Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a cheltuit aproape 90 de milioane de euro in cei doi ani si jumatate de mandat. Aproape cat l-a imprumutat amicul primarului, deputatul Sebastian Ghita, pe locotenentul sau Alex Iacobescu, managerul RTV.

Cei mai multi bani s-au dus pe reabilitarea celor doua linii de tramvai din oras, pe reconstructia hipodromului, constructia unui nou parc in cartierul Vest si pe reabilitarea termica a blocurilor.

Banii au mers in cea mai mare parte spre doua firme: Delta ACM a lui Florea Diaconu si compania de constructii a fratilor Erbasu. Au mai primit bani publici firme de casa ale baronilor PSD de Prahova si Braila, companii investigate in dosarul fostului consilier al Secretariatului general al Guvernului, Marcel Pavaleanu, firme anchetate de DNA si DIICOT si – nu in ultimul rand – Asesoft International, una dintre companiile fondate de Sebastian Ghita. 

TOP TEN achizitii Badescu:

Nota: preturile sunt fara TVA. Contractele includ si acordurile cadru. 

1 Aproape 31 de milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea liniilor de tramvai din oras. Banii merg catre:

–    o firma considerata portocalie care s-a reorientat dupa alegeri
–    compania unui afacerist care s-a plans ca spagile sunt prea mari
–    firma de casa a baronului rosu al Brailei
–    compania unui subsecretar de stat din Guvernul Ponta

2.    23 de milioane de euro – fonduri europene – pentru Hipodrom si Parcul Vest merg catre compania fratilor Erbasu. La parc lucreaza si o firma acuzata de Curtea de Conturi ca a luat bani publici pentru servicii fictive.

4.    11 milioane de euro pentru extinderea canalizarii merg catre firme anchetate de DNA si DIICOT. Una dintre firme duce la Sorin Ovidiu Vintu.

5.    2,4 milioane de euro pentru evaluari de bunuri. Unul dintre experti e acuzat de subevaluari, altul e evaluator RAPPS.

6.    2,3 milioane de euro pentru dirigentie de santier catre firma unui fost director CNADNR cu legaturi cu fostul PD. Ex-directorul, acuzat in premiera: a dat un contract unei firme care s-a infiintat dupa castigarea licitatiei.

7.    1,7 milioane de euro – acte aditionale prin incredintare directa – la contracte pentru reabilitarea termica a blocurilor. Banii merg catre:

–    Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu.
–    firma unui fost consilier judetean PNL retinut de DNA pentru ca ar fi dat spaga un BMW ca sa vanda statului produse de 3 ori mai scumpe decat in hypermarket.
–    firma consulului onorifc al Lituaniei la Ploiesti, colaborator al lui Sorin Ovidiu Vintu si invinuit in dosarul Petromservice.
–    compania fratilor Erbasu.

8.    1,3 milioane de euro pentru intretinerea semafoarelor catre o firma din grupul UTI a liderului UNPR, Tiberiu Urdareanu. La licitatie s-a prezentat doar firma castigatoare.

9.    Peste 860 de mii de euro pentru o firma apropiata fostului deputat PDL si sef al CJ Prahova, Florin Anghel.

10.    Peste 275 de mii de euro pentru servicii informatice prin incredintare directa. Banii merg catre o companie controlata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta.

11.    Acte aditionale pentru firma de casa a familiei baronului PSD de Prahova. Compania e acuzata in dosarul Pavaleanu. Legaturi vechi ce duc de la fosta Securitate la Sebastian Ghita si Roberta Anastase.

12.    Aditional pentru alta firma acuzata in dosarul Pavaleanu. Patronul – unul dintre mituitorii baronului rosu de Prahova, Mircea Cosma.

Cat a cheltuit Badescu. Cu si fara TVA.

