Traian Băsescu (la Realitatea TV): “Ponta a fost acoperit la SIE între 1997 și 2001″.

Între 1995 și 2001, Ponta a fost procuror.

Constituția din 1991, în vigoare pînă în 2003: “Functia de procuror este incomparabila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior.” (articolul 131, alineatul 2 – sursa).

Constituția României, în vigoare acum: “Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior.” (articolul 132, alineatul 2 – sursa).

Sec: ca acoperit al SIE, Ponta a încălcat legea. Legea supremă: Constituția. În fix secunda asta, procurorul general Tiberiu Nițu trebuie să se autosesizeze și să cerceteze această presupusă încălcare a legii. Ca să înceapă urmărirea penală, procurorii ar avea nevoie și de un vot al Camerei Deputaților. Dar acel vot trebuie cerut de către Parchetul General. Dacă nu e în stare să ceară deschiderea acestui dosar, Nițu trebuie să plece acasă. Acum.

 

Sursa: prisacariu.ro

2 COMENTARII

  1. ce sa mai faca si acest tantalau pupincurist de ponta? …..un aparator de hoti si baronime…clar ca va dormi in continuare sau are orbul gainilor !

Comments are closed.