[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”30662″]

4 COMENTARII

 1. Domnule Alex Stefanescu,

  Scriu din nou: va iubesc domnule Alex si gata! Nu mai stiu cine a spus, dar a spus ca cel mai pur / sincer patriotism romanesc vine din Bucovina…oare de ce? pentru ca Bucovina este si cea mai frumoasa parte a tarii si cei nascuti acolo (nu conteaza unde traiesc acum) sint „stigmatizati” din copilarie de acest miracol natural!
  Revin la tema discutiei:
  Referitor la domnul Boia – ca un cartezian ce ma cred – cred ca ati comentat mai mult „efectul” decit „cauza”! Va rog mai intii sa urmariati emisiunea Boia, versus doamna Eugenia Voda (pe care o iubesc de asemenea); aici, mai jos este link-ul:
  http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/diverse/lucian-boia
  Eu l-am urmarit cu mare atentie si tot asa cred ca ati facut si dumneavoastra. Concluzia la care am ajuns este ca tot ce a scris acest personaj (straniu si ciudat) este simplu, rezultatul propriei lui frustari sexuale! Un individ care toata viata a avut doar doua sotii: mina Dreapta si mina stinga nici NU putea sa scrie altceva…Daca doamna Eugenia Voda (iertati-ma stimata Doaman) s-ar fi apropiat „nepermis” de mult de el si el, ar fi „mirosit” sexul opus, cred ca ar fi cazut sub masa…Domnul Boia NU trebuie judecat chiar daca l-a judecat COMPLET strimb pe Eminescu; el e doar frustrat sexual si asta NU e putin lucru!
  …diverse:
  Am cerut cu multi ani in urma unei profesoare de romana (gradul intii) sa analizam poezia „La steaua”…a inceput sa recite (destul de incorect) si a cazut cu capul pe spate! Nu-i cer lui Boia sa o analizeze, deoarece o va face cel putin la nivel sub-mediocru! Daca ma citeste acum, am curajul sa vin cu el impreuna TOT la emisiunea domanei Eugenia Voda ca sa ne incercam „virtutile”; eu fiind doar inginer cercetator! si nu critic literar! Ca sa se mai „antreneze” – in dispretul lui complet nejustificat impotriva lui Eminescu – il rog sa analzieze urmatoarea strofa din Glossa lui Eminescu:
  „Nici încline a ei limba
  Recea cumpana-a gândirii
  Inspre clipa ce se schimba
  Purtând masca fericirii,
  Ce din moartea ei se naste
  Si o clipa tine poate;
  Pentru cine o cunoaste
  Toate-s vechi si noua toate.”

  Cred ca este absolut corect ca un individ care critica pe cineva, sa il si inteleaga!
  E rindul dvs. Domnule Lucian Boia! Luati-l ca un duel! Dumneavoastra un profesionist, eu un fan a lui Eminescu (nascut in Bucovina) dumneavoastra un profesionist! Daca invingeti, acceptati sa mergem in turul doi cu La steaua…

Comentariile sunt închise.