Primaria lui Badescu a acordat 37 de contracte de 86 de milioane de euro fara TVA, ceea ce inseamna peste 100 de milioane de euro cu TVA. Printre aceste contracte se numara insa si acorduri – cadru, ceea ce inseamna ca, in cazul lor, banii nu au fost dati inca in totalitate. Banii dati efectiv pana acum sunt 70 de milioane de euro fara TVA, ceea ce inseamna  87 de milioane de euro cu TVA.

Ce e un acord cadru

Un acord cadru este un fel de abonament incheiat de institutia publica. De exemplu, primaria semneaza un astfel de contract pe 3 ani pentru servicii de dirigentie de santier. Acordul cadru are o valoare maxima estimata – sa zicem – de 1 milion de euro. Apoi, primaria incheie cu firma respectiva contracte subsecvente atunci cand are nevoie de serviciile de dirigentie de santier, insa nu poate cheltui in perioada data mai mult de 1 milion de euro, atat cat s-a angajat prin acordul cadru. In schimb, poate cheltui mai putin decat maximul estimat. Nimeni insa nu stie in Romania cat anume se cheltuie prin acordurile cadru.

Cine e primarul Iulian Badescu

Iulian Badescu este primarul Ploiestiului din iunie 2012, cand a fost ales pe listele USL din partea PSD. Are 40 de ani, este casatorit si are doi copii.

Fost pedelist

In 2008 a fost ales senator intr-un colegiu din Prahova din partea PDL. In iunie 2010, Badescu a trecut la PSD. Baronul de Prahova, Mircea Cosma, l-a primit cu bratele deschise: ‘Va spun pentru prima data acest lcuru: eu am castigat presedintia Consiliului Judetean Prahova, prin vot uninominal, pentru ca am avut alaturi de mine doi consilieri – unul a fost familia mea si cel de-al doilea – Iulian Badescu’. Badescu este acum presedintele PSD Ploiesti si vicepresedinte al PSD Prahova.

A fost jurnalist

Potrivit propriilor CV-uri, Badescu a intrat in presa in 1995 ca redactor la editia de Prahova a ziarului Ziua, cotidian infiintat de Sorin Rosca Stanescu, aflat acum in penitenciar in urma unei sentinte de doi ani si patru luni in dosarul Rompetrol.

Angajatul unui patron arestat in scandalul Sun Oil

Intre ‘99 – 2000, Badescu a fost director la firma Sun Press din Ploiesti, care edita ziarul „Muntenia Telegraf” si revista „Oameni si Afaceri”. Cele doua publicatii erau detinute de omul de afaceri Liviu Nita. Potrivit portalului de investigatii de presa Riseproject, Liviu Nita a fost ‘arestat în 1999 şi condamnat pentru că a emis cecuri fără acoperire în valoare de peste 60 de miliarde de lei vechi, prejudiciind rafinăria Petrobrazi (SNP Petrom) – atunci, întreprindere de stat. Anchetarea lui Niță a detonat un scandal național în 2000. El a declarat procurorilor că banii alimentau conturile Partidului Democrat (actualul PDL), aflat la guvernare în acei ani. Legătura dintre Liviu Niță şi partid era chiar asociatul său din firma SunOil Company prin care s-a comis frauda: deputatul Corneliu Ruse – decedat în 2005. Investigaţia a condus şi la alţi lideri PDL: Radu Berceanu (atunci, ministrul Industriilor), Nicolae Stăiculescu (secretar de stat la Industrii) şi Gheorghe Albu (deputat şi trezorier PDL). Pentru toţi aceștia, procurorii au disjuns un dosar separat, dar nimeni n-a mai fost trimis în judecată’. Detalii aici.

Angajat al televiziunii lui Ghita

Potrivit propriului CV, intre 2007- 2008, Badescu a fost realizator de emisiuni la postul local Prahova TV. Statia este detinuta de Maria Ghita, mama deputatului Sebastian Ghita, si de Vlad Iacobescu, fratele lui Alex Iacobescu, mana dreapta a parlamentarului. Vezi detalii aici.

