Televiziunea arabă Al Jazeera a difuzat un amplu dar controversat reportaj despre România, prin care și-a dorit să afle dacă mult temuta Securitate din perioada comunistă mai are vreo influență în România post-decembristă. Materialul a fost difuzat în premieră miercuri, 15 noiembrie 2012, în cadrul emisiunii „People and Power” de pe Al Jazeera English – varianta internațională a televiziunii din Quatar, fiind reluat de mai multe ori pe parcursul acestei săptămâni.

Investigația făcută de un jurnalist de la televiziune arabă, Glenn Ellis, încearcă să susțină ideea că poliția politică a regimului comunist nu și-a pierdut puterea după revoluția din 1989, ci și-a găsit alte forme prin care să își exercite controlul într-un mod ceva mai ascuns.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”25529″]Materialul integral difuzat de Al Jazeera English (materialul original în engleză)

Jurnalistul a început cu o întâlnire cu Dan Voinea, cel care a scris rechizitoriul în baza căruia au fost condamnați la moarte Nicolae și Elena Ceaușescu, acum un general în retragere.

La cazarma unde dictatorul și soția lui au fost împușcați, Voinea a explicat pentru Al Jazeera că executarea lui Ceaușescu a fost o modalitate de a acoperi alți vinovați pentru crimele comuniste.

„S-au gândit că nu e o idee bună să îi ofere lui Ceaușescu un proces corect pentru că celelalte crime ale regimului comunist ar ieși la iveală, așa că l-au ucis pe el ca să se salveze pe ei pentru ca apoi să răspândească ideea că oamenii l-au ucis pe Ceaușescu, Astfel, comuniștii au rămas la putere și după revoluție”.

„În urma revoluției au fost 8.000 de victime, moarte, rănite sau arestate, iar din aceste 8.000, niciun activist de partid”, a mai explicat Voinea.

Istoricul și poetul Marius Oprea împărtășește punctul de vedere al generalului. În urmă cu cinci ani, Oprea a pus bazele Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, cu sprijin din partea lui Traian Băsescu, scrie Aljazeera.

Mai departe, jurnalistul de la Al Jazeera a încercat să obțină o perspectivă asupra lucrurilor din partea celui ce este considerat inițiatorul revoluției, Laszlo Tokes.

Al Jazeera îl descrie pe Tokes fiind un fost modest preot care a riscat tot pentru a predica în favoarea democrației și a libertăți de la amvonul său din Timișoara. Securitatea a decis în 1989 să îl alunge din biserica sa, dar enoriașii au făcut un lanț uman pentru a-l apăra.

„O revoltă spontană s-a transformat într-o demonstrație anti-comunistă, iar în câteva ore a fost stârnită o revoltă generală împotriva întregului regim”, a povestit Tokes.

„Victoria finală împotriva comunismului nu a venit încă”, a precizat Laszlo Tokes pentru Al Jazeera. El a subliniat că mulți dintre cei mai cunoscuți criminali ai regimului sunt încă în libertate.

Jurnalistul televiziunii din Quatar a avut o intalnire, în apropiere de Timișoara, și cu ofițerul de Securitate, Radu Tinu, vinovat pentru tratamentul crud aplicat lui Tokes și familiei lui.

„Nimeni nu a avut nimic de obiectat în legătură cu ce am făcut. Mulți m-au întrebat de ce nu i-ai spart capul când ai avut ocazia?”

Investigația Al Jazeera a mers mai departe, către dosarele și condamnările celor vinovați de abuzurile din perioada comunistă. După caderea regimului, arhivele securității au rămas în mâinile unei noi forme de poliție secretă, SRI, din care fac parte aproape toți foștii membri ai Securității. Multe dosare au fost distruse, susține televiziunea arabă.

A durat 18 pentru ca ele să devină accesibile publicului, iar acest lucru s-a întâmplat în mare parte sub presiunea UE, subliniază Al Jazeera. Deși multe cazuri au fost trimise în instanță, nimeni nu a fost până acum condamntat.

Germina Nagat, șefa Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității blamează sistemul judiciar, la rândul său compus din foști ofițeri ai Securității.

