laura georgescuExpresiile de mai jos sunt rostite în ședințele publice ale CNA.

Fragmente audio din ședința publică din 10 aprilie 2014, când CNA discuta raportul de activitate pentru anul 2013

Președintele CNA: ”Cred că nu am apucat să-mi iau pastila pentru ziua de azi”

Președintele CNA: ”Permiteți-mi să mă retrag să-mi iau pastila”

Președintele CNA, râzând în hohote, în timp ce se discuta retragerea licențelor Radio Guerrilla: ”A intrat în sală (n.m. sala ședinței publice a CNA) un bărbat sexi și așa reacționez eu când văd un bărbat sexi”

Ședința publică din 19 septembrie 2013, fragmente din stenograma depusă la Comisia de cultură din Senat, când Laura Georgescu a fost audiată ca urmare a reclamațiilor Realitatea Media. Transcriptul ședinței publice a CNA în care a avut loc dezbaterea cu reprezentanții Realitatea Media SA, referitoare la retragerea licențelor Radio Guerrilla și The Money Channel.

Pag. 3 – Dna Hamza (reprezentant Realitatea Media): …Intenția noastră nu a fost să vă ocolim. Nu înțeleg de ce râdeți…am spus vreo prostie?!

Laura Georgescu: Nu, a intrat un barbat foarte sexi, și eu sunt foarte sensibilă la bărbați! Așa reacționez eu când văd bărbați sexi (n.m. În sala de ședințe intrase reprezentantul unui post de radio. Toți membrii CNA am crăpat de rușine. Laura Georgescu continua să râdă, privind-o pe reprezentanta Realității Media)

Pag. 15 – Laura Georgescu: …toate datele pe care și dvs., luni seara vi le-am solicitat, și lui Liviu Mihaiu i le-am solicitat sunt dintr-o singură rațiune: vă rog să transmiteți proprietarilor Realitatea Media, apărăm interesul public care dorește brandul Radio Guerrilla, apărăm realizatorii Radio Guerrilla , nu există o axă politică, nu e Ponta, nu e Hrebenciuc, ați greșit. E Mihaiu și cu Dobrovolschi. CNA îi va apăra ca să nu fie jecmăniți de bani și vor rămâne cu Radio Guerrilla pe viață cu orice risc. Acesta este motivul pentru care, în aceeași săptămână, a doua oară sunteți pe ordinea de zi a Consiliului Național al Audiovizualului, care nu are altă treabă decât cu spațiul audiovizualului românesc, unde Liviu Mihaiu și Mihai Dobrovolschi trebuie să facă radio orice s-ar întâmpla și vor face radio, cât timp eu ocup orice scaun în Consiliul Național al Audiovizualului. Nu mă interesează cine sunt Ponta și Hrebenciuc, îi recunosc însă ca valori incontestabile pe piața radio pe Liviu Mihaiu și Mihai Dobrovolschi.

În dialog cu Liviu Mihaiu:

Laura Georgescu: Vă place să faceți radio, faceți pentru bani radio sau pentru…? Vă mulțumesc că sunteți aicea și vă rog să aveți convingerea că CNA există ca să apere realizatorii de radio și de televiziune, da? Nu ca sa fie prostiți de oameni care vor să facă bani știți bine cum…

Președintele CNA, în cadrul ședinței publice din 17 iunie 2014: ”Suferiți de sindrom psihicalizat. Termen medical. Mergeți și-nvățați că e vârsta să-nvățați, fiindcă altfel, să știți, ca și spălatul pe dinți, creierul trebuie antrenat zilnic. (v.înregistrările audio pe cutiapandorei.net)

Premierul poate să-i ceară Laurei Georgescu înregistrările originale ale ședințelor publice ale CNA

Am citit interviul premierului Victor Ponta acordat ”Evenimentului zilei”, în care afirma că înregistrările cu Laura Georgescu difuzate în ultimele săptămâni provin din surse necredibile.

Îmi asum fără nicio rezervă autenticitatea înregistrărilor pe care le-am difuzat pe blogul cutiapandorei.net, cu președintele CNA vorbind unor copii de nouă ani despre ”borș d-ăla de-i crăpa creierii pe pereți”. Mă întreb dacă unul dintre copiii premierului ar fi venit acasă de la școală cu o asemenea înregistrare pe telefonul mobil, ce i-ar fi spus? Că este contrafăcută înregistrarea, că vrea să audă forma integrală, că duce la expertizat telefonul sau că a doua zi va merge la școală să întrebe directorul ce s-a întâmplat?