Alex Iacobescu este managerul Romania Tv. Potrivit propriei declaratii de avere, Sebastian Ghita l-a imprumutat pe Alex Iacobescu cu peste 94 de milioane de euro. Consultati declaratia de avere a deputatului Ghita aici.

Amic cu Ghita si cu Ponta

Portalul de investigatii media Riseproject si jurnalista Sorina Matei au publicat fotografii si un videoclip in care premierul Victor Ponta apare in tribune la un meci de baschet alaturi de deputatul Sebastian Ghita, mana dreapta a acestuia, Alex Iacobescu si primarul PSD al Ploiestiului, Iulian Badescu.

Legatura dintre deputatul Sebastian Ghita si premierul Ponta a devenit notorie mai ales dupa ce liderul PSD a pierdut alegerile prezidentiale si a plecat impreuna cu Ghita prin discoteci, in Dubai. Vezi foto aici.

Dupa escapada din Dubai, Ghita a aruncat vina pierderii de catre Ponta a alegerilor prezidentiale pe fostul presedinte Ion Iliescu ceea ce a condus la demisia lui din PSD.

Badescu, sustinatorul Lukoil

In 2014, cand procurorii au pus sechestru pe activele rafinariei Lukoil din Ploiesti, primarul Iulian Badescu a fost unul dintre cei mai vehementi aparatori ai companiei rusesti.

Ghita a luat bani de la Lukoil via Golden Blitz

RiseProject a dezvaluit ca Lukoil a virat bani catre companii infiintate si detinute de catre Sebastian Ghita, prin intermediul companiei Euroconstruct patronata de Dan Besciu, anchetat de DIICOT, afacerist afiliat gruparii ‘Golden Blitz’, apropiata de Dorin Cocos si Elena Udrea. Detalii aici.

Sechestrul de la Lukoil, criticat de insusi Ponta

Premierul Victor Ponta le-a cerut procurorilor sa fie atenti atunci cand pun sechestre pentru ca afecteaza salariile angajatilor rafinariei. A doua zi, procurorii au ridicat partial sechestrul instituit la rafinaria Lukoil.

Audiat la DNA

In urma cu un an, primarul Badescu a fost audiat ca martor la DNA in dosarul privind premierea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu 3 milioane euro.

Averea primarului

Potrivit declaratiei de avere, Badescu detine doua terenuri intravilane in Bucuresti, un apartament si o casa tot in capitala. A mai declarat bijuterii de peste 9 mii de euro si actiuni la patru firme: Cerbul, Bipress, Anton Art si Amkoval System. A declarat si credite de 250 de mii de euro.

1.

Aproape 31 de milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea liniilor de tramvai din oras 

Banii merg catre: 

–    o firma considerata portocalie care s-a reorientat dupa alegeri
–    compania unui afacerist care s-a plans ca spagile sunt prea mari
–    firma de casa a baronului rosu al Brailei
–    compania unui subsecretar de stat din Guvernul Ponta

Primaria Ploiesti a inceput reabilitarea si modernizarea celor doua linii de tramvai din Ploiesti: 101 de la Gara de Sud la Spitalul Judetean si 102 de la Gara de Vest la Spitalul judetean. Potrivit anunturilor publicate in SEAP – Sistemul electronic de achizitii publice, www.e-licitatie.ro  – lucrarile presupun refacerea caii de rulare, a liniei aeriene de contact, a stalpilor de sustinere, amenajari ale statiilor de tramvai, colectarea si evacuarea apelor  si reabilitarea infrastructurii rutiere.

Contractele au fost atribuite prin licitatie. Se observa insa diferente foarte mari intre valorile initiale estimate ale contractelor si valorile finale. Ceea ce reprezinta – in opinia specialistilor in achizitii – posibili indicatori de frauda. Costul pe kilometrul reabilitat de linie de tramvai variaza intre 1,3 si 1,6 milioane de euro in functie de compania care face lucrarile. 

