REZULTATELE ZILEI DE IERI:

TOP 10 TARI
Lista tuturor tarilor si numarul de prieteni

TOP 10 ORASE
Lista tuturor oraselor si numarul de prieteni

TOP 10 JUDETE
Lista judetelor si numarul de prieteni

P.S.
Astazi vin cu noutati si precizari! Sa fiti iubiti!

68 COMENTARII

  1. @timan
    Citat:”știi care e marele merit al liberalilor? Se dezumflă în opoziție. La putere fac lucruri bune.”

    Băiete, mie nu-mi place să jignesc pe nimeni da tu eşti rău handicapat măi individule. Sigur eşti orbit de prostie, deci „se cheamă” că eşti handicapat din moment ce nu vezi bine ce au făcut prietenii tăi liberalii. Tu crezi că poţi prosti pe toată lumea cu balivernele tale despre împlinirile măreţe ale liberalilor?
    Păi ce au făcut atât de măreţ liberalii tăi?
    Au mărit salariile?
    Daaaaa… au mărit salariile. Spurcată matematică au mai avut stalear în gât de aritmetică.
    Au mărit salariile:
    – cu 100 de lei la cei care aveau 1000 de lei(10%);
    – cu 1000 de lei la cei care aveau 3000 de lei(33%);
    – cu 2000-3000 de lei la cei care aveau 4000 -5000 de lei(40-50%).
    Asta a fost matematica lor şi acum dau lecţii pe la televizor, după ce le-a dat salarii la ăia care aveau, săracii de ei se plictiseau să-şi mai petreacă concediile prin ţară şi s-au gândit tovarăşii liberali să le dea salariu să-şi le petreacă în străinătate.
    Nici după tăierea de anul trecut nu au ajuns la salariile din 2007, au cu mult peste acele salarii.
    Asta au făcut liberalii tăi, au dat salarii la cine a avut pe ăia săraci doar i-a momit cu câţiva lei şi aici a fost marea greşeală a lui Băse din 2010, că nu a reglementat prin noua lege a salarizării apropierea dintre salariile din 2007 pentru că cei cu salarii mici la tăierile de anul trecut au ajuns sub nivelul salariilor din 2007 iar cei cu salariile mari au avut peste salariile din 2007.
    Prin noua lege a salarizării putea face dreptate şi putea păstra cota unică.

  2. Judecatorii dosarului!

    Doi dintre cei 3 judecatori ai dosarului sunt „cunoscuti” opiniei publice pt deciziile luate de ei de-a lungul timpului.

    Astfel:
    Angela Dragne a decis eliberarea din arest a ex-judecătorului Florin Costiniu.
    A decis eliberarea din arest al a afaceristilor Marius Locic si Costel Căsuneanu in dosarul „Voicu”
    Angela Dragne a decis retrimiterea dosarului Zambaccian la DNA si refacerea urmăririi penale.
    In acelasi timp, magistratul a făcut parte din completul de jduecată care a decis strămutarea dosarului „fabricii de permise de la Arges” de la Pitesti la Targu Mures.

    Achitări si eliberări succesive

    Al treilea magistrat, Sofica Dumitrascu, este judecătoarea care a devenit cunoscută opiniei publice in urma deciziei de eliberare din arest preventiv a lui Omar Hayssam, individ condamnat ulterior la 20 de ani sub acuzatia de terorism. A fost promovată de la Curtea de Apel Bucuresti după mai multe incercări, in urma unui interviu.

    In vara anului trecut, Tribunalul Bucuresti a fost nevoit să pună in libertate un criminal deoarece un complet al ***tii Supreme a trimis prea tarziu dosarul instantelor inferioare pentru prelungirea arestării. Printre cei trei judecători care nu au motivat in două luni o incheiere se numără si Dumitrascu. Tot ea l-a achitat de ***and, definitiv, pe celebrul „Don Costel” fostul presedinte al Administratiei Nationale a Imbunătătirilor Funciare (ANIF). In acelasi timp, judecătoarea face parte dintr-un complet care urmează să se pronunte in dosarele parlamentarilor Serban Mihăilescu si Virgil Pop.

    p.s. informatia este luata de la un comentator de pe alt site

  3. Inalta Curte de Casație Si Justiție a anunțat joi decizia în dosarul “Mătusa Tamara”. Adrian Năstase si ceilalți inculpați în dosarul Mătusa Tamara au fost achitați pentru acuzațiile de dare de mită.

    De asemenea, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

    Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ÎCCJ.

    Dosarul “Mătusa Tamara” a fost de patru ani pe masa judecătorilor, iar o decizie trebuia să fie pronunțată săptămâna trecută, însă sedința a fost amânată.

