Victor Ponta este dărâmat. La propriu. O arată și declarația sa de ieri, dată într-un moment de sinceritate: „Vreau sa stau câteva zile cu familia mea care suferă mai mult decât mine”Dar în spatele eșecului său stă o întreagă echipă.

Din această echipă, în special un trio este direct responsabil de eșecul usturător al candidatului manciurian al sistemului (fin al șefului SRI, George Maior, una dintre variantele picate de premier în cazul în care Ponta ar fi urcat dealul Cotrocenilor). Iată, pe scurt, cine sunt cei trei:

Bogdan Teodorescu – „Strategul” – 51 de ani.

Este creatorul anti-băsismului ca armă politică. L-a rodat în 2009 și l-a patentat cu succes în 2012, însă a ratat cu brio în 2014. Fondat pe principiul bolșevic „cine nu-i cu noi e împotriva noastră”, anti-băsismul este curentul care a divizat grav în ultimii ani o societate ușor manipulabilă. Era singura carte pe care putea juca Bogdan Teodorescu, pentru că el este un strateg de genul distrugător, nu constructor. Poveștile cu românismul și ortodoxia candidatului manciurian, precum și cele cu traficul de copii și casele adversarului îl au în spate pe domnul Profesorde la SNSPA. Însă cariera domnului Profesor se apropie de final: are prea multe eșecuri la activ – Adrian Năstase, în 2004, Crin Antonescu, în 2009 și, acum, Victor Ponta 2014, fie-i țărâna politică ușoară…

Sebastian Ghiță – „Mogulașul” – 36 de ani.

I se spune „Copilu’” între prieteni. Este copilul de suflet al SRI, născut pe scena publică în perioada nebuloasă a traficului cu carburanți spre Serbia supusă embargoului în anii ’90, când l-a avut ca tată spiritual pe generalul prahovean Gioni Popescu. La 24 de ani, abia ieșit de pe băncile facultății, e milionar în euro! L-a executat cu sânge rece pe Sorin Ovidiu Vîntu, atunci când serviciile n-au mai avut nevoie de bătrânul mogul. S-a luptat cu un alt mogul adevărat, Dan Voiculescu, pentru sferele de influență media și a câștigat în fața premierului Ponta. Își trage seva din contracte cu statul, sub guvernări de toate culorile, și este cel care îi masează fizicul ușor dolofan al premierului Ponta prin vacanțe exotice (sigur, la figurat, nu vă gândiți la altceva). I-a asigurat supremația media amicului său în campania electorală: prin România TV și prin teme servite Antenei 3. Prin panotajul stradal, pe care îl controlează în proporție de peste 50%. Prin alte canale media către care, dacă n-a putut să le cumpere, a dirijat diverse contracte de publicitate. Mai multe despre el, aici.

Dan Sultănescu – „Sociologul” – 37 de ani.

Vine din zona SNSPA, ca și soția lui, Dana – cu care lucrează, unde a fost discipolul „Strategului”, adică al lui Bogdan Teodorescu. Puteți să vă faceți o idee aici și aici despre ocupațiile sale. Controlează un institut de sondare a opiniei publice, CSCI – Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic, finanțat de „Mogulaș”, cel de mai sus, institut care a produs toate cercetările de campanie pentru Victor Ponta. De altfel, Sultănescu este și consilierul lui Victor Ponta. El cooperează strâns și cu „Mogulașul” pentru romania.tv și obiectiv.info (un site folosit pentru lansarea unor teme de campanie sau personale ale lui Sebastian Ghiță). Cochetează și cu scrisul prin diverse părți printre care și adevarul.ro, care-i găzduiește un blog.

Lor li s-ar mai putea adăuga Mirel Palada, fost om de casă al lui Dan Voiculescu, transferat spre zona Ghiță – Ponta (al cărui purtător de cuvânt a fost până a dat rău cu bâta în baltă), care controlează un alt institut, Sociopol, însă influența lui asupra candidatului manciurian a fost incomparabil mai mică decât cea a trio-ului de mai sus. Câteva informații despre el, aici.

Nici n-au știut ce i-a lovit!