Veridicitatea celorlalte înregistrări difuzate de Realitatea TV a fost deja confirmată de către mai mulți angajați ai CNA și sunt sigură că Laura Georgescu a mințit atunci când a spus că a sesizat autoritățile pentru expertizarea înregistrărilor. Întrebată fiind de un reporter ce autorități și când le-a sesizat, Laura Georgescu a schimbat subiectul. Eu una abia aștept să se întâmple acest lucru să văd ce va face Laura Georgescu atunci când se va dovedi că i-a indus în eroare pe toți cei care au negat veridicitatea înregistrărilor, inclusiv pe primul-ministru.

Până atunci, pentru ”scepticii” care mai pretind că înregistrările sunt contrafăcute, ofer câteva mostre de comportament al președintelui CNA în cadrul ședințelor publice. Dacă și de această dată sunt ”o sursă necredibilă”, premierul poate solicita originalul înregistrărilor acestor ședințe, dacă nu cumva Laura Georgescu le-a făcut dispărute între timp. De exemplu, eu aștept de trei luni să-mi fie pusă la dispoziție înregistrarea audio a ședinței publice din 10 aprilie, în care s-a discutat raportul de activitate al CNA pe anul 2013. Nu am primit-o încă, deși nu există niciun temei legal pentru ca un membru al CNA să nu aibă acces la înregistrarea audio a unei ședințe publice a Consiliului, cu atât mai mult când este prezentat raportul de activitate al instituției. În acea ședință însă Laura Georgescu a adus o serie de atacuri la persoana mea și crede că mă împiedică astfel să-i cer daune interese. Am toate motivele să cred că înregistrarea a fost distrusă. Poate dacă va fi, totuși, cerută de primul-ministru pentru a cerceta din surse credibile dacă președintele CNA are un comportament nepotrivit, dar și în afara legii, Laura Georgescu va spune ce s-a întâmplat cu acea înregistrare. Redau mai jos două fragmente din ședința respectivă, înregistrate de ”sursa necredibilă” care sunt. Fragmentele sunt relevante pentru ilustrarea, pe de-o parte, a setei extraordinare de putere pe care o are Laura Georgescu, iar pe de altă parte, pentru că arată dualismul acestei persoane. Puteți auzi cum pretinde că este de partea funcționarilor, cum îi apără și cum consideră inadmisibil ca cineva să-i jignească. Evident, pe vremea aceea se referea la mine, pretinzând că eu defăimez instituția prin articolele pe care le public pe acest blog. Astăzi însă vedem cu ajutorul înregistrărilor difuzate de presă cum tratează Laura Georgescu funcționarii din subordine.

Ședința publică a CNA din 18 iunie este antologică pentru instituție. În antologia rușinii. A fost ședința în care s-a votat, în afara oricărui cadru legal, să se interzică transmiterea on-line a ședințelor publice ale Consiliului. Au fost argumente și contra-argumente. Argumentele celor care nu vor să fie filmați sunt de natură emoțională. Sunt de râs. Invocă dreptul lor la imagine, deși sunt persoane publice, aflate în exercițiul funcției publice, într-o ședință publică în cadrul unei instituții publice. Cine le poate afecta imaginea mai mult decât și-o afectează singuri prin pozițiile pe care le au? Nu se pot ascunde de interesul public în spatele unei diafane pretenții la imagine. Interesant e că aceia care în acea ședință erau atât de vocali cu privire la propria imagine, astăzi tac chitic. Se complac în mocirla în care i-a târât Laura Georgescu, nedelimitându-se în niciun fel de ea. Băltesc împreună.

“Este un drept fundamental al oricăruia dintre noi. De asemenea, aveţi varianta, în secunda în care nu se opreşte filmarea, primul pas este notificarea, după care, colectiv facem plângere penală”. Așa proclama Laura Georgescu sentința împotriva lui Valentin Jucan, colegul care transmitea live ședința CNA, pe pagina sa de facebook. Am izbucnit în râs. Laura Georgescu a început să mă jignească. O face de fiecare dată când are ocazia. Am ascultat-o. Credea că punctează. A vorbit despre ”ţăţăraia din 2009”, pe care eu o reiterez în 2014.