    Presedintele PSD, Victor Ponta, a susținea miercuri seară în cadrul emisiunii “Sub Semnul Întrebării”, difuzată pe B1 TV, că Adrian Năstase va fi achitat întrucât a studiat personal dosarul de corupție în care este implicat Năstase.

    „Eu cred că va fi achitat, pentru că ar fi nedrept să fie condamnat. Cel care a câștigat alegerile deși avea mai multe dosare a scăpat, cel care a pierdut alegerile nu scapă, ori nu e corectă regula asta. Am studiat dosarul, în mod normal decizia este ușor de luat. Adrian Năstase și Ion Iliescu sunt legați indisolubil de PSD. Sunt legat de Năstase, e omul care mi-a făcut propunerea de a intra în politică. nu înjunghii pe cineva care m-a ajutat dezinteresat si a crezut în mine. Nu judec procesul lui Adrian Năstase”, a declarat Victor Ponta.

    Cazul „Mătusa Tamara” a făcut obiectul unui dosar instrumentat de ONPCSB încă din 1999.

    • profa, știi care e marele merit al liberalilor? Se dezumflă în opoziție. La putere fac lucruri bune. Ce zici de marile speranțe ale PDL? Când vin la putere totul complotează împotriva lor, consiliul general, parlamentul, poporul, pensionarii,Constituția, acum Europa care nu e în stare să iasă din criză și ne trage după ea, apoi Universul că doar vine 2012…și cum ați vrea sa ne fie? Ca să nu mai spun de ultima mare neprevăzută, insurmontabilă, când eram gata gata să prindem Europa din urmă la… trăit bine…nu aven limita deficitului structural trecută în Constituție.Și colac peste pupăză mătușa Tamara poate să-și ceară banii înapoi, ea chiar i i-a dat lui Năstase. Alt deficit…bine că nu am modificat ieri Constituția, acum trebuie să fim atenți și la ce-l împiedică pe Năstase, viitorul premier,să ne fericească…Nu e și el tot un fost comunist și trebuie …să-i dăm fiecăruia după nevoi…Și are și el doi…băieți…și de se va …scula…

      • Fiti-ar prostii-ai dracu’!!!

        Pleaca de-aci ca-mi faci draci, comunistule care esti!!!!

    • solcan, de ce crezi tu că dacă ceva se trece în Constituție automat se și respectă?
      Cât e deficitul pe 2012? Cine l-a impus? Constituția? Nu. FMI? Da.Tu ai auzit de PNDI? Știi ce fonduri rulează? …4 miliarde de euro. Se regăsesc în buget? Nu. De ce? Pentru că e păcălit FMI-ul( poate chiar se lasă…).Tu crezi că e greu de păcălit o amarâtă de Constituție purtată mereu în buzunar când ditamai FMI-ul . Solcane, Constituții s-au mai văzut schimbate, dar FMI înșelat,nu…și totuși iată că se poate…

    • Și iată că apare o temă nouă. La așa un eșec nu e cazul ca Morar și cine mai răspunde să își asume vina și să cam plece. Supărarea generală ce cuprinde țara după ce am așteptat ca Năstase să plătească pentru toate nereușitele românilor în Europa și în lume nu ar merita măcar o consolare…Poate procurorii sunt slabi…corupție nu cred că se întreabă cineva dacă este pe undeva…unii buni ne mai dau speranțe la recurs…

      • da mà,uslicheaua ce esti …ati vrea voi sa plece Daniel Morar….citeste cine a judecat dosarul Matusa Tamara si-apoi vorbeste

        deocamdata vorbesti pe nas ,cioara uslamista

  4. France: Jacques Chirac condamné à deux ans de prison avec sursis

    L’ancien président français Jacques Chirac a été condamné jeudi à deux ans de prison avec sursis par le tribunal correctionnel de Paris dans une affaire d’emplois fictifs de la ville de Paris dans les années 1990. Il était alors maire de la capitale.

    M. Chirac, 79 ans, est le premier ancien président de la République français à être condamné en correctionnelle. Il a été déclaré coupable de „détournement de fonds publics” et „abus de confiance”, ainsi que de „prise illégale d’intérêt” dans l’affaire des emplois fictifs de la ville de Paris.

    M. Chirac encourait en théorie dix ans de prison et 150’000 euros d’amende. Le parquet avait requis sa relaxe lors de son procès en septembre dernier, où il était absent pour raisons de santé et représenté par ses avocats.

    Après douze ans d’immunité pénale à l’Elysée suivis d’années d’atermoiements judiciaires, il avait été autorisé en septembre à ne pas se présenter à son procès grâce à un certificat médical parlant de „troubles sévères de la mémoire” et „d’importantes erreurs de jugement et de raisonnement”.

