sebastian ghitaAcum 4 ani, directorul SRI George Maior primea un e-mail despre presupuse practici dubioase ale companiei Teamnet, autoarea aplicaţiilor care n-au reușit să găsească avionul medical căzut în munți. Şefii Teamnet s-ar fi pregătit să dea șpagă chiar și la Comisia Europeană, îl avertiza o sursă pe Maior, personal, pe contul yahoo.

Guccifer, singurul hacker care a reușit vreodată să obțină acces la picturile lui George W. Bush și la contul de e-mail privat al unui șef de serviciu secret, a publicat o parte din corespondență.

Majoritatea conversațiilor par banale; cel mult, numele din listele de corespondență mai dau indicii despre cine, ce legături ar mai putea avea cu SRI.

Unul este Nelu Neacșu, român plecat cu politică și afaceri la Bruxelles, care în 2010 îi trimitea lui Maior un e-mail cu adevărat interesant pe adresa de yahoo:

Pe scurt…

…el vorbește despre de-acum celebra compania Teamnet, care a făcut sistemele de localizare ale STS, Romatsa și câte altele:

“Au pus la punct un sistem diabolic de lucru in Romania si mai nou in Moldova (…) Cert este ca cei de la Teamnet doresc sa aplice acelasi sistem bazat pe spagi din Romania si la Comisia Europeana”.

Teamnet era atunci în grupul Asesoft, al lui Sebastian Ghiță, prieten cu actualul prim-ministru Victor Ponta, care la rândul lui este finul lui George Maior. Nu e clar ce a făcut Maior cu informarea, însă Teamnet a continuat să câștige contracte, cel mai recent acum trei zile: “Teamnet International va furniza Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară servicii de digitalizare a cărţilor funciare din 9 judeţe, contractul ridicându-se la 212,4 milioane lei, TVA inclusă (46,9 milioane euro) în patru ani, oferta fiind cu 1 ban sub valoarea estimată de instituţie”

Cu alte două zile înainte, Ghiță îl complimenta public pe Maior și îi promitea un loc “în echipă”:

“Mulţi oameni şi analişti îl consideră pe George Maior unul dintre cei mai valoroşi şi echilibraţi lideri ai ţării noastre. Eu cred că poate să se califice pentru orice funcţie în România. Totuşi, jocul nu e despre indivizi, ci despre echipe. Contează şi nu contează cine este preşedinte. Contează în totalitate cu ce oameni se înconjoară. Sunt absolut convins că George Maior şi alte personalităţi ca domnia sa vor face parte din viitoarea echipă de conducere a României. Avem nevoie de o nouă generaţie de lideri deştepţi, curajoşi şi responsabili.”

Pe larg…

Wednesday, March 10, 2010 11:18 PM

X-Apparently-To: *@yahoo.com [George Maior]

Return-Path: <*@yahoo.com> [Nelu Neacşu]

Buna seara,
dupa cum deja v-am informat RSC si Asesoft,ambele din Romania au lansat la Bruxelles un birou care este condus de Mircea Cotoros. Mircea a lucrat pana de curand la Reprezentanta Regiunii Veneto din Italia la Bruxelles si mai nou se ocupa de biroul de la Bruxelles;
Sediul se afla in fost biroul al Electrica din cadrul Centrului de Presa de langa sediul central al Comisiei Europene.
Toate bune si frumoase, pana cand au depus spre finantare doua proiecte:
unul in valoare de 1.200.000 de euro pentru Consiliul raional Stefan Voda din Moldova, depus in data de 22 februarie 2010 la DG Aidco cu nr L.41 03/154
si unul in valoare de 4.000.000 euro depus de consortiul Teamnet International Bucharest pentru servicii de IT externalizate la Comisia Europeana, depus in data de 1 martie 2010 cu nr bu.5 00/122 la DG Enviroment.

Cititi articolul integral pe riscograma.ro

8 COMENTARII

 1. Exact ce mai ziceam pe aici …
  Si ghita, si maior, niste eskroci si kriminali interlopi …
  Ca si pontanacu’ … Cine se aseamana se aduna, nu-i asa ?
  D’aia l-au arestat pe Guccifer, sa-i inchida gura ?
  Informatiile astea ardeau mult prea rau. Pe cei cu ditai muscalaul pe chelie…
  Dupa cate vad, acest Guccifer e un fel de Snowden II … Go, go Snowden !

 2. Multumesc MASULE PENTRU INFORMATIILE PRETIOASE PE CARE LE DUC SI PE EVZ ROMANII AU NEVOIE DE ADEVAR .

 3. SRI/ George Maior stie de 4 ani despre jaf si mita si tace?

  Am vrut doar asa sa stim si noi de cind George Maior I-a spaga de la Ghita!
  Ce va nega seful „SRI” NU mai conteaza; e si el PSD-ist / PCR-ist convins!

  De aceia spun ca PSD-ul cel putin trebuie scos in afara legii de ce?

  1- Urmas extrema stinga a PCR (numai Coreea de Nord si China mai au astfel de partied)
  2 – PSD si mai nou USL formeaza un grup mafiot organizat de subminare a economiei nationale si de distrugere a suveranitatii si granitelor Romaniei!

 4. ’’ Sangele Aurei Ion si al lui Adrian Iovan e pe mainile tale, Ponta!
  -Tu i-ai dat lui Sebastian Ghita contractul pentru mizeria aia de soft de “localizare” a avioanelor: pentru ca e prietenul tau, deputat PSD si patron la Romania TV!
  -Tu i-ai dat si contractul pentru softul de “localizare” a apelurilor 112, care s-a dovedit tot un dezastru si o spaga mizerabila!
  -Din cauza ta a durat 6 ore pana au gasit avionul prabusit si ranitii au murit de frig, in chinuri neomenesti.
  -Tu ai pus pumnul in gura functionarilor din Ministerul Transporturilor, cand au observat uluiti ca Statul plateste 415.000 de euro , pe un program de calculator care NU MERGE!
  -Tu ai fost ala care a zis superficial: ia lasati-ma cu testarile alea, da-l dracului de soft, ca oricum n-o sa avem nevoie niciodata de el…banu’ sa ne intre…
  -Tu esti responsabil de haosul din institutiile publice care sunt in subordinea ta si de incompetenta directorilor numiti de tine!
  -Tu esti adevaratul vinovat pentru moartea lor – si a tuturor celor care vor mai muri, din cauza ca serviciul 112 nu functioneaza, in Romania.
  -Credeai ca nu se afla? Cum dormi noaptea, Ponta?
  Aura Ion avea doar 23 de ani, comunist nemernic! ’’
  Capitalism pe paine

Comentariile sunt închise.