Romania a mai trait o drama nationala. O fetita de 8 ani asediata de „mascati” si tirita spre adoptie de catre un procuror, femeie ! Nu stiu daca este si mama acest procuror !

Imaginile sint socante si dramatice ! Sa trimiti „mascatii” peste un copil de 8 ani, sa il tirasti pe jos, ca pe un porc inainte de sacrificare, copilul sa urle ca vrea sa ramina cu „mami si tati”, asistentii maternali care au crescut-o de cind era bebelus, alaturi de „surioara si fratii mai mari”, asta mi se pare o CRIMA !

Opinia publica s-a impartit in doua tabere, ambele influentate de presa care s-a impartit in doua tabere.

 Ca de obicei, voi incerca sa fiu echilibrat, sa fiu o a treia tabara !

 1. „Rapirea” Sorinei este imorala, nesanatoasa pentru copil si ilegala complet, 100% ! Mascatii si procuroarea nu aveau ce sa caute acolo !
 2. Buna credinta si epuizarea familiei adoptive, dupa 4 ani de proces adoptiv, nu justifica „rapirea” Sorinei !
 3. Daca Hans Klemm, acest „comisar sovietic” trimis de Obama in Romania, care inclusiv mie mi-a facut mult rau, are vreo implicare, voi cere noului Ambasador sa porneasca o investigatie serioasa ! 
 4. Felicitari Procurorului General Bogdan Licu fiindca s-a implicat si a blocat in Instanta „rapirea” Sorinei !

Ca psiholog, nu practicant dar e o speta simpla, pot spune urmatoarele:

 1. In cazul unei adoptii, Sorina ar fi trebuit mai intii sa fie consiliata psihologic. Pentru a se vedea daca se poate desprinde de „mami si tati”, asistentii maternali, pentru o viitoare adoptie !
 2. O consiliere psihologica pentru a se vedea cit de puternica este relatia ei cu „surioara” de aceeasi virsta si cu ” fratii ei mai mari”, toti crescuti de aceeasi asistenti maternali.
 3. La virsta de 8 ani, Sorina are niste trairi afective extrem de puternice in familia ei de pina acum si e aproape imposibil sa o „desprinzi” ! Ginditi-va, mame si tati, cum ar fi sa vina „ceva” in viata voastra si sa ramineti fara bebelusul pe care l-ati crescut pina la virsta de 8 ani ! Nu incercati sa va imaginati, e cumplit !!!
 4. Macar teoretic, asistentii maternali, oameni minunati – daca au ales sa cresca niste copii parasiti care ii iubesc atit de mult – ar fi trebuit sa fie diagnosticati psihlogic, daca pot renunta la Sorina !

Concluzii.

 1. Nu exista niciun test psihologic, ci doar abuzuri inimaginabile !
 2. „Vrajeala” ieftina ca asistentii maternali au refuzat sa o adopte pe Sorina, este de ultima speta. Cum poti sa cresti un copil cu o alocatie de 80 de lei pe luna ?! Asistentii maternali au facut bine ca nu au adoptat-o pe Sorina fiindca primesc astfel mai multi bani pentru viata Sorinei ! Daca o adoptau, Statul le mai dadea 80 de lei ! 
 3. Eu cred ca orice adoptie trebuie sa respecte o minima deontologie psihologica. Si Sorina dar si asistentii maternali sint Oameni ! Nu infractori peste care vin Mascatii si Procurorii, in afara Legii !
 4. Imi pare rau pentru familia adoptiva din America, dar nu asa se face o adoptie ! 

In sfirsit, eu cred ca Sorina va fi mult mai bine in familia ei de pina acum, din toate punctele de vedere ! Doar raminind acasa isi va putea vindeca traumele produse de Statul Roman ! Alaturi de cei dragi, care au crescut-o in iubire, alaturi de „surioara si fratii ei mai mari” crescuti in iubire ! Asa cum a scris Sorina, cu minutza ei, in Scrisorica ei !

Daca eram Presedinte al Romaniei, si nu un Ficus la Cotroceni, as fi declarat cazul „Sorina” o Rapire Internationala cu sprijinul abject al Statului Mafiot !

Repet, nici nu conteaza familia adoptiva sau tara din care provine ! Orice adoptie trebuie mai intii sa fie dupa cele mai inalte standarde psihologice si legale ! Vorbim de un Cetatean Roman, cu drepturi depline, protejat de Constitutia Romaniei ! Chiar daca are 8 anisori ! Chiar daca asistentii maternali sint niste oameni simpli, usor de pacalit sau de amenintat !

Doamne Ajuta !

Sa fiti iubiti !

Radu Moraru