  5. BORDEL !

    In Franta fostul Presedinte CHIRIAC a fost condamnat azi la doi ani cu suspendare pe motive ca :
    CHIREAC este intr-o stare de boala agravata
    si pentruca banii deturnati nu au condus la imbogatire

    In ROMANIA fostul premier este ACHITAT pentru ca a deturnat si a utilizat in scop de imbogatire.

    Sa mai avem incredere in JUSTITIA din ROMANIA sau a fost intre putere si opozitie un joc politic, ti-l dau pe nastase opozitia imi da ceva.

    Imi este SCARBA !!!

  6. Ce spuneti voi ca Justitia din Romania este comandata politic? Adrian Nastase achitat in dosarul Matusa Tamara.

    La plecare politistul de serviciu il saluta cu brat atent si sira spiunarii frumos arcuita, cheltuielile judiciare cad in sarcina statului 🙂

    • Pai sunt recunoscatori tatucului Iliescu. Cine i-a trimis acolo, nu A.Nastase si Iliescu?
      Avem un stat mafiot fara mafioti, mai avem un stat corupt, fara corupti, in 1989 am avut teroristi, dar s-au evaporat toti, niciunul prins!!!

      Sa nu-ti vina sa-ti bagi picioru’-n ea de justitie?!

      Cum sa scape al doilea facator de jocuri (primul e Iliescu),in tara asta?????
      Sunt foarte dezamagit.

  7. @Timan, nu stiu cum reusesti sa fii tot timpul offtopic, dar ne-am obisnuit cu defazarile tale. Ce iti mai face familia? Esti bine? Bravo! Acum e cazul sa iti dai cu parerea si despre cifrele statistice publicate. Ce crezi, sunt bune? Cum crezi ca le-am putea maximiza?

    • Porniți discuții serioase și terminați cu jignirile. Mie îmi place că e un blog absolut liber, dar cenzura cu atmosfera pe care o faceți e mult mai rea…e chiar vizibilă(banarea e uneori relativă, poate fi un abandon voluntar nu o blocare)și vă dă o notă proastă. Dacă impuneți anumite rigori afișați-le și ghilotinați în consecință…Modul cum procedați vă dă o falsă audiență …mica și cu idei puține. Voi vreți un blog în care să reproduceți toate sunetele din natură, ori unul cu o singură postare E=mcc? Asta e diferența extremă între audiență și valoare. Cum cele două extreme sunt imposibile fiecare alege zona unde se plasează. Ce ați ales voi? Primul răspuns e Băsescu, dar în afară de acesta?…Radu Moraru????

      • tiii ma, n e bunaticule ce-ti mai place sa ti-o iei in locul altora! :))…cariera,siliciu, da, da poate te tii coleg cu sapunaruuu

    • Timan, daca eu as veni la tine acasa, in vizita, si as incepe sa iti critic sotia ca este prost imbracata sau ca nu reuseste sa lege doua cuvinte intr-o fraza, tu vei gasi de cuviinta sa angajezi cu mine o discutie filozofica despre rolul si importanta femeii in familie? Come on! Banuiesc ca suntem amandoi barbati si ca reactionam in consecinta. Sa nu fim ipocriti!

  8. Cu o medie lunara de peste 70.000 de vizitatori unici, stam bine in primele 2 luni contorizate, octombrie si noiembrie.

    Dar cu numar de afisari, 160.000 in octombrie, 175.000 in noiembrie si deja 86.000 in decembrie – stam mult mai bine decat toti ceilalti.

    Sa fiti iubiti si sa va inmultiti 🙂

    • Ce este foarte bine insa:

      – desi s-a imbunatatit semnificativ accesul pe internet in Romania ultimilor 5 ani, de la 14% la in 2006 la aproximativ 48-51% azi -de aici pana la performanta statelor dezvoltate – Olanda (92-93% din gospodarii), Luxemburg (91%), Suedia (90%) si Danemarca (88%), mai e drum lung.

      Potentialul de crestere este mare si tocmai acest potential trebuie folosit in urmatorii ani.

  9. Buna ziua dl.Radu Moraru.M-am bucurat pentru vestea primita ieri si sper ca emisiunea NASUL sa o pot vedea si pe cablu RCS$RDS sa nu mai trec pe alt cablu cum am facut cu 10TV.Va doresc mult noroc si raza de lumina a aparut.LA MULTI ANI!

  10. MISCAREA POPULARA activa pentru NATIUNE si nu pentru PARTID !!!

    ALESII IN VIITOARELE ALEGERII TREBUIE SA LOCUIASCA SI SA PLATEASCA IMPOZITELE IN CIRCUMSCRIPTIA UNDE CANDIDEAZA SI SUNT ALESI !!!

