Vladimir-Alexandru Cnejev, în vârstă de 10 ani este pasionat de șah și are deja performanțe uluitoare. Pentru el ar fi o șansă extraordinară să poată participa la Campionatul Mondial de Șah Clasic care se va desfășura în luna noiembrie a acestui an în Spania. Pentru a ajunge la această competiție, Vladimir are nevoie de susținere financiară, suma ridicându-se la 3000 Euro. 
Pentru orice informație suplimentară, mama lui Vladimir poate fi contactată prin email [email protected] sau la numărul de telefon 0723.268.240.

 

Vladimir-Alexandru Cnejev a început șahul la vârsta de 6 ani și jumătate. În februarie 2015, la 6 ani si 7 luni, Vladimir a participat la primul concurs, la nelegitimați, categoria de varsta “sub 8 ani”, unde a ocupat locul 17 din 35 de concurenți. La edițiile următoare ale aceleiași competiții, la doar câteva luni distanță, a ocupat locul 9, apoi 2 și, în final, locul 1, cu maximum de victorii posibile.
De atunci, Vladimir a confirmat că are un talent nativ pentru șah, câștigând peste 40 de trofee și 50 de medalii. Printre cele mai importante realizari se numără:


1. TRIPLU CAMPION NAȚIONAL cu echipa (la șah clasic, rapid și blitz) – Iași, 12-20 iulie 2018, câștigând toate cele 21 de partide disputate!
2. CAMPION EUROPEAN la DEZLEGĂRI – în cadrul Campionatului European de Șah Rapid, Blitz și Dezlegări desfășurat la Oradea, în perioada 1-5 august. Titlul a fost obținut cu maxim de puncte posibile, 45.
3. LOCUL VI și SINGURUL component al lotului României premiat la Campionatul European de Șah Clasic care a avut loc în perioada 19-30 august în Riga, Letonia. Vladimir a jucat
întregul concurs la primele mese și a terminat competiția la doar 0.5 puncte de câștigător!
4. Locul 1 la masa 1 (masa la care joacă cei mai buni jucători ai fiecărei echipe) la Campionatul Național de Echipe pentru Juniori 2017.
5. Câștigător al concursului eveniment “Kings Tournament”, grupa de vârstă U10 – in memoriam Elisabeta Polihroniade, editia 2017. Acest rezultat i-a oferit sansa de a participa la un simultan cu Vassily Ivanchuck – Campion Mondial la Sah Rapid, un simultan la care au luat parte castigatorii categoriilor de varsta U8, U10, U12 si U14.
De la sfârșitul anului 2017, Vladimir a intensificat antrenamentele de șah, atât cu antrenorul său, cât și prin studiu și exercițiu individual. Odată cu vârsta, pe lângă experiența competițională bogată și talentul său recunoscut de antrenori, arbitri și concurenți, Vladimir a devenit și mai responsabil. A realizat că munca și efortul susținut, pe lângă pasiune și talent, vor contribui la obținerea unor rezultate de excepție la nivel
național și internațional. Rezultatele acestui angajament au apărut în martie 2018 când Vladimir a urcat pe locul 1 în clasamentul jucatorilor români de șah, la categoria sub 10 ani. În prezent se află pe locul 2, la mică diferență de primul clasat.

Speranțe pentru Campionatul Mondial de Șah Clasic 2018

Cea mai importantă competiție din ultimele luni ale anului 2018 o reprezintă Campionatul
Mondial de Șah Clasic (Santiago de Compostela, Spania, 3-16 noiembrie 2018). Având în vedere forma și rezultatele sportive înregistrate în ultima perioadă, participarea la un campionat mondial ar reprezinta un moment de vârf al performanței pentru Vladimir.
Mai mult decât orice însă, șansa participării la competiții internaționale de cel mai înalt îl va ajuta pe Vladimir la îmbogățirea experienței de joc la cele mai dificile turnee din lume, la maturizarea emoțională în ceea ce privește jocul de șah, îl va motiva să muncească mai mult și să dea tot ce poate a-și atinge visul suprem: titlul de Campion Mondial de Șah!


2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.