cu litera de tipar numele meu ca-i mai frumos asa.MS

          • Pt tine, cu placere…dar calc meu e model vechi, cu manivela…nu are decat litere d.astea…poate imi aduce mos craciun…sau dau lovitura cu actiunile de la nashpa.tv…

          • john,lasa ,asa cum ai pus problema mai bine lipsa ,merge si asa oricum stiu din partea cui vine.

        • mai jonny da de unde ai tu informatiile astea ,nu-ti vine sa crezi ca lumea este interesata de Nasul TV !?? Stiu .Si sa vezi ce urmeaza cresteri ,cresteri si iarasi cresteri .HAI ROMANIA!!!

          • dar incearca la cei cu sondajele ,sint sigura ca cunosti numai ca intrebarea ta vroia sa sublinieze ce??(intrebare retorica)

          • Mea culpa,scuze de raspunsuri am confundat Urban cu Orban .Acum am inteles de ce ai folosit litera de tipar .

          • Din câte am înţeles eu ţinta este de 2%, adică cam cu 0,5% mai mult decât are în zilele bune România TV. Este un obiectiv foarte, foarte ambiţios.

    • @bibliotecaru – cum a fost la Ciutacu? Vad ca va invartiti intr-un grup select. 🙂

      • Nu am primit încă un răspuns… probabil pentru că am sugerat execuţia unei acţiuni jurnalistice complicate… şi de mare fineţe. Cine mai face astăzi investigaţii, e mai uşor să aştepţi ştirile pe flux. Nu-i aşa?

  33. Ia te uită, am făcut cam 12 vizualizări şi atâtea comentarii şi nici nu m-am dumirit bine… Păi până la miezul nopţii fac cam o sută de vizualizări.

    Servesc blogul! 😆

  34. interesant mall-ul! pe toate treptele si la orice ora gasesti repede daruri de la redactie 🙂

  35. @BIB ,o sa vezi tu caci vom avea in februarie 2 mil.de vizualizari, sac!sac! ce mai ai de spus???
    esti tot prin BIB?
    ce ne mai pregatesti???!! 😉
    Ceva Ponta@ANTO cu discursurile din Parlamentul UE ? am intzles ca au avut o audienta extraordinara 🙂

    • Cel mai bun discurs l-a avut dl. Daniel Constantin… poate un pic cam lung, dar multe mai coerent şi informativ (fără excese de coloratură a discursului). S-ar putea ca atunci când doi se bat să câştige al treilea… 😆 Deşi dl. Constantin stă oarecum în umbra celor doi co-preşedinţi, îşi clădeşte uşor-uşor o dimensiune politică distinctă. Faptul că nu este vehement îi vine ca o haină bine croită. Iată că şi dl. Dan Voiculescu părăseşte, ca voinţă politică, PC-ul şi lasă din ce în ce mai mult spaţiu preşedintelui PC. Şi domnul Constantin mai are un atu, PC-ul nu are o putere politică în teritoriu, deci nu poate fi politicianul autoritar care atinge rapid statutul de şef oligarh.

      S-ar putea să avem surprize în curând. 😀 Vin vremuri interesante din punctul de vedere al analizei politice.

      • Dar poate te duci si la tatuca Voiculescu unde il gasesti si pe dl Daniel Constantin, sluga credinciosa – contra cost.

      • Mamaaa, ce informatie BETON, ne-ati dat. Carevasazica sunteti PUR-iu,pardon!- PC-ist. Ca doar n-o sa apreciati pe altcineva decat din partidul la care activati. Si unde mai pui ca „va dati bine” pe langa „shefuletul”. Ca sheful mare e…hi, hi.

      • Am şi eu o întrebare… chestiile alea *** au fost puse automat sau e cineva atât de cuprins de pudibonderie că nu mai poate suporta cuvintele banale ale vocabularului român?

      • Da si pa’la micu(cum zice Cristoiu),l-au aplaudat toti baieteii si toate fetitele cu care s-a jucat :)))))))))

          • Pai si ce crezi ca ne intereseaza prea mult unde s-a intors Cristoiu?
            Tu spune-ne cate fetite l-au improscat cu nisip pa’la micu :))))))))))))

          • „Ala ‘micu” este favoritul dvs.Daniel Constantin. Dl Carstoiu l-a botezat asa.