6,8 milioane de euro – fonduri europene – pentru reabilitarea liniei de tramvai merg catre un patron care s-a plans de spagile piperate pentru contracte

31 ianuarie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit un contract de 6,8 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea a 4,55 km de linie de tramvai. Valoarea initiala a contractului a fost de peste 9,8 milioane de euro. Rezulta o diferenta fata de valoarea finala de 3 milioane de euro.

Castigatoare a fost firma Mari-Vila din Bucuresti. In anuntul de atribuire publicat pe SEAP, Primaria Ploiesti a precizat ca lucrarile ar putea fi subcontractate, insa ‘nu se cunoaste’ cat ar putea fi subcontractat. Compania Mari-Vila Com este detinuta de Stela si Marin Mîndrila.

In trecut, firma a beneficiat de contracte cu unele primarii PDL, insa in ultimii ani a castigat lucrari de la administratiile controlate de PSD.

Contracte cu Videanu si Apostu

Mari Vila a derulat contracte cu primaria Capitalei in mandatul lui Adriean Videanu si, in 2011, a castigat un contract de peste 27 de milioane de euro cu Primaria Cluj Napoca condusa atunci de Sorin Apostu (PDL), aflat acum in penitenciar. Contractul prevedea modernizarea liniilor de tramvai.

Contracte cu pesedistii

Tot in 2011, Mari Vila a derulat un contract de aproape 7 milioane de euro cu primaria Galati condusa de Dumitru Nicolae de la PSD. In decembrie 2012, a castigat un contract de 6 milioane de euro si cu primaria Craiova condusa de Olguta Vasilescu de la PSD. In 2013 a castigat si un contract de 10 milioane euro pentru inlocuirea sinelor de tramvai din Iasi, din nou o administratie locala condusa de PSD.

Patronul a acuzat valoarea ridicata a spagilor

Intr-un interviu acordat Jurnalului National in aprilie 2012, patronul firmei Mari Vila a acuzat ‘parandaratul’ piperat pe care firmele erau nevoite sa le dea ca sa obtina contracte:

  • „Domne, au innebunit de tot. S-a ajuns la 40%. Daca inainte erau 3-5 procente, acum s-a ajuns la 40%. Va dati seama ce insemna un 5% din 100 de milioane? Cinci milioane de euro… Iar azi se ajunge la 40-50 de milioane. Doar 20% este suma care se aloca pentru lucrari. E strigator la cer!” – a declarat patronul Mari Vila pentru Jurnalul National. Puteti citi tot interviul aici.


L-a reclamat pe pedelistul Negoita la CE

Patronul Mari Vila, Marin Mindrila, l-a reclamat la Comisia Europeana pe fostul primar PDL al sectorului 3, Liviu Negoita, dupa ce a pierdut o licitatie de peste 110 de milioane de euro pentru lucrari de infrastructura in 2009. Comisia nu a gasit incalcari ale legislatiei, asa cum a reclamat Mindrila. Detalii aici.

9,5 milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea liniei de tramvai merg catre o firma portocalie care s-a reorientat dupa alegeri

14 martie 2014: Municipalitatea a atribuit un contract de aproape 9,5 milioane de euro pentru reabilitarea a 5,85 km linie de tramvai. Se observa o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de aproape 2,4 milioane de euro.

Contractul a fost atribuit catre firma Delta Antepriza de Constructii si Montaj 93 din Bucuresti. Compania este detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu.

Afaceri cu pedelistii

Compania a fost asociata in presa cu PDL, cand partidul era la guvernare. Potrivit Evz, Florea Diaconu a fost partener de afaceri cu Silviu Prigoană. Acelasi ziar mentiona ca Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL, Stefan Pirpiliu, a fost in conducerea firmei de constructii.

Acum, cu pesedistii

In ultimii ani insa, Delta ACM a castigat contracte cu administratiile PSD. In februarie 2013, Primaria Craiova i-a atribuit un contract de aproape 15 milioane de euro pentru constructia unui Water Park. In noiembrie 2011, o asociere de firme avand ca lider compania Delta ACM a incheiat un contract de aproape 27 de milioane de euro cu Administratia Străzilor din Primăria Capitalei condusa de Sorin Oprescu. Contractul pe 4 ani viza livrarea si montarea de mobilier stradal.

