Primul ministru Mihai Razvan Ungureanu a cerut colegilor din Executiv un raport al situatiei din zonele afectate de ninsori. La finalul sedintei de guvern, premierul a sustinut in briefingul de presa ca isi doreste argumente fara fisura din partea ministrilor, anuntand ca, in momentul de fata, 25 de judete sunt afectate de vremea nefavorabila.

 

Declaratii Mihai Razvan Ungureanu:

–   Am cerut colegilor din Executiv sa isi acomodeze calendarul deplasarilor;

–   Vreau ca sedintele de guvern sa fie bine construite, argumentele sa nu aiba fisura, astfel incat sa discutam in mod operativ si fara mari probleme;

–   In acest moment sunt 25 de judete afectate, iar autostrada A1 a fost redeschisa traficului; de asemenea, se poate circula pe A2 pana la Lehliu;

–   Am cerut ca prioritate de grad zero sa fie interventia si salvarea bolnavilor;

–   Sper ca autoritatile locale sa decida reluarea cursurilor in scolile inchise;

–   Ministerul Economiei a pus la dispozitie 64 de echipe de intretinere, cu peste 600 de angajati, pentru asigurarea energiei electrice;

–   Furnizarea energiei electrice nu constituie o problema, in acest moment;

–   Daca e nevoie, vom limita exportul, iar mai apoi, vom diminua cantitatea de electricitate la marii consumatori;

–   Aceasta hotarare este necesara prin caracterul asigurator

UPDATE

In ceea ce priveste situatia financiara, ministrul Finantelor Bogdan Dragoi a declarat ca, in urma discutiilor, s-au trasat cateva linii de conduita in materie de prioritizare a cheltuirii banilor publici. “Economiile vor fi directionate catre proiectele cu impact direct. Ne dorim atragerea prin fonduri structurale a sase miliarde de euro”, a precizat ministrul Dragoi.

De asemenea, ministrul Ministrul Administratiei si Internelor Gabriel Berca a specificat au fost alocate 244.000 de lei pentru cele patru judete afectate de ninsori.

 

 

8 COMENTARII

  1. Asa este cum spune MRU sau in orisice caz ar trebui sa fie, dar fara fisuri inseamna un profesionalism si la nivel stiintific si la nivelul taranesc.
    Voi argumenta:

    1. Nivelul stiintific

    Acum cateva zile MRU a spus:

    ” atentie este cod portacoaliu care poate sa se transforme in cod rosu din cauza proastelor reactii ale factorilor de raspundere si cetatenilor” arata ca nici el nu intelege, ce inseamna aceste coduri, caci daca spounea cod rosu din cauza riscului meteo posibil era corect dar asa …?

    Sa mai explic putin ca poate sunt prea eliptic:

    Meteorologia care da codurile este o stiinta fizica si nu social-economica desi o despadurire sau o poluare poate avea influente pe climat sau microclimat.
    Asadar:
    Bah neprofesionistilor in ale meteorologiei, nu mai mancati cand vreti si cum va place cu linguroiul ceva ce nu va mai spun eu ce anume.
    Bah in meteorologie codurile nu sunt date decat de caracteristicile meteo: vant, precipitatii, temperaturi, nivelul apelor etc toate actuale si prognozate pe termen scurt, mediu si lung, dar la coduri pe cel scurt .
    Nu meteorologii spun daca casa x din zona y din motive locale printre care si jaful recent despaduriri locale, constructii in zone de risc etc sunt in starea in care ar fi o zona intreaga daca am avea un cod rosu pe zapada si vant asaaa cam timp de o saptamana. Pricipisi bah netotilor?
    Asta este treaba factorilor locali de specialitate si administrativi.
    Din cauza ca nu se intelege asta in tara asta de tigani lautari(care interpreteaza ca analfabetii doar dupa ureche)se intampla toate acestea rele si urate.

    2. Nivelul taranesc:

    Cristoiu aseara cu Anca Boagiu , m-a facut sa vad rosu prin ce am constientizat in urma respectivei convorbiri .
    Eram destul de enervat de incompetenta meteorologica practica a dlui Ungureanu(dar el saracul nu e decat un filolog si un filozof si nu e nici taran) si a guvernului sauasa cum am explicat la pct 1, dar sa aud eu ca un ministru absolvent de facultate de constructii chiar daca la Constantza 🙂 , este suparat pe Sandu(directorul INMH) , cum ca nu le-a explicat (fara sa fie intrebat, ca daca era intrebat desigur ca le spunea la prosti cum sta treaba-nici el nu-i credea atat de idioti), un lucru pe care orice taran il stie si anume ca cu cat bate vantul mai tare, adica cu viteza mai mare, cu atat se troieneste mai mult, asa ca si la o zapada care ca precipitatie este de 10 cm in 24 ore, daca vantul bate tare si mult timp poate sa creeze troiene enorme.
    Bai incompetentilor ce sa va fac ? Puneti-va dracului consilieri putzin mai destepti si mai practici decat voi. Si spun mai destepti si nu mai scoliti, ca a avut dreptate Basescu cand a spus ca la noi scoala scoate tampiti pe banda rulanta si atunci toti tampitii astia buni in grad au sarit la gatul lui.
    Sa auzim de bine si fara banuri. 🙂 =)) 🙂

  2. Logic nici nu ar avea cum sa nu functioneze avand in vedere ierarhizarea.
    Sa speram ca se va realiza acest lucru si la noi.

  3. Domnule Premier,

    Si Dumnezeu sugera si doreste REORGANIZAREA teritoriala a ROMANIEI.

    Imaginati-va cum era rezolvat acest soc INZAPEZIREA in forma regionala.

    Jurnalistii nu au inteles importanta acestui sistem si l-au tratat mai mult politic decat avantajos NATIUNII.

    In cateva cuvinte,

    1. organizatoric structura teritoriala:

    COMUNA (mai multe sate si catunuri) – CANTON(mai multe comune) – DISTRICT SAU PLASA (mai multe cantoane) – JUDET (mai multe districte) -REGIUNE (mai multe judete) – STATUL NATIONAL (mai multe regiuni)

    2. MANAGERIAL

    COMUNA – PRIMARUL,(Ales)

    CANTON – CONSILIER GENERAL, (Ales)

    DISTRICT – SUB PREFECT (numit de guvern)

    JUDET – PREFECT (numit de guvern)

    REGIUNE – PREFECTUL REGIUNII (numit de guvern)

    STATUL NATIONAL ROMANIA – SEFUL STATULUI (ales pe 5 ani)

    Fiecare distric rezolva mai usor inzapezirea decat judetul.

    ORICE RAU ESTE UN BINE VENIT !!!

    • ORICE RAU ESTE UN BINE VENIT !!!

      Completez pentru a gandi cum trebuie,

      REORGANIZAREA TERITORIALA !!!

  4. Imi pare ca in fata unui astfel de Sef al Executivului nu prea ai loc de intors ! Ori faci, ori pleci !Era si timpul.BRAVO!!!!!!!

  5. Felicitarii Domnule Premier, expresia
    – „Am cerut colegilor din Executiv …..”;
    si nu ministrilor cum obisnuia nASTASE cel cate este tutela lui VPO.

    – „Vreau ca sedintele de guvern sa fie bine construite, argumentele sa nu aiba fisura, astfel incat sa discutam in mod operativ si fara mari probleme”;

    demonstreaza inca odata pertinent expertiza in managementul modern pe obiectif, agenda, (calendar) proiect.

Comentariile sunt închise.