Iată ce aflăm din presa locală, mai precis din ziaruldecluj.ro

sorin_moldovan-oradea_0

Sorin Dan Moldovan, fiul lui tata (care este sponsorul lui Vasile Blaga), a fost parașutat la Cluj să candideze la parlamentare, de pe o listă sigură cum s-ar zice, la ordinul expres al sponsorizatului. Iar ordinul este ordin, așa că cei din PNL Cluj au pocnit scurt din călcâie și au mârâit slugarnic: “da, șefu’, se face” și l-au pus pe listă pe poziție eligibilă.
Sorin Dan Moldovan este fiul lui Petrică Moldovan, om de afaceri din Oradea şi membru ex-PDL. Juniorul Moldovan a ocupat în timpul guvernării PDL și funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport. Ce calităţi l-au recomandat? Aceleași ca și cele de acum: talentul lui tac-su de a face bani mulţi numai din afaceri cu statul şi relaţia acestuia suspect de apropiată cu co-preşedintele Vasile Blaga. Cu ajutorul relaţiilor, familia Moldovan și-a construit, în 8 ani cât a fost PDL pe cai mari la guvernare, un mic imperiu financiar din contracte grase de la stat.
Ca orice afacere locală care căpușează bugetele statului și cea creată de către Moldovan este una cu conexiuni multipartinice. Naşul lui Petrică Moldovan este fostul primar PDL de la Oradea, ulterior senator PSD, Petru Filip. De altfel, primul mare contract public câştigat de familia Moldovan a fost reabilitarea liniei de tramvai din Oradea pentru sumă de 8,3 milioane euro. Asociata sa a fost Rodica Mărginean, soţia fostului director naţional al Vămilor. Suspectat de combinaţii şi afaceri dubioase pe când era şef al vămilor româneşti, Radu Mărginean fusese promovat de Vasile Blaga, vameş şi el în anii săi de tinereţe politică.
Pentru a înțelege potențialul copilului lui Petrică Moldovan și de ce acest copil merită un loc în Parlamentul României, vă informăm că, după calculele noastre (din monitorizările de presă), între 2007- 2012, tatăl a încasat, din diverse contracte prin intemediul mai multor firme, peste 88 de milioane de euro. Amintim, dintre atâtea contracte, unul în valoare de 170,8 milioane de lei, care a fost câştigat de Moldovan de la Compania Naţională de Autostrăzi pentru reabilitarea unui tronson cu o lungime de 33 de kilometri al Drumului Naţional 76, în judeţele Arad şi Bihor. Este bine să citiți și cum și-a bătut joc Petrică Moldovan de lucrările încredințate din bani publici, pentru a înțelege de ce banii rămași la el, după executarea unor lucrări de proastă calitate îl recomandă pe plod pe lista cu care PNL Cluj se va prezenta în fața clujenilor pentru parlamentare.
De exemplu, „drumul dintre comuna Pietroasa şi satul de vacanţă Boga, pe care circulă anual mii de turişti până pe platoul Padiş, este coşmarul oricărui şofer: 9 kilometri de nervi şi scrâşnit de dinţi, cu hârtoape noroioase şi movile de pietroaie, se străbat aproape într-o oră. În acte, însă, drumul forestier Pietroasa-Bulz-Scăriţa e ca-n palmă, fiind reabilitat în 2009 de firma Construct Mod, patronată de Ovidiu Moldovan, finul senatorului PDL Petru Filip, care a şi încasat 2,5 milioane de lei. Lucrarea e o imensă batjocură făcută pe bani comunitari, ajunsă acum şi în atenţia inspectorilor antifraudă…”
Deci, vrednic este!
Așa că, în timp ce tatăl încasa banul public, copilul Sorin Dan Moldovan se cățăra pe scara politică și socială a partidului. În 2008 a fost ales preşedinte șef la nivel naţional al organizaţiei studenţeşti a PDL. Un an mai târziu, la vârsta de 23 de ani, a fost angajat, direct pe o funcție de director general în cadrul Ministerului Educaţiei. Și, pentru a avea bani să se întrețină ca director general, în paralel a lucrat ca economist la una dintre firmele tatălui.
Dovedind că știe să încaseze, tânărul de viitor a primit, doi ani mai târziu, la numai 25 de ani, funcţia de preşedinte al Comisiei Naţională de Acţiune împotriva Violenţei în Sport, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Tineret. Ce-a făcut el pe acolo, numai statul de salarii consemnează.
De remarcat că, în planul candidaturilor, protejatul lui Vasile Blaga nu este la prima parașutare într-un alt fief decât Bihorul, cu scopul de a fi înfipt în Parlamentul României. În 2012, a fost impus să candideze pentru un colegiu de deputat tocmai la Vaslui. Unde a pierdut. Că Vasluiul nu-i Clujul. Iar anul 2012, nu este anul 2016.
Reamintim faptul că zilele acestea o serie de apropiați ai lui Vasile Blaga au fost audiați la DNA, cel mai scandalos caz fiind cel în care șefului poliției Bihor i s-au descoperit în mașina lui Vasile Blaga (deh!), pe care acesta o scosese la plimbare să nu ruginească în garaj suma de 700.000 de euro. Mie mi-a scăpat (și-mi cer scuze) faptul că, în această cauză, pe lângă perchezițiile la domiciliul și la sediul șefului IPJ Bihor și audierea la DNA a lui Vasile Blaga, au mai fost chemați la audieri și deputatul Ioan Oltean (ex-PDL) și fostul prefect de Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea (ex-PNL). Ghilea a declarat miercurea trecută, după ce s-a întâlnit cu procurorii, că a fost audiat în calitate de martor. Oltean a refuzat să spună de ce a fost chemat. Remarc cum procurorii DNA reușesc să fuzioneze noul PNL mai iute decât cei doi co-președinți de la București. Și sper ca aceeași procurori să-i scape pe noi liberali clujeni de rușinea de a accepta pe listă un individ impus de “voința politică” și partipriurile lui Vasile Blaga