Procurorul Mihaela Moraru Iorga a vorbit marți, după ședința de la CSM, în care s-a discutat cererea de revocare făcută de șefa DNA, despre presiunile făcute asupra sa în anumite dosare. Aceasta a spus că i s-a transmis din partea Codruței Kovesi că Elena Udrea ar trebui reținută pentru 24 de ore, deși Parlamentul nu încuviințase și cererea de arestrare a acesteia, scrie b1.ro

”În dosarul Elenei Udrea când a dat Parlamentul aviz doar pentru reținere nu și pentru  arestare și am ieșit și am spus că dacă nu se cere arestarea nu putem face reținerea doar pentru un circ mediatic”, a declarat Mihaela Iorga.

De asemenea, Iorga a spus că nu înțelege ce îi reproșează șefa DNA.

„Nici eu nu am înţeles ce îmi reproşează Laura Kovesi. (…) Oricine beneficiază de un drept la apărare, s-a apreciat că nu este necesar să ne apărăm, avocatul meu a părăsit CSM. (…) E o tensiune de mai mult timp între mine şi procurorul-şef Laura Kovesi, determinată probabil de faptul că nu am dat curs unor solicitări ale ei privind unele dosare în curs.”, a spus Mihaela Iorga Moraru, la ieșirea de la CSM.

Procurorul a dat ca exemplu două dosare, unul al Elenei Udrea, și unul în care a acceptat, în urma unor presiuni, să ceară prelungirea arestului preventiv pentru o persoană, deşi acest lucru nu se mai impunea.

”Este vorba despre o cerere de prelungire a arestului preventiv în care am întocmit un referat prin care am adus la cunoștință că, din punctul meu de vedere, prelungirea arestului preventiv nu se impune, probele care fuseseră avute în vedere la momentul arestării preventive, rând pe rând, picaseră, martorii nu își mai mențineau declarațiile, documentele privind tranzacțiile apăreau deși anterior se preciza că nu există acele documente, marfa despre care se spunea că nu există, exista. E o situație în care am sesizat conducerea și am spus că există o problemă cu cel care a făcut ancheta înaintea mea. Am întocmit și un referat în acest sens. Bineînțeles că în final presiunea a fost de prelungire a arestului preventiv. O să mă întrebați de ce am acceptat să fac așa ceva. Am apreciat că este un rău mai mic față de ceea ce se putea întâmpla. Existau două variante: să mă abțin în acel dosar și să nu mai efectuez niciun act întrucât nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat anterior sau să prelungesc măsura arestului preventiv și în aceste condiții să administrez toate probele pentru ca persoana respectivă să beneficieze de un proces echitabil și de o apărare corectă”, a spus Mihaela Iorga.