          • Dincolo de alte glume din această seară, eu am vorbit serios. Astăzi, dintre cei trei şefi de partide, cel al PC mi s-a părut că ar avea cel mai eficace dintre discursuri. În timp ce domnii Ponta şi Antonescu au avut un discurs la fel ca în ţară pentru nişte oameni care habar nu aveau ce este de fapt în România, domnul Daniel Constantin a expus foarte clar ce avea de spus. Poate un pic prea lung dat fiind că a fost şi ultimul discurs. Nu este prima dată când îmi provoacă câte o surpriză frumoasă de acest fel şi eu laud foarte, foarte rar pe cineva (bănuiesc că aţi observat că de regulă sunt critic cu toată lumea). Eu chiar cred că domnul Daniel Constantin poate fi un viitor politician de succes. Că poate nu vă place domniei voastre de el, poate că aveţi şi o părere reflectată din părerea dumneavoastră despre domnul Dan Voiculescu, asta este altă discuţie. Eu am trecut cu uşurinţă peste părerea preconcepută şi am aprofundat, aşa mi se pare normal.

            Şi pentru că deja am mai dat un citat „latinos”, humanum fuit errare diabolicum est per animositatem in errore manere

          • aia micii, ca toti trei sunt micuti in their own special way, nu au nici un viitor in politica … poate in altele da, dar in politica ba !

      • @ corina

        Recunosc că am fost invitat „la masă” de câţiva politicieni… Printre ei şi de către domnul Voiculescu (poate pentru că mai demult l-am învăţat să facă omletă) 😆 Nu m-am dus însă niciodată la o întâlnire cu un politician şi nici nu cred că m-aş duce. Recunosc am stat un pic în cumpănă cu cei care au vrut să-mi ofere cărţile lor… Aici e călcâiul meu sensibil, cărţile.

        Şi o dezamăgesc şi pe domniţa alice, nu sunt nici membru de partid, al nici unui partid.

        Eu îmi duc viaţa pe internet, aici sunt Bibliotecaru. Nu poate exista un Bibliotecaru în afara spaţiului INTERNET, aşa cum nu poate exista nici alice, nici corina… 😀

        • Din pacate pentru dvs.D-le Bibliotecaru Corina exista in viata reala, eu nu ma ascund sub un alt nume. Si imi plac si cartile pe care prefer sa le cumpar nu sa le imprumut de la Biblioteca.

        • Nu este adevărat, nici o persoană „de pe net” nu este şi în viaţa reală. Poate au acelaşi nume, poate au aceiaşi poză, poate vorbesc cu aceleaşi cuvinte… dar nu sunt aceleaşi persoane. Acest mod de interacţiune oglindeşte foarte mult din subconştient.

          • Sunt trei forme:

            exceptio firmat regulam

            exceptio probat regulam

            exceptio confirmat regulam

            A treia este ceva mai nouă, pentru că apare forma modernă con-firmat.

            Desigur, cu litere mici şi fără punctuaţie, cum scriau latinii.

            Ceea ce am spus eu este un pic diferit faţă de varianta cu trei cuvinte… 😉

            Este un principiu de drept roman clasic. Încă din timpuri străvechi, până şi în ziua de astăzi, interpretarea legii reprezintă o dimensiune la fel de importantă ca şi legea în sine. Ei bine, romanii nu au extins interpretarea prin analogie, care funcţionează bine în cazurile obişnuite, şi în cazul acelor dispoziţii care au un caracter de excepţie. Această situaţia defineşte…

            exceptio est strictissimae interpretationis

            exceptio firmat regulam in casibus non exceptis

            Mai concret… un exemplu.
            Dacă mergeţi la un magazin şi vedeţi un afiş pe care scrie „Duminica Magazinul Este Închis”, dumneavoastră veţi înţelege automat că de luni până sâmbătă inclusiv magazinul este deschis.