Laura Georgescu: Doamna Iorga, țățăraia din 2009 o reiterați în 2014. Cred că suferiți de sindromul campaniilor prezidențiale. Aveți grijă, că nu se tratează cu medicație! Deci, domnul Cristea, vă rog mult, supunem la vot propunerea doamnei Gubernat, și cu asta basta!

Am provocat-o să dea detalii. A făcut-o. Îmi spune că sufăr de un sindrom de ”psihicalizare” sau sindrom ”psihicalizat”. N-am auzit niciodată termenul ”psihicalizat”. Sună ciudat pentru limba română. O întreb ce înseamnă. Mă trimite la școală. Ea a fost înainte de 1989 profesoară de matematică. Eu eram elevă atunci. Așadar, trebuie s-o ascult!

Narcisa Iorga: Doamna președinte, ați vorbit despre persoana mea făcând niște acuzații. La ce vă referiți?

Laura Georgescu: Fiindcă suferiți, ca în anul 2009, de o expunere în Consiliu într-un discurs submediocru și v-am spus că, urmărind activitatea dvs. în această instituție prin intermediul presei, am observat că strict în anii de campanie prezidențială, intrați într-un sindrom. Se cheamă, am și luat informația, ușor psihicalizat. Urmăriți, în 2009, ce-ați putut să spuneți în Consiliu și o să aflăm că nu e nimic nou în 2014.

Narcisa Iorga: Ce înseamnă psihicalizat, vă rog?

Laura Georgescu: Termen medical. Mergeți și-nvățați că e vârsta să-nvățați, fiindcă altfel, să știți, ca și spălatul pe dinți, creierul trebuie antrenat zilnic.

Narcisa Iorga: Doamna președinte, sunteți într-o ședință publică a unei instituții cu autoritate și vă rog frumos să vă abțineți de la a face jigniri după care distrugeți înregistrările audio. Deci, dumneav…

Laura Georgescu: Stați liniștită, dvs. tot de sindrom de psihicalizare suferiți! Uitați-vă bine ce-ați făcut în 2009, în presă, uitați-vă ce faceți în 2014, e copie la indigo. Nu găsesc decât explicația anilor de campanie prezidențială. N-am găsit altă explicație. Dacă mă puteți ajuta, v-aș fi recunoscătoare.

Narcisa Iorga: Încă o dată vă întreb – ce înseamnă psihicalizat?

Laura Georgescu: Termen medical, doamnă. Termen de specialitate.

Narcisa Iorga: Vă rog frumos să explicați, având în vedere că faceți niște acuzații în mod public la adresa mea, ce înseamnă asta.

Laura Georgescu: Dar nu e nicio acuzație, este o calitate: sunteți într-un ușor sindrom de psihicalizare

După ce supune la vot interzicerea transmiterii on-line a ședințelor publice, președintele CNA suspendă ședința, declarându-se ”obligată” să facă acest gest. Își strânge repede lucrurile de pe masă, stând în picioare. Apoi pleacă. Ceilalți cinci membri, care votaseră pentru interzicere, erau deja în drum spre ușă. Penibil spectacol! În sală, așteptau reprezentanți ai unor posturi locale din Arad, Brăila, Covasna și Brașov. Erau încremeniți. Veniseră degeaba. O întreb pe Laura Georgescu de ce suspendă ședința: are cvorum și are obligația să țină ședința. Îi spun că sunt veniți oameni din teritoriu, nu pot fi abandonați. Nici nu se uită spre ei. Continuă să mă ironizeze.

Laura Georgescu: Mulțumesc frumos! Sunt obligată să suspend ședința.

Narcisa Iorga: De ce? De ce suspendați ședința, doamnă președinte? Sunt invitați în sală… De unde sunteți? Din ce localități, vă rog frumos?

Voci din sală: Brașov, Brăila, Arad, Gheorghieni…

Narcisa Iorga: Există cvorum, nu văd de ce suspendați ședința. Este încă o metodă de a nu vă îndeplini obligațiile…

Laura Georgescu: Opriți înregistrarea, dacă sunteți așa de dornică de muncă, doamna Iorga, și lucrați ca un om anonim și nu încercați să folosiți platforma de ședință publică a Consiliului Național al Audiovizualului într-o rampă de lansare a dvs. Performați, întâi, aveți expertiză și încercați să performați profesional și-apoi încercăm să vă integrăm în colectivul acesta, de 11 colegi. Mulțumesc!

