Singura emisiune din Romania in care problemele de zi cu zi ale oamenilor sunt prezentate, dezbatute si rezolvate. Acolo unde politicienii sau institutiile statului nu gasesc solutii, talk-show-ul “Nasul” a incercat sa vina cu o alternativa. Sectiunea “Dosarele Nasul” cuprinde toate marile anchete realizate de Radu Moraru si echipa sa de-a lungul celor 10 ani de presa libera, dar si investigatiile pe care continua sa le realizeze.

Intrebarile incomode, polemicile pornite la masa din studioul talk-show-ului s-au rezolvat uneori in sala de tribunal. Printre emisiunile din categoria grea, in care Radu Moraru a pus degetul pe rana, se gasesc dezvaluirile legate de neregulile din Loteria Romana. Seria de emisiuni s-a incheiat cu demisia presedintele Loteriei Romane, Nicolae Cristea, dar si cu un proces impotriva talk-show-ului “Nasul”. Actiunea in instanta a dovedit ca dezvaluirile au fost corecte si, inca o data, presa a castigat o batalie cu institutiile statului.

“Nasul” a mers mai departe si, cu indrazneala, i-a luat la rost pe politicienii cu tupeu care primeau bani pentru plata chiriei.

Un subiect arzator a fost cel al pretului gazelor. Si, cum nu putea fi tratat decat printr-o ancheta serioasa, rezultatele nu au intarziat sa apara: presedintele ANRE de la acea vreme a demisionat, iar pretul gazelor a ramas pe loc.

Romanii au avut posibilitatea sa vorbeasca in direct despre problemele lor, iar una dintre acestea a fost legata de mafia retrocedarilor. Mii de telespectatori au cerut ajutorul emisiunii “Nasul” pentru a-si recupera casele si pamanturile pierdute in urma retrocedarilor frauduloase.

Radu Moraru reuseste de 10 ani sa ofere romanilor o emisiune vie si curajoasa.