Intr-un sondaj disponibil pe pagina creata de ANRM pentru informarea privind gazele de sist se arata ca 73% dintre cei care au raspuns nu sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist pe teritoriul Romaniei.

sondaj gaze de sist

Sondajul este inca deschis, iar pentru a vota este nevoie de un cont ce se poate crea gratuit pe pagina www.infogazedesist.eu.

In acest timp, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale organizeaza sesiuni de informare in regiunile unde exista interes pentru exploatarea gazelor de sist, ultima dintre ele fiind in Dobrogea, pe 22 ianuarie 2014.

2 COMENTARII

  1. Situatia e rezolvabila astfel: strangem suficiente semnaturi ca sa putem avea bazele unui referendum contra gazelor de sist. Si la referendum o sa iasa undeva in jururl procentului de mai sus, cu tot cu propaganda si dezinformarea care se face.

  2. Asta inseamna sa-i batem cu armele lor.
    Adica sa publicam informatii oficiale, pe care ei le posteaza, si care sa arate clar ca sunt in minoritate, in ilegalitate, ca sunt HANDICAPATI:
    – Legea minelor si legea petrolului nu prevad notiunea de gaze de sist
    – Proiectul de lege a lobby-ului interzice activitatea de lobby a autoritatilor statului in favoarea companiilor private
    – Legea 60/1991 ART. 3:
    Nu trebuie declarate, in prealabil, adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale ori care se desfasoara in incinta sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.
    – Legea 550/2005 Art. 2:
    Jandarmeria Română îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.
    -Legea 52/2003 Art. 2.
    Principiile care stau la baza prezentei legi sunt urmatoarele:
    a) informarea in prealabil, din oficiu, a persoanelor asupra problemelor de interes public care urmeaza sa fie dezbatute de autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si asupra proiectelor de acte normative;
    b) consultarea cetatenilor si a asociatiilor legal constituite, la initiativa autoritatilor publice, in procesul de elaborare a proiectelor de acte normative;
    c) participarea activa a cetatenilor la luarea deciziilor administrative si in procesul de elaborare a proiectelor de acte normative, cu respectarea urmatoarelor reguli:
    1. sedintele autoritatilor si institutiilor publice care fac obiectul prezentei legi sunt publice, in conditiile legii;
    2. dezbaterile vor fi consemnate si facute publice;
    3. minutele acestor sedinte vor fi inregistrate, arhivate si facute publice, in conditiile legii.
    Constitutia Romaniei, Art.44:
    (6) Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.
    (7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
    Apropo, Partea bulgara a fost informata despre activitatile de explorare-dezvoltare-exploatare pentru gaze de sist din perimetrul EX-19 Dobrogea?
    Pai, e o problema transfrontaliera!
    Ei trebuie sa-si dea acordul!
    Daca le poluam panza freatica, atunci cine plateste?
    Populimea Romaniei ca de obicei?
    Mai vreti si altele?!

Comentariile sunt închise.