Crin Antonescu este cea mai curiosă arătare politică scoasă la rigola originalei democrații românești. Intrat în politică de mai bine de două decenii, n-a lăsat urme durabile în domeniu. Mai mult niște dâre. Ministru al tineretului și sportului, parlamentar prin nimic remarcat, exceptând absenteismul care i-a adus o tristă celebritate, o candidatură la președinție și un eșec lamentabil, urmat de un pact mai lamentabil cu Mircea Geoană.

Neculai Constantin Munteanu

Printr-un concurs nefericit de împrejurări a ajuns președintele PNL. Și în această calitate cea mai mare realizare e tot un eșec. A înfeudat un partid istoric, de dreapta, unui partid de stânga, cu rădăcini în partidul comunist, dar și unui partid-televizor, condus de un fost informator al securității.

Belfer de provincie, timid și cu privire abulică, omului i-a intrat în cap că poate și trebuie să fie președintele țării. Dacă a fost Ceușescu, de ce să nu fie și el? Printr-un concurs și mai nefericit de împrejurări, schimbarea majorității parlamentare prin tertipuri dâmbovițene de culise și prin suspendarea președintelui ales, Crin Antonescu a ajuns președinte intermiar, preludiu la alegerile care l-ar putea înscăuna pentru cinci ani la Cotroceni.

Însă, tot răul spre bine. În scurtul răstimp care a trecut de la referendum, mesianicul Crin Antonescu n-a făcut decât să-și dezvăluie inadecvarea definitivă la fișa postului de președinte la republicii, acum și în viitor. Ba chiar, prin felul intempestiv de a acționa și prin fixația obsesivă împotriva lui Traian Băsescu, expusă generos, a resuscitat ideea mai veche a unui control medical al aspiranților la funcțile importante de conducere în stat.

Tovarășul de drum al plagiatorului Victor Ponta și al turnătorului Dan Voiculescu, nu doar că a adoptat un ridicol ton imperial, fiind de mai mult ori suprins spunând „eu, Crin Antonescu”, dar a dat binișor în demagogie politicardă, în populism și în naționalism scorțos de tipul independenței ceaușiste. A fi ridicol e un drept inalienabil al omului și trebuie respectat ca atare. Însă Crin Antonescu exagerează și prin asta pune sub semnul întrebării nu doar prezentul și alianțele țării, dar și fragilele sale câștiguri democratice.

Cum demnitari din țari care au înlesnit intrarea României în NATO și în Uniunea Europeană și-au manifestat îngrijorarea față de funcționarea statului român în cadru democratic și față de manevrele neconstituționale ale guvernului înaintea și în timpul referedumului, dar și după, Crin Antonescu a devenit agresiv și a început să-și arate mușchii, devenind ridicol.

El e sincer și prostește convins că îi aparțin voturile celor care s-au prounțat pentru suspendarea lui Băsescu. „Eu am în spate voturile a 7,5 milioane de români, Băsescu îl are pe ambasadorul SUA și 900.000 de voturi. Cine e mai puternic?”. Sfântul Gheorghe în persoană! Dar în haine de martir: „Băsescu nu scapă de mine decât dacă mă omoară!”. De acest tratament arogant au avut parte un emisar la Departamentului de Stat, Angela Merkel și Jose Manuel Barroso.

Nacafale de președinte mai mult intermediar decât interimar!

articol publicat de Radio Europa Liberă

15 COMENTARII

  1. Imi pace caracterizarea lui Antonescu: „cea mai curioasa aratare…”, este perfecta! Asa este, cand ceva iese cu mult din tiparele si din puterea de intelegera a romanului, acesta spun simplu: „o aratare”.

  2. Excelent articol !
    Dl Antonescu are un handicap sever in ale politicii.
    Pt un corp sanatos, e necesar ca toate organele corpului sa functioneze, nicidecum sa te lipsesti de vreunul ca, asa vrei tu .
    Cam asa a facut cu d-na Merkel si dl Baroso !

  3. excelent . Sper sa citeasca cit mai multi romani ac. articol al dnului munteanu .

  4. La mai multe articole asemenea!
    Incredibil ce stil unic are NCM. Daca as citi 1000 de articole pe aceeasi tema fara sa stiu autorii, pe al sau l-as recunoaste din prima!
    Excelent! Sper sa scrieti cat mai des!
    Sanatate!

  5. ,,Mai degraba INTERMEDIAR decat INTERIMAR”…:) foarte bine spus Domnule Munteanu.

    Sa ne traiesti !

  6. Domnule C.N.Munteanu m-ati uns la inima,sa va dea D-zeu sanatate ca bine le mai ziceti.

  7. aulooooo…..unde ai stat pitit MAESTRE…..bine ai revenit….te vrem mai des si mai ACTIV….am inbatrinit dar nu v-am uitat…!!!!!

  8. Cu bucurie il regasesc cu articole in paginile mass-media romaneasca pe „al nostru” NCM!
    Nu l-am mai auzit si citit de mult! Ma bucur insa ca spre deosebire de fostii sai colegi Serban Orascu (orbit de patimna sa liberala), Radu Calin Cristea (devenit un dezgustator lingau de casa al lui Ponta) si Emil Hurezeanu (devenit omul de casa al lui Vantu si al PSD-ului) dl. Munteanu a ramas acelasi spirit patrunzator si bine ancorat in „Actualitatea Romaneasca”! Cu multa stima!

  9. EXCELENT C.N.Muntenu!
    C.A. „cea mai curioasa,aratare a originalei democratii romanesti”,care dupa 20 de ani de politica nu a lasat nimic in urma sa.Nimic nu se vede ,dar se simte URA pe care a semanat-o in societate si INGRIJORARE din partea partenerilor Romaniei.
    Nu am nimic de adaugat ,la cele spuse de C.N. Muntenu,poate ,un pic de repulsie fata de acest narcisist,care s-a jucat si vrea sa se mai joace cu cu sufletul si nervii mei de cetatean al acestei tari!
    Sanatate d-le C.N.M ,si mai scrieti si mai vorbiti ,pt. ca se pare ca romanii inca au nevoie de „Eoropa Libera”!

  10. bine spus ARATARE> MONSTRU politic. Si ce-a numit la justitie e asemanator cu el.

  11. I-l recunosc pe adevaratul NCM de acum 24 de ani. Actualitatea Romaneasca de la ora 19.10 era pentru mine sacrosanta. Bine ai revenit si „s-auzim numai de bine”.

Comentariile sunt închise.