Alti 120 de mii de euro pentru Delta ACM

28 octombrie 2013: Primaria Ploiesti a semnat cu Delta ACM un act aditional de peste 120 de mii de euro pentru lucrari suplimentare la reteaua de canalizare din cartierul Bereasca.

Este al 6-lea aditional – acordat prin incredintare directa – la un contract pentru reabilitarea si modernizarea strazilor din acest cartier, semnat de fostul primar Andrei Volosevici de la PDL. Contractul initial de aproape 5,3 milioane de euro a fost atribuit prin licitatie tot companiei Delta ACM in aprilie 2011.

Aproape 4,4 milioane de euro – fonduri europene – pentru reabilitarea liniei de tramvai merg catre doua firme din Galati cu legaturi cu PSD. Una este firma de casa a baronului Brailei, a doua e controlata de un subsecretar de stat din Guvernul Ponta.

12 iunie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit un contract de aproape 4,4 milioane de euro pentru modernizarea a 3,32 km de linie de tramvai. Se inregistreaza o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de aproape 1,2 milioane de euro.

Contractul a fost atribuit catre asocierea de firme Tancrad – Dorsalve – Virgfan cu lider al asocierii Tancrad din Galati.

Cine e firma Tancrad: o firma de casa a baronului rosu al Brailei, Gheorge Bunea Stancu

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, proprietarii firmei Tancrad din Galati sunt Cătălin-Cristian Stancic cu 10 % si mama lui de 76 de ani, Adriana-Elena Stancic cu 90%. Familia Stancic detine si firma Tancrad Construct Brăila. Aceasta companie are sediul in acelaşi loc cu Concivia, o firmă de constructii deţinută de presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Baronul PSD a fost reclamat la Parchet de Agentia nationala de integritate pentru conflict de interese după ce inspectorii ANI au constatat că Stancu a acordat 5 contracte de aproape 800 de mii de euro unor firme pe care le controla, inclusiv Concivia.

7 milioane de euro pentru deszapezire şi plombări numai in judetul Braila. La licitatie s-a prezentat doar castigatorul.

Compania Tancrad din Galati a câştigat în perioada 2011-2014 contracte de peste 7 milioane euro de la Consiliul județean Brăila. Toate contractele au fost castigate la licitatii publice organizate de CJ Braila la care a participat doar firma Tancrad.

Cine e Stancic, patronul firmei Tancrad. Relatii cu procurorii locali

Cristian Stancic este finul fostului procuror general al Parchetului Curtii de Apel Galati, Dinu Galca, trimis in judecata de DNA in 2010 pentru trafic de influenţă, şantaj şi fals în declaraţii. Intre timp, procurorul Galca a decedat. Potrivit informatiilor din dosar, in aprilie 2009, procurorul general de la Galaţi, Dinu Galca, l-a sunat pe colegul lui de la Timişoara, Vasile Bâc si i-a cerut să verifice un dosar în care Cristian Stancic era cercetat pentru înşelăciune de Parchetul Tribunalului Timiş. Ulterior discutiei, dosarul lui Stancic a fost inchis:

„Procuror Dinu Galca: Auzi, Vasile! Te rog frumos, am pe finul meu, dar nu ţi-am zis niciodată. Are acolo un dosar, dar… se pare că fac un pic de abuz ăştia de la Poliţie! L-au chemat pentru 1 aprilie, dar dosarul e din 2006. S-au dat soluţii, cred că şi răs-soluţii! Îs cu nişte oameni influenţi acolo, adversari pe nişte terenuri. În sfârşit! O să afli dacă te uiţi! Acum… a rămas iar… Deci, dosarul 308/P/2007.

Procuror Vasile Bâc: Mă uit să văd şi după aceea îţi spun eu care e treaba„. Detalii aici.

