padure

Mai putin de 5% din obiectivele geto-dacice identificate pe teritoriul României au fost cercetate în mod serios de către arheologi. Prin urmare, cunoaștem cultura geto-dacilor pe baza unei cercetări arheologice extrem de subțiri…

Cu toate lipsurile cu care se confruntă arheologii în exercitarea profesiei lor (anul trecut, spre exemplu, Ministerul Culturii încă nu acordase bani pentru cercetarea arheologică nici măcar în luna august, fiind singurul an de după 89 lipsit de finanțare din partea ministerului), pot fi găsite și soluții atunci câd există vocație și dedicare.

Unul dintre șantierele geto-dacice importante, cercetat parțial, este și cel de la Iedera, în județul Dîmbovița. După mai multe campanii de cercetare în trecut, cu rezultate interesante, anul 2015 se anunță ca fiind anul reluării cercetării arheologice de aici, un prilej bun și pentru pasionații de istorie care doresc să facă voluntariat pe astfel de obiective…

În această emisiune,vă invit să aflați povestea șantierului geto-dacic de la Iedera, alături de specialiștii care se ocupă de administrarea lui: dr. Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște și dr. Mihai Diaconescu, șeful de șantier din ultimele campanii de cercetare.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

 

Comentariile sunt închise.