        • Apropos, de dnul Craciun nu v-a placut? In sfarsit am vazut cu totii vocea celor din Piata Universitatii, adica a celor cateva mii care au fost de cateva ori acolo.
          Parca el a povestit ca tinerii de acolo nu au fost huligani ci tineri educati care bineinteles vor binele „tarii” samd. Si ca batausii au fost adusi de tiran, se subintelege…

        • Bibliotecarule, uite ce iti dau 🙂 poate te plimbi si prin alte parti, lasa-ne pe noi in pace 🙂

          http://www.facebook.com/groups/romaniantiusl/

          Apropo, „ala micu” de care vorbesti ca a avut discurs bun, niciodata nu va avea puterea sa ajunga in fata celor doi sefi USL 🙂 ….. si mei este o chestiune „spune-mi ce prieteni ai, ca sa iti spun cine esti” 🙂

      • Eh, inca un lucru unde suntem de pareri diferite… Dnul Constantin poate fi un politician de succes, unde? In Romania, ca reprezentat al partidului de buzunar? Poate intr-o lume paralela cu a noastra.
        Oricum, nu m-a mirat cand a declarat ca presa/vuvuzelele au fost supuse santajului, tiranu’ le-a „impregnat” cu personaje obediente bla bla bla. Este si normal sa fie asa, ca doar este dictatura in Romania.
        Aaaa, cred ca acum am inteles. Probabil Voiculescu, i-a povestit cu a fost cu dictatura pe vremea lui Ceausescu, cat de mult a suferit el in acea perioada si cum se lupta pentru binele poporului roman…
        No comment.

        • Nu vă grăbiţi să priviţi în trecut, priviţi în viitor. Domnia sa este tânăr şi abia la început. Are timp să crească şi nu o va face neapărat pe lângă PC, dar se poate şi lângă PC. Doctrina conservatoare este una foarte generoasă, ar putea reprezenta un 15-20% din România, mai ales în zona marilor proprietari de pământ, că ei au rămas ai nimănui în ultimul timp, ai burghezimii ce se formează când politica nu intervine prea mult în viaţa economică a României… PC-ul este ţinut artificial sub 5%.

          Mie îmi plac politicieni care se străduiesc să înveţe ceva tot timpul. Nu apreciez pe cei care prind nu ştiu ce post şi încep să se dea mare că ce forţoşi sunt şi habar nu au de nimic.

          Domnul Ponta a intrat la şefia PSD fără să ştie economie. E de admirat că a început să înveţe, s-a interesat, a citit cărţi, a întrebat pe alţii… Iată, şi domnul Constantin face la fel, studiază, încearcă să-şi depăşească tot timpul limitele, este conştiincios. Pe domnul Boc nu l-am văzut aşa. Ba parcă a uitat şi ce a învăţat prin facultate, pentru că a făcut greşeli constituţionale de s-au văzut din avion.

          Domnul Băsescu a făcut şi domnia sa un efort colosal când a ajuns la Palatul Cotroceni, dar a obosit destul de repede, cam după suspendare poate pentru că acolo informaţia este prea diversă ca să o poţi acumula dacă nu ai obişnuinţa travaliului intelectual sau poate i s-a făcut lehamite… nu ştiu. Oricum, şi domnul Băsescu este astăzi un om cu mult mai cultivat politic decât în 2004. Dacă era aşa în 2004 şi renunţa la ambiţia de „jucător”, altfel stăteau lucrurile astăzi.

          Alţi politicieni însă sunt mai preocupaţi să ia diplome cât să dea bine prin CV-uri, nu se prea agită cu învăţatul politicii nici măcar la nivelul elementelor generale. Pe ei nu pot să-i suport, mă agasează cu imobilitatea lor, cu lipsa lor de ambiţie umană, cu lipsa lor de dorinţă, de emancipare. De la ei nu mă aştept să aibă dragoste de cetăţean pentru că sunt egoişti. Ei sunt întotdeauna tributari celor care le spună ce să facă… dar destul de aroganţi ca să îi şi asculte.

          • Prietene – daca te amesteci cu tarata – te mananca porcii !

            NU SE POATE in politica sa fi in afara celui care ti-a dat nume.

            Din balegar iese o floare dar nu se aplica in politica.

          • Ştiu şi eu ce să zic… S-ar putea să aveţi dreptate. Ar fi însă trist dacă toţi ar fi trataţi după cum s-au născut în vremea nu ştiu cărui politician. Gândiţi-vă că avem totuşi o armată de politicieni care au fost formaţi la şcoala de partid a PCR. Ar trebui să ne sinucidem pentru asta? Poate că ar trebui să privim în viitor şi nu în trecut.

