laura georgescu

 

Serialul e horror. Acțiunea se petrece într-o sală de curs a unei școli din capitala unei țări membre a Uniunii Europene. Rolul principal e jucat de o doamnă demnitar cu rang de ministru, propusă în această funcție chiar de către guvernul țării europene. Primul-ministru a fost cândva coleg cu demnitarul respectiv, pe care acum îl susține ferm în funcție. În rolurile secundare, sunt copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani. Copiii sunt bine educați, din familii peste medie, încearcă răspunsuri coerente, unele atent și îngrijit formulate. Mai râd câteodată, mai vorbesc între ei. Specific vârstei. Demnitarul țipă la ei să se calmeze. Pare să aibă o obsesie față de cuvântul ”calm”. Îl folosește foarte des. Le vorbește în termeni pe care copiii nu-i aud decât la televizor, când scapă de sub supravegherea părinților. Doamna asta îi cam înspăimântă. Îi jignește, le spune că n-au creier, că sunt urâți și grași. La un moment dat îi compară cu niște câini. Doi copii se miră de comparația asta, dar șoptit, încet de tot. Ea bate din picior în podea. Le strigă mereu să fie calmi. E agresivă, deși le vorbește despre non-violență. Pare isterică, dar atenție! ”Joacă doar un rol”. Copiii sunt din ce în ce mai speriați, au ochii din ce în ce mai mari. Nu li s-a mai întâmplat să întâlnească în școală un astfel de adult. Sunt la ”Școala altfel”. Program guvernamental al țării europene, al guvernului care a propus-o pe doamna asta demnitar cu rang de ministru. Așa trebuie să fie ”Școala altfel”: elevii să fie agresați verbal tocmai de șeful unei instituții care are obligația să-i protejeze de violență și vulgaritate. Ministerul Educației tace, nu aude și nu vede. Guvernul, la fel.

Serialul este doar audio. Dacă ar fi fost și video, ar fi trebuit ca doamna demnitar să fie încălțată cu niște cizme de cauciuc pline de balegă, iar copiii s-o aștepte într-o clasă cu podele albe, imaculate, pe care ea să lase urme groase, lipicioase și puturoase.

Din episoadele anterioare, Laura Georgescu, președintele CNA:

”Dacă-ncepea un borș d-ăla de-i crăpa creierii pe pereți?!”

”Da’ tu de ce ești supraponderal? Nu vrei să nu mai mănânci în halu’ ăsta?”

”Când vorbesc, nu mă întrerupi. Dacă ți-a murit cineva lângă tine, nu e o problemă!”

”Numai o secundăăă! Ajungem și la sex! Creierul tău este ușor, ușor de manevrat. Stai un picuț, iubitule!”

”Te doare creierul deja? De la citit? Stai cu ochii pe text!”

”Să știi că o să vină ziua, niciun bărbat nu scapă, în care, o femeie, care va arăta probabil foarte bine, va râde de cum arăți tu și tu atunci vei fi o victimă. Asta-i viața, iubitu’ meu!”

”Să scoatem enunțuri pe gură care să ne facă să fim brusc observați”

Președintele CNA, fără rușine: ”Am jucat un rol”

După publicarea primelor două episoade, câteva zile a tăcut. A tras sfori ca ședințele CNA să nu se țină din lipsă forțată de cvorum. Într-o ședință publică ar fi riscat să-i fie cerută demisia. A decis că mai bine stă ascunsă. A vorbit, într-un târziu, pentruEvenimentul zilei: ”Am jucat un rol”.

Ministerul Educației e mut ca o lebădă. Inspectoratul Școlar zice că n-a fost sesizat. Instituțiile reformate de Spiru Haret au ajuns s-o acopere pe Laura Georgescu. Ce rușine!

scrisoare-deschisa-catre-membrii-cna-si-min-educatiei

corp-email-parintecorp-email-parinte

corp-email-parinte

 

 

Episodul al treilea. Aici, ce rol a mai jucat Laura Georgescu?