„Dacă vedeți lista persoanelor trimise în judecată, veți vedea că unele nume sunt foști ofițeri ai Securității, acum parte a sistemului judiciar. Unii dintre ei, au fost asimilați imediat după revoluție, prin urmare sunt încă activi – e foarte simplu”, a explicat Germina Nagat

Jurnalistul de la Al Jazeera a avut o întrevedere și cu fostul căpitan al Securității, Constantin Bucur, dat afară mai târziu din SRI după ce a dezvăluit că serviciul interceptează convorbirile telefonice.

Încercarea de a demonstra că există în continuare o formă de Securitate din umbra, l-a îndrepat pe jurnalistul Al Jazeera spre scriitorul Stelian Tănase, ale cărui cărți au fost interzise în perioada comunistă. El susține că telefoanele lui sunt monitorizate și în prezent.

„Vor să ne controleze și să știe tot despre noi. Viața mea privată, manuscrisele mele, prietenii rudele, sunt detalii ale vieții noastre, dar dacă vor să ne controleze atunci a avea detalii despre mine înseamnă a avea informații prin care să ma șantajeze, să mă amenințe„.

Pus să descrie Securitatea pasivă din România de azi, Tănase a explicat: „8% din oamenii bogați din România vin din structurile Securității. Dacă citești Forbes sau Capital, publică anual o lista cu cei mai bogați oameni din România. Poți lua nume cu nume și să descoperi legăturile lor cu Securitatea”.

Scriitorul dă un răspuns final la investigația Al Jazeera: „Avem o democrație aparentă, avem o constituție, avem uniuni, presă liberă, partide, alegeri, avem de toate- dar doar de fațadă. Știți acest concept de democrație de fațadă ca în America de Sud? România este o democrație sud-americană – este jumătate democrație, jumătate dictatură”.

NOTA REDACȚIEI: Nașul TV nu împărtășește punctele de vedere exprimate în cadrul acestui material.

41 COMENTARII

 1. Hai sa presupunem ca Basescu a fost securist, „din ăla” 😉 cum zice Motanul. Sa presupunem ca i s-au spalat si urmele, dosarul de securist etc
  ok

  dar… nu e niciun „coleg” de-al lui Basescu sa zica: uite nene, am fost colegi, mancam clatite la acelasi birou, banza si rosii pe ziar!

  adica, Basescu avea securitatea lui, personala, numai a lui, el cu ea si ea cu el?
  🙂 🙂 🙂 🙂

  puteai bine mersi sa fi lucrat afara pentru statul roman, la Anvers, la New York, sef de agentie, etc si fara sa fii securist inregimentat.

  ahh, ca unii erau recrutati de Securitate sau DIE si nu li se faceau acte specifice special pentru ca sa nu fie depistati nici asa? asta da, se poate, si se poate aplica si lui Basescu asa ceva, si nu numai lui, dar pana nu stii, doar sa presupui… nu merge, nu tine.

  si apoi, si daca ar fi fost, stai nene putin ca ar fi facut-o pentru tara lui nu ca tradatorul de Pacepa. daca Base a fost spion pentru noi, m-as mandri cu asta! bravo lui si bravo noua.

 2. „PS.Traian Basescu este INCA ofiter de marina cu grad de capitan!Sigur ca legile de atunci obligau la anumite reguli stricte pe cei care aveau intr-un fel sau altul contactul cu exteriorul sa faca referate sau sa dea niste declaratii conforme.Sigur ca Armata Romana are un serviciu de protectie informativa,a avut si are! Ca toate armatele lumii!Asta nu inseamna colaborare cu securitatea ,organ represiv,format,ideologizat si sluga pentru nomenclatura comunista!Eii,dar asta este alta poveste!(Din filmul kaghebist al biografiei lui Iliescu)”

  PS: Traian Băsescu a absolvit în anul 1976 Institutul de Marină Mircea cel Batrân din Constanța, Facultatea de Navigație, Secția Comercială.

  Ma indoiesc ca se dau grade dupa terminarea unui astfel de institut civil, poate ca a fost capitan ca grad militar in rezerva dupa terminarea studiilor, ca orice absolvent de facultate care nu a fost scutit de satisfacerea stagiului militar, dar aia e alta mancare de peste (prajit sau nu 🙂 ).

  La nivel colcovial, una e sa declari la Secu si sa dai in gat oameni care sa aiba sau nu de suferit dupa aceea si alta era informarea Organelor de Securitate despre relatiile cu persoanele straine statului roman, pe teritoriul national si international. Juridic, insa, tot colaborare se cheama.

  Partea represiva a Securitatii este alta gasca in alta traista.

