Candidaturile celor 14 prezidențiabili au rămas definitive, chiar dacă sunt încă multe probleme, multe necunoscute la adresa unora.

Iar dacă-i cunoaștem pe toți, la nivel nominal, a venit momentul să cunoaștem mai multe detalii despre ei, despre situația lor financiară, despre avere, biografie etc. Și începem cu numărul de locuințe, un aspect extrem de important.

Econtext vă arată câte cladiri (imobile, apartamente, case de locuit, case de vacanță, spații de producție sau comerciale) deține fiecare candidat.

Important, nu toți și-au completat corect declarațiile de avere. Printre aceștia se află Victor Ponta, Dan Diaconescu și Kelemen Hunor. Ponta nu a trecut și locuințele deținute de soția sa, Daciana Sârbu, deși se afirmă clar: ”la titular se menționează, în cazul bunurilor proprii, numele proprietarului (titularul, soțul/soția, copilul)”. La Dan Diaconescu e o nebunloasă totală, iar la Kelemen Hunor au fost trecute locuințe și terenuri neprecizate în alte declarații de avere.

DAR IATĂ AICI CÂTE LOCUINȚE ȘI SPAȚII COMERCIALE DEȚIN TOȚII CANDIDAȚII:

1. Victor Ponta, Partidul Social Democrat – 7 locuințe

Are șapte locuințe, deși și-a completat greșit declarația de avere. În declaraţia sa și-a trecut doar patru locuințe (trei apartamente în București și o casă în Gorj), dar, potrivit legii, era obligat să menționeze și locuințele deținute de soție, copii etc. Iar soția sa, Daciana Sârbu, dețien și ea trei locuințe, un apartament în București și două case de vacanță în Prahova.

2. Dan Diaconescu, Partidul Poporului – Dan Diaconescu – 7 spații de producție

Are zero locuințe, dar șapte spații de producție. Dintre acestea, șase au fost dobândite în aceeași zi, 14 septembrie 2009, în timp ce al șaptelea a fost achiziţionat o lună mai târziu, pe 19 octombrie 2009.

3. Klaus Iohannis, Alianța Creștin-Liberală – 6 locuințe

Are șase locuințe. Trei dintre ele sunt apartamente, iar alte trei sunt case. Toate sunt situate în județul Sibiu.

4. Călin-Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator – 5 locuințe

Deține cinci locuințe. Din acestea, patru sunt apartamente, iar una este casă de vacanță. Trei din apartamente sunt în București, unul în Constanța, iar casa de vacanță este în Snagov.

5. Monica Macovei, independent – 5 locuințe

Deține cinci locuințe, trei fiind situate în București, una în comuna Limanu, județul Constanța, iar ultima în Corbeanca, Ilfov. Pe de altă parte, trei sunt apartamente, una e casă de locuit, iar alta e casă de vacanță.

6. William Gabriel Brânză, Partidul Ecologist Român – 5 imobile (1 apartament și 4 spații comerciale)

Deține un apartament și patru spații de producție. Dintre acestea, două sunt situate în Ploiești (deținute în coproprietate), iar două se află în București (deținute în proporție de 100% de William Brânză).

7. Constantin Rotaru, Partidul Alternativa Socialistă – 4 locuințe

Socialistul Rotaru deține patru locuințe. Cam multe pentru un lider socialist cu puternic avânt anti-capitalist. Mai precis, deține trei apartamente și o casă.

8. Szilagyi Zsolt, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania – 4 locuințe

Deține patru locuințe, trei fiind în Oradea, iar una cu locație nedestinată. În total, are un apartament, două case de locuit și o casă de vacanță.

9. Kelemen Hunor, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România – 3 locuințe

Deține trei locuințe, toate fiind case. Două se află în Harghita, iar una în județul Cluj.

10. Elena Udrea, Partidul Mișcarea Populară – 2 locuințe

Deține două locuințe, una e casă de locuit, iar cealaltă reprezintă un imobil fără destinație precizată.

11. Teodor Meleșcanu, independent – 2 locuințe

Are două locuințe în proprietate. O casă de locuit în Chiajna și un apartament în București.

12. Gheorghe Funar, Partidul România Mare – 2 locuințe

Are două locuințe, un apartament și o casă de vacanță. Ambele sunt situate în județul Cluj.

13. Amariței Mirel Mircea, Partidul Prodemo – 0 locuințe

Are zero locuințe.

14. Corneliu-Vadim Tudor, independent – 0 locuințe

Are zero locuințe.

 

Sursa: econtext.ro