catuseOmul de afaceri Gheorghe Boeru, reţinut săptămâna trecută de DNA în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, este cel care l-a turnat pe Andrei Chiliman, primarul sectorului 1. Firma controlată de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte şi cu Primăria Sectorului 1 pentru consultanţă în activităţi precum lucrări de asfaltare şi anvelopări de blocuri. Angajaţi ai Primăriei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Președintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru, reținut de procurorii DNA Ploiești pentru dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală, era perceput ca „trimisul special” al lui Călin Popescu Tăriceanu în Prahova, potrivit informațiilor care apar în documentele din dosar.

„Boeru Gheorghe este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă fiind prieten bun cu Semcu Adrian. Semcu Adrian a afirmat că Boeru Gheorghe are susținerea necesară și acces la factorii de decizie și trebuie să se ocupe de managementul proiectului cu finanțare europeană ce urma să se deruleze în județul Prahova și care viza realizarea instalației de canalizare. Acest lucru se impunea tocmai pentru a nu exista blocaje în acordarea finanțării și implementarea proiectului”, potrivit unei declarații care apare în documentul de arestare al acestuia.

Boeru este un răsfățat al contractelor cu statul și el ar putea turna mulți politicieni. Printre numele care apar în contractele semnate de firma lui Boeru se numără în afară de multe contracte în județul Prahova și Ministerul Sănătății (2010), Primăria București pe vremea lui Adriean Videanu, dar și a lui Sorin Oprescu, Consiliul Județean Constanța condus de Nicușor Constantinescu,  Consiliul Județean Dolj,  Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Județean Timiș condus de Titu Bojin, cercetat deja de DNA,  Ministerul Muncii sub Rovana Plumb, Consiliul Județean Sălaj,  Ministerul Fondurilor Europene sub Teodorovici,  Consiliul Județean Iași sub Cristian Adomniței, Ministerul Economiei în 2011,  Ministerul Agriculturii. 

FLUX 24 vă prezintă contractele obținute în ultimii ani de firma acestuia:

CONSTRUCȚII:

PROIECTE INFRASTRUCTURĂ:

MEDIU:

PROIECTE CONSULTANȚĂ ÎN MANAGAMENT

2013 – Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica
» Acord-cadru de prestari servicii pentru asigurarea unor experti care sa vina in sprijinul autoritatilor din sistemul de management al instrumentelor structurale
2012 – Romair Consulting S.R.L.
» Dezvoltare durabila in comunitati rurale
2012 – Romair Consulting S.R.L.
» Dezvoltare durabila in comunitati rurale
2012 – Romair Consulting S.R.L.
» Dezvoltare durabila in comunitati rurale

PROIECTE  TOPOGRAFIE GEODEZIE

2013 – Administratia Nationala Apele Romane – Administratia Bazinala de Apa Prut Barlad
» Lucrari pentru reducerea riscului la inundatii in bazinul hidrografic Prut – Barlad
2007 – Primaria Rupea
» Cetatea Rupea

AGRICULTURĂ:

2011 – Asocierea de Autoritati Contractante dintre Ministerul Agriculturii –Directia Generala deDezvoltare Rurala – Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit
» Pregatire profesionala pentru tinerii fermieri din regiunile de dezvoltare Sud, Sud-Vest si Bucuresti-Ilfov
2011 – Asocierea de autoritati contractante dintre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Agentia de Plati pentru Dezvoltare
» Pregatire profesionala pentru fermierii care detin ferme de semi-subzistenta din Regiunea Sud-Vest
sursa: flux24.ro

2 COMENTARII

  1. Mafia n-are culoare politica. Toti o apa si un pamant. Vinovati suntem si noi, pasivitatea noastra, in loc sa luam atitudine si sa reactionam, devine proverbiala: mamaliga explodeaza greu. Ne lamentam si stam in expectativa. Daca noua nu ne pasa de noi, lor de ce sa le pese?

  2. ….da tatie pe gura! ca mai scapi si tu de ceva ani de inchisoare….de la 30 de ani, poate la 27!

Comments are closed.