  „A facut analiza “rind cu rind” fiind sigur ca aceasta permisiune nu o poate avea decit un SUSTINATOR al Presedintelui Traian Basescu!”

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • erata foarte importanta

   in loc de Juridic, insa, tot colaborare se cheama.
   corect este:
   Colocvial, tot colaborare se cheama.

  • Profesia Presedintelui Traian Basescu este de OFITER DE MARINA COMERCIALA
   Intre 1976-1981 a fost OFITER de gr.III,II,I
   Intre 1981-1987 s fost CAPITAN de cursa lunga
   De fapt,Marina era o parte componenta a Armatei Romane.Cit priveste colaborarea cu securitatea sa fim seriosi!Armata si securitatea nu s-au inghitit niciodata!Si nici nu ascundeau acest lucru! Uniforma,gradele si sectia de marina-parte a armatei,nu a securitatii,nu sunt suficiente pentru lamurire?

   • capitan de cursa lunga… poate pe ziare.com sau in cartile lui Jules Verne sau in „Toate panzele sus!”

    spune-i tu lui Base ca a fost capitan de cursa lunga si sa vezi cum trece pe sub chila cu tine.

    iar daca marina comerciala era parte a marinei militare, si daca uniforma de ofiter de marina a lui Basescu este una militara, atunci si cea de pilot pe linii comerciale este militara, si cea de ceferist. 🙂 🙂 🙂 🙂

    faptul ca nu ai informatii nu este o problema dar cand vezi ca cineva iti atrage atentia ca esti in eroare si tu continui sa sustii niste prostii imense ba mai mult, sa le si demonstrezi, se cheama ca gafezi grav.

    documenteaza-te mai bine, intreaba lumea mai in varsta si mai potrivita si pe urma vorbeste cu atata siguranta.

    si un pont pentru tine, de inceput: Comandant de cursa lunga nu capitan de cursa lunga; Ofiter grd III, II si I este diferit de ofiter de armata – deja doua ponturi, azi ma simt generos 😉

    succes!

    • Si eu sunt la fel de generos!Ce-am vrut sa aflu am aflat! mai mult sau mai putin intentionat!Chiar tin sa va multumesc pentru relatii….sunt pretioase pentru mine!

 3. Ca sa fim siguri despre ce este vorba, sa dam atentie si la ce nu s-a spus!Reporterul aminteste de fosti doi primi ministri,de suspendarea lui TB ,de revoltele de la nivel national(asta chiar mi-a placut-cine i-o fi dat informatia?i-o fi spus cineva de rezervistii lui Dogaru? dar de falsii si penali revolutionari?De oamenii de afaceri din fotbal condamnati recent care si-au trimis galeriile de fotbal sa creeze mimica unei nemultumiri cu violenta,o fi spus-o cineva?)Citez”S-a creat un sentiment crescind de nedreptate”(penalii si puscariabilii de la inalt nivel aveau acest sentiment,cu siguranta)
  Mai aminteste de”lupta pentru putere dintre Presedinte si primul ministru`”
  Ce spune Oprea?”adevarul este riscant de spus”.(hai nene.ma lasi?ori v-ati obisnuit prea tare cu MINCIUNA?)
  „Modestul preot Tokes pleda la amvon pentru democratie si libertate?”de aceea securitatea a vrut sa il evacueze?????Cit cinism!la un agent maghiar!
  „Politia secreta SRI a fost aproape in intregime completata cu fosti ofiteri din fosta securitate!(aici a dat raspunsul Night)”
  „Multe fisiere ale lucratorilor de securitate ,informatorilor ,ofiterilor au fost distruse,chiar si de catre Traian Basescu,iar trimiterea dosarelor la CNSAS pentru desconspirare s-a facut doar la presiunea UE???”(Cei care au dat aceasta informatie nu au nici o rusine,stiut fiind faptul ca TB a intervenit si ca ,citiva km de dosare au luat drumul catre CNAS,in urma interventiei sale personale).
  Fostul ofiter SRI Bucur declara ca”daca Traian Basescu da un ordin telefoanele pot fi interceptate”
  Nici Stelian Tanase nu se lasa mai prejos.Declara ca” Traian Basescu este ca Putin.Si el vine dintr-o structura secreta ca si Putin,fiind ofiter si afirma ca jurnalistii romani stiu acest lucru si ca Traian Basescu si-a inceput cariera si a fost sustinut de securitate in cariera.”
  Se plinge ca este interceptat telefonic si ca este supravegheat uitind sa spuna ca SOV,patronul la care a lucrat este la inchisoare si ca are de dat socoteala pentru multe alte si mari escrocherii.iIar cine a colaborat sau l-a slujit pe escroc TREBUIE sa fie supravegheat!)
  Stelian Tanase compara Romania cu o tara din America de sud!Faina imagine,persecutatule aduci Romaniiei!