Știți ce scor a dat duminică seară, la ora 21.00, pe România TV, CSCI? Victor Ponta –  50,72%, Klaus Iohannis –  49,28%. Adică o abatere de peste 5 procente în dreptul candidatului manciurian! Și știți ce mesaje i-a transmis lui Victor Ponta, aproape toată ziua, trio-ul de mai sus? Că va câștiga cu 60%! Asta până în jurul orei 15.00 când au început să-și dea seama, încet-încet, că s-au înșelat amarnic.

Niciunul – nici Strategul, nici Mogulașul, nici Sociologul – n-a anticipat Revoluția Generației Facebook. Niciunul nu-și dă seama unde a greșit și toți încearcă să arunce pisica moartă în curtea organizatorică a lui Liviu Dragnea. De acolo, președintele executiv al PSD ridică și el cadavrul în putrefacție și-l zvârle din nou peste gard spre cei trei. Și tot acest ping-pong se joacă peste capul zăpăcit, amețit, fără echilibru al lui Victor Ponta.

Toți au ignorat efectul teribil al scandalului din Diaspora de la primul tur. Au greșit cumplit când au calculat efectele colaterale. Toți au crezut că o campanie agresivă, de dezbinare, plină de manipulări între cele două tururi va fi încununată de succes. S-au înșelat amarnic…

Au atentat la bunul-simț al românului, l-au agresat, l-au enervat și au reușit să-i scoată din casă duminică până și pe cei care altfel ar fi preferat o excursie, un pub, o petrecere cu prietenii. La ora 21.00 nici n-au știut ce i-a lovit. Și nu știu nici acum. Bâjbâie, dând vina unul pe celălalt, pasând responsabilitățile cât mai departe de propria persoană.

I-au ales lui Victor Ponta două sloganuri de campanie: „Mândru că sunt român” – și, într-adevăr i-au scos din casă pe cei mândri să fie discreți de obicei și „Președintele care unește” și, într-adevăr, au unit peste jumătate de țară împotriva lui…

Discursul care n-a fost rostit niciodată

Și, ca să nu spună lumea că bârfesc de pe margine, ca o babă, vă dau și lozul câștigător pentru Victor Ponta. Discursul perfect, imbatabil, care ar fi trebuit rostit în prima dezbatere tv, manevra care, alături de organizarea ireproșabilă a votului din străinătate l-ar fi dus pe premier la Cotroceni pe 22 decembrie:

„Domnule Klaus Iohannis, am o propunere să vă fac. Sloganul meu de campanie – Președintele care unește – nu este o vorbă goală. Cred că trebuie să oprim dezbinarea în România. Cred că trebuie să ne unim cu toții într-un program comun pentru această țară. Cred că, indiferent de orientare politică, trebuie să punem cu toții umărul la viitorul țării. De aceea, dacă voi fi ales președinte, vă propun, domnule Klaus Iohannis, postul de prim-ministru. Să îngropăm securea războiului. Să astupăm falia dintre cele două Românii politice. Cu dvs prim-ministru, voi invita PNL la guvernare alături de PSD, pentru crearea unei largi coaliții naționale, care să cadă de acord, să semneze și să susțină un pact cu 10 puncte vitale pentru România până în 2016. Punem umărul împreună, ducem România înainte și, apoi, în 2016 n-avem decât să devenim adversari în alegeri. Țara, înainte de politică. Gândiți-vă, nu-mi refuzați oferta doar pentru că suntem contra-candidați. Dacă, în schimb, dumneavoastră vei deveni președintele României, vă propun același pact, de data aceasta cu rolurile inversate, dvs la Cotroceni, eu la Palatul Victoria. Domnule Klaus Iohannis, împreună să dăm o șansă europeană României. Pentru România mea unită. Pentru România dvs normală”.

Pentru acest scenariu existau, ulterior, două variante:

Varianta A: Victor Ponta câștiga alegerile și se ținea de cuvânt, lucru care nu putea să fie decât în beneficiul României și al tuturor părților din punct de vedere politic

Varianta B: Victor Ponta nu se ținea de cuvânt și găsea tot felul de motive pentru a întoarce ceea ce a spus, specialitatea casei, deci nicio surpriză…


P.S: Am martori cu care am discutat această strategie imediat după primul tur al alegerilor din 2 noiembrie. Pentru cârcotași, le stau la dispoziție cu contactele lor. :)

P.P.S: Nu i-aș fi sugerat niciodată această strategie premierului Ponta. Pentru că n-aș putea lucra pentru oameni în care nu cred

 

Sursa: reportervirtual.ro