Președintele Traian Băsescu consideră că declarațiile antieuropene făcute în ultimele zile de unii politicieni români nu reprezintă poziția oficială a României.

Potrivit unui comunicat difuzat duminică de Administrația Prezidențială și semnat de Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al președintelui României, Traian Băsescu „regretă în mod profund iresponsabilitatea declarațiilor unor oficiali și politicieni”, inclusiv ale premierului Victor Ponta făcute sâmbătă la Bistrița, „care pun interesul lor electoral și personal mai presus de interesul național”.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, le cere tuturor politicienilor să nu mai facă astfel de declarații iresponsabile, care vulnerabilizează poziția țării noastre în cadrul negocierilor pentru următorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, 2014 – 2020, și care afectează grav imaginea României în plan internațional, cu efecte, în principal, asupra grupurilor de investitori”, se afirmă în comunicat.

Conform sursei citate, Traian Băsescu „consideră că cel mai important argument în cadrul oricăror negocieri la nivelul Uniunii Europene îl reprezintă un grad mare de absorbție a fondurilor europene și invită instituțiile responsabile să facă toate demersurile pentru a crește nivelul de absorbție, iar reprezentanților Guvernului României le cere să pună în aplicare de îndată toate măsurile solicitate de Comisia Europeană în vederea deblocării programelor de finanțare care se află, în prezent, în situația de pre-suspendare”.

Președintele Traian Băsescu face un apel la partidele politice ”să nu implice Uniunea Europeană și instituțiile sale în jocul politic electoral intern”.

Premierul Victor Ponta a susținut sâmbătă la Bistrița că el este un proeuropean convins și crede că președintele Traian Băsescu, „prin tot ce face, inspiră în populația României un sentiment antieuropean și aceasta este o mare vină a lui”.

„Dacă ni se spunea în 2007, domnule, nu o să aveți nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI și DNA, poate că ne gândeam de mai multe ori. Eu sunt un pro-european convins și eu cred că domnul președinte, prin tot ce face, inspiră în populația României un sentiment antieuropean și aceasta este o mare vină a lui”, a declarat Victor Ponta.

10 COMENTARII

  1. Gasca politica a USL atat stie,sa arunce pisica moarta in curtea vecinilor.Tupeul cel mai cras,lipsa de seriozitate in luarea deciziilor politice,confundand tara cu un maidan in care-ti este permis orice,fara frica de a fi tras la raspundere,transformarea Parlamentului intr-o anexa a USL-ului,tratarea discutiilor ce ar necesita seriozitate si cumpatare intr-o mistocareala de neam prost,toate acestea la un loc fac din Romania o tara in care numai de politici juste nu poate fi vorba.Presedintele tarii are alaturi de el( din pacate)o adunatura de surzi la nevoile,cu adevarat stringente,ale tarii.

  2. Basescu se lupta singur, sper ca o parte a populatiei is va da seama ce este bun pt tara,ca sa scapam de toata pleava care distruge tara.Sustinatiri USL au uitat ca ai lor a condos tara aproape 18 ani.Ar trebui ca astia cu memorie scurta sa ramina ei singuri in tara ca numai asa vor realiza de cite nenorociri sint in stare USL-isti lor.

  3. Daca si Presedintele Badescu este un anti-european inseamna ca eu am 15 ani(am 55!).Mai mare rusinea!Inteleg minciunile electorale,dar asta e prea gogonata si ne va iesi pe ochi.Ma gandeam la o noua suspendara ca ar da bine!

  4. ca ARD PPDD UDMR sa ia un procent mare,trebuie urmatoarele:1. Arestarea lui Dan diaconescu cu 2 zile inainte de alegeri,ca presa sa-l victimizeze,dupa modelul Becali arestat in 2009.PPDD va lua peste 15 la suta.Ca ARD sa ia 20-30 la suta,e musai sa se faca o campanie masiva de BOICOTARE a alegeriilor.ABSENTeiSMUL la vot vor asigura UDMR 10 la suta si ARD 30 la suta.Impreuna cu PNL rupt din USL,cu Tariceanu,Basescu poate face un nou guvern in Decembrie!! alminteri,daca se mobilizeaza USL, Basescu n-are nici o sansa la suspendare.

  5. Iresponsabilitate si infatilism politic..doar doua caracteritici ale lui Ponta..printre multe altele..

Comentariile sunt închise.