  La CNAS,revoltata doamna Nagat spune ca ofiterii descoperiti prin cercetare sunt protejati de sistemul judiciar si ca nici unul nu a fost condamnat!
  Sa fi uitat onorabila doamna de dosarul de informator atesta cu sentinta alui FELIX MIRCEA? Cel mai bine situat securist si care adaposteste o armata de fosti ofiteri,ultimul fiind implicat intr-un urias scandalk cu fraude bancare!

  PS.Traian Basescu este INCA ofiter de marina cu grad de capitan!Sigur ca legile de atunci obligau la anumite reguli stricte pe cei care aveau intr-un fel sau altul contactul cu exteriorul sa faca referate sau sa dea niste declaratii conforme.Sigur ca Armata Romana are un serviciu de protectie informativa,a avut si are! Ca toate armatele lumii!Asta nu inseamna colaborare cu securitatea ,organ represiv,format,ideologizat si sluga pentru nomenclatura comunista!Eii,dar asta este alta poveste!(Din filmul kaghebist al biografiei lui Iliescu)

  Pentru mine,ca”taliban”infuriat pentru rostogolirea dezinformativa prin canale de televiziune anume cautate,este clar ca s-a urmarit denigrarea abila ,dar suficient de prost mascata, a presedinteluiTraian Basescu cu promovare in repetitie in multe tari,de pe multe continente ca si securist mai securist decit Felix si dictator ca acei lideri din America de Sud ,inclusiv ca fostul sef al KGB ,actualul lider al Rusiei!

  Sa nu mai spun de placerea resimtita de arabi(anumiti arabi) pentru murdaria atribuita nemeritat unui serviciu secret al Romaniei!

  A facut analiza „rind cu rind” fiind sigur ca aceasta permisiune nu o poate avea decit un SUSTINATOR al Presedintelui Traian Basescu!

  • @Mark

   spoecifica pentru toti nestiutorii ca DIA ,directia de informatii a armatei e cu totul altceva decat Securitatea .

   deja,vechea propaganda USLamista cu Basescu securist e fumata de mult ,nici copii mici nu o mai cred

   😆 😆 😆

   • pentru toti neavizatii …

    Pe fiecare Nava Romaneasca , in fiecare Regiment al armatei Romane , in fiecare Fabrica si Uzina si pentru fiecare obieectiv important al Romaniei era cite un SECURIST ,CARE SE OCUPA CU TURNATORIILE…..PUNCT

    BASESCU ,FACEA RAPOARTELE LUI DIN PRIVINTA CELUI MAI MARE MINERALIER ROMANESC ,CA SI OBIECTIV MILITAR STRATEGIC IMPORTANT.

    pentru toti neavizatii …ACESTE RAPOARTE SE FAC SI IN ZIUA DE AZI.

 4. Si pentru ca un coleg mai inflamat asa de felul lui reclama o analiza „rand cu rand” al unui documentar, tin sa-i precizez:
  1. nu sunt biroul de analiza la dispozitia lui, comentez ce vreau, cum vreau si cand vreau

  2. daca are ceva de insinuat s-o faca „rand cu rand”

  3. da, am un „rand” de comentat: nu pot sa cred ca Traian Basescu nu a colaborat cu Securitatea Romana in pozitia pe care a avut-o, era exclus si ar fi fost impotriva legilor Romaniei din acele timpuri. Si ma opresc aici.

 5. 1. Documentarul nu ne este destinat noua, publicului roman. Documentarul poate fi cel mult o „aratare de pisica” daca e sa ne gandim ca ar fi destinat noua.

  A fost el, oare?;), facut pentru a atrage atentia popoarelor din „Primavara araba” despre perioada post-decembrista? – mai degarba acesta ar fi adevaratul scop coroborat si cu documentarul in care apare dna Vijulie.