Milionar local

Potrivit Forbes, in 2011, familia Stancic avea o avere estimata la 19-20 de milioane de euro.

Cine e firma Virgfan din Galati: o societate controlata de un  subsecretar de stat din Guvernul Ponta

Compania apartine Maricelei Margarit, mama lui Mitica Marius Margarit, fost consilier judetean la Galati din partea UNPR si actual subsecretar de stat pentru transportul fluvial in cadrul Ministerului Transporturilor.

Mărgărit a demisionat la sfarsitul lui 2012 din UNPR si s-a inscris in PSD. El a fost asociat unic la firma Virgfan pana in 2010 cand si-a cesionat actiunile catre mama sa, Maricela Margarit. Potrivit declaratiei de avere din 2012, Margarit a imprumutat-o pe Maricela Margarit cu 750 de mii de lei. In 2011, el a  incasat un salariu anual de peste 7 mii de lei ca director general la Virgfan. Puteti consulta declaratia de avere din 2012 a subsecretarului de stat aici: 

Potrivit declaratiei de avere din 2014, subsecretarul de stat a acordat doua imprumuturi catre doua persoane fizice: 820 de mii de lei catre Maricela Margarit si 1,5 milioane de lei catre Stefan Voinea. Tanarul politician PSD declara ca detine un Audi Q7 si ‘ciasuri de mana’ de 12 mii de euro.

Alte 10 milioane de euro pentru firma Tancrad

24 septembrie 2014:  Tancrad primeste un alt contract de peste 10 milioane de euro pentru reabilitarea a 6,93 km de linie de tramvai. Este o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de 3 milioane de euro. Lucrarile de sudura de peste 120 de mii de euro au fost subcontractate catre firma Ro-Thermit din cadrul Goldschmidt-Thermit Group Germania.

Peste 275 de mii de euro pentru servicii informatice prin incredintare directa. Banii merg catre o companie fondata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta 
17 iulie 2012: Primaria Ploiesti condusa de Iulian Badescu a atribuit prin incredintare directa un contract de peste 75 mii de euro pentru servicii informatice catre compania Asesoft International din Ploiesti.

22 mai 2013: Municipalitatea a atribuit prin incredintare directa un alt contract de peste 100 de mii de euro pentru servicii informatice companiei Asesoft International.

12 mai 2014: Asesoft International primeste un alt contract de peste 100 de mii de euro.

Potrivit anunturilor publicate in SEAP – Sistemul electronic de achizitii publice, www.e-licitatie.ro  – primaria a justificat alegerea acestei proceduri de achizitie publica sustinand ca ‘serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate’.

O companie controlata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta

Portalul de investigatii media Riseproject a scris pe larg si detaliat despre actionariatul Asesoft International. Grupul a fost fondat in 2001 de Sebastian Ghita. 10 ani mai tarziu, Ghita a iesit din actionariatul companiei, insa pachetul majoritar de 94 de procente a fost preluat de un offshore din Cipru reprezentat de Sorin-Adrian Chirilă, varul sotiei deputatului. Compania din Ploiesti este administrata de varul Chirila si cumnatul Cristian Anastasescu. De altfel, numele lui Anastasescu este trecut in anuntul publicat de primarie in SEAP.

Asadar, grupul de firme Asesoft International a ramas o afacere a familiei Ghita. Detalii aici.

Deputatul controleaza prin rude si prieteni mai multe companii. Riseproject  a scris in detaliu despre ele.

Prin firmele sale, deputatul a reusit sa obtina “o felie” mare din contractele IT ale autoritatilor de stat din Romania. Citeste aici o investigatie Gandul.

Firmele fondate de Ghita au facut afaceri inclusiv cu unitati ale SRI, el fiind secretarul comisiei parlamentare de control al Serviciului.