Narcisa Iorga: Doamna președinte, dvs. suspendați ședința fără nici un temei. Noi rămânem aici, nicio problemă!

Eu și Valentin Jucan rămăseserăm pe scaune. Președintele CNA se îndrepta cu pași mari, spre ușă și întoarsă cu o figură sarcastică către mine îmi spune rânjind: “Sindromul de psihicalizare este, totuşi, o boală a modernităţii. Să ştiţi că sunteţi bine!”.

Zdranc! Închide ușa cu zgomot.

În următoarea ședință publică a CNA, din 19 iunie, deci la numai două zile după aceste scene, în timp ce eu îmi exprimam un punct de vedere asupra unui subiect în discuție, Laura Georgescu spunea aplecată peste masă, cu fața întoarsă către un alt membru CNA, că sunt nebună și trebuie să-mi iau medicația. A fost auzită de colegul meu Valentin Jucan, care a și reacționat imediat. Laura Georgescu râdea sarcastic.

Termenul „psihicalizare” nu există. Furculision și fripturision

Caut în DEX cuvântul ”psihicalizare”. Nu-l găsesc. Google. Psihicalizare. Nimic. Google. Termeni medicali sindrom psihicalizat. Nimic. ”Sun un prieten”. Luminița Williams. Am cunoscut-o pe Facebook, rețeaua care înspăimântă șase membri CNA. S-a specializat în psihiatrie în SUA, după Facultatea de Medicină de la Timișoara. Ce înseamnă psihicalizare? Nu există acest termen în nicio limbă, poate psihologizare, îmi spune ea. Poate. Domeniul în care am ”performat” eu m-a obișnuit să verific o informație din trei surse. Mai sun pe cineva. Prof.univ. psihiatru Florin Tudose. Mă prezint. Îi povestesc pe scurt de ce-l deranjez. ”Sunt profesor universitar și am scris 30 de cărți. Nu am întâlnit și nu am auzit niciodată acest termen”, îmi spune dl Tudose. Mă întreabă în ce context a fost folosit. Îi povestesc. Mi-a spus ceva ce mi-a plăcut mult. ”Să spuneți celor din CNA să oprească filmarea ședințelor publice atunci când olandezii își vor pune perdele la ferestre”. O să le spun, dar nu cred că le va păsa. Profesorul îmi explică de ce nu-și pun olandezii perdele la ferestre: pentru că au mentalitatea că ei nu fac nimic rău în așa fel încât să se ferească de priviri. Apoi îmi explică ce înseamnă psihologizare și psihiatrizare. Psihicalizare nu există. Mai am nevoie de o sursă. Cristian Andrei, alt cunoscut psiholog. Comunicăm în scris. Scurt. Cunoașteți termenul ”psihicalizare”?, întreb eu. ”Nu cunosc termenul, dar poate nu-i târziu…”, îmi răspunde doctorul. Cred că s-a amuzat…

Așadar, am trei surse: nu există psihicalizare. Termenul folosit de președintele CNA în mod repetat în ședința publică a CNA nu există. Tonul serios, chiar grav, invocarea școlii – a învățăturii, deci – toate îi dădeau un aer didactic. Era sigură pe ea. Furculision și fripturision există. În variantă modernă – psihicalizat, psihicalizare, în sala de plen a CNA, autoritatea publică ce e obligată să vegheze la respectarea valorilor limbii și culturii române.

Laura Georgescu a încălcat și normele morale, și normele de drept

În interviul acordat Evenimentului zilei, premierul este întrebat în mod direct de către Simona Ionescu ce ar trebui să mai facă Laura Georgescu pentru a-i cere demisia. Primul-ministru a răspuns: ”să încalce legea sau să fie schimbată legea”.

