Alianța România Dreaptă dorește un alt fel de campanie electorală și un alt fel de politică în viitor, în care limbajul și atitudinea să nu mai fie una a vrajbei, au declarat, duminică, într-o conferință de presă, candidatele Alianței la parlamentare, Sandra Pralong Budiș și Anca Boagiu.

„Am decis împreună că serbăm astăzi Ziua Bunăvoinței, care culminează cu o săptămână de sărbătoare a acestei zile care este pe 13 noiembrie”, a precizat Sandra Pralong, detaliind că această zi, diferită de Ziua Recunoștinței serbată în SUA, a fost creată în Japonia în urmă cu aproximativ 40 de ani într-un campus studențesc în care domina violența.

Potrivit lui Pralong, societatea românească este ‘sfâșiată’ și a venit momentul ca politicienii să se gândească mai bine cum să se comporte unii cu alții. „Și poate că este un tribut al importanței comunicării. Noi, partidul și alianța care avem inima drept simbol, am început să ne gândim cum să ne manifestăm această deschidere, amabilitate și aplecare către celălalt și mai ales către cetățean prin faptele și gesturile noastre. Fiecare dintre noi va face gesturi de bunăvoință, acestea trebuie să se petreacă tot anul, trebuie să fie spontane. Ne-am pregătit de data asta ca să dăm startul unui alt fel de a face politică și de a face campania”, a precizat fosta consilieră prezidențială.

La rândul său, democrat-liberala Anca Boagiu a apreciat că Ziua Bunăvoinței este o zi importantă.

„Este o Românie în care am constatat cu toții că limbajul pe care îl folosim, atitudinea, sunt cele ale vrajbei, ale urii între oameni. Cred că azi e o zi în care cu toții trebui să ne rugăm ca Dumnezeu să ne deschidă inimile, să vedem care este calea dreaptă pentru poporul român, indiferent cine suntem și cu ce ne ocupăm, în care bunăvoința trebuie manifestată raportându-ne la valori, și cred că una dintre cele mai importante este credința în Dumnezeu. Mă rog pentru cei care răspund de destinele acestei țări, fie că sunt politicieni din ARD, fie că sunt cei din USL, și am să mă rog ca inima să le fie deschisă, ca să fie deschisă calea dreaptă spre România”, a spus Anca Boagiu care a oferit icoane celor prezenți la sediul de campanie al ARD.

5 COMENTARII

 1. Fara doar si poate, aceasta actiune este una pur electorala. Discursul Sandrei Pralong a fost plictisitor, confuz, electoral=zero, flashmob, siteul….. iar dna Boagiu, dealtfel un bun manager pana acuma, electoral e cam praf, iar faza cu icoanele e jenanta, a pierdut multe puncte, poate daca avea si niste mici mostre de moaste, niste unghiute, degetele…

  Discursul lui Craciun a fost bun exceptand frazele pregatite de staff-ul de campanie. Cand vorbeste liber, convinge, cand citeste „textele” e patetic.

  • ah, am uitat, gafa de discurs: nu poti chema oamenii la intoleranta… poate la reactie… aia da!

   toleranta fara reactie inseamna complacere, toleranta cu reactie inseamna implicare.

   iar dna Pralong parca a incheiat o sesiune de la AA sau de la un seminar Herbalife, ori de la unul spiritualist.

   Lasati-l nene pe Craciun sa vorbeasca singur, ii faceti mai mult rau, pe bune. Daca are emotii pentru ca e firesc sa aiba, sustineti-l emotional, destul ca-l carati in campanie ca pe icoana bizantina…

  • Cred ca Sandra Pralong are potential sa devin unul din liderii ARD Bucuresti. Pina la urma depinde si de bucuresteni daca vor discurs de mahala sau oameni civilizati…Biris trebuie sa fie mai activ. Boagiu probabil ca va intra in Parlament oricum, ar trebui sa fie mediatizati mai mult noii veniti

Comentariile sunt închise.