De 5 ani de zile o minune prin care 200 de oameni au creat o televiziune traieste si respira pentru ca fiecare din cei ce muncesc in Nasul tv isi fac munca corect, cu o inalta tinuta morala si cu o pasiune greu de definit in cuvinte.

Pentru ca efectul Pygmalion ne-a ghidat intotdeauna, am acceptat langa noi si oameni care nu au meritat timpul investit. Se poate spune ca face parte din “riscurile meseriei”. Asa si Paul Alexandru Moraru ( cu doar 432 de actiuni). Pe 2 iunie a venit la sedinta AGA generala a Nasul tv si a incercat impreuna cu Adrian Buca si cu doi avocati, luand fraudulos semnaturi de la oamenii prezenti sa fure munca de 5 ani de zile si investitia tuturor celorlalti actionari. Atunci am reusit folosind ceea ce cunosc si functia pe care o detin in Nasul tv sa opresc ajutata si impreuna cu Radu Moraru, Cristina Panzaru, Catalin Baditoiu, Vasile Gaja (merita sa il citesti, are site prorpiu) si Cornelia Bradea sa depunem plangere penala pentru furt intelectual avocatei lui Paul Moraru. Am descoperit ca la Registrul Comertului, in acest moment, printr-un vid legislativ, oricine se poate duce sa depuna acte cum ca este noul administrator intr-o firma si cei de acolo le accepta cu numar de intrare.

Dupa aceea a reusit Radu Moraru sa ceara Registrului Comertului prin Tribunalul Bucuresti sa rezolve stiuatia. Aveam urmatorul termen la dosar pe 26 octombrie si totusi azi dimineata Paul Alexandru Moraru impreuna cu Adrian Buca si cu Andi Laslau (cea mai mare dezamagire a mea in aceasta firma)plus firma de paza au preluat ilegal sediul televiziunii si au blocat emisiunile ce urmau sa fie transmise azi.

Am auzit despre atatea preluari de fabrici, uzine, banci, firme, o telviziune si o agentie de presa dupa revolutie. E prima data cand vad pas cu pas cum se incearca demonizarea unui om care s-a straduit sa mentina pe linia de plutire aceasta televiziune si incercarile repetate de a obtine o poleiala legala a unei preluari frauduloase.

Observ pe la pranz un comunicat de presa pe o pagina de internet gratuita, care apoi este preluat de Adevarul si Hotnews acestia uitand toate regulile jurnalismului corect si independent cu care se lauda.

In 2012 in februarie, Radu Moraru a cerut ajutorul unor “oameni noi la timpuri noi” sau “mici moguli”pentru a-si face o televiziune, la momentul respectiv el fiind persona non grata la toate celelalte televiziuni (paralela cu cazul Burnei si altele prezentate mai apoi pe televiziune). Au venit alaturi doua sute de oameni, primele actiuni fiind cumparate de la agentia CEC de la Timpuri Noi din Bucuresti de catre mine si de catre sotul meu. Gogu este primul actionar Nasul tv.

A fost al doilea astfel de eveniment la noi in tara dupa crearea Radio Romania si primul de acest tip la nivel mondial despre care stiu eu. In mai 2012 a devenit celebra la nivel mondial Amanda Palmer. Ea a adunat o suma dubla, doar ca de la 25000 de persoane. Merita sa citesti cartea ei “Arta de a cere”. Multumesc Dianei pentru ea.

Mereu am considerat ca ma pot descurca singura, am invatat cu greu ce frumos este sa colaborezi cu oamenii din jur, insa aceasta televiziune s-a nascut cu ajutor si trebuie sa se mentina tot cu ajutorul meu, al tau, al lui , al ei, al celor cateva milioane care o urmaresc, al celor ce au agreat sa plateasca un abonament de 10 lei pe an fara sa considere acest mod de relationare a cersi, ci intelegand respectul pe care noi l-am oferit celor ce doresc sa ne urmareasca, fara a conditiona financiar informatia, insa rugand sa fim ajutati sa producem televiziune de calitate.

In aceasta seara, la fel ca Radu Moraru, la fel ca Amanda Palmer va cer sa ne ajutati sa va oferim o televiziune corecta, de inalta calitate si tinuta morala. N-am sa va spun cum sa ne ajutati, va las pe voi sa decideti intre a da like, a distribui, a plati un abonament anual in contul ce apare pe site, a cumpara actiuni sau poate chiar a ne sustine cu oameni care sunt specialisti in problema pe care noi o avem in aceasta seara pentru a ne putea obtine studioul inapoi.

Eu una va multumesc si promit actionarilor ca voi raspunde la telefon oricand ca de obicei pentru a oferi detaliile pe care le cunosc.

Georgiana Petrescu, membru in consiliul de administratie al Nasul tv, votat de actionari ca reprezentant al lor in consiliu in 23 aprilie 2012.