Tribunalul Bucuresti a admis, joi, cererea procurorilor anticoruptie privind arestarea preventiva pentru 29 de zile a fostului deputat Alin Trasculescu. Politicianul este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene ca sa atribuie contracte de investitii unor societati. In plus, reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie a declarat joi, la Tribunalul Bucuresti, ca in timpul anchetei, fostul deputat Alin Trasculescu si-ar fi pus oamenii sa fileze masinile procurorilor anticoruptie, ceea ce arata „indrazneala infractionala a inculpatului”.

Potrivit procurorilor DNA, citati de Mediafax, fostul deputat ar fi „tocmit” oameni care sa pazeasca si sa supravegheze intalnirile sale cu Marian Calota si Alexandru Vintilescu, context in care ar fi fost filate si masinile anchetatorilor anticoruptie.

Procurorii anticoruptie au solicitat, luni, Tribunalului Bucuresti preschimbarea termenului de judecata dat de catre instanta in cazul cererii de inlocuire a masurii preventive a fostului deputat Alin Trasculescu din interdictia a de a parasi tara pe perioada cercetarilor cu cea de arest preventiv.

Alin Trasculescu a fost retinut din 11 noiembrie pana pe 12 noiembrie, in jurul orei 6:00. El a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie.

Pe 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu. In 16 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea anchetatorilor.

6 COMENTARII

  1. MacoveiDoamnă Macovei,cemi pare rău să o spun, dar votul respectiv nu era penrtu aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen .Este vorba despre un Raport referitor la proiectul de decizie a Consiliului privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen een Republica Bulgaria şi een Rome2nia. Cu alte cuvinte, nu puteaţi să votaţi dacă Rome2nia şi Bulgaria aderă sau nu la spaţiul Schengen, aţi votat exprime2ndu-vă părerea că Rome2nia şi Bulgaria eendeplinesc integral dispoziţiile acquis-ului Schengen, adică că cele două state pot fi primite een spaţiul Schengen dacă statele membre acceptă această primire.Mai mult, aţi votat un amendament care limitează la 6 luni decizia fiecărui stat membru een cauză.Acest vot nu numai că nu exprimă aderarea Rome2niei, dar nici măcar nu este obligatoriu penrtu Comisie, care poate, een continuare, să meargă pe această variantă sau o poate modifica.Am dreptate, sau am eenţeles eu total eronat? Nu de alta, dar dacă nu aş fi citit ce se spune een acel raport, din ceea ce spuneţi aş fi eenţeles că Rome2nia este, een urma acestui vot, deja een spaţiul Schengen. Nu ştiu dacă asta aţi vrut să se eenţeleagă, dar asta transmiteţi.

  2. Pai, daca a umblat cu maruntis… Ia sa fi facut potlogarii in stil Oprisan & Co. Se mai apropiau de el? Eventual ii taraganau procesele decenii…

    • Nu mai vorbim de Sapunaru si gentoaiele de bani carate la Bucuresti la Taricelu… S-a atins cineva de ei?

  3. In Vrancea si-a gasit sa faca afaceri Trasculescu,unde colcaie de fel si fel de afaceristi,parazitzi falsi care si ei trebuie luatzi la purificat….
    A sa suporte ponoasele,dar pacat este ca sunt unii care au gresit si mai mult si se plimba in LIBERTATE….

Comentariile sunt închise.