garduri2
Locatarii de pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei s-au trezit, peste noapte, parte dintr-un experiment inedit demarat de Primăria Sectorului 3. Edilul Robert Negoiță (PSD) vrea ca până la finalul acestei luni, blocurile de pe strada Bucovina să fie împrejmuite cu garduri înalte de aproape doi metri, prevăzute cu camere video, porţi şi interfon.

Iniţiativa primarului îi nemulţumeşte pe foarte mulți proprietari de apartamente, care nu văd cu ochi buni găselnița lui Negoiță prin care ar fi trebuit să fie mai feriți de pericole.

„Au început să pună şi plasă, suntem ca la grădina zoologică. Măcar să reuşim să-l facem la jumătate dacă nu reuşim să oprim proiectul. Tot mai mulţi vecini sunt nemulţumiţi de acest proiect pentru care noi nu am dat nicio semnătură. Chiar şi aşa, sper să nu pună şi curent electric la plasă, să fim exact ca la puşcărie”, a declarat o locatară.

„În alte cartiere, sunt garduri de jumătate de metru sau de cel mult un metru. La noi vor pune un gard de 2 metri. Este scandalos. La noi în bloc nu a fost nimeni informat despre acest proiect şi de cateva zile ne-am trezit cu muncitorii care montează aceşti stâlpi de 2 metri. Nu e normal să nu ceri părerea proprietarilor, chiar dacă este un proiect finanţat de primărie. Fac experimente pe aleea noastră şi nu e normal”, a declarat o altă locatară, nemulţumită că a fost pusă în faţa faptului împlinit.

Un alt proprietar susţine că gardul ar fi trebuit să aibă cel mult un metru şi zece centimetri, cât să acopere gardul viu care împrejmuieşte blocurile şi de care au grijă proprietarii de apartamente şi nu primăria.

„Ne închide cu poartă, care o fi rostul habar nu am. Cel mai tare mă deranjează că pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem sau nu de acord. Nicăieri nu există aşa ceva. În plus, nu sunt copii mici ca să spui că încerci să îi protejezi pe ei”, a explicat bărbatul.

Există și locatari, mai puțini însă, care consideră că noua găselniţă a primăriei îi va feri de suporterii care vin aproape săptămânal la stadionul Naţional Arena, care îşi parchează maşinile exact la ei sub geam. Mulțumiți sunt și unii administratori de blocuri care cred că proiectul ar putea fi replicat şi în alte cartiere expuse pericolelor şi fluxului mare de cetăţeni.

garduri„Domnul primar a menţionat că vrea să facă acest proiect şi a spus că administraţia care depune prima solicitare în acest sens va fi selectată. S-a mers pe principiul primul venit, primul servit. Noi, ştiind că avem atâtea probleme cu suporterii care vin beţi de la stadion şi parchează sau îşi fac nevoile la noi sub geam, am fost cei care am depus prima cerere. Şi aşa ne-au selectat pe noi. Proiectul, deşi este contestat de unii locatari, este doar pentru siguranţa noastră, cu atât mai mult cu cât nu puţine au fost situaţiile în care pe cei de la parter i-au prădat hoţii. Noi îl facem, cui nu-i place, să facă ce vrea. La primărie am depus şi tabelul cu semnături odată cu cererea”, a explicat administratoarea celor cinci blocuri implicate în proiect.

Acesta nu este singurul proiect al Primăriei care atrage nemulţumirile oamenilor. De curând, Primăria Sectorului 3 a scos la licitaţie un proiect de 7 milioane de euro prin care vrea consultanţă tehnică şi dirigenţie de şantier pentru reabilitarea blocurilor, dar şi reparaţii la unităţile şcolare din această unitate administrativ-teritorială a Capitalei.

Mai mult, Primăria Sectorului 3 va face şi o investiţie într-o sală de spectacole, mai scumpă decât o sală polivalentă sau chiar o vilă de lux: 2.100 de euro pe metru pătrat.