Personal, cred că este la fel de imoral să schimbi o lege din cauza unui om, tot atât cât este de imoral să faci o lege pentru un om. Nu susțin, așadar, modificarea legii audiovizualului prin ordonanță de urgență doar pentru că Laura Georgescu este prima femeie lipită de scaun. Totuși, nu pot să nu-mi imaginez ce-ar fi spus primul-ministru dacă aș fi fost eu în locul Laurei Georgescu, dacă aș fi înjurat eu funcționarii publici din CNA și parlamentari ai PSD, dacă eu aș fi agresat verbal copii de nouă ani, dacă aș fi vorbit eu de șpagă și șantaj în ședințe cu angajați ai instituției. În 13 decembrie 2012, prezent într-o emisiune la Realitatea TV în calitate de prim-ministru (ca și azi), spunea despre mine următoarele: ”Când aud de doamna Narcisa Iorga că luptă pentru independență… Ce independență? A băsiștilor, probabil”. Atunci, și-a permis să facă referiri la un membru CNA. Acum, nu. Diferența de atitudine este dată, cred eu, de persoană, și nu de calitatea de membru CNA. Laura Georgescu este propunerea Guvernului Victor Ponta în CNA, eu sunt propunerea președintelui Traian Băsescu.

Cu câteva excepții, n-am auzit pe nimeni să spună că atitudinea Laurei Georgescu, surprinsă ca având un comportament agresiv și vulgar în fața copiilor sau în fața angajaților, ar avea vreo scuză. Au fost unii care au spus doar că nu a încălcat legea: Laura Georgescu și primul-ministru.

Eu cred că acest comportament al Laurei Georgescu este și imoral, și ilegal. Legea audiovizualului prevede că CNA îşi elaborează propriul regulament de organizare şi funcţionare, care se aprobă cu votul majorităţii membrilor săi. Așadar, Regulamentul este normă de drept, parte a reglementării în baza căreia funcționează CNA.

Regulamentul prevede că președintele are obligația să asigure membrilor CNA condiții optime de exprimare a opiniilor, iar invitaților – interes și atenție pentru problemele discutate. Aceste prevederi au fost încălcate în mod repetat de către Laura Georgescu în nenumărate ședințe publice, atât în raport cu membrii, cât și în raport cu invitații. Aveți aici doar câteva exemple.
Regulamentul prevede că CNA se întrunește obligatoriu atunci când se supun aprobării solicitări de acordare de licențe audiovizuale, avize de retransmisie, decizii de autorizare, decizii de reglementare, propuneri de sancțiuni, propuneri de acordare premii sau când se dezbat rapoarte de monitorizare și de inspecție. Toate aceste subiecte se regăseau pe ordinea de zi a ședinței publice a CNA din 17 iunie, care a fost suspendată în mod samavolnic de către Laura Georgescu, deși exista cvorum de ședință, iar în sală se aflau reprezentanți ai unor societăți din mai multe județe din țară.
Acestea reprezintă încălcări ale legii comise de către Laura Georgescu, strict în legătură cu comportamentul său nepotrivit. Probabil însă că nimic nu contează, atâta vreme cât ea însăși s-a asociat în mod public și repetat cu termenul de ”sclav”. Rațiunea existenței sclavilor era de a fi folosiți. Cine credea că au dispărut, poate vedea astăzi că se înșeală.

Președintele CNA: ”Mă asociez public cu sclavul” – fragment din ședința publică a CNA din 27 februarie 2014, în care Laura Georgescu a repetat de patru ori că se consideră ”sclav”

NOTĂ: înregistrările audio prezentate pe acest site sunt veritabile și fără niciun fel de intervenții în interiorul frazelor. Pot fi oricând puse la dispoziția experților. ”Sursa necredibilă” este doar o motivație facilă, cea mai facilă, în încercarea de a acoperi comportamentul reprobabil al Laurei Georgescu. Atunci când probele sunt reale, nu mai contează absolut deloc sursa.

 

Sursa: cutiapandorei.net

1 COMENTARIU

  1. „…trebuie să admitem că principalii reprezentanţi ai clasei noastre politice trec prin perioade dificile din punct de vedere psihic, mai precis că au înnebunit mai mult sau mai puţin.

    E o coincidenţă acest dezechilibru manifestat la mai multe persoane o dată, e o psihoză de grup, e vorba despre mici nevroze sau de adevărate sociopatii, asta doar specialiştii vor putea spune.

    Cert este că va trebui să admitem că titlul celebrei cărţi a lui Pascal de Sutter „Aceşti bolnavi care ne guvernează” e mai actual ca oricând în România zilelor noastre.

    Cu sublinierea că ai noştri suferă de aşa-numitele şi puţin studiatele boli de caracter.

    Care tot în categoria bolilor „la cap” se încadrează.”
    din Aceşti bolnavi la cap care ne guvernează de pe criterii.ro, 26 February 2014 18:54, autor Gheorghe Smeoreanu

Comentariile sunt închise.