  2. Este realizat la nivel superficial in mod voit pentru a putea fi „directionat” spre o posibila tinta secundara a manipularii: Traian Basescu

  3. Redactia NasulTV nu a precizat cum a intrat in posesia materialului: l-a luat de pe youtube, l-a preluat de la Al Jazeera, l-a cumparat, l-a gasit pe strada…

  4. Cine este autorul rezumatului din limba romana: Redactia NasulTV sau cine?
  —————-

  Multumesc Redactiei NasulTV pentru ca ne tine informati, este bine ca aflam despre astfel de „materiale” dar daca acest demers nu este facut profesionist el poate ridica semne de intrebare si poate inflama cortexuri labile:
  materialul este furnizat de… la data de….
  rezumatul apartine lui cutare sau redactiei cutare, tradus de cutare sau scris original in romana.

  Adevar istoric: Laszlo Tokes nu era episcop in 1989.

  Paragraful final al lui Stelian Tanase despre democratia de fatada din Romania este un adevar care suna atat de ipocrit in gura lui, dar este un adevar. Traian Basescu a incercat si incearca sa demoleze acest strat de „fard” democratic lasand tesutul viu sa se manifeste firesc, democratic si intr-o libertate controlata cat sa nu derive in anarhie. Cui nu-i convine asta? Celor care au construit aceasta fatada si prostilor care continua sa se inchine la ea, ca la o falsa icoana. Cand te inchini la o icoana fara sa stii ce se afla in spatele ei nu esti decat o maimuta imitatoare, care va face la fel indiferent ce imagine ii pui in fata, poate 2-3 culori schimbate, e de ajuns.

  PS: „Nașul TV nu împărtășește punctele de vedere exprimate în cadru acestui material.” – corect este cadrul si nu cadru asa cum apare in text. Este o greseala minora dar citind comentariile anterioare inteleg ca au fost facute editari ulterioare la textul redactiei, si tinand cont de posibilul caracter „inflamant” al materialului, atentia asupra textului trebuie sa fie sporita. 😉

  oricum, multumiri pentru ca ne tineti informati, sper ca asta e scopul, nu-i asa Redactia ? 😉

  • poate ma lamuresti ,ce a investigat jurnalistul???

   ca eu nu inteleg …vad doar manipularea!!!

 6. Doamne, cata incrancenare si cat talibanism in comentarii! Ce aveti, oameni buni, cu cei din redactia Nasul? Va deranjeaza ca au aratat ce materiale apar in presa straina? Era de asteptat ca nu toate sa fie pozitive la adresa Romaniei.
  Eu zic ca s-au comportat ca niste profesionisti si ca e foarte bine ca l-au publicat. Plus ca s-au delimitat de afirmatiile facute in material. Asa mai vad si romanii ce mizerii exporta USL-ul. Cel mai probabil, autorul arab a fost consiliat de angajatii lui Felix, ca prea seamana cu productiile se spalat creiere de la Latrina 3.

  • @Cristina

   eu n-am vazut nici o delimitare ,dar pentru profesionistii de la Nasul.Tv ,cred ca e normal sa verifice totusi despre ce este vorba in material….nu sa-l preia asa pe nemestecate.

   acest material a fost scos din sertarele usl pentru un scop anume ,si cred ca este un raspuns pentru teroristul lor Al Quaida ,gasit in Ro

   este un atac marsav la adresa SRI si SIE si implicit asupra Presedintelui

   in primul rand SIE si SRI sunt reformate ,pentru ca altfel nu ne primeau in NATO,asta a fost conditie obligatorie.

   • P.S…delimitarea a venit acum seara ,precum si schimbarea titlului articolului.

 7. reportajul obscurului Barnaby Phillips,care nu e amintit nici macar pe wikipedia,corespondent la Al jazeera english,cu sediul in Quatar ,sora geamana al postului arab Al Jazeera….postul este renumit pentru pozitiile anti americane

  oare de ce nu ma mir ,de reportajul asta superficial ,ca si oricare reportaj, care l-am vazut sub semnatura acestui ziarist

  Am o intrebare ,catre Redactie ..poate stie si ne spune CIND A FOST REALIZAT ACEST REPORTAJ ,adica data concreta si anul,si nu cind a aparut pe piata media din RO

  deocamdata ,vad ca numai Nasul.tv si Romania Libera a preluat aceasta stire diverionista
  ….celalalte ziare on line ,n-au preluat-o ,nici macar Gandul.info

