Rosia Montana Gold Corporation ii raspunde Premierului Victor Ponta, care, vineri dimineata, cerea desecretizarea contractului de licenta. Compania precizeaza ca acest lucru va fi posibil atunci cand legea se va schimba. Reprezentantii companiei au declarat ca desi documentul de asociere cu statul roman este public, contractul de licenta este clasificat, iar desecretizarea lui va fi posibila doar atunci cand legea se va modifica.

„Compania Rosia Montana Gold Corporation respecta toate prevederile legale in vigoare. Contractul de asociere dintre statul roman prin Minvest Deva si Gabriel Resources, compania listata la Bursa din Toronto, precum si actualizarile acestuia, sunt documente publice, disponibile atat la Registrul Comertului, cat si pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. In ceea ce priveste contractul de licenta, acesta reprezinta informatie clasificata, conform legii. Daca statul roman modifica legea si permite desecretizarea licentelor miniere, noi vom respecta legea, ca si pana acum”, comunica Gold Corporation.

Premierul Victor Ponta a anuntat, pe Facebook, ca doreste desecretizarea contractului de licenta de la Rosia Montana, precizand ca „daca acel contract ajuta atat de tare Romania, n-ar avea nimic de ascuns”.

10 COMENTARII

  1. Dl Ponta nu este interesat serios de Rosia Montana ,doar bate din gura, nu e greu.

    • Ba sa stii ce e foarte interesat. Daca citesti articolele de presa din anii trecuti o sa vezi ca sunt niste combinatii de te doare capu’. Cu servicii secrete maghiare cu interese diverse.

  2. Scuze pt. erorile semantice sau de sintaxa insa scriu de pe un terminal mobil si fara ochelari

  3. Si inca o chestie care m-a frapat in perioada asta de criza.
    Depozitele in banci ale populatiei si ale firmelor insumate in anii 2010, 2011 si 2012 au fost undeva la 42mld euro. Vreo 12 mld euro depozitele populatiei iar restul de vreo 30 mld. Euro depozite ale firmelor. Cat priveste populatia se stie ca o criza economica indeamna la economisire insa pentru firmele cu lichiditate criza este o oportunitate. V-ati pus vreodata problema daca cele 30 mld euro circulau prin economie daca mai era criza? Dar daca banii astia trebuiau sa stea in banci tocmai ca sa… bloche e economia

  4. M-am tot intrebat de ce reteaua mic.ro a intrat in insolventa pentru o datorie de vreo 60mil euro. Cand ai 1.5mld de euro nu te mai pretezi la tepe si totusi daca ai banii astia de ce nu-ti platesti datoriile. Curios nu? Speculand, poti trage concluzia ca firma a intrat in insolventa fiindca proprietarul nu are bani sa finanteze operatiunile firmei. Pai parca avea 1.5 mld. Euro. Sau daca nu-i mai are unde sunt banii astia. E o suma mare totusi. Lasind la o parte speculatiile sunt sigur daca s-ar merge pe urmele banilor s-ar explica f. multe din ciudateniile ultimilor 3 luni.

  5. Sunt cateva posibilitati dintre care se disting doua posibilitati si anume ”banuti pusi deoparte” de baietii USL inca de dinainte de debutul crizei, sa nu uitam ca la sfarsitul anului 2008 au fost ”aruncati” de catre M. Finante in urma unei HG aproape 3 mld. Euro pentru cheltuieli diverse iar a doua posibilitate concreta de finantare a campaniilor electorale sus mentionata ar putea fi banii de la Petromidia. Se speculeaza ca ar fi fost vandut pachetul majoritar pe o suma de 2.2 mld. dolari aprox. 1.5mld. euro Sa zicem ca mogulul isi i-a partea undeva la 250 mil euro, alti 250mil sunt bani de buzunari pentru diversi fosti baieti cu albastreala la ochi si mai ramane 1 mld. euro, bani pentru ”operatiuni discrete” de gen.campanii de presa, campanii electorale, spagi samd. De unde speculatia cu banii din vanzarea Petro.idia

  6. De unde atatia bani ca doar e criza.
    Oricum cert e un lucru. Si anume ca sunt bani privati. Si multi. Aici nu- vorba de o cheta. Aici e vorba de bani multi. Necesari sa finanteze 4 campanii si anume localele, suspendarea si referendumul, eventuale prezidentiale si parlamentare. Ei aici e vorba de o suma undeva cuprinsa intre 0.5 si 1 miliard de euro. De unde au putut venii banii ma-ntreb. Sunt cateva posibilitati dintre care se disting de departe bani din vanzar

  7. Ce smetie a luat tov. ultim-ministru.
    O smetie capitalista. Uff. asta doare. Da sa vedeti ce-o sa va doara cand s-or termina banii cu care USL isi finantateaza operatiunile. Eu unul cred ca banii astia provin din vanzarea Petromidia.
    Pe ce se bazeaza presupunerea mea. Sunt uimit de multitudinea de panouri dimensiuni mari(costa f. mult) puse de USL cu tema referendumului. Acelasi lucru l-am observat si la locale. La un panou PDL erau 3, 4 panouri USL.

  8. „procurorul” nu prea le are cu legile. Asa este cand diplomele sunt facute de altii …

  9. latra pe toate canalele PINOCHIO al nostru…o sa iti cada capul cu cate prostii ai fcaut si faci in
    continuare……pacat de tine victore

Comentariile sunt închise.