    CORDIALEMENT

  11. Facand o radiografie a presei am constatat cu surprindere ca singurul ziar care nu a dat informatia cu Nasul tv este Evenimentul zilei, ceea ce arata noua directie a evz sub Andronic. Extrapoland am inteles despre noul B1, care nu are nici o legatura cu vechiul B1, ca este doar o pacaleala, o hartie de muste care vrea sa deturneze vechiul public B1 de pe vremea Nasului.

    • să fie aici explicația votului împotrivă al lui C. Mititelu… Pare plauzibil la câți …mititei …sunt la EVZ. De la Cristoiu…la N. Savin…eu un drum inimaginabil…

    • Și Lăzăroiu e tot la EVZ….și la RTV. …când nu e pe …cuie sau la TVRM.

      O sa aveți viață grea…

  12. Eu ma uit pe un post unde se spune adevarul si arata realitatea: Antena 3. Acolo vad cum oamenii mor de foame, batranii traiesc de pe o zi pe alta copiii merg desculti prin zapada iar voi va bucurati ca o sa fiti actionari la o televiziune. Voi vreti sa refuzati adevarul sa va visati mari patroni. Nu va place ca antena 3 arata mocirla in care traim si nu vreti sa recunoasteti?

    • Alex,vorbesti serios?Am vazut si eu azi vara cum” mor „romanii de foame.Pai,daca puteai cumpara cu 1 leu 1kg.de tacamuri de pasare,80 de bani 1kg.de cartofi,cu 1 leu kg.de rosii,dovlecei,conopida,ardei,vinete….cum mori de foame?Acum 10 zile am fost la un supermarket,imi trebuiau capere si somon pt.o salata(asteptam niste prieteni)si m-a cuprins disperarea din cauza multimii din magazin.Am fobia multimii si l-am lasat pe sotul meu la casa si eu am iesit la aer ,ma sufocam.Si erau clienti de toate categoriile,tineri-varstnici.Sa nu spun ca inca era departe Craciunul.

    • ma, alex cat de paranormal esti ca vrei sa vezi prin mocirla ce-ti trece prin minte?! mai spala-ti mai amibele care inoata prin lentilele de contact ca sa vezi realitatea normala pentru ca tara asta are in majoritate de voturi oameni tineri.

  13. Dragi colegi,
    Va propun sa-l ignorati total pe individul Alex!
    Nu face alceva decat ce a invatat el mai bine la scoala de postaci, initiata de pUSLamalele lui!
    Nu-i mai raspundeti….ca timpul dv. este pretios!

    • Corina, tu te informezi de la Dan Andronic? Și vrei să avem o discuție ca între doi oameni de bună credință?
      Abia aștept să dați drumul la televiziune. Vin în orice emisiune, inclusiv ca moderator, pe orice temă, doar să mă anunțați cu o zi înainte aici pe blog.Nu voi accepta discuții decât cu cei care își prezintă actele de contribuabili la statul român și ultimul act de studii în original. Trebuie să terminăm o dată cu toți impostorii care ne dau lecții…Trebuie să știm precis, pe bază de documente cine sunt și ce scop au cei care ne dau lecții și teme publice…Păi să vorbești de buget când doar tu sugi din el …sau să emiți teorii și strategii când tu nu ai luat normal nici bac-ul… Poți s-o faci, dar e bine să știm pe cine avem în față…

      • Ai mare dreptate Timane, buna idee. Bravoooooo!

        PS.
        De ce nu incepi tu, asa poti fi un bun exemplu pentru noi astia analfabetii.

      • @timan,ai si tu dreptate pe undeva!Numai ca, generalizarea asta cu aruncatul anatemei exclusiv pe cei de la putere,de parca sunt ciumati cu totii inca de la nastere,nu foloseste chiar nimanui.Nu asa vom insanatosi si normaliza societatea noastra ‘si nu ne vom putea adapta cat mai rapid cerintelelor impuse de noul nostru statut de tara europeana.
        Si pe mine ma intereseaza cum sunt folositi banii mei din taxe si impozite.Culmea ironiei,cu tot scandalul iscat in Clujul meu natal,nu am cum sa neg realizarile edililor urbei din ultimii 7 ani ,cum nu pot nega nici atitudinea constructiva a unor lideri din opozitie.Cu liberalii e o problema si nici nu e de mirare cu un sef la centru cum e Crinuletu’.
        Aseara un fost fan al liderului liberal,poetul F.Iaru,l-a caracterizat excelent: Antonescu a ajuns o palida copie a lui Basescu,il imita in toate pe jucatorul Basescu,n-a mai ramas nimic din ce promitea in 2009.Ei,ce concluzie se poate trage?E vorba de un intelectual,de un fost fan ,chiar excesiv,acum deceptionat totalmente.

