metrouLucrările la noua linie de metrou Drumul Taberei – Universitate au fost oprite din cauza lipsei banilor, potrivit. Dan Trifu, consultant al Metrorex pentru lucrările la magistrala M5, susține că stațiile au intrat în conservare, iar acest proces va crește semnificativ costurile proiectului. Mai mult, oprirea lucrărilor va crea dezavantaje și pentru bucureștenii care locuiesc pe traseul noii magistrale, întrucât șantierele din Drumul Taberei ar putea rămâne deschise pe termen nedefinit.

Cele mai mari întârzirei ale lucrărilor se înregistrează la stația Eroilor, precum și la stația Academia Militară de lângă intersecția de la Răzoare. Nici celelalte stații nu se află în stadul de execuție prevăzut în proiect.

„Toate stațiile sunt în conservare de la începutul lunii februarie. Constructorii nu mai pot lucra pe banii lor, cum s-a făcut până acum. Se mai lucrează doar la relocarea rețelelor de utilități, pentru a nu crea neplăceri locuitorilor din zonă. Aceste lucrări se fac pe cheltuiala societăților comerciale, cât mai au fonduri. În rest nu se mai lucrează, iar peste TBM-uri s-a pus prelata” a declarat Dan Trifu, consultant pentru lucrările la Magistrala 5.

Pentru anul 2013, au fost alocate 200 de milioane de lei pentru proiectul construcţiei liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, dintre care 100 de milioane de lei arierate aferente plăţii datoriilor din 2012. Şi în 2012 bugetul pentru lucrările la metroul din Drumul Taberei a fost redus la 178 milioane lei de la 360 milioane lei, printr-o rectificare bugetară. În plus, cu prilejul acelei rectificări, cheltuielile estimate pentru 2013 creşteau de la 300 la 500 de milioane de lei.

Din cauza lipsei banilor pentru continuarea lucrărilor, locuitorii din Drumul Taberei ar putea rămâne cu șantierele părăsite pe termen nedefinit. Asta în timp ce costurile lucrării cresc pe măsură ce ea se află în conservare.