Acte aditionale pentru firma de casa a familiei baronului PSD de Prahova. Compania, acuzata in dosarul Pavaleanu. Legaturi vechi ce duc de la fosta Securitate la Sebastian Ghita si Roberta Anastase

27 iulie 2012: Primaria Ploiesti a incredintat lucrari suplimentare de renovare la scoala Rares Voda printr-un aditional de 56 de mii de euro. Banii au ajuns la firma Conti din Ploiesti. Contractul initial de 740 de mii de euro a fost castigat de aceeasi companie.

2 august 2012: Municipalitatea ploiesteana a semnat cu firma Conti un act aditional si la contractul privind lucrarile de reabilitare a Grupului Scolar Petrol Teleajen. E vorba tot de 56 de mii de euro. Contractul initial de 1,4 milioane euro a fost semnat de fostul primar Andrei Volosevici (PDL).

Firma, urmarita penal

Firma este detinuta de catre Dragos Ionescu si este urmarita penal pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani in dosarul in care a fost arestat fostul consilier de la Secretariatul General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, fost sef al PSD Plopeni. Puteti consulta un document din aceasta ancheta a Parchetului de pe langa Curtea de apel Ploiesti aici.

Patronul, arestat preventiv

In 2014, Dragos Ionescu a fost arestat preventiv in acest dosar cu prejudiciu de 35 de milioane de euro. In acelasi caz a fost pus sub acuzare si Razvan Alexe, inculpat si in dosarul de coruptie al baronului de Prahova, Mircea Cosma.

Firma de casa a familiei Cosma

Firma Conti este abonata la contractele cu autoritatile locale din Prahova:

“Conti este asociată cu deputatul PSD, Vlad Cosma. O arată chiar declaratia acestuia de avere. Potrivit documentului, Vlad Cosma a vândut către Conti partea sa de 19 % dintr-un imobil situat în Ploiesti. Suma: 134 de mii de euro. Blocul de birouri situat pe strada Stefan Greceanu din Ploiesti a fost construit în urma unei investitii comune a deputatului cu firma Conti, cu care, altminteri, împarte acum acelasi dosar penal”, a notat Rise Project. Vezi declaratia de avere a deputatului din 2012 aici.

In 2013, compania a incheiat, in asociere cu UTI Grup, un contract de aproape 1 milion de euro cu Consiliul Judetean Prahova, condus de Mircea Cosma, tatal deputatul PSD Vlad Cosma. 

Un om al fostei Securitati, legatura intre Sebastian Ghita si Roberta Anastase

RiseProject mai nota urmatoarele in 2014: “În sfârsit, cenzorul firmei Conti este domnisoara Liliana Petrescu, 34 ani. Liliana e fiica cea mică a lui Petre Petrescu, ultimul sef al Securitătii Prahova si, mai târziu, director la Petrotrans pe timpul lui Adrian Năstase. Acolo, Petrescu-senior l-a avut consilier si adjunct pe prietenul său de-o viată, Cornel Anastase. Adică, pe tatăl Robertei Anastase, sefa PDL Prahova. Semnificativă în biografia lui Petre Petrescu este si consilierea lui Sebastian Ghită, prin firma Liprest Consultantă din Bucuresti.” Detalii aici.

Aditional pentru lucrari de canalizare catre o firma partenera

24 septembrie 2012: Primaria a semnat un aditional de 10 mii de euro la contractul pentru lucrarile de realizare a sistemelor de canalizare, a retelei de curent si a unei parcari in cartierul Libertatii. Contractul principal a fost adjudecat in 2010 pentru aproape 630 de mii de euro.

Firma castigatoare a contractului principal si a actului aditional este Montin din Ploiesti. Montin a castigat, alaturi de Rominserv, Conti si Nicons, un contract de 13 milioane de euro – fonduri europene – pentru extinderea retelei de canalizare in orasele Baicoi, Urlati si Plopeni.

Firma Montin ii are ca actionari pe Nicolae Lupu – 32%, Toma Dragan – 16%, Alina Pais  – 22 % si actionari tip lista 29 %.

sursa: hotnews.ro

Vezi articolul integral la linkul: dosareachizitii.hotnews.ro