  14. Cred ca o sa aveti audienta mai proasta decat Taraf TV. Niciun om cu capul pe umeri si serios nu o sa se uite la o televiziune care face propaganda in favoarea puterii actuale.

    • Lasa, o sa te uiti tu si cu bardu si cu chinezu si cu toti astia cu salariu de la Voiculescu& Co. O sa aveti ce comenta a doua zi ca sa va meritati banutii cu care va intretineti si voi familiile. hihihihi

      • Mirica: iti doresc ca toti banii pe care tu presupui ca ii iau de la Voiculescu, sa-i dai tu pe citostatice! Clar? M-am saturat de marlania voastra! Daca nu am postat nimic la aceasta tema, cum iti permiti sa ma pomenesti, ba, mai mult, sa insinuezi ca iau bani de la Voiculescu?
        Dobitocule ce esti!

  15. Multi ziaristi s-au grabit sa spuna Basescu a renuntat la parlament unicameral si la reducerea nr. de parlamentari la max.300.Nu cred ca Basescu renunta la obiectivele propuse cum ar fi:-parlament unicameral,300 de parlamentari
    -reorganizarea administrativa a tarii
    -deficit 0 in ultimul an de mandat
    Se pare ca pana la alegeri acestea nu se pot realiza in actuala conjunctura.In mod sigur dupa alegeri coalitia ,alianta care va guverna va avea de indeplinit aceste obiective.Cum va fi formata aceasta?destul de greu de spus acum.In orce ce caz in jurul PDL se va forma,poate si pnl dar cu alt lider.Poate un prim ministru si cativa ministrii tehnocrati sustinuti de o coalitie mai larga.

  16. Buna dimineata Nasule, este din ce in ce mai bine.
    Mosul de aduce multe bucurii in numai 2 zile, televiziune noua, o echipa calificata in primavara, si multi vizitatori ce te citesc pe blog.

  17. Uauuu!Sintem tari!La mine in zona am stam binisor!!!De la 2 vizitatori si 7 afisari am urcat la 7 vizitatori si 36 afisari! E de bine!

  18. ARTICOLUL 31 – Dreptul la informatie – Constitutie 2003
    (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.
    (2) Autoritatile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal.
    (3) Dreptul la informatie nu trebuie sa prejudicieze masurile de protectie a tinerilor sau securitatea nationala.
    (4) Mijloacele de informare in masa, publice si private, sunt obligate sa asigure informarea corecta a opiniei publice.
    (5) Serviciile publice de radio si de televiziune sunt autonome. Ele trebuie sa garanteze grupurilor sociale si politice importante exercitarea dreptului la antena. Organizarea acestor servicii si controlul parlamentar asupra activitatii lor se reglementeaza prin lege organica.
    Amendă record pentru RCS&RDS, pentru scoaterea din grilă a televiziunii West TV
    http://www.antena3.ro/life-show/media/amenda-record-pentru-rcs-rds-pentru-scoaterea-din-grila-a-televiziunii-west-tv-147868.html

  19. @ Timan

    Timane, a trece limita deficitului in Constitutie, chestie care modifica practic art. 148, care se refera la actul constitutiv si nu la amendarea Tratatului, inseamna si amendarea Constitutiei, care se face prin lege organica si este supusa referendumului. Eu cred ca interpretarile tale sunt isvorate din frica patologica ca viitorul guvern, care speri tu sa fie pontist, va trebui sa tina seama de acest lucru. Numai niste idioti precum Ponta si Antonel, care aburesc prostimea, s-ar impotrivi unui amendament la Constitutie, care constrange in cel mai inalt grad autoritatile nationale, in primul rand Executivul. Asadar, Timane, de ce faci tu jocul USL ? Nu te mai da cetatean, fiindca esti clar postac.

  20. @ timan

    Modificarea Tratatului de la Maastricht presupune inscrierea in Constitutie a modificarii. Inainte de a te ruga sa citesti si titlul III din Constitutia Romaniei, te intreb de ce oare nu te-ai sesizat in 1992, cand Parlamentul Romaniei a semnat Tratatul,ca gasca prin apa, fara sa il citeasca ? Ca si Lisabona a trecut la fel. Nimeni nu a citit cele 8000 de amendamente aflate in anexe. In alta ordine de idei, Constitutia se modifica prin lege organica.

    * Polonia este una dintre primele ţări care au prevăzut în Constituţie o limitare a datoriei publice la nivelul de 60% din PIB inca din 1997.