1.            Bogdan, dă-te! Bogdan, dă-te! Bogdan, dăăă-te, că tot colțul ăsta nu vede nimic!

2.            Sssssst! Caaaaalm! Calmează-te!

3.            Calmați-vă! Uaaau! Uaaaau!

Întrebaaare. Cum te cheamă? Calmați-vă, colțul vesel. Pune, te rog, scaunul normal. Ce-ai de-mpărțit cu el? Ce-ai de-mpărțit cu el, M.? Vorbește! Uaaaau! Uaaaaaau! Ți-a rupt degetu’? Te rog să te ridici de-acolo!

4.            Caaalm! Caaaalm! Caaaaaalm!

O atitudine defen-si-vă, cal-mă și cu întrebarea: ce-ai cu mine? Ce ți-am făcut? Ok? Asta o faceți și cu un coleg agresiv, calm, și cu un câine agresiv (o elevă se miră: Doamne!), da? Toate aceste stări, chiar dacă sunt adult, copil, animal, ele pot fi calmate cu atitudine defen-si-vă și cu o întrebare foarte calmă: ce ți-am făcut? Ce-ai cu mine? Caaaaalm! Caaaalm! Caaaaalm!

5.            Nu mă mai strigați! Puteți să tăceți? Caaalm!

6.            Calmați-vă! Principalii vinovați ai violenței sunteți voi! (compară copiii cu câinii)

Prin ceea ce faceți voi de când ați venit în clasă. Toți ați practicat genul ăsta: fie agresor, fie victimă. De când ați intrat în clasă, prin glumițele astea, prin chipropourile astea, prin râsete, prin vorbit peste se cheamă violență emoțională. Fiecare dintre voi are de arătat unuia că e mai deștept decât el și altuia că e mai prost decât el. Din cauza asta, de când ați intrat în clasă, toți cu toți aveți câte ceva de împărțit. De-aia și viermuiala asta. De-aia nu ești în stare să taci din gură, Bogdane! De-aia nu sunteți în stare să vă uitați la un filmuleț de trei minute, să citiți textul, că tot timpul sunteți preocupați să-i arătați lu’ Nicolae că e mai prost decât voi și mai rău sau lu’ Bogdan că este mai deștept decât era cățelul vostru și chestii d-astea” (un copil șoptind uimit – ne comparăm cu cățelul?!). Așa, Dane, așa, că dacă nu te-ntorceai tu, nu știa Bogdan de care vorbesc. Calmați-vă! Principalii vinovați ai violenței sunteți voi!

Apel către Primul-ministru

Domnule Prim-ministru, copiii dumneavoastră au vârsta copiilor agresați verbal de către Laura Georgescu. Imaginați-vă că ar fi fost printre elevii cărora le-a vorbit președintele CNA. Ca părinte, cum reacționați? Nu vreau să cred că nu vedeți!

Laura Georgescu se identifică cu imaginea Dumneavoastră pentru că Dumneavoastră ați semnat propunerea ei ca membru CNA! Nu poate fi demisă. De ce nu-i cereți să demisioneze? Ați mai făcut asta cu miniștri care au avut atitudini nepotrivite. Președintelui CNA, demnitar cu rang de ministru propus de Dumneavoastră în funcția pe care o ocupă, îi găsiți vreo scuză?

Sursa: cutiapandorei.net

1 COMENTARIU

  1. Asta e din ciclul cu bobu’ din păstaie de la euxinul pont: „Voi vă călăriți, copii?” Copiii: „???!!!” „Ei, lasă, o să vă călăriți în curând.”
    Și sunt dezaxați din ăștia activând, încă, în rândul cadrelor didactice, oameni bolnavi care n’ ar trebui să fie nici măcar prin preajma copiilor, darămite să ‘i „învețe” ceva.

Comentariile sunt închise.