          • Cand devii politician (ha ha ha cum suna, in alte parti sunt scoli de asa ceva, generatii inainte, in fine, la noi sunt scoli de vara) cand devii politician, zic, faci o alegere.

            Mai mult, cineva te alege. Daca ala care te-a ales, promovat, etc – se cheama Vantu, Voiculescu, Iliescu … si lista ar putea continua – nu e loc sa mai scapi de cine ce te-a adus acolo.

            Daca ramai liber, intr-adevar, in organizarea de Sistem Mafiot dintre 89 si 2008 – era greu sa ajungi undeva. De aia tu esti aici si eu sunt aici … si multi altii suntem aici.

            Asta nu inseamna ca lucrurile nu se schimba. Nu renunti la cei care au fost dar, incet, incet ii inlocuim.

            Singura solutie, din pacate. Trenul este pe un drum bun, incepem sa schimbam rotile din mers.

          • Bibliotecarule, du-te in alta parte si fa-i campanie idolului tau piticania platita de Felix. Aici nu convingi pe nimeni, suntem imuni. Cel mult, iei din timpul celor care se simt nevoiti sa-ti dea replica, in loc sa discute probleme mult mai serioase. Asa ca fugi la Antena 3 si manipuleaza acolo cati fraieri mai gasesti, ca vor fi din ce in ce mai putini.

          • @bibliotecaru – incercati s-o „dregeti” (dupa parerea mea). Cand cresti langa un lup, poti fi numai ca el. Restul este numai teorie. Prietenul Cristian 777 a punctat foarte bine in comentariul sau acest lucru.
            Numai bine.

          • @ mirica
            Cred că aveţi o mică problemă cu limba română:

            ÍDOL, idoli, s. m. Divinitate păgână; (concr.) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate și constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios. ♦ Fig. Ființă sau lucru care reprezintă obiectul unui cult sau al unei mari iubiri.

            Eu sunt botezat creştin, am ca doctrină religioasă Biblia.

            Dacă citiţi Ieşirea (Exodul), veţi afla la capitol 20 versetele 4-6:
            4. Să nu-ţi faci chip cioplit şi nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ!
            5. Să nu te închini lor, nici să le slujeşti, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam,
            6. Şi Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.

            Eu nu-mi fac idoli şi nici nu mă închin lor. Las pe alţii să facă asta. Sper că nu aveţi ceva cu credinţa mea.

            Sunt vremuri pe care sf. Ioan Teologul le-a văzut cu aproape două milenii în urmă în apocalipsa sa…

            Cap. 21
            8. Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.

            Îmi este mai bine fără idoli de orice fel, las pe alţii să se închine „idolilor de aur şi de argint şi de aramă şi de piatră şi de lemn, care nu pot nici să vadă, nici să audă, nici să umble”.

          • @ floos

            Poate aveţi dreptate şi dumneavoastră, dar dacă admiteţi teoria domnului Cristian 777, atunci admiteţi implicit că domnul Traian Băsescu este produsul lui Nicolae Ceauşescu, respectiv Ion Iliescu.

            Eu nu aş vrea să fac asta, dar dacă domniile voastre doriţi, nu aveţi decât… este părerea domniilor voastre.

          • Adu-ti aminte de unde vine Traian Basescu – comandant pe nava sub Ceausescu, adica om liber – mai apoi a intrat prin politica dar oriunde a intrat a daqramat la varf (si avea si de ce , la varf erau doar stricaciuni). I-a pus jos pe rand pe toti, a format partidul, l-a condus NEINREGIMENTAT – a devenit presedinte si a spus STOP.

            STOP lui Iliescu.
            STOP descendentilor lui Ceausescu.
            STOP propriilor membri corupti.

            CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA – S-T-O-P !!!!!!

            De doi ani numai asta face STOP coruptiei.
            STOP jafului.

            HA HA HA – Traiane, daca citesti pe aici – SA STII CA NOI STIM !

