ue

La Bruxelles, totul se bagă sub preş. Nu există necinste, deşi, se fură ca-n codru şi se cheltuiesc bani grei, cu tot felul de mofturi inutile. Sunt dezvăluirile şocante ale Ofeliei Kamp, un manager român cu cercuri de prieteni în forurile europene.

Potrivit B1 TV, Ofelia Kamp a făcut dezvăluiri incendiare, pe Facebook, despre birocraţia de la Bruxelles. Datele i-au fost furnizate de un bun prieten care, în urmă cu opt ani, a câştigat după un concurs un post de director la una din Comisiile Europene de pe lângă Parlamentul European.

„După ce a ajuns la Bruxelles şi s-a instalat la post, mutare plătită, casă găsită, subvenţionată chiria, a aflat povestea locului lui de muncă. Postul respectiv fusese ocupat timp de şapte ani, de un italian care NU s-a prezentat nicio singură zi, la birou. Nici măcar o singură zi. Nu a semnat niciun act, nu a fost interesat de nimic, plecat în permanenţă în vacanţă. Cu toate astea, timp de şapte ani, omul şi-a primit cu regularitate salariul, cei zece mii de euro, net, plus sporurile pentru chirie, deplasări. Când au văzut că nu se întâmplă nimic, şi pentru că aveau nevoie de un director prezent, au scos postul la concurs, DUPĂ ce l-au întrebat pe italian „dacă e de acord” să i se închidă contractul !!!”, a povestit Ofelia Kamp.

Ea susţine că mutarea din fiecare an, pe timp de vară, de la Bruxelles la Strasbourg, costă zeci de milioane de euro şi că totul este muşamalizat.

„La Bruxelles, NU există scandaluri; nu se face vâlvă pentru NIMIC. Totul e acoperit, băgat „sub preş”, trecut cu vederea. Nu „scapă” informaţie, nu există necinste, deşi, se fură ca-n codru şi se cheltuiesc bani grei, cu tot felul de mofturi inutile. Se recondiţionează birourile, se lasă aerul condiţionat să meargă non-stop cel puţin o săptămână înainte de mutare, pentru a verifica instalaţia şi pentru a reîmprospata aerul din clădire, se consumă tone de apă, nu numai cu curăţenia, dar mai e şi lăsată să curgă non-stop preţ de câteva zile, pentru a curăţa depunerile de pe conductele nefolosite un an de zile. Iar după două luni, are loc operaţiunea inversă. Cu aceleaşi costuri imense”, a mai spus managerul, conform b1.ro