    * Germania a decis să stipuleze în Constituţie limitarea deficitului bugetar în 2009, la debutul crizei economice. Astfel, deficitul bugetar structural a fost stabilit la nivelul de 0,35% din PIB, iar în cazul landurilor, la 0%.

    * La începutul lunii septembrie şi Parlamentul Spaniei a aprobat, cu o majoritate covârşitoare,modificarea Constituţiei, care va fi secondată de o lege organică, ce urmează să fie adoptată anul viitor şi care introduce o limită de 0,4% din PIB a deficitului bugetar.

    * În 2009, preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a propus introducerea unui deficit de 3% în Constituţie şi a unei limite de 60% în cazul datoriei publice.

    * Constitutia Ungariei prevede o limitare a datoriei bugetare la o valoare de 55-60% din PIB.

    * În Elveţia, Constituţia a fost modificată în 2001

    NU TE POTI FOLOSI de articolul 148, deoarece acesta are un alt obiect, respectiv modalitatea în care România participă la tratatele constitutive ale UE.

    PS. USL nu a avut si nu are niciun comentator doxat, care macar sa verifice tema de partid de implementat pe bloguri. Rusinica !

    • Alexa, vorbești fără sens. Constituția e modificată și art 148. se referă exact la situația deficitului și a datoriei .Cu 2/3 în Parlament modifici orice, în orice țară. Ți se pare că un lucru trecut în Constituție e ca și înfăptuit? Nu s-a inventat încă o Constituție care să oprească interpretările după ureche, interesate …când se suie…scroafa-n copac.
      Vin vremuri grele…:

      http://www.romanialibera.ro/cultura/media/propaganda-tv-de-ce-si-fac-politicienii-televiziuni-247723.html#top_articol

      • @ timan

        Argumentul tau este un link care nu are relevanta in discutie ? Asa cum credeam, esti doar purtatorul de mesaj al USL, un robot care nu poate gandi mai departe de tema si care nu vede ca amendarea Constitutiei cu limita de deficit este in favoarea cetateanului si care crede ca din 1990 incoace, numai PSDPNLPC are dreptul sa modifice Constitutia dupa mintea si asemanarea lor, in defavoarea cetateanului.

        • Sigur că tot ce se face e în favoarea cetățeanului. Doar se vede.În afară de dulcegării mai poți spune și altceva. Ce zici dacă, în favoarea cetățeanului, se angajează lucrări mari de refacere a sistemelor de irigații, se repornește agricultura și se repopulează satele cu tineri cu locuri de muncă, se pornesc afaceri în domeniul agricol care măresc PIB-ul, permanent, nu doar cănd…afară plouă… ,și din încasări, în 5 ani, se returnează împrumuturile și se reduce deficitul sau se face excedent,…teoriile voastre mai sunt votate ?

          Nu tot ce zboară se mănâncă, viața reală e mai complicată decât euforiile voastre pe un blog encomiastic…iar viziunile guvernanților de azi sunt clar catastrofice..gen, după noi potopul…

          • @ timan

            De ce ocolesti subiectul constant ? Esti nepregatit ?

            1. Deci, a pune limita deficitului si stipularea lui in Constitutie, e rau ?

            2. Ce e mai simplu pentru prognozata guvernare Ponta/USL- sa schimbe o lege sau sa schimbe Constitutia ?

            3. Care deficit e mai mare dintre:
            24,6 mld. lei în 2008 sau 13,2 mld. lei in 2011 ?

            😀

          • http://www.gandul.info/

            O să vezi aici ce face lumea civilizată.

            A pune limită deficitului pentru noi,azi, e foarte bine. Asta a făcut FMI când a văzut hoția și incompetența guvernanților.
            A pune o limită așa mica la deficit e o condamnare definitivă a României la sărăcie și sub dezvoltare.Și asta e rău. Nu contează cum faci limitarea, prin ce act normativ, teoretic e crimă pentru viitorul țării. Chiar și furturile guvernanților în parte intră tot în economia reală…

          • Eu am pus umarul la ridicare pe noi culmi a statisticilor mobilizatoare pe care vi le servește Radu Moraru…voi ce faceți, v-ați cam pleoștit. Păi cu de-ai ca voi face Radu Moraru opoziție la opoziție…Pregătiți sutele de euro că are buget sărăcuț…a pierdut-o pe liană pătraș, mizam pe zaicescu…nici mbela nu pare mulțumită de buget…

          • Dl Timan, te inseli, Dan Andronic spunea:

            ” Observ că principalul mesaj reţinut de opinia publică din declaraţiile privind economia din ultimele zile, se referă la necesitatea unei tinte bugetare ambitioase. Am citit câte ceva asupra acestui subiect şi am observat care sunt principalele argumente folosite de economişti în susţinerea unui deficit scăzut.