 8. da ce sa spunem.toti reporterii pot face emisiuni .insa ramane de vazut cu cine vb si despre ce vb-esc!
  -securitatea sub o alta forma conduce romania .si traian base e seful!eu spun ca asta se intelege .sau si asta se intelege.insa eu spun ha ha ha ..nu cred ca traian e seful .e altul seful .nu ca traian base nu ar sti ,insa el nu e seful .
  ca revolutia a plecat de la unurul laszlo .aparat fiind ed enoriasi.simplu ca intr-o carte de aghata c.lant uman sa-l apere pe popa .da hai bre .sintem la filme ?revolta spontana in revolutie….base a mituit pe ofiterii cu care avea legaturi pe vreamea raposatului…pai base asta e mai tare decit mafia siciliana.e tare base asta frate .sa mituiesti si acum numa sa taci,ca de nu ..ce paote face?pai ce rost mai are sa-l mituiest daca tu oricum poti sa-l decapitezi cnd vrei si cind doresti?spunei simplu :de vb i-ti tai limba . asa a vrut sa scrie publicatia araba,insa si-a adus aminte jurnalistul ca despre asemenea practici(normale ptr societatile arabe in general)nu prea au voie sa scrie (frica deconfuzie si pericol de pedeapsa ptr el.vezi doamne fereste aceeasi masura).

 9. „astfel,comunistii au ramas la putere si dupa revolutie”
  li s-a schimbat doar seful,majoritatea nici nu stiu,ca au fost comutati.
  dar de ramas eficienti,au ramas mai ales in actiunea de distrugere.a romaniei.
  base,face parte dintre ei?
  ba bine ca nu…
  „victoria finala impotriva comunismului nu a venit inca”zice tokes.
  decat atunci cand romania va fi dezintegrata.
  gandeste tot el.im mod sigur.
  germina n,o romanca patrioata,are toate motivele sa fie indignata…
  s tanase,ca si mircea d,au ajuns si ei,cu o lefsoara,acolo …ce sa mai…
  unii am plecat din tara.
  adica ne-am pastrat demnitatea?
  poate.
  o mare problema ar fi ,pe mana cui au incaput securistii,cine-i conduce acum,si in ce scop.
  caci noi receptam ,ca ar face-o impotriva noastra.
  nasol!

 10. poate confirma al jazeera ceea ce noi am banuit.securitatea a pus mana pe toate afacerile inlesnind fel de fel de contracte ordinare,de ultima speta. nu-ti vine sa crezi ca un ghita de ex a intocmit facturi in avans cu sume fictive doar ca sa ceara rambursari de tva de la buget care i s-au si acordat de altfel, nu-ti vine sa crezi ca acelasi ghita de la asesoft a pus laba si pe emag. azi vine becali, un bisnitar de terenuri si echipamente MAN si „face ordine” de mahala, in fata unor doamne reprezentative pentru o educatie sanatoasa, dupa capul sau la televiziunea aceluiasi ghita din ploiesti viitor ales de prahova. securitatea a inventat toate personajele spion din toate companiile multinationale indiferent de forma lor de organizare. va mai mirati de ce costa jumatate sau chiar o pensie o punga de medicamente?! pt ca stimati pensionari tineti pe spinare sute de agenti zonali/directori economici raportori cu salarii fabuloase ai unei securitati de administrare la cele mai ridicate preturi din razboiul rafturilor de medicamente.

 11. Ia sa vedem informatia arabilor cu privire la Laszlo Tokes
  Un preot modest?Cum asa?Nu era episcop?
  Cine nu stie azi ca Laszlo Tokes este un agent acoperit al Ungariei?Ca a facut parte din complotul loviturii de stat!Cine nu stie ca are grad de colonel?
  Cine nu stie ca urmareste punerea in aplicare a planului dereintregire aUngariei Mari,prin confiscarea Ardealului?
  De fapt,invocarea numelui lui Bucur este suficent sa iti dai seama ce se urmareste si de unde vine tradarea!

 12. Domnului Stelian Tanase:
  Cine face dictatura in Romania,stimate fost stipendiat de escrocul Sorin Ovidiu Vintu?
  Referirea mincinoasa si dezinformatoare este stiuta>Presedintele Traian Basescu.
  Poate un dictator a fi suspendat de doua ori?
  Contrazice orice regului!
  Dictatura o asigura atacul impotriva statului de drept,impotriva regulilor,impotriva institutiilor ca justitia si a serviciilor secrete!Ce faceti voi,jurnalistii vinduti si tradatori!Voi asigurati dictatura bunului plac laudind si slavind escrocii si puscariabilii!Servindu-i prin o presa obedienta,mincinoasa si denigratoare impotriva Dreptului!

