Pe 30 septembrie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis Recursul ANI (nici nu se putea altfel, completul s-a numit de filtrare, adică de verificare a formei, dacă Documentul ANI avea ștampilă, de exemplu) cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare.

Am scris aici, pe blog, dar și în Evenimentul zilei, ca să nu mai spun că am vorbit de m-a durut gura și la Realitatea Tv, că alegătorii au interesul unei decizii în chestiunea Klaus Iohannis cît mai repede, pentru a vota în cunoștință de cauză. Altfel spus, indiferent dacă decizia e în favoarea sau defavoarea lui Klaus Iohannis, noi trebuie să știm asta.

Cînd am citit decizia, am înțeles – și sper că n-am înțeles greșit – că părțile pot trimite în scris punctul lor de vedere mai repede de 10 zile. În aceste condiții – ziceam – Înalta Curte poate lua în discuție cazul înainte de vineri 10 septembrie, cînd se împlinesc cele 10 zile.

Suntem în 6 octombrie 2014.
Au trecut șase zile de la Comunicare.
Dinspre Înalta Curte n-a venit nici un semn.

Există mai multe posibilități:

  1. Părțile au trimis punctul lor de vedere. Trebuie precizat că e o chestiune simplă, ce poate fi rezolvată de un avocat în nici un sfert de oră. Înalta Curte trage însă de timp în mod nejustificat, așteptînd să treacă cele 10 zile.
  2. Una dintre părți n-a depus nici acum punctul de vedere.

Din cîte se știe, am făcut mare caz din tărăgănarea luării unei decizii de către Înalta Curte.
Eram sigur că părțile au depus încă de a doua zi punctul lor de vedere.
Luni, 5 octombrie 2014, m-am interesat.
Știți ce-am aflat?
Că una dintre părți a depus punctul de vedere chiar de a doua zi.
Cealaltă parte n-a depus punctul ei de vedere nici pînă acum. Așteaptă să treacă cele 10 zile.
Ghiciți despre care dintre cele două părți e vorba?!

 

Sursa: cristoiublog.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.