Premierul Victor Ponta a declarat, joi in cadrul unei conferinte de presa, ca Romania va fi reprezentata la Consiliul European de catre Presedintele Traian Basescu. Ponta a precizat ca seful statului l-a anuntat ca doreste sa participe el la intrunire pentru a obtine cele doua obiective fundamentale pentru Romania: problema politicii agricole comune si fondurile de coeziune. In plus, Prim-ministrul a subliniat ca ministrii si consilierii vor pune la dispozitia Presedintelui toate informatiile necesare in vederea negocierilor de la Bruxelles.

„L-am informat pe presedinte asupra rezultatului negocierilor purtate pana acum de Guvern referitor la exercitiul financiar multianual 2014-2020, ceea ce in termeni uzuali numim bugetul UE pentru 2014-2020. Referitor la politica agricola comuna: atingerea unui nivel de convergenta in ceea ce priveste subventiile, platile directe, subventiile pentru agricultorii romani sa ajunga la media europeana. Al doilea subiect: Alocarea unei sume care sa corespunda criteriilor folosite pana acum de UE catre noile state membre, fonduri de coeziune. Propunerea recent prezentata de presedintele Van Rompuy, care presupune reducerea sumelor atat la politica agricola comuna cat si la fondurile de coeziune, din punctul de vedere al Guvernului este neacceptabila. Se poate ajunge pana la folosirea dreptului de veto al Romaniei.

Presedintele m-a anuntat ca doreste sa participe personal la Consiliul European pentru a obtine aceste doua obiective fundamentale pentru Romania. Am luat act, iar Traian Basescu va participa la Consiliul European. Sper ca am rezolvat una din marile dileme: cine participa la Consiliul European. Domnia sa mi-a spus ca are o indelungata experienta si ca doreste sa participe. Nu cred ca Romania are nevoie in momente de criza la nivel european de criza la nivel national. Inclusiv presedintele a invocat ideea unei participari comune. Eu voi fi oricum la Bruxelles la intalnirea cu Hollande si cu socialistii europeni, dar cred ca s-ar crea o confuzie”, a declarat Victor Ponta.

20 COMENTARII

 1. Multumesc Doamne!
  Altfel iar ne-ar fi facut de c…t mitomanul national infractor! Iar ar fi venit cu buzunarele pline de tacamuri de argint furate de la mesele festive!

 2. Daca coace dosare penale la toate jegurile din cacatul asta de cloaca politica este OK .Dar sa si duca la final …nu sa-i faca scapati cum a facut Baselu cu toata lumea :)))))

 3. Evident ca Presedintele! Nu un plagiator mitoman, lipsit de orice urma de bun-simt, care trebuia sa-si dea DEMISIA, cu mult timp in urma.

 4. Cineva trebuie s ase mai gindeasc asi la romani si la tara numita Romania si sa faca ceva pentru binele ei.Domnul Presedinte este mai indicat sa mearga acolo si sa se lupte pentru ea,si pentru oameni din tara asta ,cei saraci ,si fara putere si pentru viitorul copiilor lor.

 5. Felicitari Domnului Presedinte ,ca a reusit sa ajunga la o intelegere cu Ponta,si as anu mai are ce pierde ,el nu mai candideaza.

 6. abia incepe scoala, Victoras !!
  Lectia nr 1: „Cum sa nu mai minti”.
  Lectia nr 2: „Ce e respectul regulilor”.
  Lectia nr 3: „Ce e interesul de Stat fata de interesul partizan”.
  etc etc etc …

  • Lectia nr 798 547: „Cum se redacteaza o teza de doctorat”
   Lectia nr 798 548: „Cum candidezi pentru un post de jurist constitutional in interesul Statului”.
   etc etc etc …

 7. Poate fi si vrajeala ca doar suntem in Campanie electorala,si sa mai creasca putin in ochii poporului si sa fie ales de catre gorjenii lui,dar pentru multi romani ramine un plagiator si poate cel mai slab premier al tarii de pina acum.

 8. Ponta a devenit purtatorul de cuvant al presedentiei. Se vede ca vrea sa invete.

 9. Jos palaria mister President !

  Dati-i la arie, unul cate unul.
  ,,Patria este norodul, iar nu tagma jefuitorilor”

  Romania se reporneste, SUS INIMA ROMANI !

Comentariile sunt închise.