            Motivul cel mai puternic este acela că tolerarea şi ignorarea deficitelor bugetare a condus la actuala criză- sugestiv numită-a datoriilor europene. Ba mai mult, unele economii altă dată foarte puternice, au ajuns acum în pragul falimentului. O politică economică responsabilă ştie că datoriile nu trebuie doar făcute, ci şi onorate. Se intră astfel într-un cerc vicios din care se chinuie să iasă la ora actuală state precum Italia, Spania şi mai nou, Franţa.

            Apoi, este vorba despre încurajarea unei creşteri economice reale. Adică evitarea unei “state driven economy”, aşa cum zic americanii, în care deficitul este tolerat pentru că ar aduce beneficii economice.

            Nu în ultimul rând, o ţintă de deficit bugetar mai ambiţioasă, antrenează după sine o serie de alte reforme. Reducerea cheltuielilor bugetare, o mai bună absorbţie a fondurilor europene, cum este cazul României, eficientizarea companiilor de stat, diminuarea evaziunii fiscale sunt principalele astfel de măsuri specificate de economişti.

            Alţii au mers şi mai departe în privinţa datoriilor publice. Spania, de exemplu, care a decis acum câteva săptămâni, limitarea deficitului bugetar prin constituţie. Propunere susţinută fără precedent, atât de putere, dar şi de opoziţie. Deficitul structural va fi stabilit pentru un maxim de 0,4% din PIB. Germania, una dintre cele mai stabile economii europene a stabilit prima trecerea limitei de deficit în Constituţie, încă din 2009, iar Franţa şi Italia sunt pe cale de a lua aceeaşi măsură. Iar cea mai nouă idee este aceea a modificării tratatului UE, tocmai în vederea îmbunătăţirii disciplinei bugetare.

            Pe termen lung, dincolo de tăierile inevitabile, cel mai dificil este menţinerea acestor angajamente. Fie că este vorba strict de deficit bugetar, sau în general despre realizarea echilibrului şi a precauţiei economice. Tentaţiile sunt mari, mai ales în apropierea campaniei electorale şi cu precădere dacă asumarea răspunderii nu-ţi revine ţie, ci altora. „

          • Esti USL-ist pana in maduva oaselor.
            Cunoastem mancatorii si in asemenea
            situatii cand le fuge pamantul de sub
            piceoare fac scandal ca nu sunt luati in seama.
            In alta ordine de idei eu sun din Onesti-Bacau si am vazut ca nu aste evidentiat nici macar cu UNU.

          • @timan,puteti sa fiti si voi macar o data consecventi?Pina acum sustinea-ti sus si tare ca ne indatoram si noi si nepotii nostri,acum cind se vrea limitarea deficitului pt toate guvernele de acum incolo, oricare ar fii ele,sunteti contra.Investitiile in agricultura sau in orice alt domeniu trebuia sa le sustine-ti in guvernul Tariceanu,cind am avut cea mai mare crestere economica,dar fara a face investitii,am avut cel mai mare deficit.Acum a-ti devenit salvatorii Romaniei?Dupa ce a-ti distrus-o vreti sa o reconstruiti.

    • Multumim Alexa pentru risipa de energie! 😉

      Defapt, eu intrasem sa zic altceva, apropo de harta romanilor din 14 dec. de pe BlogOne:
      Ti-mi-soa-a-ra, Ti-mi-soa-a-ra!
      😆

  21. Vreau să Fiți o televiziune la fel de serioasă și cu audiența A3…pe sectorul de opoziție la opoziție.
    Iată o temă foarte serioasă. E bine să fie serios dezbătută.
    ( Gata cu joaca, nu e corect față de acționarii cu responsabilități. Radu Moraru ce poziție are în societate?)

    ARTICOLUL 148
    (1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
    (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

    (3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.

    (4) Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).

    (5) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene.

    Nu vi se pare că se poate și fără modificarea Constituției( „precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.”….pare foarte clar)? Angajamentele în numele României nu trebuie luate chiar pe genunchi(„Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene.”)?

    • Va fi o televiziune muuuult mai serioasa decat A3.
      De audienta nici nu mai vorbesc.
      E GARANTAT!

    • Este vorba despre reglementarea aplicării unor prevederi din tratate existente:deficit structural sub 0,5% și datorii sub 60%, care există în tratate, acum doar se introduc sancțiuni…nimeni nu le știe încă…

      Despre teama că un viitor guvern va anula legea mi se pare o copilărie. Trebuie să o facă tot cu 2/3 din voturi iar dacă le are poate să modifice nu doar legea ci chiar și Constituția.