          • @ Cristian 777
            Reprezentant Navrom la Anvers vi se pare o funcţie mai măruntă decât Director al Editurii Tehnice? Sau poate funcţia de director general al Inspectoratului pentru Navigaţie Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor în cabinetul Dăscălescu este mică, de om liber?

            Stimate domn, deşi poate nu ştiţi domnia voastră, domnul Băsescu se afla în top 1000 membri PCR (am pus o mie, dacă spuneam 100 se putea discuta). Domnul Iliescu era păzit de securişti şi avea o slujbă „de periferie” înainte de revoluţie. Sigur, a fost o vreme când era şi el în top 1000, poate chiar foarte sus, dar nu imediat înainte de revoluţie. Dintre Ion Iliescu şi Traian Băsescu, ghiciţi cine s-a împotrivit lui Nicolae Ceauşescu.

            Dumneavoastră puteţi să spuneţi orice, aveţi dreptul de a face asta… nu-mi cereţi şi mie să am părerile domniei voastre. Nu sunt fan al domnului Iliescu cum nu sunt nici al domnului Băsescu, dar judecăţi pot face şi la unul şi la altul.

          • @bibliotecaru – Dumneavoastra ati scris:
            „Poate aveţi dreptate şi dumneavoastră, dar dacă admiteţi teoria domnului Cristian 777, atunci admiteţi implicit că domnul Traian Băsescu este produsul lui Nicolae Ceauşescu, respectiv Ion Iliescu.”
            Nu, eu admit si respect, parerea celor care au lucrat cu el, care au stat cu el si a celor care il cunosc bine dar nu de acum 22 de ani, ci mai demult. Cu alte cuvinte, el s-a format cu mult inainte de a avea de a face cu politica.

          • @ floos

            Ceea ce vreau eu să vă spun este că ÎNCĂ nu există nici un fel de şcoală de partid în România care să înveţe politicienii ce este aceea politică. Toţi cei care au învăţat politică au învăţat de la „farul luminos al doctrinei comuniste”. Noi am avut un singur om de şcoală politică occidentală, Ion Raţiu, din păcate lumea nu l-a ales preşedinte.

            Eu de aia nu caut politicieni la ideologie, pentru că sau nu o au deloc sau este cea comunistă.

          • @bibliotecaru – eh, spre deosebire de dumneavoastra, eu cunosc cativa in faza de „devenire”. Bineinteles ca acest lucru nu m-a convins insa sa ma inscriu in vre-un partid, dar daca acele persoane vor reusi si vor ajunge candva sa aiba o platforma politica credibila, poate o voi face.
            De aceea am scris de mai multe ori, ca poporul (nu populatia) s-a trezit.
            Numai bine.

          • Sunteţi un om fericit… eu nu prea văd aceşti specialişti construiţi de viaţa politica. Văd oameni care sunt autodidacţi sau care se şcolesc „de capul lor” prin universităţi.

    • 😀 Fac şi eu ce pot… şi nu pot foarte mult.

      Din păcate presa nu este astăzi în favoarea democraţiei, cu voie sau fără voie zideşte în România o oligarhie sau alta.

      • Oligarhia este un cuvânt din dicţionar.

        OLIGARHÍE, oligarhii, s. f. 1. Formă de conducere a statului, în care puterea politică şi economică este deţinută de un număr restrâns de persoane. ♦ Grup de persoane care exercită puterea într-o astfel de formă de guvernământ.

        Acum că ştiţi ce înseamnă cuvântul, vă mai menţineţi întrebarea?

  36. Un milion de vizualizări de pagini, asta pentru că nu aveţi încă un milion de pagini care să fie vizualizate. Offff, limba română. 😆

    • Un milion de pagini deschise s-a calculat de cate ori s-a deschis pagina si
      s-a ajuns la un milion de pagini,care-i treaba merge si asa. 🙂
      Offff dar trebuie sa fie ceva ca sa ne legam .

      • Adevarul ,crezi ca acum daca mi-ai spus in ce crezi si mai si subliniezi asta , gata tot ce spui sint adevaruri ,vorbeste esti liber ,dovada clara ca acest blog este liber ptr. cine doreste sa-si spuna decent parerea ,dar nu uita ca noi sintem cei care decidem daca este asa sau nu .

Comentariile sunt închise.