 13. In reportajul asta sunt totusi si niste adevaruri !!! Exemplu securistilor le era frica ca Ceausescu ii va da in vileag pe securisti cu toate crimele pe care le-au facut si diversiunea creata si mai ales crimele revolutiei cand au dat ordine armatei sa traga in proprii lor colegi mintind ca sunt teroristi imbracati in militari s-au impuscat intre ei militari, dar mai ales le era frica oligarhilor securisti ca nu vor mai ajunge la putere !!!

 14. Chiar vreau sa vad pe toti analistii lui peste prajit numit Primo,daca au ceva de comentat ,RIND CU RIND!

 15. Un reportaj incredibil!Un atac atit de vizibil si inacceptabil pentru orice serviciu secret aflat in datorie pentru TARA!
  De trei ori incredibil>
  Pentru ca s-au dat informatii eronate,intentionat ingrosate unei televiziuni arabe,recunoscute pentru ce este si ce reprezinta!
  Frustratii de genul lui Voinea si Oprea nu se gindesc la binele Romaniei cind permit si avantajeaza direct la un atac impotriva serviciilor secrete ale statului si colateral impotriva presedintelui Romaniei!
  Incredibil ca AICI,la „NASUL” se pot reda asemenea reportaje,neavind alt scop decit intinderea publica a murdariei…Iar analiza mi se pare a fi doar o continuare a infectiei..
  CE SE INTIMPLA AICI,domnule Radu Moraru?

 16. va…vai…ce m-a convins reportajul…e „adevarul” gol -golut ,spus de arabii postului …ma intreb ,oare cu ce le-am captat noi atentia la arabi ,de s-au apucat ei ,asa dintr-o data de investigat???

  sa fie oare,raspunsul lu’nenea Raed Arafat ????…se stie clar cu ce s-a ocupat arabul si unchiul sau Marele Bolnav scapat Hayssam, inainte de ’89

  REPORTAJUL ESTE O MANIPULARE ORDINARA….se vede clar pe cine a intervievat jurnalistu’ lu’peste prajit.

  MAFIA SECURTISTA ISI PREGATESTE TERENUL SI ATACA DIN TOATE PARTILE.

  • „investigatia” lu’ peste prajit ,are dreptate doar intr-un singur sens.

   MAFIA SECURISTA ,ACUM LA PUTERE PRIN USL ,L-A ASASINAT PE CEAUSESCU ,CA SA POATA ACCEDE LA PUTERE SI INTRADEVAR EI CONDUC.

   • Night.De aici se vede dezinformarea crasa.Unde sunt vechii securisti,la care se face vorbire?In fieful lui Voiculescu,in firmele lui,in trustul lui de presa.
    Intretinuti in uriasa masinarie politica a sistemului ticalosit implementat de Ion Iliescu,Asasinul lui Nicolae Ceausescu si distrugatorul Romaniei!
    De ce se face trimitere la Traian Basescu?
    Ce se urmareste cu aceasta marsavie a se propaga in tarile arabe,unde are acoperire Al Jazeera?

   • Mark …este raspunsul lui Raed Arafat si a lui Hayssam ,unchi si nepot ,agenti secreti palestinieni

    reportajul este o dezimformare ordinara ,tip terorista ,care se practica in tarile arabe …probabil se spera la o primavara araba ,sau mama dreaq stie ce mai vor si arabii astia ,gen Mister Calafat.

    sa nu uitam ca Sanatatea a ajuns pe mana arabilor ,agenti secreti teroristi.

    • Night,chiar sunt curios sa stiu cine anume a plasat acest material ?Este simplu sa scrii REDACTIA! Nu cred ca membrii redactiei s-au asezat la masa si s-au consultat,punctind fiecare!Exista doar UNUL!

  • Sunt mirat ,ca redactia postului Televiziunii libere NASUL.TV,poate sa POSTEZE ASEMENEA MANIPULARI ORDINARE ,ALE MAFIEI SECURISTE AFLATE ACUM LA PUTERE????

   OARE NU SESIZEAZA NIMENI DIN REDACIE MANIPULAREA????

Comments are closed.