      Am văzut fel și fel de interpretări ale diverselor mele poziții și majoritatea de aici (mulțumesc …profa) mă suspectează de partizanat politic…sinecurist.Am scris cele de mai sus ca să înțelegeți că nu am nimic cu nimeni, nu pledez pentru Președinte sau împotriva sa, doar că dacă am posibilitatea s-o fac eu merg la sursa informației și nu mă las dus așa ușor de tot ce …fâlfâie în jur…Din ce am citit de ieri încoace despre noua televiziune mi-am întărit convingerea că modul de folosire a blogului în avanpremiera lansării, componența echipei și formatul postului par doar o ciorbă reîncălzită. Într-o lună vom afla…Aș vrea să mă înșel…

      • Normal ca se poate si fara modificarea Constitutiei.
        Nu asta e problema.
        Cum spunea Basescu, acesta e un act interguvernamental care se poate aproba cu jumatate + 1.
        Repet, nu asta e problema.
        Problema e cum poti sa modifici acest act pe viitor! De aceea se vrea pus in Constitutie, ca sa fie mult mai greu de modificat, deci…
        Cum spuneai „Angajamentele în numele României nu trebuie luate chiar pe genunchi”. Hai sa facem o treaba serioasa ca sa ne ia si lumea in serios!

        • mihai, lasă-mă cu pastile aruncate de Președinte. E un „act interguvernamental” care dă norme de aplicare la un tratat cu valoare constituțională, nu vă mai jucați cu termenii.Nu se poate aproba cu jumătate plus 1 pentru că, la aderarea noastră, art. 148 era în Constituția cu care am fost acceptați.Această prevedere era obligatorie iar acum își arată utilitatea. Sigur că putem modifica și Constituția, dar discuția este …dacă e obligatoriu pe acest aspect….Eu și alți specialiști zicem că nu, tu și alți …nepricepuți , dovediți și mai ales interesați de furtul…căciulii zic …da.

          Eu cred că cei ce nu plătesc taxa și impozite statului român ar trebui excluși, prin Constituție, de pe listele electorale. De ce să voteze ei pe cei care folosesc banii mei? Cei care-i plătesc aceia trebuie să-i și aleagă. De ce să-i plătesc eu și să vă plătească pe voi să-i alegeți? Ca să vă dea și mai mult? De la mine???

          • 1. Pe mine nu ma plateste nimeni sa merg la vot.
            2. Nu am nevoie de nimic de la tine, nici macar de aceasta explicatie, pentru ca intre explicatia ta si cea a presedintelui, fii sigur ca nu o prefer pe a ta.
            3. Eu, de banii pe care ii platesti tu ca impozit, nu beneficiez, dar tu, de banii mei pe care ii trimit in tara, poti beneficia indirect! Asa ca lasa cicul mic, cu mine nu tine!

    • @timan: deficitul trebuie introdus in constitutie pentru ca orice partid politic, sau coalitie politica ajunsa la guvernare, va fura! Asa, vor fi obligati de constitutie sa respecte deficitul bugetar, cum o vor face, sa-si stoarca inteligentele si sa reuseasca!!! Adica nu o mai pot da cotita in nici un fel pentru ca risca puscaria.
      Vezi foarte bine cat de „capabili” sunt liderii opozitiei in a discuta o problema atat de serioasa pentru Romania. Ei nu sunt de acord cu scaderea numarului de parlamentari (nici coalitia de la putere si nici opozita), chiar daca la televizor vin toti si spun acelasi lucru, a fost referendum si trebuie sa fie 300 de parlamentari, insa, cand e sa voteze, nu voteaza!!!
      Cel mai recent exemplu: Robert Negoita, urla si tipa la tv despre indemnizatiile revolutionarilor, ca nu merita toti si ca sunt escraci bla, bla…dar cand a fost sa se voteze legea pentru a le taia indemnizatiile celor care nu merita, a votat impotriva.

      Ai vazut ce declaratii au dat cei doi cretinei, presei? Ce informatii si ce semnale, furnizeaza ei populatiei? Ca Basescu era nervos si obosit, ca au ajuns acolo toti 3 in aceeasi masina…POate ca Basescu nu era atat de bun daca cei din opozitie sunt atat de slabi, din toate punctele de vedere, si ca persoane particulare si ca politicieni si ca persoane publice, incapabili sa transmita ceva util;doar mahalageli, ca si Oana Zavoranu. Degeaba discutam noi intre noi pe-aici sau prin alte parti, daca pe cei care ne conduc, nu ne ascula, nu le pasa!!

    • ma, timane ce-ti pasa tie de societatea noastra de oameni vii daca tot te incurajezi sa vrei sa sapi la urmatoarea ta cariera de siliciu, inchelitatule!

Comentariile sunt închise.