mh17-848x462Comemorare dureroasă la un an de la doborârea avionului MH17. Noi imagini publicate de un site australian de știri arată momentul în care rebelii pro-ruși au ajuns la epava avionului. Filmarea dezvăluie confuzia atacatorilor, care credeau că au doborât un avion comericial, și nu unul de pasageri. Imediat au realizat că este vorba de o aeronavă care transporta „străini” și au început să fure tot ce au putut. Rebelii pro-ruși vorbesc despre pilot, care încă ar fi fost în viață și de faptul că telefoanele victimelor sunau în continuu. Potrivit Daily Telegraph, unul dintre bărbații care apar în imagini ar avea ecuson cu însemnele autoproclamatei Republici populare Donetsk.

Salut, suntem la avion.

Mai este un avion?

…Am înțeles. Încercuiți zona, nu lăsați niciun civil să treacă. Ne vedem. Ne întoarcem în curând.

E un avion de pasageri!

E portocaliu?…Am găsit cutia neagră. Cutia neagră!

Malaezia…Străini…

Cine le-a dat voie să zboare pe acest coriodor? (n.r. țipă)

Închide telefoanele civililor. Oprește-le.

Aici sunt numai haine, sunt civili.

Mergi repede în zona Rassipnaya, pilotul a fost văzut cum se târa pe acolo.

Malaezia, Olanda și alte țări cer crearea unui tribunal ONU, pentru a judeca vinovații, dar Rusia respinge această cerere, pe care o consideră „contraproductivă”.  CNN susține că un draft al raportului privind ancheta doborârii avionului indică faptul că o rachetă Bulk a fost trasă spre avion din zona rebelilor.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines a fost doborât pe 17 iulie 2014 într-o zonă apropiată de linia frontului dintre forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși. Toti cei 298 de pasageri și membri ai echipajului au murit.  La bord se aflau 43 de malaezieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, zece britanici (inclusiv un pasager care avea şi cetăţenie sud-africană), patru germani, patru cetăţeni belgieni, trei filipinezi. De asemenea, printre victime figurează un cetăţean neo-zeelandez și un altul cu dublă cetățenie, româno-canadiană.

sursa: bn24.ro

3 COMENTARII

  1. Facatura… Vor sa se spele pe maini dupa ce nu le-a iesit afacerea. Pilotul nu avea cum sa mai fie in viata, deoarece una din rachetele de pe avioanele ukrainiene care urmareau avionul, l-a lovit, in plin, pe sub geamul din stanga al carlingii. Practic, toti cei aflati in carlinga au murit instantaneu in explozie. Teoria ca s-a tras de la sol nu sta in picioare, deoarece pe radar aparea o formatie de 3 avioane ukrainene care flancau aparatul de pasageri, iar racheta care a perforat carlinga in dreptul scaunului pilotului a scrijelit, in drumul sau, aripa stanga a avionului de pasageri, pe o lungime de cativa metri, dovedind o traiectorie perfect orizontala. Dupa pozitia relativa a formatiei de urmarire, si urmele lasate de racheta, se poate spune ca s-a tras de la aceeasi altitudine cu avionul de pasageri, din stanga-spate. Orificiul de intrare (s-a recuperat bucata de carlinga) al rachetei este foarte mic si urma de pe aripa extrem de subtire, ceea ce vine sa intareasca faptul ca s-a folosit o misila AA (aer-aer) care s-a tras de sub aripa unui alt avion, nu de la sol. Un alt fapt infiorator este distanta si unghiul de la care s-a tras – acestea sugereaza ca pilotul avionului de vanatoare respectiv a vazut, clar ca lumina zilei, ca tinteste un avion de pasageri. La locul prabusirii epavei, in ramasitele aparatului civil s-au gasit si gloante de acelasi calibru si tip cu cele folosite de mitralierele care echipeaza avioanele ukrainene care apareau pe radar in urmarirea cursei malaeziene. Iar cum in acel moment, pe radar erau doar patru aparate – cel civil, malaezian si trei ukrainene in urmarire, gloantele nu puteau proveni decat de la cele trei avioane urmaritoare. Daca a tras doar unul, doua sau toate trei asupra avionului civil, ramane de stabilit (desi autoritatile de la Kiev stiu bine). Nu exista posibilitatea ca toti pilotii aia sa fi fost orbi si sa nu vada ca doboara un avion de pasageri. A fost un act deliberat. Se mai pune o problema, ridicata si de niste rude ale unor victime: De ce statul ukrainean nu a inchis spatiul aerian de deasupra unei zone de conflict si a permis unei curse internationale de pasageri sa fie rutata direct pe deasupra unei zone active, cu schimb intens de focuri? Deci varianta cu atacul de la sol pica si se sparge in mii de tandari. Se exploateaza politic, la maximum, situatia, in contextul „frictiunilor” militar-economice tot mai evidente dintre Rusia, USA si unele state din UE.

  2. La felul cum am vazut ca se purtau cum filmau si relatau lucrurile din prima clipa cand au ajuns acolo mie imi este clar ca nu ei au doborat avionul. Faptul ca ancheta dupa un an nu aduce nimic nou si mai ales nu adduce poze satelit americane imi intareste convingerea. Se pare ca nu au cazut la pace cum sa musamalizeze o eroare probabil a armatei din Ucraina tinand cont ca Rusia era acuzata in acea perioada de razboiul din zona si nu ar fi dat bine pentru sustinatorii Ucrainei un asemenea dezastru. cu siguranta uni vor da vina pe ceilalti si invers iar noi vom afla adevarul la pastele cailor.

Comentariile sunt închise.