28 de ani de cand somnul ratiunii a nascut monstri.

28 de ani fara un proces national.

28 de ani de cand am pierdut nu numai spiritul acela care ne-a unit, datorat si cantecelor Golaniadei, ci si respectul pentru valori, simboluri, idealuri si viata.

Caci ce altceva a fost atunci, decat o traire colectiva la cotele cele mai inalte, o ardere in creuzetul unei democratii proaspete, in care ne puneam toate sperantele si visurile renascute dintr-o perioada atat de anosta si intunecata de liniste care ascundea orori si multa suferinta, incat a incantat o lume intreaga, punand Romania pe harta unei lumi ce nu ne cunostea, dar ne primea cu bratele deschise.

Faimoasa mamaliga romaneasca explodata a redevenit repede un terci uitat in colt pe-o etajera, vidat de spiritul unei lupte, pe care am pierdut-o tacit si in consens. Cu noi! Fiindca nu ne-a cerut nimeni sa renuntam la a fi acei romani cu eticheta de golan purtata cu mandrie in piept de catre toti, de la bebelus la tanar sau batran. Doar noi ne-am pierdut pe undeva in timpul celor 28 de ani de-atunci. Iar viata s-a razbunat, pierzandu-ne la randul ei, din randurile a ceea ce a insemnat civismul pur si la superlativ.

IUNIE 90, GOLANIADA…un simbol bun, gata de confiscat, gata sa fie alaturat in forta oricarui brand de partid sau ONG. Azi, ei ii canta muzica lui Cristi, defiland la brat cu simbolul comunismului – Ion Iliescu, dusmanul golanilor. Stanga si dreapta impreuna, intr-un FSN absolut.

Este ca si cum Hitler si Stalin ar canta la mormantul evreilor HAVA NAGILA [VE’NISMEHA] – “Veniti sa ne veselim [si sa ne bucuram]!” in timp ce Europa civilizata canta manelele lui Salam. Cata mizerie!

Cum de s-a ajuns in acest context? Simplu…lupta pentru bani si putere. Lupta care fie a cumparat, fie a ucis constiinte. In acest razboi au fost si sunt permise si folosite toate mijloacele…se ataca totul. O adevarata pornografie a spiritului.

Promiscuitate, marxism cultural, un presedinte chinez,
comunist si dur , care se intalneste cu primul presedinte american negru si moale. Cel dintai vine cu reteta succesului si ii arata cum se face capitalism adevarat intr-o tara comunista, asta in timp ce americanul incearca sa faca comunism adevarat intr-o tara capitalista. Noroc cu Trump.

De partea cealalta, Rusia lui Putin preda democratia Europei. Si tot asa…razboiul continua.

Pe mine nu ma sperie lichelismul romanilor, al partidelor romanesti. Pe mine ma dezarmeaza lichelismul Europei.

Oamenii de bun simt au ajuns sa se retraga de peste tot…speriati, jigniti, scarbiti, alungati. Ei mai supravietuiesc astazi doar in taberele de refugiati spirituali. Insingurarea, dezgustul, tristetea sunt omniprezente.

Daca ar fi sa le vorbesc, nu i-as intreba ce simt sau de ce fug sau de ce nu protesteaza, ci i-as intreba dur “ce anume ar alege sa salveze din lumea veche, lumea pe care au pierdut-o fara lupta, din pacate?

Iar astazi, la 28 de ani de-atunci, tristi si incaruntiti de viata, suntem noi, golanii pierduti, cei ce ne mai amintim. Fugim de noi insine si e jalnic.

In timpul asta, tortionarii beau fericiti si pozeaza in salvatori.

Ne-au pregatit un nou Mos Gerila. Va mai amintiti cine este ? Este cel care l-a turnat pe Mos Craciun securistilor, ca sa ii ia locul. A rezistat in toti acesti ani, acoperit de mai vechii lui tovarasi, Sunt gata astazi sa o ia de la capat, intr-o noua alianta.

Ma simt exact ca in iunie ’90. Astept doar minerii sa planteze panselutele peste orice fiinta care iese din rand…

Si da, mai bine mort decat comunist, socialist, progresist…

Ne e dor de tine, Cristi!

Alexa & Luca.

3 COMENTARII

  1. „Golanii” nu au dispărut, sunt tot în luptă, numai că acum au ca luptă să nu ajungă și ei între reeducați.
    Da, mai bine mort decât reeducat ( marxist, comunist, progresist, tot ce ține de neantizarea celui viclean ).
    Lupta continuă, nu victoria e țelul ci lupta de a nu ne găsi clipa cea veșnică în șanțul reeducării.

  2. Trump s-a imbogatit trisind la poker ceilalti nu sunt mai brezi , au trisat la randul lor cu milioane de vieti D-zeu sa ne-o trimita buna ! Planeta trebuie sa respire – se sufoca Fericiti cei drepti !!

Comentariile sunt închise.